Een weerstation kopen

Alle weerstations bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke weerstation bekijken

C-Care

Cresta

IT WORKS

NETATMO

OREGON SCIENTIFIC

Bekijk hier het oude gamma van de weerstations

Weerstation - Weerstation kopen - Vanden Borre

Je kan een Weerstation kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Weerstation online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Weerstation online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Weerstation aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Weerstation betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Weerstation gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Weerstation via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Weerstation. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een weerstation kiezen?

Meerdere sensoren

Ideaal om met één oogopslag de binnen- en buitentemperatuur te volgen, bij sommige modellen lees je ook de luchtvochtigheidsgraad af. Op bepaalde weerstations kan je tot 3 extra sensoren aansluiten. Op die manier zie je meteen de gegevens van 4 verschillende plaatsen (buiten, woonkamer, kinderkamer, slaapkamer of kelder).
bloc2_TIPK_station_meteo.jpg :

Wordt het zonnig of bewolkt?

Wat voor weer wordt het vandaag? Dat wil je graag weten wanneer je ’s ochtends nadenkt over wat je gaat aantrekken. Wie voortdurend wil weten welk weer er te verwachten is, kiest best een station met de functie weersvoorspelling. De meest geavanceerde modellen voorspellen zelfs onweer! Dit is mogelijk doordat bepaalde parameters (luchtdruk, temperatuur of luchtvochtigheid) van de laatste 12 of 24 uur in het geheugen worden opgeslagen.
bloc3_TIPK_station_meteo.jpg :

Hygrometer

Belangrijke aanduiding om een optimale luchtvochtigheid te behouden. Een te lage vochtigheidsgraad veroorzaakt keelpijn, hoesten, verkoudheden en andere ongemakken. Een te hoge luchtvochtigheid stimuleert de groei van bacteriën en schimmels. Een luchtbevochtiger helpt bij te lage luchtvochtigheid (minder dan 40%). Een luchtontvochtiger (of airconditioner voorzien van deze functie) bestrijdt een te hoge luchtvochtigheid (meer dan 60%).
bloc4_TIPK_station_meteo.jpg :

Thermometer

Elk weerstation duidt de kamertemperatuur aan, maar ook de temperatuur afkomstig van extra sensoren, buiten of in een andere kamer. Sommige weerstations tonen zelfs de temperatuurschommelingen en slaan de minimum- en maximumtemperatuur in het geheugen op.
bloc5_TIPK_station_meteo.jpg :

Datum en uur

Gebruik je weerstation ook als horloge! De meeste weerstations geven datum en tijd weer. Altijd handig als je weerstation op je nachtkastje staat en je graag je wekker opzet. Oregon-weerstations zijn radiogestuurd. Zodra het station functioneert, ontvangt het automatisch een tijd- en datumsignaal. Zo staat je weerstation altijd op het juiste uur!
bloc6_TIPK_station_meteo.jpg :

Geconnecteerde apparaten

En wat dacht je van een geconnecteerde weerstation ? Het voordeel is dat je ook vanop je smartphone de gegevens makkelijk kan aflezen en de geschiedenis/evolutie kan volgen via duidelijke grafieken. Aangezien deze toestellen met het internet verbonden zijn, kunnen ze perfect je lokale gegevens combineren met info die gedownload wordt, bijvoorbeeld over de luchtkwaliteit buiten. Zo kan je weerstation je adviseren wanneer je best de kamer verlucht.
bloc7_TIPK_station_meteo.jpg :

Installatie

Je kan ervoor kiezen om je weerstation ergens neer te zetten met de steun of gewoon op te hangen aan de muur. Zorg er in elk geval voor dat je weerstation ver van een lamp staat. Die geeft warmte af en zou de temperatuur kunnen beïnvloeden. Denk er ook aan dat je de gegevens wijzigt wanneer je het weerstation in de hand neemt. De ideale plek voor een weerstation is ergens waar je er gemakkelijk bij kunt. Je hoeft slechts op een knop te drukken om alle gegevens van de diverse sensoren af te lezen.
bloc8_TIPK_station_meteo.jpg :

Overzicht merken voor weerstation

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters