Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

CANON EOS 2000D + 18-55 PACK

Levering mogelijk vanaf 21.04.24 (Gratis)

€ 489,00  € 529,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type kit Body + standaard zoomlens
Fotoresolutie 24.1 MP
Beeldsensor CMOS APS-C
Grootte beeldsensor 22.3 X 14.9 mm
Processor DIGIC 4
Bijgeleverde lens 1 18 - 55 IS II
Bijgeleverde lens 2
Optische zoom 3 x
Beeldsensorreiniging
Max. ISO-waarde 6400 ISO
Wifi
Bluetooth
NFC
Geolocalisatie Ja, via optionele ontvanger
Stof-/waterbestendig
Schokbestendig
Geheugenkaartlezer SD / SDHC / SDXC
Optische stabilisatie Ja, in lens 1
Live view-modus
Videoresolutie 1920 x 1080 pixels (Full HD)
Max. aantal foto's/sec 3
Schermresolutie 920000 pixels
Touchscreen
Kantelbaar scherm
Zoeker Optische zoeker + via lcd-scherm
Type batterij Lithium-Ion
Max. autonomie 500
Flitsstanden Auto, anti-rode-ogen, aan/uit
Accessoireschoen
Cropfactor 1,6
Maximum diafragma lens 1 Niet van toepassing
Maximum diafragma lens 2 Niet van toepassing
Zelfontspanner 2 sec / 10 sec
AF-punten 9
Autofocusmodi AI focus, one shot, AI servo
AF-hulplicht
Fotoformaten JPEG, RAW
Videoformaten MOV (H.264)
HDMI-uitgang Ja, mini HDMI (type C)
USB-kabel bijgeleverd
Microfoon aansl.
Draagriem Schouderriem
Hoes bijgeleverd
Lader bijgeleverd
Mac-compatibel vanaf macOS 10
Afmetingen (HxBxD) 10.1 x 12.9 x 7.7 cm
Type Reflex fototoestel
Vanden Borre-code 20108386 - 8414947 - 21
Type kit
Haal alles uit je fototoestel met de meest geschikte lens:
> Een lens met standaard zoom is geschikt om onderwerpen te fotograferen die zich zowel dichtbij als verder af bevinden.
> Een telelens haalt zelfs het meest veraf gelegen onderwerp nauwkeurig dichtbij.
> Een polyvalente zoomlens combineert een groothoek om veel in één beeld te brengen met een telezoom om elk detail vast te leggen.  
> Een portretlens laat je toe om scherpe portretten te maken met een wazige achtergrond. Deze lens is ook ideaal om foto's te nemen bij weinig licht.
Aantal pixels
Met het aantal pixels wordt de schermresolutie of de beelddefinitie weergegeven. Om het correcte aantal pixels te weten, vermenigvuldigt u het aantal verticale lijnen met het aantal horizontale lijnen van een digitale foto. De schermresolutie van een fototoestel wordt aangeduid in megapixel (= 1 miljoen pixels). Hoe meer pixels, hoe gedetailleerder het beeld.
Type beeldsensor
De beeldsensor zet het opgevangen licht voor elke pixel om in een signaal waarmee beelden elektronisch vastgelegd kunnen worden. De sensor is belangrijk omdat hij bepalend is voor de hoeveelheid licht die zal kunnen worden opgevangen. Hoe groter de sensor, hoe meer licht er dus zal op vallen en hoe beter de kwaliteit van foto’s die genomen worden met minder licht. De grootste sensor is Full Frame, gevolgd door APS, Four Thirds en CX.
Grootte beeldsensor
De grootte van de beeldsensor (afmetingen) wordt weergegeven in mm.

