Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

LIEBHERR WKt 6451 GrandCru

Levering mogelijk vanaf 25.09.24 (€ 19,00)

€ 2054,00  € 2499,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Hersteld, garantie 2 jaar

Zonder verpakking

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Wijnbewaarkast
Inhoud 312 flessen
Aantal compartimenten 1
Aantal temperatuurzones 1
Aantal leggers (vast en verwijderbaar) 6
Min. / max. kamertemperatuur 10 - 43 °C
Binnentemperatuur 5 - 20 °C
Geluidsniveau 39 dB
Energieklasse F
Energieverbruik per jaar 125 kWh/jaar
Energiekost 48.75 euro/jaar
Klimaatklasse SN-T
Ecocheques aanvaard
Omkeerbare deur
Deurslot
Kinderbeveiliging
Type bediening Druktoetsen
Binnenverlichting Ja, ledverlichting
Opendeuralarm
Temperatuuralarm Ja, met geluid
Temperatuurregeling Elektronisch
Weergave ingestelde temperatuur
Koolstoffilter Bijgeleverd
Type deur Volle deur
Plaats deurscharnieren Rechts
Wijnregister
Materiaal leggers Hout
Geschikt voor onverwarmde ruimte
Bijzonderheden -
Kleur Terrabruin
Afmetingen (HxBxD) 193 x 74.7 x 75.9 cm
Gewicht 88 kg
Vanden Borre-code 20090922 - 8729077 - 250
Inhoud

In de wijnkast wordt het volume aangegeven zonder de (optionele) inlegplanken mee te tellen. Dus, ongeacht of je die extra planken gebruikt of niet, geeft het je een idee van hoeveel wijnflessen je maximaal kwijt kunt. Lekker flexibel, zodat je de kast kunt indelen zoals jij dat wilt, afhankelijk van je behoeften en de grootte van de flessen.

Aantal temperatuurzones

In een wijnkast of sigarenkast zijn er vaak verschillende temperatuurzones omdat verschillende soorten wijn of sigaren optimale bewaarcondities vereisen. Door de temperatuurzones aan te passen, kunnen liefhebbers van wijn en sigaren de juiste omgeving creëren om de kwaliteit en smaak van hun collectie te behouden.

Voor wijn geldt dat rode wijnen over het algemeen bij een iets hogere temperatuur worden bewaard dan witte wijnen. Bovendien hebben sommige wijnen, zoals champagne, een specifieke temperatuurzone voor ideale rijping. Door meerdere temperatuurzones te hebben, kan een wijnkast de diversiteit aan wijnsoorten beter accommoderen.

Voor sigaren is het van belang om ze te bewaren bij een specifieke luchtvochtigheidsgraad en temperatuur. Verschillende tabaksoorten en sigarenmerken reageren anders op deze omstandigheden. Daarom zijn meerdere temperatuurzones in een sigarenkast nuttig om een optimale bewaaromgeving te bieden voor diverse sigaren.

Kortom, de verschillende temperatuurzones in wijnkasten en sigarenkasten stellen gebruikers in staat om de ideale omstandigheden te handhaven en zo de smaak en kwaliteit van hun wijn- of sigarencollectie te verbeteren.

Aantal leggers (vast en verwijderbaar)

Het "aantal leggers (vast en verwijderbaar)" bij een sigarenkast of wijnkast verwijst naar het aantal planken of niveaus in de kast waarop je sigaren of wijnflessen kunt plaatsen. Hier zijn enkele verduidelijkingen:

Vaste leggers:

  • Dit zijn planken die permanent in de kast zijn bevestigd en niet kunnen worden verwijderd of aangepast. Ze bieden een structurele indeling van de opslagruimte.

Verwijderbare leggers:

  • Dit zijn planken die je kunt aanpassen, verwijderen of verplaatsen om de hoogte of configuratie van de opslagruimte aan te passen. Hierdoor kun je de kast flexibeler gebruiken, afhankelijk van de grootte en vorm van de sigaren of wijnflessen.

