Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

SIEMENS IQ300 LB75565

Levering mogelijk vanaf 23.09.24 (€ 19,00)

€ 256,00  € 331,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Zeer kleine kras voorkant

Hersteld, garantie 2 jaar

Zonder verpakking

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling
SIEMENS IQ300 LB75565

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Afzuiggroep (in de kast)
Type werking Externe luchtafvoer & hercirculatie
Maximum debiet bij luchtafvoer 638 m³/u
Maximum debiet bij hercirculatie 408 m³/u
Geluidsniveau maximum snelheid 56 dB
Afzuigtype Centraal
Aantal snelheden 3 + 1 intensief
Vermogen 206 W
Energieklasse C
Energieverbruik per jaar 81 kWh/jaar
Energiekost 31.59 euro/jaar
Ecocheques aanvaard
Verlichting 2 ledmodules
Afstandsbediening
Vetfilters 2 metaalvetfilters bijgeleverd
Koolstoffilter In optie
Referentie koolstoffilter LZ73050
Indicator filterverzadiging
Recyclagekit Niet van toepassing
Referentie recyclagekit -
Aantal motoren 2
Speciale functies -
Connectiviteit met kookplaat
Kleur Zilver
Beschikbaar in andere kleur
Afmetingen (HxBxD) 25.5 x 73 x 38 cm
Beschikbaar in andere breedte
Gewicht 8.2 kg
Positie afvoer Bovenaan
Afvoerdiameter 120 - 150 mm
Type motor Geïntegreerd
Referentie motor op afstand binnen te plaatsen Niet van toepassing
Referentie motor buiten te plaatsen Niet van toepassing
Frontpaneel Niet van toepassing
Referentie frontpaneel -
Accessoires in optie -
Vanden Borre-code 20100164 - 8346208 - 44
Type werking

Er bestaan 2 afvoertypes :

  • Externe afvoer: de dampkap is aangesloten op een afvoerbuis die de geuren en dampen naar buiten afvoert nadat ze gefilterd werden.
  • Hercirculatie: als afvoer naar buiten onmogelijk is, kies je voor hercirculatie. Koolstoffilters zijn daarbij onmisbaar om de geuren op te nemen. Tip: bij een dampkap met hercirculatie verdwijnt het verdampte water niet uit je keuken. In de winter, wanneer de ramen en muren koud zijn, kan de damp condenseren. Verlucht je keuken dus geregeld om condensatie te vermijden. Bovendien verwijderen koolstoffilters niet alle geurtjes. En als je op gas kookt, is dit type dampkap niet aangeraden omdat het vervuilende stoffen zoals CO of fijn stof niet verwijdertBij het hercirculatiesysteem blijft de warmte die tijdens het koken ontstond in de ruimte. Dit systeem is ideaal voor energiezuinige woningen en om verwarmingskosten te verlagen.
Maximum debiet bij luchtafvoer

Met "maximum debiet" bij luchtafvoer voor een dampkap bedoelt men de maximale hoeveelheid lucht die de afzuigkap in een bepaalde tijdsperiode kan afvoeren. Deze specificatie wordt uitgedrukt in kubieke meters per uur (m³/u) of kubieke voet per minuut (cfm). Het geeft aan hoe krachtig de dampkap lucht kan afzuigen en uit de keuken kan verwijderen.

Een hoger maximum debiet betekent dat de dampkap in staat is om efficiënter grote hoeveelheden lucht af te voeren, wat vooral handig is in ruime keukens of bij het koken van sterk geurende gerechten. Bij het kiezen van een dampkap is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de keuken en de kookbehoeften, omdat een te krachtige dampkap mogelijk niet nodig is voor kleinere keukens.

Deze specificatie helpt consumenten bij het selecteren van een afzuigkap die geschikt is voor de specifieke ventilatiebehoeften van hun keuken.

Geluidsniveau maximum snelheid

Het maximum geluidsniveau van een dampkap op de hoogste snelheid betekent dat de afzuigkap op zijn luidst is wanneer deze op de hoogste stand werkt. Dit geluidsniveau is hoger dan wanneer de dampkap op normale of energiebesparende modus werkt.

Het is als het volume op een radio of televisie. Wanneer je het geluid harder zet, wordt het luider. Dus, als je de dampkap op de hoogste snelheid zet, zal het geluidsniveau hoger zijn dan wanneer je hem op een lagere snelheid gebruikt.

Dit is belangrijk om te weten, vooral als je de voorkeur geeft aan een stillere keukenomgeving. Als je niet veel afzuigkracht nodig hebt, kun je de dampkap op een lagere stand zetten om het geluidsniveau te verminderen.

Vermogen

Het "vermogen" bij een elektrisch toestel verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die het toestel per tijdseenheid verbruikt of produceert. Het wordt gemeten in watt (W) en geeft aan hoe snel het elektrische energie omzet.

Hier zijn twee belangrijke aspecten om te overwegen:

Vermogen als energieverbruik:

  • Het vermogen van een elektrisch toestel geeft aan hoeveel energie het verbruikt terwijl het in werking is. Bijvoorbeeld, een lamp van 60 watt verbruikt 60 watt elektrische energie per uur.

