Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

MIELE DG 6100 cs

Levering mogelijk vanaf 25.09.24 (€ 19,00)

€ 579,00  € 829,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Stoomoven
Inhoud oven 38 l
Vermogen 3400 W
Aantal inschuifhoogtes 4
Temperatuurbereik stoom 40 °C
Inhoud waterreservoir 1200 ml
Energieklasse Niet van toepassing
Ecocheques aanvaard
Kernthermometer
Kinderbeveiliging
Speciale functies 20 gepersonaliseerde programma's
Stoomfunctie 100% stoom
Ontkalkingsprogramma Ja, met waarschuwing
Stoomcreatie In een stoomgenerator
Automatische kookprogramma's
Elektrische spanning 230 V
Bijgeleverde accessoires 3 inoxpannen,1 draagrooster,1 opvangschaal
Bijzonderheden Easy Sensor scherm
Kleur Inox
Afmetingen (HxBxD) 45.5 x 59.5 x 57.1 cm
Afmetingen nis (HxBxD) 45 x 56 - 56.8 x 55 cm
Vanden Borre-code 20092194 - 8815623 - 150
Inhoud oven

Inhoud van de oven bij een oven of fornuis verwijst naar de beschikbare ruimte binnenin de oven waarin je voedsel kunt bereiden. Deze maat wordt meestal uitgedrukt in liters en geeft aan hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van bakplaten, bakvormen en ander kookgerei.

Met andere woorden, als je bijvoorbeeld leest dat een oven een inhoud van 60 liter heeft, betekent dit dat de binnenruimte van de oven 60 liter aan voedsel kan bevatten. Dit is handig om te weten wanneer je grotere gerechten wilt bereiden of meerdere items tegelijk wilt bakken.

De inhoud van de oven is een belangrijk kenmerk, vooral als je regelmatig grote maaltijden bereidt. Het helpt je bij het inschatten van de capaciteit van de oven en of deze geschikt is voor jouw kookbehoeften.

Vermogen

Het "vermogen" bij een elektrisch toestel verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die het toestel per tijdseenheid verbruikt of produceert. Het wordt gemeten in watt (W) en geeft aan hoe snel het elektrische energie omzet.

Hier zijn twee belangrijke aspecten om te overwegen:

Vermogen als energieverbruik:

  • Het vermogen van een elektrisch toestel geeft aan hoeveel energie het verbruikt terwijl het in werking is. Bijvoorbeeld, een lamp van 60 watt verbruikt 60 watt elektrische energie per uur.

Vermogen als prestatie-indicator:

  • Bij sommige apparaten, zoals motoren of elektrische gereedschappen, wordt het vermogen gebruikt als een maatstaf voor de prestaties. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het toestel kan zijn.

Bij het winkelen voor elektrische apparaten is het belangrijk om naar het vermogen te kijken om te begrijpen hoe efficiënt het toestel is en om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je behoeften. Het vermogen staat vaak vermeld op het apparaat zelf of in de technische specificaties.

Temperatuurbereik stoom


Het "temperatuurbereik stoom" bij een stoomoven verwijst naar het scala van temperaturen waarbinnen de oven met stoom kan werken. Een stoomoven is ontworpen om niet alleen op hoge temperaturen te koken, zoals een traditionele oven, maar ook om met stoom te werken, wat voordelen heeft voor bepaalde kookprocessen.

Bij een stoomoven wordt stoom gebruikt om voedsel te bereiden, wat kan leiden tot sappigere resultaten en het behoud van voedingsstoffen. Het temperatuurbereik van de stoomfunctie kan aangeven welke temperaturen worden bereikt wanneer stoom wordt toegepast op het voedsel.

Bijvoorbeeld, naast traditionele baktemperaturen kan het temperatuurbereik van de stoomfunctie aangeven welke temperaturen worden gebruikt wanneer de oven stoom genereert om voedsel te koken, te stomen of vocht toe te voegen aan het kookproces.

Het begrijpen van het temperatuurbereik bij een stoomoven is belangrijk voor het juiste gebruik van de verschillende kookfuncties die de oven biedt.

