Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

WHIRLPOOL OAKZ9 156 P IX

Levering mogelijk vanaf 23.09.24 (€ 19,00)

€ 299,00  € 459,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Verscheidene deuken bovenkant

Zonder verpakking

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type oven Heteluchtoven
Reiniging Pyrolyse, 2 standen
Inhoud oven 73 l
Temperatuurbereik oven Jusqu'à 250 °C
Vermogen 2450 W
Formaat oven Standaard
Verwarmingselement 3 weerstanden + ventilator
Aantal inschuifhoogtes 5
Energieklasse A
Energieverbruik per cyclus 0.91 kWh/cyclus
Energiekost 0.35 euro/cyclus
Ecocheques aanvaard
Kinderbeveiliging
Klok
Timer Elektronisch
Koude deur
Telescopische rails Bijgeleverd voor 1 niveau
Draaispit
Kernthermometer
Neerklapbare grill
Grill Grote grill
Turbogrill
Elektrische spanning 240 V
Aansluitwaarde 15.2 A
Speciale functies Geintegreerd reinigingsysteem
Automatische kookprogramma's
Ontdooifunctie
Deeg rijzen (40°)
Snel voorverwarmen
Warmhoudfunctie
Bereiding op lage temperatuur
Pizzastand
Voorgeprogrammeerde recepten
Stoomfunctie
Traditionele ovenfuncties Boven- / onder- / boven + onderwarmte
Type deur Neerklapbaar
Uitvoering ovenruimte Email
Bediening Semi-elektronisch
Bijzonderheden -
Kleur Inox
Afmetingen (HxBxD) 59.5 x 59.5 x 56.4 cm
Afmetingen nis (HxBxD) 60 x 56 x 55 cm
Bijgeleverde accessoires 1 rooster en 1 bakplaat
Vanden Borre-code 20098877 - 8448604 - 70
Type oven

Het type oven verwijst naar het specifieke kookmechanisme of de verwarmingsfuncties die beschikbaar zijn in de oven. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen ovens en hun kenmerken:

  1. Traditionele oven: Dit is de standaard oven waarbij de warmte van onderen komt. Het is ideaal voor bakken en braden.
  2. Warmeluchtoven: Ook bekend als convectieoven. In deze oven circuleert een ventilator de hete lucht, wat zorgt voor gelijkmatige verwarming. Dit is handig bij het bakken op meerdere rekken tegelijk.
  3. Heteluchtoven: Vaak wordt de termen "warmeluchtoven" en "heteluchtoven" door elkaar gebruikt. Beiden verwijzen naar ovens met een ventilator die de warme lucht circuleert. Hetelucht kan ook een combinatie zijn van boven- en onderverwarming, afhankelijk van het model.
  4. Grillfunctie: Dit is een functie waarmee je de grill aan de bovenkant van de oven kunt gebruiken om voedsel te roosteren of te bruinen. Handig voor het bereiden van gegrilde gerechten.

Bij het selecteren van een oven is het belangrijk om te weten welke functies beschikbaar zijn, omdat dit van invloed is op de manier waarop je kunt koken en bakken. Bijvoorbeeld, als je graag en veel bakt, kan een warmelucht- of heteluchtoven handig zijn. Als je vaak grillt, is een goede grillfunctie essentieel. Het type oven dat het beste bij je past, hangt af van jouw kookbehoeften en voorkeuren.

Inhoud oven

Inhoud van de oven bij een oven of fornuis verwijst naar de beschikbare ruimte binnenin de oven waarin je voedsel kunt bereiden. Deze maat wordt meestal uitgedrukt in liters en geeft aan hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van bakplaten, bakvormen en ander kookgerei.

Met andere woorden, als je bijvoorbeeld leest dat een oven een inhoud van 60 liter heeft, betekent dit dat de binnenruimte van de oven 60 liter aan voedsel kan bevatten. Dit is handig om te weten wanneer je grotere gerechten wilt bereiden of meerdere items tegelijk wilt bakken.

De inhoud van de oven is een belangrijk kenmerk, vooral als je regelmatig grote maaltijden bereidt. Het helpt je bij het inschatten van de capaciteit van de oven en of deze geschikt is voor jouw kookbehoeften.