Het aantal leggers, zowel vast als verwijderbaar, bepaalt de capaciteit van de kast en hoe gevarieerd je de inhoud kunt organiseren. Bij sigarenkasten kunnen deze leggers specifiek zijn ontworpen voor het bewaren van sigaren op een manier die hun kwaliteit behoudt. Bij wijnkasten kunnen de leggers zijn aangepast aan de grootte van wijnflessen en zorgen voor een stabiele opslag.

Minimum / maximum kamertemperatuur

Minimum kamertemperatuur en maximum kamertemperatuur bij een sigarenkast, wijnkast of weerstation verwijzen naar de laagste en hoogste temperaturen die deze apparaten kunnen tolereren zonder nadelige effecten.

Bijvoorbeeld, voor een sigarenkast of wijnkast, is de "minimum kamertemperatuur" de laagste temperatuur waarbij de sigaren of wijn veilig kunnen worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. De "maximum kamertemperatuur" is de hoogste temperatuur waarbij de sigaren of wijn niet worden blootgesteld aan schade door hitte.

Voor een weerstation geeft de "minimum kamertemperatuur" aan bij welke lage temperatuur het apparaat nog steeds goed functioneert, terwijl de "maximum kamertemperatuur" de hoge temperatuur aangeeft waarbij het weerstation goed blijft werken.

Kortom, deze termen helpen gebruikers om binnen een veilig en optimaal temperatuurbereik te blijven voor de specifieke functies van het apparaat, of het nu gaat om het bewaren van sigaren, wijn of het meten van het weer.

Binnentemperatuur

De binnentemperatuur van een sigarenkist of wijnkast verwijst naar de temperatuur die binnenin het compartiment wordt gehandhaafd. Deze specifieke temperatuurcontrole is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van sigaren of wijnen.

Belangrijke punten:

Optimale bewaartemperatuur:

  • Voor sigaren en wijnen is het belangrijk om ze op een specifieke temperatuur te bewaren om hun smaak, aroma en textuur te behouden.

Klimaatbeheersing:

  • Sigarenkisten en wijnkasten zijn uitgerust met klimaatregelingssystemen om de temperatuur binnenin te handhaven en te voorkomen dat deze schommelt buiten het ideale bereik.

Behoud van kwaliteit:

  • Een constante binnentemperatuur is cruciaal om te voorkomen dat sigaren uitdrogen of wijnen aan kwaliteit verliezen door temperatuurvariaties.

Digitale temperatuurregeling:

  • Moderne sigarenkisten en wijnkasten kunnen vaak worden ingesteld met digitale temperatuurregeling om nauwkeurige aanpassingen mogelijk te maken.

Door de binnentemperatuur te reguleren, bieden sigarenkisten en wijnkasten de ideale omgeving om deze producten te bewaren en te genieten van hun volledige smaakpotentieel. Het zorgt voor een gecontroleerde omgeving die gunstig is voor langdurige opslag.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB (decibel). Dankzij de uitstekende geluidsisolatie zijn sommige modellen nog nauwelijks te horen. Een vaatwasser met een geluidsniveau 44 decibel, kunnen we een stille vaatwasser noemen. Goed om te weten: 3 decibel minder betekent ook dubbel zo stil!

Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Energieverbruik per jaar

"Energieverbruik per jaar" bij elektrische toestellen verwijst naar de geschatte hoeveelheid elektriciteit die een apparaat gedurende een heel jaar verbruikt. Dit cijfer wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en biedt consumenten inzicht in de jaarlijkse operationele kosten en de impact op hun energierekening. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

  1. Jaarlijkse Schatting: Het energieverbruik per jaar is een schatting van de totale elektriciteitsconsumptie gedurende een jaar, op basis van het verwachte gebruik van het apparaat. Het wordt vaak vermeld op energielabels of specificaties van het apparaat.
  2. Inclusief Alle Functies: Deze meting omvat alle functies en standen van het apparaat gedurende het hele jaar, inclusief actieve en stand-byperiodes. Het geeft een algehele indicatie van de efficiëntie en kosten van het apparaat.
  3. Energieklasse: Op basis van het jaarlijkse energieverbruik krijgt een apparaat een energieklasse toegewezen op het energielabel. Een lagere energieklasse geeft aan dat het apparaat energiezuiniger is en minder elektriciteit verbruikt over het jaar.
  4. Kosteninschatting: Consumenten kunnen het geschatte jaarlijkse energieverbruik gebruiken om een ruwe schatting te maken van de verwachte kosten voor het gebruik van het apparaat. Dit helpt bij het vergelijken van de operationele kosten tussen verschillende modellen.
  5. Milieubewustzijn: Naast financiële overwegingen biedt de informatie over het jaarlijkse energieverbruik ook inzicht in de ecologische impact. Apparaten met een lager jaarlijks energieverbruik dragen over het algemeen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