Meestal geldt: hoe groter de sensor, hoe beter de kwaliteit van de foto's.
Processor
De processor is de motor van het fototoestel die elk proces aanstuurt. Algemeen gesproken geldt de regel: hoe krachtiger de processor, hoe sneller het toestel. Dat is belangrijk om beelden snel te lezen, verwerken en comprimeren.
Bijgeleverde lens 1
Een reflex toestel kan aangekocht worden als:
- body: enkel het toestel, zonder bijgeleverde lenzen
- body + lens 1: in dat geval wordt het lensbereik van de bijgeleverde lens vermeld
- body + lens 1 + lens 2: in dat geval wordt het lensbereik van de 2 bijgeleverde lenzen apart vermeld
Bijgeleverde lens 2
Een reflex toestel kan aangekocht worden als:
- body: enkel het toestel, zonder bijgeleverde lenzen
- body + lens 1: in dat geval wordt het lensbereik van de bijgeleverde lens vermeld
- body + lens 1 + lens 2: in dat geval wordt het lensbereik van de 2 bijgeleverde lenzen apart vermeld
Optische zoom
 1. Een optische zoom laat je toe om de originele omkadering van het beeld te behouden. De hele scène wordt vergroot en het beeld blijft heel scherp omdat de optische zoom niets verandert aan de resolutie.

 2. Een digitale zoom is krachtiger en laat je toe om een verafgelegen onderwerp dichtbij te brengen. Dit heeft wel invloed op de scherpte van je foto, want het beeld wordt opnieuw gekadreerd en wordt kleiner. Ook de resolutie kan eronder lijden als de oorspronkelijke grootte wordt behouden door interpolatie (het toevoegen van pixels). De vergroting wordt uitgedrukt in gradaties, bv. 2x of 3x. Een 2x optische zoom brengt een onderwerp 2x zo dichtbij als een normale focus. Voor amateurfotografen is een 5x optische zoom voldoende om verafgelegen onderwerpen te fotograferen zonder kwaliteitsverlies.
Beeldsensorreiniging
De meeste reflextoestellen beschikken over deze functie. Ze houdt de beeldsensoren van je toestel stofvrij zodat je heldere foto’s neemt, zonder stofvlekjes. Wissel je geregeld van lens? Kies dan zeker een toestel met beeldsensorreiniging.
Max. ISO-waarde

De ISO-waarde geeft weer hoe lichtgevoelig de sensor kan worden ingesteld. Wil je foto’s nemen bij weinig licht zonder flits? Dan raden we je een toestel aan met een ISO-waarde van 12.800 of hoger. Zo'n hoge ISO-waarde zorgt soms wel voor ruis op je foto’s. Wil je scherpe foto’s maken of ze later uitvergroten? Dan kies je het best voor een lage ISO-waarde. De meeste toestellen hebben als laagste ISO-waarde 100.

Wifi
Wi-Fi of Wireless Fidelity is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Soms kunt u het toestel ook vanop afstand bedienen via een toepassing.

Wifi op fototoestellen: soms kunt u het toestel vanop afstand bedienen via een applicatie op uw smartphone. Het voordeel? U ziet direct op uw smartphone hoe uw foto er uit zal zien. Soms biedt wifi zelfs de mogelijkheid om rechtstreeks uw foto’s te posten op sociale netwerksites. Voor sommige toestellen is een aparte wifiadapter in optie verkrijgbaar.
Bluetooth

Dankzij bluetooth kan je twee toestellen die zich dicht bij elkaar bevinden, draadloos laten communiceren. Zo kan je bv. een draadloos bluetooth-klavier koppelen om gemakkelijk tekst in te geven, of het geluid doorsturen naar een draadloze hoofdtelefoon of soundbar.

Als de bluetooth-verbinding enkel dient voor de afstandsbediening van het toestel, kan het niet voor andere zaken dienen. Het voordeel van een bluetooth-afstandsbediening is dat deze werkt zelfs doorheen een muur of het deurtje van een meubelkast bv. Je hoeft de afstandsbediening dus ook niet meer naar het toestel te richten.