Temperatuurbereik oven

Het "temperatuurbereik" van een oven verwijst naar de reeks temperaturen waarbinnen de oven effectief kan functioneren. Het geeft aan wat de laagste en hoogste temperaturen zijn waartussen de oven ontworpen is om te werken.

Bijvoorbeeld, als je het temperatuurbereik van een oven bekijkt, zou het aangeven welke temperaturen het kan bereiken tijdens het bakken, braden of grillen van voedsel. Het minimum geeft aan hoe laag de oven kan worden ingesteld, terwijl het maximum de hoogste temperatuur aangeeft die de oven kan bereiken.

Het is belangrijk om het temperatuurbereik te begrijpen om ervoor te zorgen dat je de oven op de juiste manier gebruikt voor verschillende soorten koken. Het kan variëren afhankelijk van het type oven en het doel ervan, bijvoorbeeld conventioneel bakken, grillen of hetelucht.

Vermogen

Het "vermogen" bij een elektrisch toestel verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die het toestel per tijdseenheid verbruikt of produceert. Het wordt gemeten in watt (W) en geeft aan hoe snel het elektrische energie omzet.

Hier zijn twee belangrijke aspecten om te overwegen:

Vermogen als energieverbruik:

  • Het vermogen van een elektrisch toestel geeft aan hoeveel energie het verbruikt terwijl het in werking is. Bijvoorbeeld, een lamp van 60 watt verbruikt 60 watt elektrische energie per uur.

Vermogen als prestatie-indicator:

  • Bij sommige apparaten, zoals motoren of elektrische gereedschappen, wordt het vermogen gebruikt als een maatstaf voor de prestaties. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het toestel kan zijn.

Bij het winkelen voor elektrische apparaten is het belangrijk om naar het vermogen te kijken om te begrijpen hoe efficiënt het toestel is en om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je behoeften. Het vermogen staat vaak vermeld op het apparaat zelf of in de technische specificaties.

Verwarmingselement

Het verwarmingselement in een friteuse of koffiemachine is verantwoordelijk voor het verwarmen van de olie (bij een friteuse) of het water (bij een koffiemachine). Er zijn verschillende soorten verwarmingselementen, waaronder boilers, thermoblokken en weerstanden.

Boiler:

  • Een boiler is een aparte container die water opwarmt en op temperatuur houdt. Bij een friteuse kan dit worden gebruikt om de olie constant op een bepaalde temperatuur te houden. In een koffiemachine kan een boiler het water verwarmen en warm houden voor het zetten van koffie.

Thermoblok:

  • Een thermoblok is een compactere eenheid die het water snel verwarmt wanneer het door het blok stroomt. Dit type verwarmingselement wordt vaak gebruikt in moderne koffiemachines. Het biedt snel opwarmen en nauwkeurige temperatuurregeling.

Weerstanden:

  • Weerstanden zijn elektrische componenten die warmte genereren wanneer er stroom doorheen gaat. Ze worden vaak gebruikt om zowel olie in een friteuse als water in een koffiemachine te verwarmen. In sommige friteuses wordt bijvoorbeeld een weerstand direct in de olie geplaatst.

De keuze voor een specifiek type verwarmingselement hangt af van het doel en de gewenste eigenschappen van het apparaat. Boilers bieden bijvoorbeeld een constante temperatuur, terwijl thermoblokken snelheid en precisie combineren. Weerstanden zijn veelzijdig en kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt.

Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Consommation par cycle

"Energieverbruik per cyclus" verwijst naar de hoeveelheid energie die een apparaat, zoals een wasmachine, vaatwasser, oven, enz., verbruikt gedurende één volledige bedrijfscyclus. Dit wordt gemeten in eenheid zoals kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel elektriciteit het apparaat gebruikt om alle taken in één enkele cyclus uit te voeren.

