Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

SAMSUNG S22 5G 256GB BLACK

Levering mogelijk vanaf 30.04.24 (Gratis)

€ 429,00  € 499,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Scherm 6.1 inch, 2340 x 1080 pixels, Dynamic Amoled 2X
Opslag 256 GB
Processor type Samsung Exynos-2200 4nm
Processor kernen Octa Core (8)
Kloksnelheid processor 1x 2.8GHz + 3x 2.5 GHz + 4x 1.8 GHz
RAM-geheugen 8 GB
Besturingssysteem Android 12
Videoresolutie 7680 x 4320 pixels (8K) 24 fps
Camera 50 MP (f/1.8) + 12 MP (f/2.2) + 10 MP (f/2.4)
Type camera achteraan Groothoek + Super groothoek + Telelens
Autofocus Dual Pixel PD-AF
Optische stabilisatie
Flash Ja, true tone flash
Frontcamera 10 MP (f/2.2)
Flash frontcamera screen flash
Capaciteit batterij 3700 mAh
Draadloos oplaadbaar Ja, Qi, inclusief batterij delen (lader in optie)
Max. vermogen draadloos opladen 15 W
Fast Charge Samsung Adaptive Fast Charge
Max. vermogen snelladen 25 W
Geheugenkaartlezer
SIM-kaartslot Nano SIM
Dual SIM Ja, beide actief
Mobiel internet 5G
Wifi 802.11ax (Wifi 6E)
Hotspotfunctie
Bluetooth Ja, 5.2
NFC
Gps ingebouwd
Gyroscoop
Versnellingsmeter
Vingerafdruksensor Ja, in het scherm
Nabijheidssensor
Stof-/waterbestendig Ja, IP68
Schokbestendig
Aansl. Hoofdtelefoon
USB-aansluiting USB Type-C
Bijzonderheden Elektronisch kompas en barometer
Bijgeleverde acc. USB-C kabel
Type glas vooraan Gorilla Glass Victus Plus
Materiaal behuizing Armored Aluminium
Kleur Zwart
Afmetingen (HxBxD) 14.6 x 7.06 x 0.76 cm
Categorie en SAR-waarde 1.21 W/kg, Categorie D
Gewicht 167 g
Mobile Pack
Staat van het product Nieuw
Garantie 2 jaar
Ecocheques aanvaard
Vanden Borre-code 20108869 - 7950071 - 60
Interne opslagcapaciteit

De interne opslagcapaciteit is de grootte van het geheugen waarover een toestel beschikt om sms'en, e-mails, contacten, video’s of mp3’s op te slaan. Meestal kan de opslagcapaciteit uitgebreid worden d.m.v. een microSD-kaart van 32 GB of meer indien het toestel deze optie heeft.

Veel applicaties kunnen bij smartphones echter niet op een microSD-kaart opgeslagen worden. Kies daarom een toestel met voldoende interne opslagcapaciteit. Hou er ook rekening mee dat het besturingssysteem een deel van de interne opslagcapaciteit inneemt voordat je zelf iets geïnstalleerd hebt.

Hoe groter de interne geheugencapaciteit, hoe meer bestanden je kan bewaren.

Type Processor I
De processor bepaalt de snelheid van het besturingssysteem en de vloeiendheid van de beelden wanneer je games speelt en apps gebruikt. Deze snelheid wordt uitgedrukt in GHz (gigahertz). Een processor is ook uitgerust met kernen of 'cores'. Met meer kernen kan je smartphone taken verdelen en ze sneller uitvoeren. Qualcomm en Snapdragon zijn fabrikanten van processors.
Aantal kernen

De processor is het kloppende hart van je toestel. Hij bepaalt hoe snel je besturingssysteem reageert en hoe vlot applicaties werken. De snelheid wordt uitgedrukt in gigahertz (GHz). Ook belangrijk voor de snelheid is het aantal kernen. Hoe meer kernen, hoe sneller en hoe beter de prestaties van je toestel.

  • Dual Core = 2 kernen
  • Quad Core = 4 kernen
  • Hexa Core = 6 kernen
  • Octa Core = 8 kernen 
Processor
De processor is het kloppend hart van uw smartphone. Hij bepaalt hoe snel uw besturingssysteem werkt en hoe vlot games en apps werken. De snelheid wordt uitgedrukt in gigahertz (GHz). De kernen (cores) zijn belangrijk voor de snelheid. Hoe meer kernen, hoe sneller de processor en hoe vlotter de prestaties van uw smartphone.
RAM-geheugen
Het werkgeheugen, ook wel RAM genoemd (Random Access Memory), is een geheugen dat de programma’s stockeert die in uitvoering zijn. Hoe groter het RAM-geheugen, hoe vlotter verschillende apps tegelijkertijd kunnen werken. De omvang van het RAM-geheugen wordt uitgedrukt in megabyte (MB) en gigabyte (GB).
Besturingssysteem

Een besturingssysteem of Operating System (OS) is een software die de verschillende bestanddelen van een smartphone bestuurt en ervoor zorgt dat hij goed werkt.

De meest gebruikte besturingssystemen zijn Android en iOS. Nieuw is HMS Android.

1.  iOS is een gesloten besturingssysteem op mobile dat door Apple werd ontworpen en dat je toestel beschermt tegen kwaadaardige softwares.
iOS wordt regelmatig bijgewerkt en ieder jaar komt er een nieuwe iOS-versie uit die op alle compatibele iPhones kan gedownload worden.


2.  Android is een vrij mobile-besturingssysteem dat gebaseerd is op de Linux kernel en verder door Google wordt ontworpen. De Android-gebruikers kunnen gemakkelijk hun smartphone personaliseren door de interface handiger en/of aangenamer te maken, en kunnen makkelijker genieten van de Google-diensten. Er bestaat een ruime keuze Android-smartphones en voor alle budgetten. 

3.  HMS Android is een nieuw soort besturingssyteem, gecreëerd door Huawei. Het is gebaseerd op Android maar integreert de Google Services niet zoals Play Store, Gmail of Google Maps. Ook heel wat applicaties van derden worden niet ondersteund. Wel biedt Huawei oplossingen aan om toch te WhatsApp'en of naar streamingdiensten zoals Deezer te luisteren. Ontdek ze o.a. op Huawei's AppGallery.

Video-opname

Naast het maken van foto’s is het met sommige gsm’s en smartphones ook mogelijk om een video op te nemen. Tegenwoordig kan dit ook in hogere resoluties om een beter en gedetailleerder beeld te krijgen. Houdt er wel rekening mee, hoe hoger de resolutie, hoe meer detail dus ook hoe meer data de video-opname zal innemen in het geheugen. 


Enkele voorbeelden:

  • 8K (30 fps) gebruikt 600 MB per minuut
  • 4K (30 fps) gebruikt 375 MB per minuut
  • 1080p (60 fps) gebruikt 200 MB per minuut
  • 1080p (30 fps) gebruikt 130 MB per minuut
  • 720p (30 fps) gebruikt 60 MB per minuut
Optische beeldstabilisatie
Een smartphone met optische beeldstabilisatie corrigeert trillende of schokkende bewegingen wanneer u een foto neemt. Hierdoor krijgt u scherpere foto’s. Ook laat het toe om beter belichte foto's en video's te maken bij weinig licht.
Flash
Wanneer uw toestel beschikt over een fototoestel, is het mogelijk dat het fototoestel ook voorzien is van een geïntegreerde flits. Hiermee kunt u betere foto's nemen in donkere omstandigheden zoals bijvoorbeeld op een feest.Sommige toestellen beschikken over een "dual flash". Doordat de flits tegelijkertijd 2 kleuren van licht geeft, behouden gefotografeerde personen hun natuurlijke huidskleur.
Frontcamera
De frontcamera is het fototoestel aan de voorkant van je smartphone waarmee je onder andere selfies maakt. Hoe meer pixels, hoe scherper je foto's en videogesprekken.

Bij sommige toestellen wordt het diafragma (de f-waarde) vermeld. Een grote diafragmaopening heeft een klein getal. Hoe kleiner dat getal, hoe meer licht op de lens valt. Een diafragma onder 2,3 is zeer lichtgevoelig. Een aantal frontcamera's heeft zelfs een flash om in alle omstandigheden perfect belichte foto's te nemen.

 

Capaciteit batterij
De capaciteit van de batterij, uitgedrukt in milliampère (mAh), geeft aan hoeveel stroom de batterij kan leveren. Hoe hoger het aantal mAh, hoe groter de autonomie van de batterij. Die autonomie verschilt van toestel tot toestel naargelang de configuratie, schermgrootte, processor, schermtype, actieve draadloze verbindingen,... alsook het persoonlijk gebruik van het toestel.

Je kan ook de autonomie verlengen door middel van een externe batterij, ook powerbank genoemd.
Draadloos oplaadbaar

Indien je toestel draadloos oplaadbaar is kan je een draadloos oplaadstation gebruiken. Deze hoef je dus niet aan te sluiten op je toestel, je legt gewoon je toestel op de oplader. Hierdoor vermijd je dat je kabel in de knoop geraakt, beschadigd wordt of dat je hem kwijt geraakt. Het duurt wel iets langer om je toestel volledig op te laden.

Er bestaan verschillende oplaadtechnologieën die met inductie werken, in Europa gebruiken de fabrikanten in het algemeen de Qi-standaard. Het is dus belangrijk dat het toestel en het oplaadstation compatibel zijn en dus dezelfde technologie-standaard gebruiken.

Ontdek hier onze draadloze opladers.

Max. vermogen draadloos opladen

Laders met intelligente microchips, ook wel smartchips genoemd, leveren precies dat vermogen wat je smartphone nodig heeft om op te laden. Ze kunnen misschien wel meer vermogen leveren, maar doen dit alleen als de telefoon of tablet ook een hoger vermogen ondersteunt.

Fast Charge

Met de Fast Charge-technologie kan je je toestel heel snel kan opladen. Deze opladers laden de eerste 50% van je batterij razendsnel op, de 2de helft gaat aan tragere snelheid om oververhitting en overladen van de batterij te voorkomen. Bij sommige toestellen is het voldoende om 5 à 10 minuten op te laden om enkele uren verder te kunnen met de batterij.

De meest voorkomende Fast Charge-technologiëen zijn:

 

  • Quick Charge 2.0 of Quick Charge 3.0

  • Power Delivery 2.0 of Power Delivery 3.0

  • Samsung Adaptive Fast Charge

  • Oppo VOOC Flash Charge

  • Motorola TurboPower

  • OnePlus Warp Charge

  • Huawei SuperCharge
Max. vermogen snelladen

Er is geen maximum vermogen voor de snelladers. Een lader van 45 Watt kan perfect op een toestel die een lader van 25 Watt nodig heeft, gebruikt worden. De lader past zich aan aan het maximum vermogen van het op te laden toestel.

Geheugenkaartslot
Een geheugenkaartslot laat u toe om de opslagcapaciteit van een toestel uit te breiden. Het meest voorkomende formaat van kaarten is Micro SD.
Bij sommige smartphones kan u een Micro SD(HC) in 2de SIM-kaartslot inschuiven. Dit laat u toe ofwel een 2de simkaart te gebruiken (Dual sim smartphone) ofwel één simkaart te gebruiken én een Micro SD kaart.
Type SIM-kaart
SIM-kaarten bestaan in verschillende formaten. Naast het normale type (standaard of mini) bestaat ook de micro SIM. Zoals de naam aangeeft gaat het om een kleiner formaat. Het kleinste beschikbare formaat is de Nano SIM. Indien u niet over het juiste formaat beschikt, kunt u probleemloos een nieuwe kaart bij uw provider aanvragen.
Dual Sim
In een toestel met dual SIM stop je 2 SIM-kaarten tegelijkertijd. Je kunt instellen welke kaart je gebruikt om te bellen, sms'en en surfen. Wil je tijdelijk geen telefoontjes krijgen op één van beide nummers? Dan schakel je die kaart even uit, bijvoorbeeld op vakantie.
Mobiel internet
Binnenkort wordt het 5G-netwerk uitgerold in België. Een volledige UHD-4K-video ga je zo in slechts enkele seconden kunnen downloaden. De snelheid zou namelijk makkelijk 100 keer sneller zijn dan het huidig 4G-netwerk! Ook zijn vertragingen tot enkele miliseconden herleidt.

Vandaag is de allersnelste 4G+ (LTE Advanced). Deze biedt je een tot 2x hogere snelheid dan 4G. Ideaal om video's mee te streamen, zelfs in hoge resolutie of videocalls te maken via bijvoorbeeld Skype of WatsApp. Ook apps downloaden lukt vrij snel.

Met het LTE-netwerk, beter bekend als 4G, laden pagina’s snel wanneer je surft en stream je vlot video’s.

3G+ of 3.5G (ook bekend als HDSPA/HSUPA) is trager dan 4G maar iets sneller dan 3G. Je mails bekijken, foto's delen op je GSM/Smartphone is hiermee mogelijk.

EDGE is nog trager maar maakt het surfen op het web nog net mogelijk.
Wifi

Wifi is een technologie waarmee u op afstand draadloos gegevens kunt versturen.


Er zijn verschillende wifi-standaarden, afhankelijk van de snelheid waarmee gegevens worden doorgestuurd: B, A, G, N, AC en AX. De snelste standaarden zijn N, AC en AX. N is 10 keer sneller dan G, met een bandbreedte van minimal 100 Mbps. AC is 3 keer sneller dan N, met een maximale snelheid van 1300 Mbps.

 

Wifi AX : Deze nieuwste wifiversie, vooral bekend onder de naam Wifi 6, gebruikt een andere manier om gegevens te versturen naar je apparaten. Dat zorgt voor een aantal verbeteringen op gebied van snelheid, vermogen en autonomie. Wifi 6 is sneller, heeft een betere dekking om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten en wordt ook minder vertraagd bij grote drukte.
De autonomie en de lenvensduur van de batterijen worden verlengd dankzij het "Target Wake Time"-systeem. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat de wifirouter met een toestel (zoals een smartphone) kan communiceren en hem precies kan zeggen wanneer hij in slaapstand moet gaan en wanneer hij zich weer moet activeren. 

 

MIMO (meerdere in, meerdere uit of Multiple Input, Multiple Output) is een techniek om data draadloos over te dragen via meedere zend- en ontvangstantennes. Hierdoor wordt het bereik en de snelheid van de overdracht gevoelig vergroot. 

Hotspotfunctie
Dankzij de hotspotfunctie verbind je andere toestellen met het internet via de mobiele data van je smartphone. Zo kan bijvoorbeeld je laptop ook online als er geen ander wifinetwerk beschikbaar is.
Bluetooth
Bluetooth is een draadloze technologie waarmee u data over korte afstanden kunt overzetten, zonder kabels. Er bestaan verschillende soorten bluetooth.

- Zo is Bluetooth 4.0 bijvoorbeeld sneller dan 2.0 en laat het toe om verbindingen te maken met smart-accessoires zoals bluetooth personenweegschalen, activitytrackers of smartwatches enz.

- Met Bluetooth 5.0 bv, werd de snelheid van datatransfers nogmaals verhoogd en is de verbinding veel stabieler. Foto's en video's doorsturen gaat nu echt sneller. Je muziek kan je voortaan beluisteren zonder vertraging of onderbrekingen en zelfs op 2 bluetooth-luidsprekers tegelijk. Ook ondersteunt Bluetooth 5.0 meer IoT (Internet of Things) devices zoals sommige smartwatches, lampen, enz. Een belangrijke vooruitgang is de grotere reikwijdte tot max. 400 m buitenshuis en max. 40 m binnenshuis.

- Met Bluetooth 5.1 kan je ook nog eens preciezer geolokaliseren. Hang bv. een Bluetooth-tracker aan je huissluitels en vind ze met je smartphone terug precies waar je ze het laatst gelegd hebt.
NFC
NFC (Near Field Communication) is een draadloze communicatiemethode (via Bluetooth/wifi) voor het delen van gegevens en bestanden tussen toestellen.

Plaats gewoon uw NFC-toestellen naast elkaar (vb. twee smartphones of een smartphone en een Mp3-luidspreker) om automatisch een verbinding te creëren, zonder dat u een app moet openen. Met NFC kunt u bijvoorbeeld ook draadloze betalingen uitvoeren in winkels. 
GPS
Beschikt je toestel over een gps-antenne? Dan geraak je vlot op je bestemming dankzij gps-software (ingebouwd of te downloaden).
Gyroscoop
Een versnellingsmeter kan enkel beweging detecteren als je in een rechte lijn beweegt. Draai je je smartphone of tablet om zijn as, dan zal de versnellingsmeter niets detecteren. Een gyroscoop kan dit wel. Een gyroscoop is een soort tol die ervoor zorgt dat, hoe je je toestel ook vasthoudt, elke rotatie gedetecteerd wordt.
Versnellingsmeter
De versnellingsmeter of g-sensor is een versnellingsdetector die het mogelijk maakt om de versnelling in een rechte lijn (lineair) van uw toestel te meten. In een smartphone wordt deze in de eerste plaats gebruikt om de oriëntering van het scherm te kennen (portret-of landschapsmodus). In sommige games detecteert het toestel de lineaire bewegingen dankzij de versnellingsmeter waardoor hij het gevoel krijgt de verplaatsingen in het spel te beheersen.
Vingerafdruksensor

Deze sensor analyseert je vingerafdruk. Zo ontgrendel je je toestel met één simpele aanraking. Via sommige apps kan je er ook betalingen mee bevestigen. Veilig en simpel!

Nabijheidssensor

De nabijheidssensor schakelt het scherm uit wanneer je de telefoon aan je oor houdt. Zo spaar je de batterij en voorkom je dat gesprekken per ongeluk doorgeschakeld of zelfs beëindigd worden.

Stof- en (spat)waterdicht

Als een toestel stof- en (spat)waterdicht is, krijgt het een IP-vermelding. Het eerste cijfer verwijst naar de stofbestendigheid, terwijl het tweede cijfer verwijst naar de (spat)waterbestendigheid.


IP-waarden voor stofbestendigheid
:


-IP 0X = niet beschermd

-IP 1X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 50 mm

-IP 2X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 12 mm

-IP 3X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 2,5 mm

-IP 4X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 1 mm

-IP 5X = bescherm tegen stof (stofvrij)

-IP 6X = stofdicht


IP-waarden voor (spat)waterbestendigheid: 


-IP X0 = niet beschermd

-IP X1 = beschermd tegen druppelend water

-IP X2 = beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15 graden

-IP X3 = beschermd tegen sproeiend water (regenwaterdicht)

-IP X4 = beschermd tegen opspattend water (spatwaterdicht)

-IP X5 = beschermd tegen waterstralen (spuitwaterdicht)

-IP X6 = beschermd tegen stortbuien

-IP X7 = beschermd tegen onderdompeling tot 1 m diep gedurende max. 30 minuten (waterdicht)

-IP X8 = beschermd tegen een langer of dieper verblijf onder water volgens de normen van de fabrikant (drukwaterdicht)



Bv: een toestel met een IP-waarde IP 68 is stof –en waterdicht. Een toestel met IP-waarde IP 54 is stofvrij en spatwaterdicht.

Let wel op: de IP-certificering is niet blijvend en de bestendigheid kan afnemen door normale slijtage. Een schok zoals van een kleine val, kan ook voldoende zijn opdat de afdichting niet meer gegarandeerd is.

Robuuste afwerking
Een smartphone met een robuuste afwerking is minder gevoelig voor schokken. Laat je hem vallen? Dan overleeft hij het waarschijnlijk wel.
Type aansluiting

Als je toestel voorzien is van een USB-aansluiting kan je verbinding maken met een laptop of pc met behulp van een USB-kabel. Op die manier kan je eenvoudig bestanden (foto's, video's, documenten,...) die op je toestel opgeslagen zijn, overzetten naar je laptop of pc.