Vermogen als prestatie-indicator:

  • Bij sommige apparaten, zoals motoren of elektrische gereedschappen, wordt het vermogen gebruikt als een maatstaf voor de prestaties. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het toestel kan zijn.

Bij het winkelen voor elektrische apparaten is het belangrijk om naar het vermogen te kijken om te begrijpen hoe efficiënt het toestel is en om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je behoeften. Het vermogen staat vaak vermeld op het apparaat zelf of in de technische specificaties.

Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Energieverbruik per jaar

"Energieverbruik per jaar" bij elektrische toestellen verwijst naar de geschatte hoeveelheid elektriciteit die een apparaat gedurende een heel jaar verbruikt. Dit cijfer wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en biedt consumenten inzicht in de jaarlijkse operationele kosten en de impact op hun energierekening. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

  1. Jaarlijkse Schatting: Het energieverbruik per jaar is een schatting van de totale elektriciteitsconsumptie gedurende een jaar, op basis van het verwachte gebruik van het apparaat. Het wordt vaak vermeld op energielabels of specificaties van het apparaat.
  2. Inclusief Alle Functies: Deze meting omvat alle functies en standen van het apparaat gedurende het hele jaar, inclusief actieve en stand-byperiodes. Het geeft een algehele indicatie van de efficiëntie en kosten van het apparaat.
  3. Energieklasse: Op basis van het jaarlijkse energieverbruik krijgt een apparaat een energieklasse toegewezen op het energielabel. Een lagere energieklasse geeft aan dat het apparaat energiezuiniger is en minder elektriciteit verbruikt over het jaar.
  4. Kosteninschatting: Consumenten kunnen het geschatte jaarlijkse energieverbruik gebruiken om een ruwe schatting te maken van de verwachte kosten voor het gebruik van het apparaat. Dit helpt bij het vergelijken van de operationele kosten tussen verschillende modellen.
  5. Milieubewustzijn: Naast financiële overwegingen biedt de informatie over het jaarlijkse energieverbruik ook inzicht in de ecologische impact. Apparaten met een lager jaarlijks energieverbruik dragen over het algemeen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

In het algemeen biedt het begrip "Energieverbruik per jaar" consumenten de mogelijkheid om weloverwogen keuzes te maken op basis van zowel financiële als milieucriteria bij het aanschaffen van elektrische apparaten.

Energiekost

De energiekost geeft het jaarlijks verbruik in euro weer van je toestel. Het wordt berekend op basis van het jaarlijks verbruik van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.

*Het gemiddelde tarief voor februari 2024 = 0,33 euro per kilowattuur (€/kWh)

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Verlichting

Sommige elektrische apparaten zijn uitgerust met verlichting, die variërend is in kleur om een specifieke sfeer te creëren. Aan de andere kant dient deze verlichting ook functioneel, bijvoorbeeld om de zichtbaarheid te verbeteren. Dit draagt vaak bij aan een verrijkte gebruikerservaring met het desbetreffende apparaat

Afstandsbediening

Als een toestel over een afstandsbediening beschikt, betekent dit dat je het apparaat kunt bedienen zonder fysiek bij het toestel zelf te zijn. Met de afstandsbediening kun je commando's en instructies naar het toestel sturen, meestal via draadloze signalen, waardoor je op afstand functionaliteiten kunt bedienen.

Hier zijn enkele algemene voordelen en toepassingen van een afstandsbediening:

  1. Gemak: Het belangrijkste voordeel is het gemak. Je kunt het toestel bedienen vanuit je luie stoel, je bed of een andere comfortabele locatie zonder naar het apparaat zelf te hoeven lopen.
  2. Multifunctionaliteit: Afstandsbedieningen hebben vaak meerdere knoppen en functies, waardoor je verschillende taken en instellingen kunt beheren zonder het hoofdtoestel aan te raken.
  3. Toegankelijkheid: Voor mensen met beperkte mobiliteit of specifieke behoeften kan een afstandsbediening de bediening van elektronische apparaten vergemakkelijken.
  4. Consistentie: Afstandsbedieningen bieden een gestandaardiseerde manier om verschillende apparaten te bedienen, waardoor het gebruik van de apparaten intuïtiever wordt.

Voorbeelden van apparaten met afstandsbedieningen zijn televisies, audioapparatuur, airconditioners, projectoren, enzovoort. Het gebruik van een afstandsbediening kan het algehele gebruikscomfort van het toestel verbeteren.

Koolstoffilter

Een koolstoffilter, ook bekend als actief koolstoffilter of koolstofpatroon, is een filter dat gebruikmaakt van actieve koolstof om onzuiverheden en verontreinigingen uit lucht of vloeistoffen te absorberen. Koolstof is een poreus materiaal met een groot oppervlak, waardoor het effectief is in het adsorberen (niet absorberen) van verschillende stoffen.