Belangrijke punten hierbij zijn:

  1. Volledige Cyclus: Het energieverbruik per cyclus omvat alle stappen die het apparaat tijdens een complete bedrijfscyclus doorloopt. Bijvoorbeeld, voor een wasmachine omvat dit het wassen, spoelen, centrifugeren en eventuele extra functies.
  2. Efficiëntie: Een lagere waarde voor energieverbruik per cyclus duidt over het algemeen op een efficiënter gebruik van elektriciteit. Apparaten met een lager energieverbruik kunnen kosteneffectiever zijn en dragen bij aan energiebesparing.
  3. Milieuvriendelijkheid: Een lager energieverbruik per cyclus is vaak gunstig voor het milieu, omdat het wijst op een verminderde ecologische voetafdruk. Dit is vooral belangrijk bij apparaten die regelmatig worden gebruikt.
  4. Energielabels: Bij de aankoop van nieuwe apparaten wordt het energieverbruik vaak weergegeven op energielabels. Deze labels geven consumenten informatie over de energie-efficiëntie van het apparaat, waarbij een lagere energieklasse over het algemeen betere efficiëntie aangeeft.
  5. Vergelijking: Het vergelijken van het energieverbruik per cyclus tussen verschillende modellen of merken van apparaten kan consumenten helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, rekening houdend met de kosten en milieueffecten.

Kortom, energieverbruik per cyclus is een belangrijke maatstaf voor de efficiëntie van apparaten en biedt waardevolle informatie voor consumenten die streven naar zowel kosteneffectiviteit als milieuvriendelijkheid.

Energiekost

De energiekost geeft het verbruik in euro weer per cyclus van het toestel. Het wordt berekend op basis van het verbruik per cyclus van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.

*Het gemiddelde tarief voor februari 2024 = 0,33 euro per kilowattuur (€/kWh)

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Kinderbeveiliging

Kinderbeveiliging bij elektrische apparaten zoals kookplaten, ovens en droogkasten is belangrijk omdat het helpt om kinderen veilig te houden. Hier zijn een paar eenvoudige redenen waarom het handig is:

Geen Onbedoelde Ongelukken:

  • Kinderen kunnen nieuwsgierig zijn en per ongeluk apparaten inschakelen of zich eraan branden. Kinderbeveiliging voorkomt dit, zodat kinderen zich niet per ongeluk bezeren.

Makkelijk voor Ouders:

  • Voor ouders betekent kinderbeveiliging minder zorgen maken. Ze kunnen dagelijkse taken uitvoeren zonder voortdurend bang te zijn dat er iets met hun kinderen gebeurt.

Geen Toegang tot Gevaarlijke Dingen:

  • Bijvoorbeeld, op een kookplaat kan kinderbeveiliging voorkomen dat kinderen de kookplaat aanzetten en zichzelf verwonden.

Volgens de Regels:

  • Apparaten met kinderbeveiliging voldoen aan regels en normen, waardoor ze veilig zijn voor gezinnen.

Kort gezegd, kinderbeveiliging maakt het thuis veiliger voor kinderen en geeft ouders minder zorgen.

Klok

Een klok op je toestel hebben is echt handig. Het stelt je in staat om snel en gemakkelijk de tijd te checken zonder dat je apart een klok hoeft te zoeken. Of je nu aan het koken bent, aan het werk bent of gewoon ontspant, het hebben van een klok op je toestel zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de tijd. Het maakt het plannen van je dag eenvoudiger en helpt je om deadlines te halen. Kortom, het is een handige functie die je helpt om georganiseerd te blijven en je tijd efficiënt te beheren.

Timer

Een timer is een functie op elektrische apparaten die wordt gebruikt om een bepaalde tijdsduur in te stellen gedurende welke het apparaat actief is. Het stelt gebruikers in staat om de duur van een specifieke activiteit of functie te regelen. Timers worden op verschillende elektrische apparaten aangetroffen om verschillende redenen:

  1. Automatische uitschakeling: Een timer kan worden gebruikt om een apparaat automatisch uit te schakelen na een vooraf ingestelde periode. Dit is handig voor energiebesparing en om te voorkomen dat het apparaat onnodig aan blijft staan.
  2. Kook- en bakapparatuur: Op ovens, magnetrons, koffiezetapparaten en andere kookapparatuur wordt een timer gebruikt om de bereidingstijd in te stellen. Zodra de ingestelde tijd is verstreken, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.
  3. Verlichting: In sommige gevallen hebben lampen of buitenverlichting timers om ze automatisch in en uit te schakelen op specifieke tijden, wat handig kan zijn voor thuisautomatisering of beveiligingsdoeleinden.
  4. Slaapmodus: Op elektronische apparaten zoals televisies of airconditioners kan een timer worden gebruikt om de slaapmodus in te schakelen, waarbij het apparaat na een bepaalde tijd automatisch wordt uitgeschakeld om energie te besparen.
  5. Beveiliging: Timers kunnen ook worden gebruikt als een beveiligingsfunctie, waarbij ze bijvoorbeeld lampen of radios automatisch inschakelen en uitschakelen om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