In het algemeen biedt het begrip "Energieverbruik per jaar" consumenten de mogelijkheid om weloverwogen keuzes te maken op basis van zowel financiële als milieucriteria bij het aanschaffen van elektrische apparaten.

Energiekost

De energiekost geeft het jaarlijks verbruik in euro weer van je toestel. Het wordt berekend op basis van het jaarlijks verbruik van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.

*Het gemiddelde tarief voor februari 2024 = 0,33 euro per kilowattuur (€/kWh)

Klimaatklasse

De klimaatklasse geeft de minimale en maximale omgevingstemperatuur weer voor de goede werking van een toestel.

  • SN = omgevingstemperatuur tussen 10°C en 32°C
  • N = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 32°C
  • ST = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 38°C
  • T = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 43°C
Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Omkeerbare deur

Sommige toestellen hebben een omkeerbare deur, wat betekent dat de deur aan de andere kant kan worden gemonteerd, waardoor de openingsrichting kan worden veranderd.

De mogelijkheid van een omkeerbare deur is handig omdat het je de flexibiliteit geeft om de deur aan de kant te hebben die het beste past bij de indeling van je ruimte of je persoonlijke voorkeur. Het is vooral nuttig in keukens of washokken waar de lay-out van de ruimte kan variëren.

Met een omkeerbare deur kun je het apparaat aanpassen aan de specifieke behoeften en de beschikbare ruimte in je huis. Het maakt het gemakkelijker om het toestel zo te installeren dat het perfect past in de flow van je leefruimte.

Kinderbeveiliging

Kinderbeveiliging bij elektrische apparaten zoals kookplaten, ovens en droogkasten is belangrijk omdat het helpt om kinderen veilig te houden. Hier zijn een paar eenvoudige redenen waarom het handig is:

Geen Onbedoelde Ongelukken:

  • Kinderen kunnen nieuwsgierig zijn en per ongeluk apparaten inschakelen of zich eraan branden. Kinderbeveiliging voorkomt dit, zodat kinderen zich niet per ongeluk bezeren.

Makkelijk voor Ouders:

  • Voor ouders betekent kinderbeveiliging minder zorgen maken. Ze kunnen dagelijkse taken uitvoeren zonder voortdurend bang te zijn dat er iets met hun kinderen gebeurt.

Geen Toegang tot Gevaarlijke Dingen:

  • Bijvoorbeeld, op een kookplaat kan kinderbeveiliging voorkomen dat kinderen de kookplaat aanzetten en zichzelf verwonden.

Volgens de Regels:

  • Apparaten met kinderbeveiliging voldoen aan regels en normen, waardoor ze veilig zijn voor gezinnen.

Kort gezegd, kinderbeveiliging maakt het thuis veiliger voor kinderen en geeft ouders minder zorgen.

Type bediening

Het "type bediening" verwijst naar de manier waarop een apparaat of systeem wordt aangestuurd. Het beschrijft de specifieke methode of technologie die wordt gebruikt om instellingen aan te passen, functies te selecteren of andere bedieningshandelingen uit te voeren. Bijvoorbeeld, tiptoetsen maken gebruik van aanraakgevoelige oppervlakken waarop je lichtjes tikt, drukknoppen zijn fysieke knoppen die je indrukt, een touchscreen is een interface waarop je direct met je vinger tikt of veegt, en touch-knoppen zijn knoppen met aanraakgevoelige oppervlakken die reageren op aanraking. Het type bediening bepaalt vaak de gebruikservaring en kan variëren afhankelijk van het apparaat of systeem. Sommige mensen geven de voorkeur aan de tastbare feedback van fysieke knoppen, terwijl anderen de voorkeur geven aan de modernere en intuïtievere interactie van een touchscreen of tiptoetsen.

