Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

LIEBHERR IRf 3900

Levering mogelijk vanaf 23.09.24 (€ 19,00)

€ 499,00  € 699,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Kleine deuk rechterkant

Zonder verpakking

Scharnieren links

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Inbouw 1-deurskoelkast
Volume van de diepvriezer Niet van toepassing
Plaats deurscharnieren Rechts
Volume van de koelkast 137 l
Diepvriesvak Geen vriesvak
Koeltechniek koelkast Dynamisch
Deursysteem Deur-op-deur
Geluidsniveau 35 dB
Klimaatklasse SN-ST
Energieklasse F
Energiekost 45.63 euro/jaar
Ecocheques aanvaard
Energieverbruik per jaar 117 kWh/jaar
Binnenverlichting Ja, ledverlichting
Zachte sluiting van de deur
Telescopische rails
Fruit- en groentelade 1
Temperatuurregeling Elektronisch
Opendeuralarm Ja, visueel en met geluid
Plaats deurscharnieren Rechts
Omkeerbare deur
Horizontale flessenhouder In optie
Invriesvermogen Niet van toepassing
Weergave ingestelde temperatuur
Temperatuuralarm Ja, visueel en met geluid
Supercool-functie
Kleur Volgens je deurpaneel
Afmetingen (HxBxD) 87.2 x 55.9 x 54.6 cm
Zelfde model in deur-op-deursysteem -
Zelfde model in glijsysteem Irsf 3900-20
Bijzonderheden Easy Fresh, Smart device ready
Vanden Borre-code 20092632 - 8092370 - 90
Volume van de diepvriezer

De netto-inhoud, uitgedrukt in liter, wordt bepaald, door rekening te houden met het aantal liter men in een horizontaal geplaatst appraat kan gieten, met alle legplaten en accessoires in het toestel. Het nettovolume duidt de effectief beschikbare stockageruimte voor voedingsmiddelen in het toestel aan. Indien je niet dagelijks je inkopen doet en maar wekelijks verkiest, of indien je met meer dan 3 personen onder hetzelfde dak leeft, raden wij je aan je vooral te richten bij het maken van jou keuze op apparaten met een inhoud van meer dan 300 liter (ongeveer 100 liter per persoon voor een koelkast en 40 liter per persoon in de diepvriezer).

Plaats deurscharnieren

De plaats van de deurscharnieren verwijst naar de locatie waar de scharnieren van een deur zich bevinden. Dit is een belangrijk aspect bij het beschrijven van de oriëntatie of positionering van een deur. Er zijn twee hoofdvarianten:

Linkerzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de linkerkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de linkerzijde.

Rechterzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de rechterkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de rechterzijde.

Dit is vooral relevant bij het installeren van deuren of het specificeren van deuroriëntatie, bijvoorbeeld bij het bestellen van een nieuwe deur voor een huis of kamer. Het helpt ervoor te zorgen dat de deur correct wordt gemonteerd en opent in de gewenste richting, passend bij het ontwerp en de functionaliteit van de ruimte.

Volume van de koelkast

Het "volume van de koelkast" verwijst naar de totale binnenruimte of capaciteit van de koelkast, gemeten in liters of kubieke voet. Met andere woorden, het geeft aan hoeveel inhoud de koelkast kan bevatten.

Een groter volume betekent over het algemeen meer opslagruimte voor voedsel en dranken. Bij het kiezen van een koelkast is het volume een belangrijke overweging, vooral als je regelmatig veel boodschappen doet of als de koelkast wordt gebruikt voor een groot huishouden.

Het volume van de koelkast wordt vaak onderverdeeld in verschillende compartimenten, zoals het koelgedeelte en het vriesgedeelte. Het is belangrijk om zowel het koel- als vriesvolume in overweging te nemen, afhankelijk van je specifieke behoeften en gebruikspatronen.

Diepvriesvak

Sommige koelkasten zijn uitgerust met een diepvriesvak, wat extra handig kan zijn.

Het diepvriesvak biedt de mogelijkheid om voedsel op lage temperaturen te bewaren, waardoor het langer houdbaar blijft. Hierdoor kun je bepaalde etenswaren voor langere tijd in de koelkast bewaren zonder dat je een aparte vriezer nodig hebt. Het is vooral handig voor het invriezen van ingrediënten zoals vlees, groenten, of kant-en-klaarmaaltijden.