Er zijn verschillende soorten USB-aansluitingen:

  • USB is een standaard voor de aansluiting van randapparatuur op computers en laptops. Deze bestaat in verschillende versies zoals USB 2.0, 3.0, etc. De grootte blijft hetzelfde dus je kan een USB 3.0 zonder probleem gebruiken op een USB 2.0 poort, en omgekeerd.
  • Micro-USB is de kleinere variant die vaak voorkomt op kleinere apparaten zoals Gsm’s, mp3-spelers of oplaadbare oortjes.
  • USB-C is de grotere en snellere variant van de micro-USB. Deze heeft een grotere bestandsoverdracht dan de kleinere micro-USB alsook staat deze toe om toestellen sneller op te laden.
  • Lightning is het type USB-verbinding van het merk Apple die je dus enkel op de Apple producten vindt.

 Ontdek ons assortiment USB-kabels 

Type glas vooraan
Smartphone-schermen bestaan in verschillende soorten.
  • Saffierglas is qua hardheid en krasbestendigheid bijna zoals diamant en wordt ook gebruikt voor horloges. 
  • Gorilla Corning Glass is dun, licht en krasbestendig. Hoe hoger het cijfer achter de naam, hoe lichter en sterker het glas. 

Type behuizing
Smartphones worden gemaakt van verschillende materialen, zoals glas, kunststof, metaal, hybride koolstofvezels (carbon) of zelfs hout of leder. Weet dat koolstofvezel nog vele malen sterker is dan metaal van eenzelfde dikte en dat het ontzettend licht van gewicht is.
Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.
Categorie en SAT-waarde
SAT staat voor 'Specifieke Absorptie Tempo'. Ons lichaam absorbeert gsm-golven en zet de elektromagnetische straling om naar warmte. We reageren hierop met interne koelingsmechanismen om onze temperatuur constant te houden. Deze omzetting van energie in warmte wordt uitgedrukt door de SAT-waarde in Watt per kilogram (Wkg). Denk aan je gezondheid en gebruik je mobiele telefoon met mate, bel met een oortje en kies voor een toestel met een lage SAT-waarde. De categorieën stemmen overeen met deze waarden:
A: 0,4 Wkg of lager
B: tussen 0,4 en 0,8 Wkg
C: tussen 0,8 en 1,2 Wkg
D: tussen 1,2 en 1,6 Wkg
E: tussen 1,6 en 2 Wkg
Mobile Pack
Soms krijg je bij een gsm ook een gsm-pack. Denk maar aan een Orange- of Proximus-pack. In dat geval bevat je gsm een voorgeïnstalleerde sim-kaart, meestal met 5 euro belwaarde. Maar je kunt nog altijd kiezen voor een andere operator.
Staat van het product

Refurbished producten zijn: ofwel producten dat tentoongesteld worden, ofwel producten met een beschadigde verpakking, of nog producten die door klanten naar de winkel werden teruggebracht. In tegenstelling met tweedehandsproducten worden refurbished toestellen helemaal gecontroleerd en ook uitgerust met nieuwe onderdelen als het nodig is. Een refurbished toestel staat bijna gelijk aan een splinter nieuw toestel, zowel voor het materiaal als voor de software. Zo’n toestellen beschikken bovendien ook nog van de 2 jaar garantie. Ze worden geleverd in een nieuwe neutrale verpakking of in de originele verpakking.


Een refurbished toestel kopen is een goedkoop en ecologisch alternatief: je geniet van de nieuwste technologieën aan een voordelige prijs terwijl je ook je ecologische voetafdruk vermindert.


Goed om te weten: gebruik je ecocheques om refurbished producten te kopen die verkocht worden door Vanden Borre.

Garantie
2 jaar wettelijke garantie voor consumenten
Ecocheques aanvaard

Een 'eco-cheques aanvaard'-logo is duidelijk weergegeven op de pagina's van onze toestellen die je met ecocheques kan betalen.

 

Je kan verschillende producten in onze winkels met papieren of elektronische ecocheques betalen. Bij levering aan huis van groot elektro of een tv kan je ook betalen met ecocheques, maar enkel elektronische ecocheques (geen papieren versie) van Sodexo, Monizze en Edenred.


Ecocheques worden verdeeld door de bedrijven Sodexo (EcoPass), Monizze en Accor Services / Edenred (Ticket Ecocheque) en hebben een waarde van 5€ of 10€. Ze zijn 2 jaar geldig.

Ontdek hier alle toestellen die je met ecocheques kan aankopen.