Een weerstation kopen

Alle weerstations bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke weerstation bekijken

ALECTO

ELGATO

NETATMO

OREGON SCIENTIFIC

Bekijk hier het oude gamma van de weerstations

Weerstation - Weerstation kopen - Vanden Borre

Je kan een Weerstation kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Weerstation online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Weerstation online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Weerstation aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Weerstation betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Weerstation gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Weerstation via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Weerstation. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een weerstation kiezen?

Meerdere sensoren

Ideaal om met één oogopslag de binnen- en buitentemperatuur te volgen, bij sommige modellen ziet u ook de luchtvochtigheid. Op bepaalde weerstations kunt u tot 3 extra sensoren aansluiten. Op die manier ziet u meteen de gegevens van 4 verschillende plaatsen (buiten, woonkamer, kinderkamer, slaapkamer of kelder).

Barometer

Wat voor weer wordt het vandaag? Dat wilt u graag weten wanneer u ’s ochtends nadenkt over wat u zult aantrekken. Wie voortdurend wil weten welk weer er te verwachten is, kiest een station met de functie weersvoorspelling. De meest geavanceerde modellen voorspellen zelfs onweer!

Hygrometer

Belangrijke aanduiding om een optimale luchtvochtigheid te behouden. Een te lage vochtigheidsgraad veroorzaakt keelpijn, hoesten, verkoudheden en andere ongemakken. Een een te hoge luchtvochtigheid stimuleert de groei van bacteriën. Een luchtbevochtiger helpt bij te lage luchtvochtigheid (minder dan 40%). Een ontvochtiger (of airconditioner voorzien van deze functie) bestrijdt een te hoge luchtvochtigheid (meer dan 60%).

Thermometer

Elk weerstation duidt de kamertemperatuur aan. Sommige weerstations tonen ook informatie afkomstig van extra sensoren. Ideaal om met één oogopslag de binnen- en buitentemperatuur af te lezen. Meer nog, u kunt de temperatuurschommelingen gedurende 24 uur kennen. Kies hiervoor een station dat de minimum- en maximumtemperatuur in het geheugen opslaat.
Meetbereik op de hoofdeenheid: tussen -5°C en 50°C, op de sensor: tussen -20°C en 60°C.

Weersvoorspelling

Krijgen we zon of wolken? Wat wordt de temperatuur en de vochtigheidsgraad? Met de functie weersvoorspelling weet u het. Dit is mogelijk doordat bepaalde parameters (luchtdruk, temperatuur of luchtvochtigheid) van de laatste 12 of 24 uur in het geheugen worden opgeslagen.

Bekijk de modellen met functie weersvoorspelling
BCprevmeteo.jpg :

Datum en uur

De wekker zetten? Weten hoe laat het is? De meeste weerstations geven datum en tijd weer. Handig wanneer het weerstation op uw nachtkastje staat. Oregon weerstations zijn radiogestuurd. Zodra het station functioneert, ontvangt het automatisch een tijd- en datumsignaal van de atoomklok in Frankfurt.

Bekijk de modellen met uurwerk
BCheuredatemeteo.jpg :

Installatie

Ergens neerzetten met de steun of ophangen aan de muur? Bij de meeste weerstations kunt u kiezen. Zorg er in elk geval voor dat het weerstation ver van een lamp staat. Denk er ook aan dat u de gegevens wijzigt wanneer u het weerstation in de hand neemt. De ideale plek voor een weerstation is ergens waar u er gemakkelijk bij kunt. U hoeft slechts op een knop te drukken om alle gegevens van de diverse sensoren af te lezen.

Bekijk alle weerstations
Fixations-Sonde-Meteo.jpg :

Overzicht merken voor weerstation

Een vraag over een product?
Chat