Met het diepvriesvak kun je dus een breder scala aan voedingsmiddelen thuis bewaren en bespaar je de ruimte en kosten van het hebben van een aparte vriezer. Het voegt extra flexibiliteit toe aan de opslagmogelijkheden in je koelkast.

Koeltechniek koelkast

Statische koeling:

De koelkast met statische koeling is de meest voorkomende. Het werkt met behulp van een koelcircuit dat de warmte van het voedsel absorbeert en naar buiten afvoert. Koude lucht daalt van nature naar beneden, terwijl warme lucht stijgt. Dit kan leiden tot temperatuurverschillen in verschillende delen van de koelkast. Dit type koelkast vereist handmatige ontdooiing om ijsvorming te voorkomen.

 

Dynamisch koeling:

Koelkasten met geforceerde koeling zijn uitgerust met een ventilator die de koude lucht gelijkmatig verdeelt in de binnenruimte. Dit voorkomt ijsvorming en zorgt voor een meer gelijkmatige temperatuur in de hele koelkast. Ontdooien is minder vaak nodig, maar kan nog steeds nodig zijn.

 

Geventileerde koeling (No Frost):

Koelkasten met geventileerde koeling zijn geavanceerder. Ze gebruiken een ventilatiesysteem om vocht en ijs volledig te verwijderen. De lucht circuleert actief, waardoor ijsvorming op de wanden en het voedsel wordt voorkomen. Dit type koelkast is energiezuiniger en zorgt voor een betere conservering van het voedsel.

 

Absorptie:

Dit is een technologie die voornamelijk wordt gebruikt in gas koelkasten. Het werkt door gebruik te maken van een vloeistof die de warmte van uw voedsel absorbeert om het te koelen. Wanneer deze vloeistof wordt blootgesteld aan lage druk, verdampt het, wat warmte vereist. Deze warmte wordt onttrokken uit de binnenkant van de koelkast, waardoor uw voedsel wordt gekoeld. Het is een goede keuze voor caravans en campers omdat het zonder elektriciteit werkt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB (decibel). Dankzij de uitstekende geluidsisolatie zijn sommige modellen nog nauwelijks te horen. Een vaatwasser met een geluidsniveau 44 decibel, kunnen we een stille vaatwasser noemen. Goed om te weten: 3 decibel minder betekent ook dubbel zo stil!

Klimaatklasse

De klimaatklasse geeft de minimale en maximale omgevingstemperatuur weer voor de goede werking van een toestel.

  • SN = omgevingstemperatuur tussen 10°C en 32°C
  • N = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 32°C
  • ST = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 38°C
  • T = omgevingstemperatuur tussen 16°C en 43°C
Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Energiekost

De energiekost geeft het jaarlijks verbruik in euro weer van je toestel. Het wordt berekend op basis van het jaarlijks verbruik van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.

*Het gemiddelde tarief voor februari 2024 = 0,33 euro per kilowattuur (€/kWh)

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Energieverbruik per jaar

"Energieverbruik per jaar" bij elektrische toestellen verwijst naar de geschatte hoeveelheid elektriciteit die een apparaat gedurende een heel jaar verbruikt. Dit cijfer wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en biedt consumenten inzicht in de jaarlijkse operationele kosten en de impact op hun energierekening. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

  1. Jaarlijkse Schatting: Het energieverbruik per jaar is een schatting van de totale elektriciteitsconsumptie gedurende een jaar, op basis van het verwachte gebruik van het apparaat. Het wordt vaak vermeld op energielabels of specificaties van het apparaat.
  2. Inclusief Alle Functies: Deze meting omvat alle functies en standen van het apparaat gedurende het hele jaar, inclusief actieve en stand-byperiodes. Het geeft een algehele indicatie van de efficiëntie en kosten van het apparaat.
  3. Energieklasse: Op basis van het jaarlijkse energieverbruik krijgt een apparaat een energieklasse toegewezen op het energielabel. Een lagere energieklasse geeft aan dat het apparaat energiezuiniger is en minder elektriciteit verbruikt over het jaar.
  4. Kosteninschatting: Consumenten kunnen het geschatte jaarlijkse energieverbruik gebruiken om een ruwe schatting te maken van de verwachte kosten voor het gebruik van het apparaat. Dit helpt bij het vergelijken van de operationele kosten tussen verschillende modellen.
  5. Milieubewustzijn: Naast financiële overwegingen biedt de informatie over het jaarlijkse energieverbruik ook inzicht in de ecologische impact. Apparaten met een lager jaarlijks energieverbruik dragen over het algemeen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

In het algemeen biedt het begrip "Energieverbruik per jaar" consumenten de mogelijkheid om weloverwogen keuzes te maken op basis van zowel financiële als milieucriteria bij het aanschaffen van elektrische apparaten.