NFC
NFC (Near Field Communication) is een draadloze communicatiemethode (via Bluetooth/wifi) voor het delen van gegevens en bestanden tussen toestellen.

Plaats gewoon uw NFC-toestellen naast elkaar (vb. twee smartphones of een smartphone en een Mp3-luidspreker) om automatisch een verbinding te creëren, zonder dat u een app moet openen. Met NFC kunt u bijvoorbeeld ook draadloze betalingen uitvoeren in winkels. 
Geolocalisatie
Dankzij de geolocalisatie van de geïntegreerde gps-functie op bepaalde toestellen vergeet u nooit meer waar u uw foto’s of video's genomen heeft. De naam van de stad verschijnt automatisch op de foto’s.
Zo vindt u gemakkelijk uw kiekjes/video's terug, zelfs als u niet meer weet wanneer u ze genomen heeft.

Indien u een compatibele smartphone en fototoestel heeft, kunnen de localisatiegegevens ook doorgestuurd worden via wifi.

Action cams: sommige modellen geven zelfs de snelheid weer zodat u ook uw sportieve prestaties kunt meten. Ideaal tijdens het skiën, bijvoorbeeld.
Stof- en spatwaterdicht
Indien uw fototoestel spatwaterdicht is, kunt u het niet gebruiken onder water, maar is het wel bestand tegen waterspatten, bijvoorbeeld als u het gebruikt in de buurt van een zwembad of als het lichtjes regent.
Schokbestendig
Indien uw fototoestel schokbestendig is, is het bestand tegen eventuele valpartijen of harde stoten.
Type geheugenkaart
Met de verschillende types geheugenkaarten van fototoestellen, mp3-spelers, videocamera's, gsm's en smartphones kunt u foto's, videobeelden, muziek en andere bestanden opslaan. Ze hebben een capaciteit die wordt uitgedrukt in Gigabyte (1 GB = 1024 Mb). Hoe groter de capaciteit, hoe meer gegevens er kunnen worden opgeslagen.

Er zijn verschillende types geheugenkaarten op de markt. De meest voorkomende zijn SD Memory card en SDHC.
Optische beeldstabilisator
Een beeldstabilisator zorgt ervoor dat het toestel de licht trillende of schokkende bewegingen bij het nemen van een foto, corrigeert. Met een optische beeldstabilisator krijgt u scherpere ingezoomde foto's, beter belichte nachtfoto's en binnenhuisfoto's en scherpe macro-foto's.

Een optische beeldstabilisatie kan ingebouwd zijn in het toestel zelf, of in één of meerdere van de bijgeleverde lenzen. Het voordeel van stabilisatie in het toestel zelf is dat u kan werken met gewone (goedkopere) lenzen. Het voordeel van stabilisatie in de lens is dat de stabilisatie perfect aangepast is aan de lens. Stabilisatie in de lens geeft dan ook steeds een schitterend resultaat.
Live view modus
Via de Live View-modus gebruik je het lcd-scherm als zoeker, want je beeld wordt op het scherm getoond. Handig om foto's te kadreren in moeilijke omstandigen, om gemakkelijk scherp te stellen en om de belichting te beoordelen. .
Video-opname
Sommige toestellen zijn in staat om naast fotograferen ook video-opnames te maken. Als het fototoestel beschikt over een ingebouwd microfoontje kunnen er zelfs geluidsopnames mee gemaakt worden. De meest recente toestellen kunnen ook opnames in Full HD maken. Op die manier kunt u onvergetelijke momenten op film vastleggen en achteraf in hoge kwaliteit bekijken op uw tv-scherm, net alsof u met een videocamera gefilmd zou hebben. Video’s in 4K zijn 4x scherper dan video’s in Full HD. De kleinste details worden nauwkeurig weergegeven.
Max. aantal foto's/sec
Dit getal geeft het maximum aantal foto's weer dat u per seconde kunt nemen met uw toestel. Dat is handig om tijdens een snelle actie elk detail vast te leggen, en achteraf gewoon de beste foto eruit te kiezen.
Schermresolutie
Met een hogere schermresolutie worden uw foto’s in hogere kwaliteit en met meer detail op het scherm van uw toestel weergegeven.
Touchscreen
Sommige toestellen zijn voorzien van een touchscreen-functie waarbij u instellingen kunt selecteren door het lcd-scherm aan te raken. Hoewel het eerst even wennen is, verloopt het navigeren op die manier intuïtiever.
Kantelbaar lcd-scherm
Met een kantelbaar lcd-scherm heb je vanuit alle hoeken en posities altijd een perfect zicht op je scherm. Zo neem je vlot foto's vanuit kikkerperspectief of vanuit de hoogte. Sommige schermen kantelen zowel naar boven als naar beneden, en naar links én naar rechts.
Zoeker
Om te bepalen wat u fotografeert, kunt u kijken door een optische zoeker, op een lcd-scherm, of een combinatie van beide gebruiken.

