Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

PHILIPS AC0819/10

Levering mogelijk vanaf 30.04.24 (Gratis)

€ 119,00  € 139,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Open verpakking

Verpakking beschadigd

PHILIPS AC0819/10

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Luchtreiniger
Max. oppervlakte 49 m²
Luchtfilter HEPA-filter
Aand. luchtkwaliteit
Vermogen 22 W
Energieverbruik 0.02 kWh
Energiekost 0.01 euro/uur
Type verdamping Niet van toepassing
Aand. luchtvochtigheid
Max. verdamping 0 l/24u
Inhoud waterreservoir Niet van toepassing
Indic. leeg waterreservoir
Gebruik essentiële oliën
Ionisator
Luchtdebiet 190 m³/u
Aantal snelheden 3
Automodus
Nachtmodus
Timer
Afstandsbediening
Connectiviteit
Bijzonderheden Ook ideaal voor mensen met allergiëen, dankzij de filtering van pollen. Optionele filter: FY0293/30
Afmetingen (HxBxD) 36.7 x 25 x 25 cm
Gewicht 2.4 kg
Kleur Wit
Oscillerend
Geluidsniveau 35 - 61 dB
Min. geluidsniveau 35 dB
Max. geluidsniveau 61 dB
Vanden Borre-code 20108746 - 8291047 - 15
Filter
Er bestaan verschillende soorten filters om lucht te zuiveren.

- De luchtfilter houdt stofdeeltjes tegen.
- De HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) is de naam die wordt gegeven aan een type van filter waarvan de werking wordt verzekerd door een europese norm. Een HEPA-filter (10, 11, 12, 13 of 14 voor de fijnste filter) kan tot 99,9% van de microstofdeeltjes met een grootte van 0,1 micron filteren.
- Een Nano-filter of Nano-partikelfilter houdt de allerkleinste deeltjes tegen zoals dat in fijnstof, of gevaarlijk gasdeeltjes zoals formaldehyde.
- De koolstoffilter is gekend om vooral geuren tegen te houden.
Energieverbruik
De schatting van het maximale verbruik per uur van een toestel (uitgedrukt in kWh) wordt berekend op basis van het vermogen (uitgedrukt in watt) van het toestel gedeeld door 1000.
Bijvoorbeeld: als je toestel een maximaal vermogen heeft van 2000 watt: 2000 watt/1000 = 2 kWh. Je toestel verbruikt in dit geval 2 kilowatt per uur (kWh).
Energiekost
De energiekost is een schatting van het verbruik in euro van je toestel. Het wordt berekend op basis van het maximale verbruik per uur van het toestel vermenigvuldigd met de gemiddelde* energieprijs.
*Het gemiddelde tarief voor juli 2023 = 0,39 euro per kWh (kilowattuur)
Type verdamping

Er bestaan verschillende systemen om de lucht in een kamer te bevochtigen :

  • Bij warme verdamping wordt het water in het toestel opgewarmd tot 100°C. Deze warme stoom zorgt voor een snelle bevochtiging van de lucht. Deze methode is ideaal voor kortstondig en beperkt gebruik, niet voor continu gebruik.
  • De koude verdamping met filtermat gebruikt een filter die zowel de lucht bevochtigt als stofdeeltjes uit de lucht opvangt. Dit type toestel kan continu gebruikt worden, op voorwaarde dat de filter regelmatig gereinigd of vervangen wordt.
  • Bij ultrasone verdamping wordt water omgezet in een fijne nevel d.m.v. trillingen met hoge frequentie. Deze nevel wordt optimaal opgenomen door de lucht. Om een optimaal effect te bereiken, dienen deze toestellen op hoogte geplaatst te worden. Bovendien verbruiken ze zeer weinig energie.
  • Een luchtwasser heeft schijven die stof en allergenen uit de lucht opvangen en vervolgens de lucht optimaal bevochtigen. Deze toestellen zijn continu inzetbaar en zullen de lucht niet overbevochtigen. Deze modellen verbruiken weinig energie, zijn zeer stil en bovendien dienen er meestal geen enkele filters vervangen te worden. 
Gebruik essentiële oliën
Druppels essentiële oliën kunnen je helpen om bijvoorbeeld je luchtwegen vrij te houden, het hoesten tegen te gaan, je sinussen vrij te maken, of gewoon je te helpen relaxen en zo gemakkelijk in slaap te geraken.
Ionisator
Een ionisator heeft een dubbele functie. Door stofdeeltjes, pollen, dierenhaar,... een negatieve elektrische lading te geven, bundelen deze deeltjes zich en zullen ze bij een luchtreiniger makkelijker gefilterd kunnen worden. Bij luchtbevochtigers zullen deze deeltjes langzaam op de grond vallen. Je kan ze vervolgens eenvoudig verwijderen door te stofzuigen. Negatieve ionen zijn sterk aanwezig in niet-verontreinigde gebieden, zoals in de bergen en aan zee. Ze hebben een gunstig effect op mensen die vatbaar zijn voor ademhalingsziekten, hoofdpijn en depressieve toestanden. Negatieve ionen zijn namelijk rustgevend, zorgen voor ontspanning en een goed gevoel.
Automodus
Toestellen met een automodus passen zelf hun werking aan naar gelang de luchtkwaliteit. Zo gaat een luchtbevochtiger op vol vermogen beginnen werken, als hij detecteert dat de lucht erg droog is of, in het geval van een luchtreiniger, als hij veel vuildeeltjes in de lucht meet. Eens de waarden bijna optimaal zijn, gaat hij op een lager vermogen werken. Zo geniet je van een prima binnenhuisklimaat en werkt het toestel steeds zo stil en zuinig mogelijk.
Timer
Met de ingebouwde timer kan je je toestel programmeren om het op het gewenste tijdstip uit te schakelen.
Connectiviteit
Toestellen met een app kan je gemakkelijk vanop je smartphone of tablet bedienen. Handig ! Je krijgt ook meestal een rapport te zien met de huidige waarden en die die gewenst zijn.
Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.
Oscillerend
Indien je bijverwarming over een automatische draaifunctie beschikt, wordt de warmte langs meerdere zijden verspreid. Dit is wat men een oscillerende beweging noemt.