Kortom, een timer biedt gebruikers controle over de tijdsduur van de werking van een elektrisch apparaat, wat handig is voor efficiënt energiegebruik, gemakkelijke planning en beveiligingsdoeleinden.

Koude deur

Een "koude deur" bij een fornuis of oven verwijst naar een deur die niet heet wordt aan de buitenkant, zelfs wanneer de oven binnenin op hoge temperaturen functioneert. Het belangrijkste voordeel van een koude deur is veiligheid, en hier zijn enkele redenen waarom:

Voorkomen van Brandwonden:

  • Een koude deur zorgt ervoor dat de buitenkant van de oven of het fornuis op een veilige temperatuur blijft, waardoor het risico op per ongeluk aanraken en brandwonden wordt geminimaliseerd.

Veiliger in Gezinsomgevingen:

  • Vooral in huishoudens met kinderen is een koude deur een belangrijk veiligheidskenmerk. Het voorkomt dat nieuwsgierige handen in aanraking komen met hete oppervlakken.

Comfortabel Koken:

  • Een koude deur maakt het mogelijk om comfortabel in de buurt van de oven te werken zonder het risico op verbranding. Dit is handig tijdens het koken, braden of bakken, omdat je niet hoeft te wachten tot de oven is afgekoeld om de deur te openen.

Energie-Efficiëntie:

  • Een koude deur kan ook bijdragen aan energie-efficiëntie doordat warmte niet onnodig naar buiten lekt. Hierdoor kan de oven beter zijn warmte vasthouden, wat efficiënter kan zijn bij het koken.

Het hebben van een koude deur is dus niet alleen een veiligheidskenmerk, maar het draagt ook bij aan het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de oven of het fornuis. Het maakt het kookproces comfortabeler en vermindert het risico op ongelukken.

Telescopische rails

Telescopische rails bij een oven of koelkast bieden verschillende voordelen:

Gemakkelijke toegang:

  • Telescopische rails maken het mogelijk om ovenrekken of koelkastplanken soepel naar buiten te trekken. Dit vergemakkelijkt de toegang tot voedsel dat zich achterin bevindt, waardoor je gemakkelijk bij alle items kunt komen zonder dat je ver hoeft te reiken of de rest van de inhoud moet verplaatsen.

Veiliger koken:

  • Bij ovens kunnen telescopische rails ervoor zorgen dat je hete gerechten veilig uit de oven kunt halen. Je kunt het voedsel dichter bij je plaatsen zonder je handen te branden, omdat je het rek naar voren kunt trekken zonder jezelf bloot te stellen aan de hete binnenruimte.

Overzicht in de koelkast:

  • In een koelkast met telescopische rails kun je gemakkelijker een overzicht van de inhoud behouden. Het uitschuiven van de planken maakt het eenvoudiger om te zien welke producten beschikbaar zijn, waardoor het risico op vergeten of verspillen wordt verminderd.

Eenvoudig schoonmaken:

  • Telescopische rails vergemakkelijken het schoonmaken van de oven of koelkast. Je kunt de planken volledig naar buiten trekken, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot alle hoeken en gaten. Dit maakt het reinigen van lastig bereikbare plekken eenvoudiger.

Optimale benutting van de ruimte:

  • Door telescopische rails te gebruiken, kun je de beschikbare ruimte in de oven of koelkast beter benutten. Je kunt de ruimte achterin gemakkelijk bereiken en efficiënter gebruikmaken van de opbergruimte.

Over het algemeen dragen telescopische rails bij aan het gebruiksgemak, de veiligheid en de efficiëntie van het apparaat, of het nu een oven of koelkast is.


