Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

SONY ALPHA 7 III + FE 28-70MM

Levering mogelijk vanaf 03.05.24 (Gratis)

€ 1789,00  € 2049,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
SONY ALPHA 7 III + FE 28-70MM

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type kit Body + lens
Fotoresolutie 24.2 MP
Bijgeleverde lens 1 28 - 70 mm IS
Bijgeleverde lens 2
Lensvatting Sony E
Breedhoeklens Ja, 28 mm
Optische stabilisatie Ja ingebouwd (in toestel)
Beeldsensor CMOS Full Frame
Grootte beeldsensor 35.6 x 23.8 mm
Cropfactor 1
Wifi
Bluetooth
NFC
Stof-/waterbestendig
Geolocalisatie
Processor Bionz X
Max. ISO-waarde 51200 ISO
Max. aantal foto's/sec 10
Live view-modus
Schermgrootte 3 "
Kantelbaar scherm
Touchscreen
Zoeker Optische zoeker + via lcd-scherm
Witbalansregeling Auto, daglicht, bewolkt, zonsondergang, fluorescerend, gloeilamp
Glimlachherkenning
Gezichtsdetectie
AF-punten 425
Autofocusmodi Automatische AF, single-shot AF, continu AF
AF-hulplicht
Zelfontspanner 2 sec / 5 sec / 10 sec
Panoramafunctie
Videoresolutie 3840 x 2160 pixels (4K UHD) 30 fps
Flash Externe flits in optie
Flitsstanden Auto, anti-rode-ogen, aan/uit, invulflits, slow synchro
Flitsbereik Niet van toepassing
Accessoireschoen
Fotoformaten JPEG, RAW
Geheugenkaartlezer SD / SDHC / SDXC / Memory Stick Pro Duo
HDMI-uitgang Ja, micro HDMI (type D)
USB-kabel bijgeleverd
Draagriem Polskoord
Hoes bijgeleverd
Andere bijgelev. acc. Schouderband, batterij NF-F2100
Mac-compatibel vanaf macOS 10.6
Max. autonomie 610 foto's
Bijzonderheden Download Sony?s Imaging Edge Webcam software voor Windows 10 en gebruik haar als webcam
Afmetingen (HxBxD) 9.5 x 12.6 x 7.3 cm
Gewicht 650 g
Type Systeemcamera
Vanden Borre-code 20108976 - 8328315 - 100
Type kit
Haal alles uit je fototoestel met de meest geschikte lens:
> Een lens met standaard zoom is geschikt om onderwerpen te fotograferen die zich zowel dichtbij als verder af bevinden.
> Een telelens haalt zelfs het meest veraf gelegen onderwerp nauwkeurig dichtbij.
> Een polyvalente zoomlens combineert een groothoek om veel in één beeld te brengen met een telezoom om elk detail vast te leggen.  
> Een portretlens laat je toe om scherpe portretten te maken met een wazige achtergrond. Deze lens is ook ideaal om foto's te nemen bij weinig licht.
Aantal pixels
Met het aantal pixels wordt de schermresolutie of de beelddefinitie weergegeven. Om het correcte aantal pixels te weten, vermenigvuldigt u het aantal verticale lijnen met het aantal horizontale lijnen van een digitale foto. De schermresolutie van een fototoestel wordt aangeduid in megapixel (= 1 miljoen pixels). Hoe meer pixels, hoe gedetailleerder het beeld.
Objectiefvatting

De objectiefvatting of lensfitting is de verbinding tussen de body van je fototoestel en de lens. De meeste merken hebben een eigen soort koppeling. En meestal zit er ook een verschil tussen systeemcamera's en reflexcamera's. Om de lens van een reflexcamera te gebruiken op een systeemcamera van hetzelfde merk heb je dan een lensadapter nodig.

Breedhoeklens
Met een breedhoeklens of groothoeklens kan je wijd fotograferen. Zo maak je gemakkelijk foto's binnenshuis of van een groep mensen, zonder enkele passen naar achter te moeten zetten. Hoe kleiner de brandpuntsafstand, hoe wijder het bereik van de lens. De waarde wordt uitgedrukt in kleinbeeldequivalent.
Optische beeldstabilisator
Een beeldstabilisator zorgt ervoor dat het toestel de licht trillende of schokkende bewegingen bij het nemen van een foto, corrigeert. Met een optische beeldstabilisator krijgt u scherpere ingezoomde foto's, beter belichte nachtfoto's en binnenhuisfoto's en scherpe macro-foto's.