Binnenverlichting

Sommige apparaten zijn uitgerust met binnenverlichting, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Hier is waarom:

Zichtbaarheid:

  • Binnenverlichting zorgt voor betere zichtbaarheid binnen het apparaat. Of het nu een koelkast, oven of magnetron is, het licht maakt het gemakkelijker om de inhoud te zien en te vinden wat je nodig hebt.

Gemak bij Nachtelijk Gebruik:

  • Vooral handig bij nachtelijk gebruik, helpt binnenverlichting om gemakkelijk toegang te krijgen tot het apparaat zonder extra externe verlichting nodig te hebben.

Controle op Voedselstatus:

  • In koelkasten en vriezers biedt de binnenverlichting de mogelijkheid om de status van voedsel te controleren zonder de deur te hoeven openen, wat energiebesparend is.

Kookgemak:

  • In ovens en magnetrons vergemakkelijkt binnenverlichting het volgen van het kookproces en helpt het om de gaarheid van voedsel in de gaten te houden.

Esthetisch Aspect:

  • Binnenverlichting draagt bij aan het esthetische aspect van het apparaat. Het creëert een moderne uitstraling en kan de algehele uitstraling van de keuken of het interieur verbeteren.

Veiligheid:

  • Bij apparaten zoals ovens is het hebben van binnenverlichting ook een veiligheidskenmerk, omdat het voorkomt dat je jezelf per ongeluk brandt bij het controleren van gerechten.

De aanwezigheid van binnenverlichting in apparaten draagt bij aan het gebruiksgemak, verbetert de functionaliteit en draagt bij aan een betere algehele ervaring bij het gebruik van het apparaat.

Zachte sluiting van de deur

Een zachte sluiting van de deur bij een koelkast of diepvriezer verwijst naar een mechanisme waarmee de deur langzaam en geleidelijk sluit, in plaats van abrupt dicht te vallen. Dit wordt vaak bereikt met behulp van scharnieren of veren die een dempend effect hebben wanneer de deur bijna gesloten is.

Het doel van een zachte sluiting is meervoudig:

  1. Voorkomen van geluidsoverlast: Een zachte sluiting vermindert het lawaai dat wordt veroorzaakt door het dichtslaan van de deur, waardoor de omgeving stiller blijft.
  2. Bescherming van de deur en het afdichtingsrubber: Het geleidelijk sluiten van de deur helpt slijtage aan de deur en het afdichtingsrubber te verminderen, wat de levensduur van het apparaat kan verlengen.
  3. Energie-efficiëntie: Een goed gesloten deur zorgt voor een effectievere isolatie, waardoor de temperatuur binnenin beter wordt behouden. Dit draagt bij aan een energiezuiniger gebruik van de koelkast of diepvriezer.

Over het algemeen draagt de functie van een zachte sluiting bij aan een betere gebruikerservaring en een langer behoud van de prestaties van het koel- of vriesapparaat.

Telescopische rails

Telescopische rails bij een oven of koelkast bieden verschillende voordelen:

Gemakkelijke toegang:

  • Telescopische rails maken het mogelijk om ovenrekken of koelkastplanken soepel naar buiten te trekken. Dit vergemakkelijkt de toegang tot voedsel dat zich achterin bevindt, waardoor je gemakkelijk bij alle items kunt komen zonder dat je ver hoeft te reiken of de rest van de inhoud moet verplaatsen.

Veiliger koken:

  • Bij ovens kunnen telescopische rails ervoor zorgen dat je hete gerechten veilig uit de oven kunt halen. Je kunt het voedsel dichter bij je plaatsen zonder je handen te branden, omdat je het rek naar voren kunt trekken zonder jezelf bloot te stellen aan de hete binnenruimte.