Draaispit

Sommige ovens of fornuizen hebben een handig extraatje, namelijk een draaispit. Met een draaispit kun je gerechten op een gelijkmatige manier laten roosteren of bakken. Stel je voor dat je een sappige kip hebt die perfect goudbruin moet worden aan alle kanten. Met het draaispit draait de kip automatisch rond, zodat elke kant gelijkmatig wordt verwarmd. Het resultaat? Een heerlijk knapperige buitenkant en sappig van binnen! Het is een handige functie voor liefhebbers van geroosterd vlees of gevogelte.

Grill

Sommige fornuizen of ovens zijn uitgerust met een handige grillfunctie. Deze functie is als een extra hulpmiddel waarmee je gerechten een lekker gegrild of knapperig laagje kunt geven.

Wanneer je de grillfunctie inschakelt, wordt de warmte van bovenaf gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant van je gerechten gelijkmatig wordt gegrild, waardoor een smakelijke korst ontstaat. Het is geweldig voor gerechten zoals gegrilde kaas, ovenschotels, groenten en zelfs voor het bruinen van de bovenkant van bijvoorbeeld lasagne.

De grillfunctie voegt dus een extra dimensie toe aan het koken, waardoor je meer diversiteit hebt in de bereidingswijzen en texturen van je gerechten. Het is een handige feature voor de momenten waarop je dat knapperige en gegrilde effect wilt bereiken

Elektrische spanning

Voltage (spanning in het Nederlands) verwijst naar de elektrische potentiaalverschil tussen twee punten in een elektrisch circuit. Het wordt gemeten in volts (V). Het voltage geeft aan hoeveel elektrische energie per ladingseenheid beschikbaar is om elektrische stroom door een circuit te drijven.

In eenvoudige bewoordingen is voltage de kracht die de elektronen duwt om door een elektrisch circuit te bewegen. Een hogere spanning betekent meer elektrische potentieelenergie per lading, wat de stroom van elektronen vergemakkelijkt.

Bij het aanschaffen van elektronische apparaten is het belangrijk om op het voltage te letten, vooral bij zaken als adapters en opladers. Apparaten zijn ontworpen om te werken binnen een bepaald voltagebereik, en het is cruciaal om ervoor te zorgen dat het voltage van de voedingsbron overeenkomt met het vereiste voltage van het apparaat. Anders kan het apparaat beschadigd raken of niet goed functioneren.

Aansluitwaarde

De elektrische aansluitwaarde van een oven, uitgedrukt in ampère, geeft aan hoeveel elektrische stroom het apparaat nodig heeft om te functioneren.

Het is een maat voor de elektrische belasting of de hoeveelheid stroom die de oven verbruikt wanneer deze in bedrijf is. Deze informatie is belangrijk bij het plannen van de elektrische installatie in huis, omdat het aangeeft welke elektrische capaciteit nodig is om de oven van stroom te voorzien. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de elektrische bedrading en de zekeringen of de elektrische stroomonderbrekers geschikt zijn om de aansluitwaarde van de oven aan te kunnen.

Kortom, de elektrische aansluitwaarde in ampère geeft aan hoeveel stroom de oven verbruikt en helpt bij het veilig en efficiënt aansluiten ervan op het elektriciteitsnet.

Speciale functies

Speciale functies bij een elektrisch apparaat verwijzen naar extra mogelijkheden of eigenschappen die het apparaat onderscheiden van basisfuncties. Deze functies zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, het gebruiksgemak te vergroten of extra voordelen te bieden aan de gebruiker

Automatische kookprogramma's

Automatische bakprogramma's bij een oven zijn vooraf ingestelde kookinstellingen die zijn ontworpen om het bakproces te vergemakkelijken. Deze programma's zijn vaak geoptimaliseerd voor specifieke gerechten of voedselcategorieën, zoals brood, pizza, cake, gevogelte, enzovoort.

Wanneer je een automatisch bakprogramma selecteert, stelt de oven automatisch de juiste temperatuur, tijd en andere instellingen in die nodig zijn om het gekozen gerecht perfect te bereiden. Dit kan het koken voor jou vereenvoudigen, omdat je niet alle details hoeft in te stellen - je hoeft alleen maar het gewenste programma te kiezen en de oven doet de rest. Dit is handig voor mensen die minder ervaren zijn in koken of voor diegenen die graag gemakkelijk en snel willen koken.

