Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

NIKON NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.

Levering mogelijk vanaf 02.05.24 (Gratis)

€ 331,22  € 391,22
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
NIKON NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Brandpuntsafstand 50 - 250 mm
Diafragma f/4.5 - 6.3
Min. scherpstelafstand 0.5 m
Autofocusmotor Stepper Motor (STM)
Optische stabilisatie
Max. vergroting 0.23 x
Lensvatting Nikon Z
Compatibiliteit Nikon Z
Vanden Borre-code 20106526 - 8286760 - 29
Max. lichtsterkte
Uitgedrukt in f/getal. Hoe lager het getal, hoe groter de opening en hoe meer licht de lens binnenlaat . Een grote lensopening is ideaal om bij weinig licht goede foto’s te nemen.

Het diafragmagetal heeft ook een invloed op de scherptediepte (scherpe gebied van een foto). Hoe groter de lensopening, hoe kleiner dit scherpe gebied. Een grote lensopening is ideaal om bijvoorbeeld een onderwerp scherp vast te leggen met een wazige achtergrond.
Optische stabilisator
Met een geïntegreerde optische beeldstabilisator kan je ver inzoomen zonder de wazige effecten van je trillende handen. Gebruik ook langere sluitertijden zonder dat de foto wazig wordt. De hoeveelheid licht die je wint wordt weergegeven in aantal stops.
Max. vergroting
Een vergroting van 1:1 betekent dat een voorwerp op ware grootte op de beeldsensor van de camera wordt geprojecteerd. Is een voorwerp even groot als je sensor? Dan bedekt het de hele sensor en vult het de volledige foto. Bij een vergrotingsfactor van 1:1 spreken we van een macro-lens, 1:2 is de norm voor een close-up-lens.
Compatibiliteit

Zorg dat het objectief compatibel is met je fototoestel. Het volstaat vaak niet om een objectief te kiezen van hetzelfde merk als je fototoestel. Zo moet je ook zeker kijken naar de juiste lensvatting.


Zo kies je bij Nikon specifiek voor een Nikon1-objectief wanneer je een Nikon1-systeemcamera hebt, een Nikon Z-objectief is geschikt voor de Nikon Full Frame mirrorless-toestellen en een objectief met Nikon F-lensvatting voor de andere Nikon camera's. Voor de toestellen van de DX serie zijn alle lenzen met F-lensvatting geschikt maar de lenzen speciaal ontwikkeld voor de DX-toestellen kunnen niet op de andere Nikon toestellen gebruikt worden.


Ook Sony kent 2 lensvattingen: de A-lensvatting is compatibel met digitale reflexfototoestellen en de E-lensvatting is compatibel met de hybride fototoestellen met APS-C of full frame-sensor.


Hetzelfde geldt bij Canon. Er bestaan EF-, RF-, EF-S en de EF-M. Deze laatste type lens past enkel op Canon M-toestellen. Ze hebben namelijk een verschillende lensvatting dan de andere Canon Eos-toestellen. Een EF-S-lens is specifiek gemaakt voor op een APS-C camera. Je kan zo'n lens dus niet op een Canon Full-frame toestel gebruiken. Wel kan je een EF-lens op zowel een APS-C camera als een Full-Frame camera gebruiken.


Sommige merken zoals Tamron- en Sigma-objectief zijn compatibel met ofwel een Canon, een Nikon of een Sony fototoestel. Check ook hier of de lens de juiste lensvatting of "mount" heeft.