Een optische beeldstabilisatie kan ingebouwd zijn in het toestel zelf, of in één of meerdere van de bijgeleverde lenzen. Het voordeel van stabilisatie in het toestel zelf is dat u kan werken met gewone (goedkopere) lenzen. Het voordeel van stabilisatie in de lens is dat de stabilisatie perfect aangepast is aan de lens. Stabilisatie in de lens geeft dan ook steeds een schitterend resultaat.
Type beeldsensor
De beeldsensor zet het opgevangen licht voor elke pixel om in een signaal waarmee beelden elektronisch vastgelegd kunnen worden. De sensor is belangrijk omdat hij bepalend is voor de hoeveelheid licht die zal kunnen worden opgevangen. Hoe groter de sensor, hoe meer licht er dus zal op vallen en hoe beter de kwaliteit van foto’s die genomen worden met minder licht. De grootste sensor is Full Frame, gevolgd door APS, Four Thirds en CX.
Grootte beeldsensor
De grootte van de beeldsensor (diameter) wordt weergegeven in inches.

Meestal geldt: hoe groter de sensor, hoe beter de kwaliteit van de foto's.
Cropfactor
De meeste digitale camera's hebben een kleinere beeldsensor dan de full frame-sensor van de klassieke 35 mm-lens. Het verschil wordt uitgedrukt als een cropfactor. Gebruik je een lens voor een full frame-camera op een toestel met cropfactor? Dan vertrek je van een licht ingezoomd beeld. Op een toestel met cropfactor 1,5 komt een 28 mm-lens eigenlijk overeen met een 42 mm-lens op een full frame-camera.
Wifi
Wi-Fi of Wireless Fidelity is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Soms kunt u het toestel ook vanop afstand bedienen via een toepassing.

Wifi op fototoestellen: soms kunt u het toestel vanop afstand bedienen via een applicatie op uw smartphone. Het voordeel? U ziet direct op uw smartphone hoe uw foto er uit zal zien. Soms biedt wifi zelfs de mogelijkheid om rechtstreeks uw foto’s te posten op sociale netwerksites. Voor sommige toestellen is een aparte wifiadapter in optie verkrijgbaar.
Bluetooth

Dankzij bluetooth kan je twee toestellen die zich dicht bij elkaar bevinden, draadloos laten communiceren. Zo kan je bv. een draadloos bluetooth-klavier koppelen om gemakkelijk tekst in te geven, of het geluid doorsturen naar een draadloze hoofdtelefoon of soundbar.

Als de bluetooth-verbinding enkel dient voor de afstandsbediening van het toestel, kan het niet voor andere zaken dienen. Het voordeel van een bluetooth-afstandsbediening is dat deze werkt zelfs doorheen een muur of het deurtje van een meubelkast bv. Je hoeft de afstandsbediening dus ook niet meer naar het toestel te richten.

NFC
NFC (Near Field Communication) is een draadloze communicatiemethode (via Bluetooth/wifi) voor het delen van gegevens en bestanden tussen toestellen.

Plaats gewoon uw NFC-toestellen naast elkaar (vb. twee smartphones of een smartphone en een Mp3-luidspreker) om automatisch een verbinding te creëren, zonder dat u een app moet openen. Met NFC kunt u bijvoorbeeld ook draadloze betalingen uitvoeren in winkels. 
Stof- en vochtbestendig
Indien uw fototoestel waterbestendig is, kunt u het niet gebruiken onder water, maar is het wel bestand tegen waterspatten, bijvoorbeeld als je het gebruikt in de buurt van een zwembad of de tijd om een foto te nemen als het lichtjes regent.
Geolocalisatie
Dankzij de geolocalisatie van de geïntegreerde gps-functie op bepaalde toestellen vergeet u nooit meer waar u uw foto’s of video’s genomen heeft. De naam van de stad verschijnt automatisch op de foto’s en met het intelligente album kunt u ze daarna zelfs klasseren op plaatsnaam. Zo vindt u gemakkelijk uw foto’s terug, zelfs als u niet meer weet wanneer u ze genomen heeft.

Indien u een compatibele smartphone en fototoestel heeft, kunnen de localisatiegegevens ook doorgestuurd worden via wifi.
Processor
De processor is de motor van het fototoestel die elk proces aanstuurt. Algemeen gesproken geldt de regel: hoe krachtiger de processor, hoe sneller het toestel. Dat is belangrijk om beelden snel te lezen, verwerken en comprimeren.
Max. ISO-waarde

De ISO-waarde geeft weer hoe lichtgevoelig de sensor kan worden ingesteld. Wil je foto’s nemen bij weinig licht zonder flits? Dan raden we je een toestel aan met een ISO-waarde van 12.800 of hoger. Zo'n hoge ISO-waarde zorgt soms wel voor ruis op je foto’s. Wil je scherpe foto’s maken of ze later uitvergroten? Dan kies je het best voor een lage ISO-waarde. De meeste toestellen hebben als laagste ISO-waarde 100.