Overzicht in de koelkast:

  • In een koelkast met telescopische rails kun je gemakkelijker een overzicht van de inhoud behouden. Het uitschuiven van de planken maakt het eenvoudiger om te zien welke producten beschikbaar zijn, waardoor het risico op vergeten of verspillen wordt verminderd.

Eenvoudig schoonmaken:

  • Telescopische rails vergemakkelijken het schoonmaken van de oven of koelkast. Je kunt de planken volledig naar buiten trekken, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot alle hoeken en gaten. Dit maakt het reinigen van lastig bereikbare plekken eenvoudiger.

Optimale benutting van de ruimte:

  • Door telescopische rails te gebruiken, kun je de beschikbare ruimte in de oven of koelkast beter benutten. Je kunt de ruimte achterin gemakkelijk bereiken en efficiënter gebruikmaken van de opbergruimte.

Over het algemeen dragen telescopische rails bij aan het gebruiksgemak, de veiligheid en de efficiëntie van het apparaat, of het nu een oven of koelkast is.


Fruit- en groentelade

Een fruit- en groentelade in een koelkast is een specifieke opslagruimte die is ontworpen om fruit en groenten vers te houden. Deze lade, ook wel bekend als een crisper-lade, heeft vaak een instelbare luchtvochtigheidsregeling om de ideale omstandigheden te bieden voor het bewaren van groenten en fruit.

Belangrijke kenmerken van een fruit- en groentelade:

  1. Luchtvochtigheidsregeling: Veel lades hebben een instelbare schuifregelaar waarmee je de luchtvochtigheid kunt aanpassen. Groenten gedijen meestal beter bij hogere vochtigheidsniveaus, terwijl fruit vaak beter blijft bij lagere vochtigheidsniveaus.
  2. Ruimte-indeling: De lade is vaak verdeeld in secties om verschillende soorten producten te scheiden. Sommige koelkastmodellen hebben meerdere lades voor een nog betere organisatie.
  3. Temperatuurcontrole: Hoewel de meeste fruit- en groentelades zich in het koelgedeelte van de koelkast bevinden, kun je de temperatuur in sommige modellen aanpassen om de ideale omstandigheden voor specifieke producten te creëren.

Het doel van deze lade is om de versheid van groenten en fruit te behouden door de juiste vochtigheid en temperatuur te handhaven. Door groenten en fruit op de juiste manier op te slaan, kun je hun kwaliteit behouden en voorkomen dat ze snel bederven.

Opendeuralarm

Sommige toestellen zijn uitgerust met een deuralarm, ook wel opendeuralarm genoemd. Dit handige kenmerk zorgt ervoor dat je een waarschuwing krijgt als de deur niet goed gesloten is.

Het nut van een opendeuralarm omvat:

  1. Veiligheid: Het alarm waarschuwt je wanneer de deur niet correct is gesloten, wat belangrijk is om ongelukken te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het ontsnappen van koude lucht uit een koelkast of vriezer.
  2. Energie-efficiëntie: Voor toestellen zoals koelkasten en diepvriezers kan het opendeuralarm helpen energieverspilling te verminderen door te voorkomen dat de deur onnodig lang open blijft staan.
  3. Behoud van versheid: Bij koelkasten helpt het alarm om de versheid van voedingsmiddelen te behouden door ervoor te zorgen dat de deur correct gesloten blijft, waardoor de interne temperatuur stabiel blijft.
  4. Gemak: Het is een handige herinnering voor gebruikers om ervoor te zorgen dat de deur goed gesloten is, vooral in situaties waarin haast of afleiding een rol kunnen spelen.

In het algemeen draagt een opendeuralarm bij aan een efficiënter en veiliger gebruik van het toestel, en het is vooral handig bij apparaten waar een goede afsluiting essentieel is.

Plaats deurscharnieren

De plaats van de deurscharnieren verwijst naar de locatie waar de scharnieren van een deur zich bevinden. Dit is een belangrijk aspect bij het beschrijven van de oriëntatie of positionering van een deur. Er zijn twee hoofdvarianten:

Linkerzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de linkerkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de linkerzijde.

Rechterzijde:

Als de deur scharnieren heeft aan de rechterkant wanneer je ervoor staat en naar de deur kijkt, wordt dit beschouwd als een deur met deurscharnieren aan de rechterzijde.