Het lcd-scherm is handig om foto's vanuit moeilijke standpunten te maken. Als u veel gebruik wenst te maken van het lcd-scherm, hou dan zeker rekening met de grootte ervan. Een nadeel van het lcd-scherm is dat het meer batterijen verbruikt en moeilijk zichtbaar is bij fel zonlicht.

Daarom zijn toestellen met de combinatie lcd-scherm en optische zoeker ideaal.
Batterij
Er zijn 2 types batterijen:

1. AA-batterijen: dit kunnen oplaadbare of niet-oplaadbare batterijen zijn. AA-batterijen zijn eenvoudig te vervangen door nieuwe exemplaren die u overal kunt aanschaffen.

2. Li-ion-batterij: dit is een herlaadbare batterij die langer mee gaat dan AA-batterijen. De Li-ion-batterij kan opgeladen worden met de bijgeleverde lader op netstroom.
Batterij-autonomie

Dit is het aantal foto’s dat je kan nemen wanneer de standaardbatterijen (of indien van toepassing alkaline AA-batterijen) volledig opgeladen zijn. Dit aantal wordt gemeten volgens de CIPA-standaard voor alle fototoestellen. In de praktijk varieert het aantal foto's naargelang de snelheid waarmee je foto’s neemt, het fotoformaat, de temperatuur, het gebruik van een lcd-scherm, de flitser, enzovoort.

Flitsstanden
Een fototoestel beschikt over verschillende flitsmodi:
 • Anti rode ogen: de flitser gaat een paar keer af vóór de foto genomen wordt om het effect van rode ogen te verminderen.
 • Auto: is er weinig licht? Dan schakelt het fototoestel automatisch de flitser in.
 • Slow synchro: het fototoestel combineert de flitser met een lange sluitertijd. Het resultaat? Gedetailleerde foto’s waarop ook de achtergrond goed zichtbaar is.
 • Aan/uit: kies zelf of je de flitser wil gebruiken.
Accessoireschoen
Hierop bevestig je aparte flitsers, videolampen of microfoons.
Cropfactor
De meeste digitale camera's hebben een kleinere beeldsensor dan de full frame-sensor van de klassieke 35 mm-lens. Het verschil wordt uitgedrukt als een cropfactor. Gebruik je een lens voor een full frame-camera op een toestel met cropfactor? Dan vertrek je van een licht ingezoomd beeld. Op een toestel met cropfactor 1,5 komt een 28 mm-lens eigenlijk overeen met een 42 mm-lens op een full frame-camera.
Max. lichtsterkte lens 1
De diafragmawaarde (of lichtsterkte) van een lens geeft weer hoeveel licht de lens opvangt en gebruikt om een beeld te vormen. De maximumwaarde is gelijk aan de brandpuntsafstand (f), gedeeld door de diameter van de diafragmaopening. Hoe kleiner het f-getal, hoe groter het diafragma en hoe meer licht er dus op de sensor valt. Een groot diafragma laat toe om foto's zonder flits te nemen bij weinig licht en om portretfoto's te maken met een wazige achtergrond.
Max. lichtsterkte lens 2
De diafragmawaarde (of lichtsterkte) van een lens geeft weer hoeveel licht de lens opvangt en gebruikt om een beeld te vormen. De maximumwaarde is gelijk aan de brandpuntsafstand (f), gedeeld door de diameter van de diafragmaopening. Hoe kleiner het f-getal, hoe groter het diafragma en hoe meer licht er dus op de sensor valt. Een groot diafragma laat toe om foto's zonder flits te nemen bij weinig licht en om portretfoto's te maken met een wazige achtergrond.
Zelfontspanner
Een fototoestel met zelfontspanner stel je in zodat de foto pas na een aantal seconden wordt gemaakt. Zo heb je de tijd om zelf ook op de foto te gaan staan.