Binnenverlichting

Sommige apparaten zijn uitgerust met binnenverlichting, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Hier is waarom:

Zichtbaarheid:

  • Binnenverlichting zorgt voor betere zichtbaarheid binnen het apparaat. Of het nu een koelkast, oven of magnetron is, het licht maakt het gemakkelijker om de inhoud te zien en te vinden wat je nodig hebt.

Gemak bij Nachtelijk Gebruik:

  • Vooral handig bij nachtelijk gebruik, helpt binnenverlichting om gemakkelijk toegang te krijgen tot het apparaat zonder extra externe verlichting nodig te hebben.

Controle op Voedselstatus:

  • In koelkasten en vriezers biedt de binnenverlichting de mogelijkheid om de status van voedsel te controleren zonder de deur te hoeven openen, wat energiebesparend is.

Kookgemak:

  • In ovens en magnetrons vergemakkelijkt binnenverlichting het volgen van het kookproces en helpt het om de gaarheid van voedsel in de gaten te houden.

Esthetisch Aspect:

  • Binnenverlichting draagt bij aan het esthetische aspect van het apparaat. Het creëert een moderne uitstraling en kan de algehele uitstraling van de keuken of het interieur verbeteren.

Veiligheid:

  • Bij apparaten zoals ovens is het hebben van binnenverlichting ook een veiligheidskenmerk, omdat het voorkomt dat je jezelf per ongeluk brandt bij het controleren van gerechten.

De aanwezigheid van binnenverlichting in apparaten draagt bij aan het gebruiksgemak, verbetert de functionaliteit en draagt bij aan een betere algehele ervaring bij het gebruik van het apparaat.

Opendeuralarm

Sommige toestellen zijn uitgerust met een deuralarm, ook wel opendeuralarm genoemd. Dit handige kenmerk zorgt ervoor dat je een waarschuwing krijgt als de deur niet goed gesloten is.

Het nut van een opendeuralarm omvat:

  1. Veiligheid: Het alarm waarschuwt je wanneer de deur niet correct is gesloten, wat belangrijk is om ongelukken te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het ontsnappen van koude lucht uit een koelkast of vriezer.
  2. Energie-efficiëntie: Voor toestellen zoals koelkasten en diepvriezers kan het opendeuralarm helpen energieverspilling te verminderen door te voorkomen dat de deur onnodig lang open blijft staan.
  3. Behoud van versheid: Bij koelkasten helpt het alarm om de versheid van voedingsmiddelen te behouden door ervoor te zorgen dat de deur correct gesloten blijft, waardoor de interne temperatuur stabiel blijft.
  4. Gemak: Het is een handige herinnering voor gebruikers om ervoor te zorgen dat de deur goed gesloten is, vooral in situaties waarin haast of afleiding een rol kunnen spelen.

In het algemeen draagt een opendeuralarm bij aan een efficiënter en veiliger gebruik van het toestel, en het is vooral handig bij apparaten waar een goede afsluiting essentieel is.

Temperatuuralarm

Een temperatuuralarm bij een koelkast, vriezer, wijnkast of humidor (sigarenkast) is een functie die ontworpen is om de gebruiker te waarschuwen wanneer de temperatuur binnenin het apparaat buiten de ingestelde veilige grenzen dreigt te komen. Het doel van dit alarm is om de inhoud van het apparaat te beschermen, zoals voedingsmiddelen, wijnen of sigaren, tegen schade als gevolg van ongewenste temperatuurfluctuaties.