Ontdooifunctie

De ontdooifunctie op een apparaat, zoals een vriezer of een magnetron, is een specifieke functie die is ontworpen om bevroren voedsel of andere ingevroren items geleidelijk te laten ontdooien. Deze functie is handig omdat het voorkomt dat voedsel wordt blootgesteld aan ongewenste temperatuurschommelingen die kunnen optreden bij snellere ontdooimethoden.

Bij vriezers kan de ontdooifunctie een gecontroleerd ontdooiproces starten om ijsvorming op de wanden en planken te verminderen. Hierdoor blijft de vriezer efficiënt werken en wordt de kwaliteit van bevroren voedsel behouden.

Bij magnetrons wordt de ontdooifunctie gebruikt om bevroren voedsel gelijkmatig te ontdooien. In plaats van het voedsel te verwarmen, past de magnetron de instellingen aan om een lagere intensiteit te gebruiken, waardoor het langzaam en gelijkmatig ontdooit zonder te koken.

Over het algemeen is de ontdooifunctie een handige toevoeging aan huishoudelijke apparaten, omdat het een gecontroleerd proces biedt dat de kwaliteit van voedsel behoudt en tegelijkertijd het gebruiksgemak vergroot.


Deeg rijzen (40°)

Er is een superhandig programma op veel ovens dat speciaal is ontworpen voor dat doel. Het heet vaak "Deegrijzen" of "Gistdeeg" en je kunt het instellen op ongeveer 40 graden Celsius. Gewoon je deeg op een bakplaat plaatsen, het programma starten en je hebt perfect gerezen deeg in een mum van tijd. Het is echt zo simpel als een paar knoppen indrukken.

Warmhoudfunctie

Bepaalde apparaten voor de bereiding van voedsel of dranken zijn uitgerust met een bijkomende functie, namelijk de warmhoudfunctie. Deze functie stelt gebruikers in staat om bereide gerechten of dranken gedurende een bepaalde periode op een constante en warme temperatuur te houden, zelfs nadat het kookproces is voltooid.

Voordelen van een Warmhoudfunctie:

Handhaving van Temperatuur:

  • De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat voedsel of dranken op een constante en aangename temperatuur blijven, waardoor ze gereed zijn voor consumptie wanneer dat nodig is.

Flexibiliteit in Timing:

  • Gebruikers kunnen gerechten voorbereiden voordat ze worden geconsumeerd en vertrouwen op de warmhoudfunctie om de juiste temperatuur te behouden totdat ze klaar zijn om te serveren.

Handig voor Evenementen of Maaltijdbereiding:

  • Deze functie is met name handig tijdens sociale evenementen of bij het voorbereiden van maaltijden vooraf, waarbij warme gerechten op het gewenste moment beschikbaar moeten zijn.

Optimale Smaak en Textuur:

  • Het handhaven van de juiste temperatuur draagt bij aan het behoud van de optimale smaak en textuur van voedsel, zelfs als het niet onmiddellijk wordt geconsumeerd.

Efficiënt Gebruik van Keukentijd:

  • Het stelt koks in staat om gerechten op voorhand te bereiden, waardoor er meer efficiëntie is in het keukenproces.

Gebruiksvriendelijkheid:

  • De warmhoudfunctie is over het algemeen eenvoudig te activeren en maakt het gebruik van externe warmhoudapparatuur overbodig.

Of het nu gaat om een koffiezetapparaat met een warmhoudplaat, een slowcooker met warmhoudfunctie of een rijstkoker met warmhoudfunctie, deze eigenschap voegt een extra laag van bruikbaarheid toe aan keukenapparatuur. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om maaltijden op het juiste moment te serveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Bereiding op lage temperatuur

Bepaalde fornuizen bieden ook de mogelijkheid om gerechten op lage temperaturen te bereiden, wat een extra dimensie toevoegt aan de culinaire flexibiliteit. Deze functie maakt het koken op een zachte en langzame manier mogelijk, ideaal voor gerechten die tijd nodig hebben om smaken te ontwikkelen en te mengen.