Let er wel op dat je de zelfontspanner gebruikt op een statief of een stabiele ondergrond.

Max. aantal AF-punten
Dit getal geeft het maximaal aantal punten weer waarop de autofocus zich scherp stelt. Hoe groter dit getal, hoe meer punten er gebruikt zullen worden om scherp te stellen.
Autofocus-modi
Stel je fototoestel scherp op verschillende manieren: manueel (MF) of automatisch (AF).
 • Multi-point AF: het fototoestel analyseert verschillende punten en bepaalt zelf waarop het moet scherpstellen.
 • Center of Spot AF: jij kiest waarop het toestel moet scherpstellen.
 • iESP: zoals Center AF, maar schuift indien nodig het autofocuspunt op om beter te kunnen scherpstellen.
 • Face Detection of Face Tracking: het toestel herkent zelf gezichten en stelt hierop scherp.
 • Tracking AF/Continuous AF/AFC: je toestel blijft scherpstellen op het onderwerp in beweging. Zo maak je verschillende scherpe foto's na elkaar.
 • Target Finding AF: zoekt zelf het autofocuspunt.
 • Auto Focus Single (AFS): houdt geen rekening met bewegingen.
 • Auto Focus Flexible (AFF): als het onderwerp beweegt, wordt de focus gecorrigeerd.
  * AF Macro: laat je toe om tot heel dicht bij je onderwerp te komen.
AF-hulplicht
Dit licht zit vaak net naast je lens. Het projecteert een lichtstraaltje zodat je toestel kan scherpstellen op het onderwerp van je foto. Door de lichtstraal vernauwen ook de pupillen van de mensen in beeld, en verkleint de kans op rode ogen. Sommige hulplichten projecteren geen wit licht, maar een infrarood- of laserstraal. Het hulplicht heeft een bereik van 4 à 5 meter. Sterkere hulplichten vind je bij sommige TTL-flitsers.
Fotoformaat
Er zijn verschillende bestandsformaten. De meest gebruikte zijn:
- JPEG: gecomprimeerd formaat, waardoor het bestand kleiner wordt met een minimaal kwaliteitsverlies.
- TIFF: ongecomprimeerd formaat die de volledige informatie van elke pixel bevat. Dit formaat is geschikt als u uw foto's achteraf wilt bewerken.
- RAW: onbewerkte gegevens in hoge kwaliteit. Er is geen gegevensverlies zoals bij JPEG en toch is het bestand kleiner dan bij TIFF.
HDMI-connectie
HDMI is een digitale verbinding voor de overdracht van digitale HD-beelden en geluidssignalen. Doordat de conversie naar analoge signalen overbodig wordt, zorgt HDMI voor een perfecte beeld- en geluidskwaliteit.

HDMI is bovendien volledig compatibel met oudere versies van DVI.
USB-kabel bijgeleverd
Als u uw fototoestel op uw computer of televisiescherm aansluit door middel van een USB-kabel, kunt u snel en eenvoudig uw foto's bekijken of kopiëren naar uw computer.
Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.