Dit is vooral relevant bij het installeren van deuren of het specificeren van deuroriëntatie, bijvoorbeeld bij het bestellen van een nieuwe deur voor een huis of kamer. Het helpt ervoor te zorgen dat de deur correct wordt gemonteerd en opent in de gewenste richting, passend bij het ontwerp en de functionaliteit van de ruimte.

Omkeerbare deur

Sommige toestellen hebben een omkeerbare deur, wat betekent dat de deur aan de andere kant kan worden gemonteerd, waardoor de openingsrichting kan worden veranderd.

De mogelijkheid van een omkeerbare deur is handig omdat het je de flexibiliteit geeft om de deur aan de kant te hebben die het beste past bij de indeling van je ruimte of je persoonlijke voorkeur. Het is vooral nuttig in keukens of washokken waar de lay-out van de ruimte kan variëren.

Met een omkeerbare deur kun je het apparaat aanpassen aan de specifieke behoeften en de beschikbare ruimte in je huis. Het maakt het gemakkelijker om het toestel zo te installeren dat het perfect past in de flow van je leefruimte.

Invriesvermogen

Het invriesvermogen van een diepvriezer geeft aan hoeveel kilogram voedsel het in één uur kan invriezen. Stel je voor dat je net boodschappen hebt gedaan en je hebt een hoop verse producten die snel bevroren moeten worden om hun versheid te behouden. Nou, het invriesvermogen vertelt je hoe snel de diepvriezer dat voor elkaar kan krijgen. Hoe hoger het aantal kilogram per uur, hoe sneller je verse lekkernijen kunt omtoveren tot ijskoude schatten.

Weergave ingestelde temperatuur

Het aflezen van de ingestelde temperatuur op een toestel biedt nauwkeurige controle, optimalisatie van instellingen, monitoring van wijzigingen, gebruiksgemak en mogelijkheden voor programmering en automatisering. Kortom, het verschaft gebruikers meer controle, inzicht en gemak bij het gebruik van het apparaat, wat kan resulteren in een betere efficiëntie en prestaties.

Temperatuuralarm

Een temperatuuralarm bij een koelkast, vriezer, wijnkast of humidor (sigarenkast) is een functie die ontworpen is om de gebruiker te waarschuwen wanneer de temperatuur binnenin het apparaat buiten de ingestelde veilige grenzen dreigt te komen. Het doel van dit alarm is om de inhoud van het apparaat te beschermen, zoals voedingsmiddelen, wijnen of sigaren, tegen schade als gevolg van ongewenste temperatuurfluctuaties.

Belangrijke kenmerken van een temperatuuralarm:

  1. Waarschuwingssignaal: Wanneer de temperatuur binnen het apparaat te hoog of te laag wordt, activeert het temperatuuralarm een waarschuwingssignaal. Dit kan een geluidssignaal, een knipperend licht of een ander opvallend kenmerk zijn.
  2. Visuele indicatie: Naast het hoorbare alarm kan er ook een visuele indicatie zijn, zoals een display dat aangeeft dat er een temperatuurprobleem is.
  3. Automatische melding: Sommige moderne apparaten kunnen automatisch meldingen verzenden, zoals sms-berichten, e-mails of meldingen via een app, om de gebruiker op de hoogte te stellen van het temperatuurprobleem, zelfs als deze niet ter plaatse is.
  4. Aanpasbare instellingen: Gebruikers kunnen vaak de instellingen van het temperatuuralarm aanpassen, zoals de drempelwaarden voor wat als een onveilige temperatuur wordt beschouwd.
  5. Back-upvoorzieningen: Sommige geavanceerde apparaten hebben mogelijk back-upvoorzieningen, zoals een noodstroomvoorziening, om ervoor te zorgen dat het alarm actief blijft, zelfs tijdens stroomuitval.

Een temperatuuralarm is een waardevolle functie om ervoor te zorgen dat de omstandigheden binnen het apparaat optimaal blijven voor het bewaren van voedingsmiddelen, wijnen of sigaren, en om ongewenste schade te voorkomen. Het stelt gebruikers in staat snel actie te ondernemen om het probleem aan te pakken en de inhoud te beschermen.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.