De mogelijkheid om lage temperaturen te handhaven is vooral waardevol bij het bereiden van delicate gerechten zoals stoofschotels, sauzen en sous-vide koken. Hierdoor behouden ingrediënten hun textuur en aroma's, wat resulteert in smaakvolle en voortreffelijke maaltijden.

In wezen biedt deze functie op bepaalde fornuizen niet alleen flexibiliteit, maar opent het ook de deur naar een breder scala aan culinaire mogelijkheden, waardoor fijnproevers de kunst van het langzaam koken kunnen omarmen.

Pizzastand

Pizzastand bij een fornuis of oven verwijst naar een specifieke kookinstelling die is ontworpen om de perfecte omstandigheden te creëren voor het bakken van pizza's. Deze stand optimaliseert de warmteverdeling en instellingen van de oven om een knapperige korst en gelijkmatige gaarheid van de toppings te bevorderen.

In de pizzastand wordt meestal een hogere temperatuur gebruikt en kan er sprake zijn van een combinatie van boven- en onderverwarming om de bodem van de pizza krokant te maken, terwijl de toppings gelijkmatig garen.

Deze specifieke instelling is handig omdat pizza's een andere kookbenadering vereisen dan bijvoorbeeld gebak of gebraden gerechten. Door een pizzastand te hebben, kun je genieten van de heerlijke resultaten van zelfgemaakte pizza's met een knapperige korst en goed gebakken toppings. Het is een handige functie voor liefhebbers van pizza die hun oven willen optimaliseren voor deze specifieke bereiding.

Voorgeprogrammeerde recepten

Bij sommige ovens of multicookers zijn er voorgeprogrammeerde recepten beschikbaar. Dit betekent dat het apparaat al specifieke instellingen en kooktijden heeft voor bepaalde gerechten, zodat je ze eenvoudig kunt bereiden zonder zelf alle details in te stellen.

Deze voorgeprogrammeerde recepten zijn handig omdat ze:

  1. Gemak bieden: Je hoeft niet alle kookinstellingen handmatig in te voeren. Kies gewoon het gewenste voorgeprogrammeerde recept en het apparaat past automatisch de juiste temperatuur, kooktijd en andere instellingen toe.
  2. Tijd besparen: Het bespaart tijd en moeite omdat je niet elk detail van het kookproces hoeft te plannen. Dit is handig voor mensen die graag snel en efficiënt willen koken.
  3. Geschikt zijn voor specifieke gerechten: De voorgeprogrammeerde recepten zijn vaak afgestemd op populaire gerechten, zoals stoofschotels, soepen, stoofpotten, en meer. Dit maakt het koken van bepaalde gerechten toegankelijker, zelfs als je niet veel ervaring hebt.

Het gebruik van voorgeprogrammeerde recepten maakt het kookproces minder gecompliceerd en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar gemak en efficiëntie in de keuken. Je kunt genieten van heerlijke maaltijden met minimale inspanning en maximale smaak.

Traditionele ovenfuncties

Ovens hebben verschillende functies waarmee warmte op verschillende plaatsen in de oven kan worden gegenereerd. Hier zijn enkele veelvoorkomende ovenfuncties en de bijbehorende warmteverdeling:

Bovenwarmte:

  • Alleen de bovenste verwarmingselementen worden ingeschakeld, waardoor de warmte van bovenaf komt. Dit is handig voor het bruinen van gerechten en het bakken van toppings.

Onderwarmte:

  • Alleen de onderste verwarmingselementen worden geactiveerd, waardoor de warmte van onderaf komt. Dit is nuttig voor het bakken van deegwaren en het koken van bodems van bijvoorbeeld taarten.

Onder- en bovenwarmte (conventioneel):

  • Zowel de bovenste als onderste verwarmingselementen worden gelijktijdig gebruikt. Dit is geschikt voor algemeen bakken en braden.


De specifieke functies en hun benamingen kunnen variëren afhankelijk van het type oven en het merk.