Max. aantal foto's/sec
Dit getal geeft het maximum aantal foto's weer dat u per seconde kunt nemen met uw toestel. Dat is handig om tijdens een snelle actie elk detail vast te leggen, en achteraf gewoon de beste foto eruit te kiezen.
Live view modus
Via de Live View-modus gebruik je het lcd-scherm als zoeker, want je beeld wordt op het scherm getoond. Handig om foto's te kadreren in moeilijke omstandigen, om gemakkelijk scherp te stellen en om de belichting te beoordelen. .
Kantelbaar lcd-scherm
Met een kantelbaar lcd-scherm heb je vanuit alle hoeken en posities altijd een perfect zicht op je scherm. Zo neem je vlot foto's vanuit kikkerperspectief of vanuit de hoogte. Sommige schermen kantelen zowel naar boven als naar beneden, en naar links én naar rechts.
Touchscreen
Sommige toestellen zijn voorzien van een touchscreen-functie waarbij u instellingen kunt selecteren door het lcd-scherm aan te raken. Hoewel het eerst even wennen is, verloopt het navigeren op die manier intuïtiever.
Zoeker
Om te bepalen wat u fotografeert, kunt u kijken door een optische zoeker, op een lcd-scherm, of een combinatie van beide gebruiken.

Het lcd-scherm is handig om foto's vanuit moeilijke standpunten te maken. Als u veel gebruik wenst te maken van het lcd-scherm, hou dan zeker rekening met de grootte ervan. Een nadeel van het lcd-scherm is dat het meer batterijen verbruikt en moeilijk zichtbaar is bij fel zonlicht.

Daarom zijn toestellen met de combinatie lcd-scherm en optische zoeker ideaal.
Witbalansregeling
De standaardinstelling van een digitaal fototoestel of een videocamera is gericht op normale, natuurlijke lichtomstandigheden (daglicht). Als de verlichting kunstmatig is (spots, neon,...) worden de juistheid en het contrast van de kleuren beïnvloedt. Wit wordt geel of zelfs oranje, en ook andere kleuren zien er wat anders uit. Daarom beschikken vele toestellen over een automatische witbalansregeling die manuele instellingen overbodig maakt.

De verschillende witbalansmodi bieden de mogelijkheid om je aan te passen aan de omgevingsomstandigheden (daglicht, bewolkt,...). Dit laat je toe om een realistisch licht te bekomen op elke foto of video. Op high-end toestellen stel je de witbalans manueel in en vind je zelfs meerdere interieurmodi (fluorescerend, tungsten,...) waarmee je unieke nuances vastlegt.

Glimlachherkenning
Bij glimlachherkenning wordt pas een foto genomen wanneer de persoon in beeld lacht.
Gezichtsherkenning
Met deze functie stelt je fototoestel automatisch scherp op de gezichten op je foto.
Autofocus-modi
Stel je fototoestel scherp op verschillende manieren: manueel (MF) of automatisch (AF).
  • Multi-point AF: het fototoestel analyseert verschillende punten en bepaalt zelf waarop het moet scherpstellen.
  • Center of Spot AF: jij kiest waarop het toestel moet scherpstellen.
  • iESP: zoals Center AF, maar schuift indien nodig het autofocuspunt op om beter te kunnen scherpstellen.
  • Face Detection of Face Tracking: het toestel herkent zelf gezichten en stelt hierop scherp.
  • Tracking AF/Continuous AF/AFC: je toestel blijft scherpstellen op het onderwerp in beweging. Zo maak je verschillende scherpe foto's na elkaar.
  • Target Finding AF: zoekt zelf het autofocuspunt.
  • Auto Focus Single (AFS): houdt geen rekening met bewegingen.
  • Auto Focus Flexible (AFF): als het onderwerp beweegt, wordt de focus gecorrigeerd.
    * AF Macro: laat je toe om tot heel dicht bij je onderwerp te komen.
AF-hulplicht
Dit licht zit vaak net naast je lens. Het projecteert een lichtstraaltje zodat je toestel kan scherpstellen op het onderwerp van je foto. Door de lichtstraal vernauwen ook de pupillen van de mensen in beeld, en verkleint de kans op rode ogen. Sommige hulplichten projecteren geen wit licht, maar een infrarood- of laserstraal. Het hulplicht heeft een bereik van 4 à 5 meter. Sterkere hulplichten vind je bij sommige TTL-flitsers.
Zelfontspanner
Een fototoestel met zelfontspanner stel je in zodat de foto pas na een aantal seconden wordt gemaakt. Zo heb je de tijd om zelf ook op de foto te gaan staan.