Inhoud waterreservoir

Het waterreservoir van een toestel verwijst naar de plek waar het water wordt bewaard voor het functioneren van het apparaat. Dit kan van toepassing zijn op verschillende apparaten, zoals een koffiezetapparaat, stoomreiniger, luchtbevochtiger, enzovoort.

De inhoud van het waterreservoir is belangrijk omdat het bepaalt hoe lang het apparaat kan blijven werken voordat je het water moet bijvullen of het reservoir moet legen. Bijvoorbeeld, als je een koffiezetapparaat hebt met een groot waterreservoir, kun je meerdere kopjes koffie zetten voordat je opnieuw water moet toevoegen. Omgekeerd, bij een kleiner waterreservoir moet je mogelijk vaker water bijvullen.

Het is dus handig om te weten wat de capaciteit van het waterreservoir is, zodat je het gebruik van het apparaat kunt plannen en voorkomen dat het tijdens gebruik zonder water komt te zitten. Het bijhouden van het waterpeil in het reservoir is een praktische gewoonte om de efficiëntie en de levensduur van het apparaat te waarborgen.

Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Kinderbeveiliging

Kinderbeveiliging bij elektrische apparaten zoals kookplaten, ovens en droogkasten is belangrijk omdat het helpt om kinderen veilig te houden. Hier zijn een paar eenvoudige redenen waarom het handig is:

Geen Onbedoelde Ongelukken:

  • Kinderen kunnen nieuwsgierig zijn en per ongeluk apparaten inschakelen of zich eraan branden. Kinderbeveiliging voorkomt dit, zodat kinderen zich niet per ongeluk bezeren.

Makkelijk voor Ouders:

  • Voor ouders betekent kinderbeveiliging minder zorgen maken. Ze kunnen dagelijkse taken uitvoeren zonder voortdurend bang te zijn dat er iets met hun kinderen gebeurt.

Geen Toegang tot Gevaarlijke Dingen:

  • Bijvoorbeeld, op een kookplaat kan kinderbeveiliging voorkomen dat kinderen de kookplaat aanzetten en zichzelf verwonden.

Volgens de Regels:

  • Apparaten met kinderbeveiliging voldoen aan regels en normen, waardoor ze veilig zijn voor gezinnen.

Kort gezegd, kinderbeveiliging maakt het thuis veiliger voor kinderen en geeft ouders minder zorgen.

Speciale functies

Speciale functies bij een elektrisch apparaat verwijzen naar extra mogelijkheden of eigenschappen die het apparaat onderscheiden van basisfuncties. Deze functies zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, het gebruiksgemak te vergroten of extra voordelen te bieden aan de gebruiker

Ontkalkingsprogramma

Een ontkalkingsprogramma bij elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers of stoomstrijkijzers, dient om kalkaanslag te verwijderen. Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium- en magnesiummineralen in water zich ophopen op de verwarmingselementen en in de leidingen van het apparaat. Dit kan de efficiëntie van het apparaat verminderen en uiteindelijk schade veroorzaken.

Het ontkalkingsprogramma werkt meestal door een speciale ontkalkingsoplossing door het apparaat te laten circuleren. Deze oplossing breekt de kalkaanslag af en spoelt het weg, waardoor het apparaat intern wordt gereinigd. Het is een preventieve maatregel om de levensduur en prestaties van het apparaat te verlengen.

Belangrijke redenen om een ontkalkingsprogramma uit te voeren zijn onder andere:

  1. Efficiëntie: Kalkaanslag kan de verwarmingselementen belemmeren, waardoor ze minder efficiënt worden. Een regelmatig ontkalkingsprogramma helpt om de oorspronkelijke prestaties van het apparaat te behouden.
  2. Voorkomen van verstoppingen: Kalkafzetting in leidingen kan tot verstoppingen leiden. Door regelmatig te ontkalken, verminder je de kans op verstoppingen en houd je de waterdoorstroming vrij.
  3. Verlenging levensduur: Door de vorming van kalkaanslag te voorkomen, draagt een ontkalkingsprogramma bij aan de verlenging van de levensduur van het apparaat.
  4. Smaakverbetering: Bij apparaten zoals koffiezetapparaten kan kalkaanslag de smaak van dranken beïnvloeden. Het ontkalken zorgt voor een betere smaak van het bereide product.

Over het algemeen is het uitvoeren van het aanbevolen ontkalkingsprogramma een goede gewoonte om de optimale werking van het apparaat te behouden en mogelijke problemen als gevolg van kalkaanslag te voorkomen.

Automatische kookprogramma's

Automatische bakprogramma's bij een oven zijn vooraf ingestelde kookinstellingen die zijn ontworpen om het bakproces te vergemakkelijken. Deze programma's zijn vaak geoptimaliseerd voor specifieke gerechten of voedselcategorieën, zoals brood, pizza, cake, gevogelte, enzovoort.

Wanneer je een automatisch bakprogramma selecteert, stelt de oven automatisch de juiste temperatuur, tijd en andere instellingen in die nodig zijn om het gekozen gerecht perfect te bereiden. Dit kan het koken voor jou vereenvoudigen, omdat je niet alle details hoeft in te stellen - je hoeft alleen maar het gewenste programma te kiezen en de oven doet de rest. Dit is handig voor mensen die minder ervaren zijn in koken of voor diegenen die graag gemakkelijk en snel willen koken.

Elektrische spanning

Voltage (spanning in het Nederlands) verwijst naar de elektrische potentiaalverschil tussen twee punten in een elektrisch circuit. Het wordt gemeten in volts (V). Het voltage geeft aan hoeveel elektrische energie per ladingseenheid beschikbaar is om elektrische stroom door een circuit te drijven.

In eenvoudige bewoordingen is voltage de kracht die de elektronen duwt om door een elektrisch circuit te bewegen. Een hogere spanning betekent meer elektrische potentieelenergie per lading, wat de stroom van elektronen vergemakkelijkt.

Bij het aanschaffen van elektronische apparaten is het belangrijk om op het voltage te letten, vooral bij zaken als adapters en opladers. Apparaten zijn ontworpen om te werken binnen een bepaald voltagebereik, en het is cruciaal om ervoor te zorgen dat het voltage van de voedingsbron overeenkomt met het vereiste voltage van het apparaat. Anders kan het apparaat beschadigd raken of niet goed functioneren.

Bijgeleverde accessoires

"Bijgeleverde accessoires" verwijst naar extra items, naast het hoofdproduct, die samen met het product worden meegeleverd.

Deze accessoires zijn bedoeld om de functionaliteit of het gebruik van het hoofdproduct te verbeteren en kunnen variëren afhankelijk van het type product.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Afmetingen nis (HxBxD)

De term "nisafmetingen" bij een inbouwtoestel verwijst naar de afmetingen van de uitsparing of ruimte waarin het toestel wordt ingebouwd. Het is essentieel om op deze afmetingen te letten om ervoor te zorgen dat het inbouwtoestel naadloos past en correct kan worden geïnstalleerd.

Bij het selecteren van een inbouwtoestel moet je op de volgende nisafmetingen letten:

  1. Hoogte, Breedte en Diepte: Meet de hoogte, breedte en diepte van de beschikbare nis of uitsparing in je keuken of ander inbouwgebied. Zorg ervoor dat het inbouwtoestel binnen deze afmetingen past.
  2. Inbouwsysteem: Let op het type inbouwsysteem dat wordt gebruikt voor het specifieke toestel (bijvoorbeeld een inbouwoven, vaatwasser of koelkast). Sommige inbouwtoestellen hebben mogelijk een ander systeem nodig, zoals een schuifsysteem of een deursysteem.
  3. Luchtventilatie: Controleer of er voldoende ruimte is voor luchtventilatie rondom het inbouwtoestel. Dit is belangrijk voor een optimale werking en voorkomt oververhitting.

Door nauwkeurig op de nisafmetingen te letten, voorkom je problemen bij de installatie en zorg je ervoor dat het inbouwtoestel goed past in de beschikbare ruimte. Het is altijd raadzaam om de handleiding van het inbouwtoestel te raadplegen voor specifieke aanwijzingen met betrekking tot nisafmetingen en installatievereisten.