Type deur

Elektrische toestellen kunnen verschillende soorten deuren hebben, afhankelijk van hun ontwerp en functionaliteit. Hier zijn enkele veelvoorkomende types deuren bij elektrische apparaten:

  1. Scharnierende deur: Dit is het meest traditionele type deur dat opengaat door middel van scharnieren aan de zijkant. Het kan naar links of naar rechts openen.
  2. Schuifdeur: Een schuifdeur opent horizontaal door naar links of rechts te schuiven. Dit type deur is handig in situaties waar ruimte aan de zijkanten beperkt is.
  3. Glazen deur: Een deur met glaspanelen biedt zicht op de inhoud van het apparaat zonder de deur te openen. Dit is vaak te vinden bij ovens, koelkasten en andere apparaten.
  4. Neerklapbare deur: Een deur die naar beneden klapt, is handig wanneer er beperkte ruimte boven het apparaat is. Het opent naar voren en klapt omlaag.
  5. Zijdelingse opening: Sommige apparaten hebben deuren die zijwaarts openen, wat handig kan zijn in krappe ruimtes. Dit type deur opent langs de zijkant van het apparaat.
  6. Uittrekbare deur: Bij sommige ovens en magnetrons kan de deur uittrekken, waardoor gemakkelijke toegang tot de binnenkant mogelijk is.
  7. Dubbele deuren: Grote koelkasten en diepvriezers hebben soms dubbele deuren, zodat je slechts een deel van het apparaat hoeft te openen om toegang te krijgen tot specifieke compartimenten.

De keuze van het deontwerp hangt vaak af van de functionaliteit van het apparaat en de beschikbare ruimte in de keuken of de omgeving waarin het apparaat wordt geplaatst.

Bediening

Manuele bediening" verwijst naar het handmatig aanpassen of regelen van een apparaat of systeem met behulp van fysieke knoppen, hendels, draaiknoppen of andere handmatige bedieningselementen. Het betekent dat de gebruiker direct en fysiek invloed uitoefent op de instellingen of functies van het apparaat.

"Elektrische bediening" daarentegen houdt in dat het apparaat wordt aangestuurd door elektrische of elektronische componenten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren via digitale displays, aanraakschermen, afstandsbedieningen of andere elektrische interfaces. In plaats van fysieke inspanning te leveren, maakt elektrische bediening gebruik van elektrische signalen om het apparaat aan te sturen.

De keuze tussen manuele of elektrische bediening hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren, het type apparaat en de gewenste mate van precisie en gemak. Sommige mensen geven de voorkeur aan de tastbare feedback van fysieke knoppen, terwijl anderen de voorkeur geven aan de moderne en geavanceerde functies die elektrische bediening biedt.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Afmetingen nis (HxBxD)

De term "nisafmetingen" bij een inbouwtoestel verwijst naar de afmetingen van de uitsparing of ruimte waarin het toestel wordt ingebouwd. Het is essentieel om op deze afmetingen te letten om ervoor te zorgen dat het inbouwtoestel naadloos past en correct kan worden geïnstalleerd.

Bij het selecteren van een inbouwtoestel moet je op de volgende nisafmetingen letten:

  1. Hoogte, Breedte en Diepte: Meet de hoogte, breedte en diepte van de beschikbare nis of uitsparing in je keuken of ander inbouwgebied. Zorg ervoor dat het inbouwtoestel binnen deze afmetingen past.
  2. Inbouwsysteem: Let op het type inbouwsysteem dat wordt gebruikt voor het specifieke toestel (bijvoorbeeld een inbouwoven, vaatwasser of koelkast). Sommige inbouwtoestellen hebben mogelijk een ander systeem nodig, zoals een schuifsysteem of een deursysteem.
  3. Luchtventilatie: Controleer of er voldoende ruimte is voor luchtventilatie rondom het inbouwtoestel. Dit is belangrijk voor een optimale werking en voorkomt oververhitting.

Door nauwkeurig op de nisafmetingen te letten, voorkom je problemen bij de installatie en zorg je ervoor dat het inbouwtoestel goed past in de beschikbare ruimte. Het is altijd raadzaam om de handleiding van het inbouwtoestel te raadplegen voor specifieke aanwijzingen met betrekking tot nisafmetingen en installatievereisten.

Bijgeleverde accessoires

"Bijgeleverde accessoires" verwijst naar extra items, naast het hoofdproduct, die samen met het product worden meegeleverd.

Deze accessoires zijn bedoeld om de functionaliteit of het gebruik van het hoofdproduct te verbeteren en kunnen variëren afhankelijk van het type product.