Nut van een koolstoffilter:

  1. Geurverwijdering: Koolstoffilters staan bekend om hun vermogen om ongewenste geuren te absorberen en te neutraliseren. Dit maakt ze nuttig in luchtfiltersystemen, afzuigkappen, koelkasten, en andere apparaten waar geurcontrole belangrijk is.
  2. Waterzuivering: In waterzuiveringssystemen wordt actieve kool vaak gebruikt om chloor, organische stoffen, pesticiden en andere verontreinigingen uit drinkwater te verwijderen.
  3. Luchtreiniging: Koolstoffilters worden gebruikt in luchtreinigers om allergenen, rook, vluchtige organische stoffen (VOS) en andere deeltjes uit de lucht te filteren.

Werking van een koolstoffilter:

  • Adsorptie: In tegenstelling tot absorptie, waarbij stoffen worden opgenomen in een vloeistof of vaste stof, maakt een koolstoffilter gebruik van adsorptie. Actieve kool heeft talloze kleine poriën en een groot oppervlak, waardoor het verontreinigingen aantrekt en vasthoudt aan het oppervlak van de koolstofdeeltjes.
  • Chemische binding: Door de chemische eigenschappen van actieve kool kunnen onzuiverheden zich hechten aan de koolstofatomen. Hierdoor worden geuren en verontreinigingen gevangen en blijven ze vast aan het koolstoffilter.

In het algemeen biedt een koolstoffilter een effectieve manier om geuren en onzuiverheden uit lucht of vloeistoffen te verwijderen, waardoor de kwaliteit van lucht of water wordt verbeterd. Het is echter belangrijk om op tijd het koolstoffilter te vervangen of te regenereren, omdat verzadigd koolstof zijn effectiviteit verliest.

Aantal motoren

Het interessante aan sommige dampkappen is dat ze beschikken over meer dan één motor. Het hebben van meerdere motoren biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een krachtigere afzuiging, waardoor kookdampen en geurtjes efficiënter worden verwijderd. Daarnaast kan het gebruik van meerdere motoren resulteren in een betere luchtcirculatie en een gelijkmatigere afzuiging over het kookoppervlak.

Kortom, dampkappen met meerdere motoren zijn doorgaans krachtiger en effectiever in het handhaven van een frisse en schone keukenomgeving.

Speciale functies

Speciale functies bij een elektrisch apparaat verwijzen naar extra mogelijkheden of eigenschappen die het apparaat onderscheiden van basisfuncties. Deze functies zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, het gebruiksgemak te vergroten of extra voordelen te bieden aan de gebruiker

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Beschikbaar in andere kleuren

"Beschikbaar in andere kleuren" houdt in dat het elektrische apparaat verkrijgbaar is in verschillende kleurvarianten. Dus, als je bijvoorbeeld een elektrisch apparaat ziet met deze vermelding, betekent het dat je de mogelijkheid hebt om het in diverse kleuren te kiezen.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Gewicht

Gewicht bij een toestel verwijst naar de massa of zwaarte van het apparaat, meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) of grammen (g). Het belang van het gewicht van een toestel kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het gebruiksscenario.

  1. Draagbaarheid: Bij draagbare apparaten zoals laptops, tablets, of smartphones is het gewicht belangrijk omdat het invloed heeft op draagbaarheid. Lichtere apparaten zijn over het algemeen gemakkelijker mee te nemen en te hanteren.
  2. Handzaamheid: Voor handbediende apparaten, zoals camera's of gereedschap, kan het gewicht van invloed zijn op hoe comfortabel het is om het apparaat langdurig vast te houden en te gebruiken.
  3. Stabiliteit en plaatsing: Bij grotere apparaten, zoals televisies of monitoren, kan het gewicht van invloed zijn op de stabiliteit en de manier waarop het apparaat wordt geplaatst of gemonteerd.
  4. Draagkracht: Bij bevestigingsapparatuur, zoals muurbeugels, is het belangrijk om het gewicht van het apparaat te kennen om ervoor te zorgen dat de bevestiging voldoende draagkracht heeft.

In het algemeen is het begrip van het gewicht van een toestel essentieel om de draagbaarheid, bruikbaarheid en veilige plaatsing ervan te waarborgen, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing van het apparaat.

Positie afvoer

De positie van de luchtafvoer bij een inbouwdroogkast of dampkap is belangrijk omdat het de efficiëntie van het toestel beïnvloedt. De luchtafvoer verwijdert dampen, geuren en vocht uit de lucht tijdens het koken of drogen van kleding.

Als de luchtafvoer goed geplaatst is, kan het de afgevoerde lucht effectief naar buiten leiden, waardoor de keuken of wasruimte fris blijft en overtollig vocht wordt verminderd. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

Een juiste positionering voorkomt ook dat de afgevoerde lucht in andere delen van het huis terechtkomt, wat kan leiden tot ongewenste geuren of vochtproblemen. Zorg ervoor dat de luchtafvoer naar buiten gericht is, bijvoorbeeld via een afvoerkanaal of buis.

Kortom, de juiste positie van de luchtafvoer zorgt voor een doeltreffende werking van de inbouwdroogkast of dampkap, wat gunstig is voor de luchtkwaliteit en het comfort in huis.