Belangrijke kenmerken van een temperatuuralarm:

  1. Waarschuwingssignaal: Wanneer de temperatuur binnen het apparaat te hoog of te laag wordt, activeert het temperatuuralarm een waarschuwingssignaal. Dit kan een geluidssignaal, een knipperend licht of een ander opvallend kenmerk zijn.
  2. Visuele indicatie: Naast het hoorbare alarm kan er ook een visuele indicatie zijn, zoals een display dat aangeeft dat er een temperatuurprobleem is.
  3. Automatische melding: Sommige moderne apparaten kunnen automatisch meldingen verzenden, zoals sms-berichten, e-mails of meldingen via een app, om de gebruiker op de hoogte te stellen van het temperatuurprobleem, zelfs als deze niet ter plaatse is.
  4. Aanpasbare instellingen: Gebruikers kunnen vaak de instellingen van het temperatuuralarm aanpassen, zoals de drempelwaarden voor wat als een onveilige temperatuur wordt beschouwd.
  5. Back-upvoorzieningen: Sommige geavanceerde apparaten hebben mogelijk back-upvoorzieningen, zoals een noodstroomvoorziening, om ervoor te zorgen dat het alarm actief blijft, zelfs tijdens stroomuitval.

Een temperatuuralarm is een waardevolle functie om ervoor te zorgen dat de omstandigheden binnen het apparaat optimaal blijven voor het bewaren van voedingsmiddelen, wijnen of sigaren, en om ongewenste schade te voorkomen. Het stelt gebruikers in staat snel actie te ondernemen om het probleem aan te pakken en de inhoud te beschermen.

Weergave ingestelde temperatuur

Het aflezen van de ingestelde temperatuur op een toestel biedt nauwkeurige controle, optimalisatie van instellingen, monitoring van wijzigingen, gebruiksgemak en mogelijkheden voor programmering en automatisering. Kortom, het verschaft gebruikers meer controle, inzicht en gemak bij het gebruik van het apparaat, wat kan resulteren in een betere efficiëntie en prestaties.

Koolstoffilter

Een koolstoffilter, ook bekend als actief koolstoffilter of koolstofpatroon, is een filter dat gebruikmaakt van actieve koolstof om onzuiverheden en verontreinigingen uit lucht of vloeistoffen te absorberen. Koolstof is een poreus materiaal met een groot oppervlak, waardoor het effectief is in het adsorberen (niet absorberen) van verschillende stoffen.

Nut van een koolstoffilter:

  1. Geurverwijdering: Koolstoffilters staan bekend om hun vermogen om ongewenste geuren te absorberen en te neutraliseren. Dit maakt ze nuttig in luchtfiltersystemen, afzuigkappen, koelkasten, en andere apparaten waar geurcontrole belangrijk is.
  2. Waterzuivering: In waterzuiveringssystemen wordt actieve kool vaak gebruikt om chloor, organische stoffen, pesticiden en andere verontreinigingen uit drinkwater te verwijderen.
  3. Luchtreiniging: Koolstoffilters worden gebruikt in luchtreinigers om allergenen, rook, vluchtige organische stoffen (VOS) en andere deeltjes uit de lucht te filteren.

Werking van een koolstoffilter:

  • Adsorptie: In tegenstelling tot absorptie, waarbij stoffen worden opgenomen in een vloeistof of vaste stof, maakt een koolstoffilter gebruik van adsorptie. Actieve kool heeft talloze kleine poriën en een groot oppervlak, waardoor het verontreinigingen aantrekt en vasthoudt aan het oppervlak van de koolstofdeeltjes.
  • Chemische binding: Door de chemische eigenschappen van actieve kool kunnen onzuiverheden zich hechten aan de koolstofatomen. Hierdoor worden geuren en verontreinigingen gevangen en blijven ze vast aan het koolstoffilter.

In het algemeen biedt een koolstoffilter een effectieve manier om geuren en onzuiverheden uit lucht of vloeistoffen te verwijderen, waardoor de kwaliteit van lucht of water wordt verbeterd. Het is echter belangrijk om op tijd het koolstoffilter te vervangen of te regenereren, omdat verzadigd koolstof zijn effectiviteit verliest.