Let er wel op dat je de zelfontspanner gebruikt op een statief of een stabiele ondergrond.

Panorama
Met de panoramafunctie maak je hele brede tot zelfs 360°-foto's van een volledig monument of landschap.
Video-opname
Sommige toestellen zijn in staat om naast fotograferen ook video-opnames te maken. Als het fototoestel beschikt over een ingebouwd microfoontje kunnen er zelfs geluidsopnames mee gemaakt worden. De meest recente toestellen kunnen ook opnames in Full HD maken. Op die manier kunt u onvergetelijke momenten op film vastleggen en achteraf in hoge kwaliteit bekijken op uw tv-scherm, net alsof u met een videocamera gefilmd zou hebben. Video’s in 4K zijn 4x scherper dan video’s in Full HD. De kleinste details worden nauwkeurig weergegeven.
Flits
De meeste compacte fototoestellen hebben een ingebouwde flitser. Bij de duurdere modellen (vaak bridge-toestellen) is er ook de mogelijkheid om een externe flitser aan te sluiten op het toestel. Sommige toestellen beschikken niet over een ingebouwde flitser, maar hebben enkel een aansluiting voor een externe flits.
Flitsstanden
Een fototoestel beschikt over verschillende flitsmodi:
  • Anti rode ogen: de flitser gaat een paar keer af vóór de foto genomen wordt om het effect van rode ogen te verminderen.
  • Auto: is er weinig licht? Dan schakelt het fototoestel automatisch de flitser in.
  • Slow synchro: het fototoestel combineert de flitser met een lange sluitertijd. Het resultaat? Gedetailleerde foto’s waarop ook de achtergrond goed zichtbaar is.
  • Aan/uit: kies zelf of je de flitser wil gebruiken.
Flitsbereik
Het bereik van een flits, ook richtgetal genoemd, is het aantal meter dat de flits reikt bij een lichtgevoeligheid van 100 ISO.
Accessoireschoen
Hierop bevestig je aparte flitsers, videolampen of microfoons.
Fotoformaat
Er zijn verschillende bestandsformaten. De meest gebruikte zijn:
- JPEG: gecomprimeerd formaat, waardoor het bestand kleiner wordt met een minimaal kwaliteitsverlies.
- TIFF: ongecomprimeerd formaat die de volledige informatie van elke pixel bevat. Dit formaat is geschikt als u uw foto's achteraf wilt bewerken.
- RAW: onbewerkte gegevens in hoge kwaliteit. Er is geen gegevensverlies zoals bij JPEG en toch is het bestand kleiner dan bij TIFF.
Type geheugenkaart
Met de verschillende types geheugenkaarten van fototoestellen, mp3-spelers, videocamera's, gsm's en smartphones kunt u foto's, videobeelden, muziek en andere bestanden opslaan. Ze hebben een capaciteit die wordt uitgedrukt in Gigabyte (1 GB = 1024 Mb). Hoe groter de capaciteit, hoe meer gegevens er kunnen worden opgeslagen.

Er zijn verschillende types geheugenkaarten op de markt. De meest voorkomende zijn SD Memory card en SDHC.
HDMI-connectie
HDMI is een digitale verbinding voor de overdracht van digitale HD-beelden en geluidssignalen. Doordat de conversie naar analoge signalen overbodig wordt, zorgt HDMI voor een perfecte beeld- en geluidskwaliteit.

HDMI is bovendien volledig compatibel met oudere versies van DVI.
USB-kabel bijgeleverd
Als u uw fototoestel op uw computer of televisiescherm aansluit door middel van een USB-kabel, kunt u snel en eenvoudig uw foto's bekijken of kopiëren naar uw computer.
Batterij-autonomie

Dit is het aantal foto’s dat je kan nemen wanneer de standaardbatterijen (of indien van toepassing alkaline AA-batterijen) volledig opgeladen zijn. Dit aantal wordt gemeten volgens de CIPA-standaard voor alle fototoestellen. In de praktijk varieert het aantal foto's naargelang de snelheid waarmee je foto’s neemt, het fotoformaat, de temperatuur, het gebruik van een lcd-scherm, de flitser, enzovoort.

Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.