Type deur

Elektrische toestellen kunnen verschillende soorten deuren hebben, afhankelijk van hun ontwerp en functionaliteit. Hier zijn enkele veelvoorkomende types deuren bij elektrische apparaten:

  1. Scharnierende deur: Dit is het meest traditionele type deur dat opengaat door middel van scharnieren aan de zijkant. Het kan naar links of naar rechts openen.
  2. Schuifdeur: Een schuifdeur opent horizontaal door naar links of rechts te schuiven. Dit type deur is handig in situaties waar ruimte aan de zijkanten beperkt is.
  3. Glazen deur: Een deur met glaspanelen biedt zicht op de inhoud van het apparaat zonder de deur te openen. Dit is vaak te vinden bij ovens, koelkasten en andere apparaten.
  4. Neerklapbare deur: Een deur die naar beneden klapt, is handig wanneer er beperkte ruimte boven het apparaat is. Het opent naar voren en klapt omlaag.
  5. Zijdelingse opening: Sommige apparaten hebben deuren die zijwaarts openen, wat handig kan zijn in krappe ruimtes. Dit type deur opent langs de zijkant van het apparaat.
  6. Uittrekbare deur: Bij sommige ovens en magnetrons kan de deur uittrekken, waardoor gemakkelijke toegang tot de binnenkant mogelijk is.
  7. Dubbele deuren: Grote koelkasten en diepvriezers hebben soms dubbele deuren, zodat je slechts een deel van het apparaat hoeft te openen om toegang te krijgen tot specifieke compartimenten.

De keuze van het deontwerp hangt vaak af van de functionaliteit van het apparaat en de beschikbare ruimte in de keuken of de omgeving waarin het apparaat wordt geplaatst.

Plaats deurscharnieren

De plaats van de deurscharnieren verwijst naar de locatie waar de scharnieren van een deur zich bevinden. Dit is een belangrijk aspect bij het beschrijven van de oriëntatie of positionering van een deur. Er zijn twee hoofdvarianten:

Linkerzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de linkerkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de linkerzijde.

Rechterzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de rechterkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de rechterzijde.

Dit is vooral relevant bij het installeren van deuren of het specificeren van deuroriëntatie, bijvoorbeeld bij het bestellen van een nieuwe deur voor een huis of kamer. Het helpt ervoor te zorgen dat de deur correct wordt gemonteerd en opent in de gewenste richting, passend bij het ontwerp en de functionaliteit van de ruimte.

Wijnregister

Sommige wijnkasten zijn uitgerust met een handige functie genaamd een "wijnregister." Dit register kan zich op het toestel bevinden of toegankelijk zijn via een speciale applicatie.

Met een wijnregister kun je bijhouden welke wijnen je in de wijnkast hebt opgeslagen. Je kunt informatie zoals de wijnsoort, het jaartal, de herkomst en zelfs proefnotities toevoegen. Sommige geavanceerdere systemen hebben zelfs een barcodescanner, waarmee je eenvoudig de details van een nieuwe wijn kunt registreren door de barcode te scannen.

Via een bijbehorende app kun je dit register vaak ook op afstand raadplegen. Het stelt je in staat om te zien welke wijnen je hebt, hun eigenschappen te bekijken en zelfs suggesties te krijgen voor welke wijn je het beste kunt serveren bij bepaalde gerechten.

Kortom, een wijnregister voegt een extra laag van gemak en organisatie toe aan het beheren van je wijncollectie.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Gewicht

Gewicht bij een toestel verwijst naar de massa of zwaarte van het apparaat, meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) of grammen (g). Het belang van het gewicht van een toestel kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het gebruiksscenario.

  1. Draagbaarheid: Bij draagbare apparaten zoals laptops, tablets, of smartphones is het gewicht belangrijk omdat het invloed heeft op draagbaarheid. Lichtere apparaten zijn over het algemeen gemakkelijker mee te nemen en te hanteren.
  2. Handzaamheid: Voor handbediende apparaten, zoals camera's of gereedschap, kan het gewicht van invloed zijn op hoe comfortabel het is om het apparaat langdurig vast te houden en te gebruiken.
  3. Stabiliteit en plaatsing: Bij grotere apparaten, zoals televisies of monitoren, kan het gewicht van invloed zijn op de stabiliteit en de manier waarop het apparaat wordt geplaatst of gemonteerd.
  4. Draagkracht: Bij bevestigingsapparatuur, zoals muurbeugels, is het belangrijk om het gewicht van het apparaat te kennen om ervoor te zorgen dat de bevestiging voldoende draagkracht heeft.

In het algemeen is het begrip van het gewicht van een toestel essentieel om de draagbaarheid, bruikbaarheid en veilige plaatsing ervan te waarborgen, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing van het apparaat.