Altijd gezonde lucht in huis

Te warm, te koud, te vochtig of te droog bij jou thuis? Geen paniek: er bestaan enkele handige toestellen waarmee je de ideale leefomgeving creëert. Luchtreiniger, luchtbevochtiger, ontvochtiger, airco ... Wij vertellen je de voor- en nadelen van elk type toestel!

Een flinke dosis gezonde lucht

Voor je een ruimte ontvochtigt, bevochtigt, verwarmt of koelt, moet je ervoor zorgen dat de lucht die er circuleert zuiver is. Wist je dat de lucht in een kamer tot 8 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Af en toe verluchten is helaas niet altijd voldoende. De perfecte oplossing voor zuivere lucht? Een luchtreiniger!

Een luchtreiniger is een echte aanwinst voor je gezondheid. Zo’n toestel kan tot 99,95% van de luchtverontreiniging in huis verwijderen. Het neutraliseert zowel virussen en bacteriën als schadelijke stoffen. Luchtreinigers halen stofdeeltjes, sigarettenrook, pollen en andere zwevende deeltjes uit de omgevingslucht. Kortom, ze zorgen ervoor dat je hele gezin propere lucht inademt!

Bevochtigen of ontvochtigen?

Een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60 % is ideaal. Je kan je onwel voelen wanneer de vochtigheidsgraad onder 40 % en boven 60 % ligt En echte aandoeningen kunnen optreden wanneer de luchtvochtigheid onder 30 % of boven 70 % ligt.

Volgens de Jeugdzorg en het advies van kinderartsen is de ideale luchtvochtigheid in een babykamer 50% en moeten eventuele schommelingen worden bijgewerkt. Een graad van 50 % vormt een goede balans tussen te vochtige lucht en te droge lucht.

Afhankelijk van de vochtigheidsgraad in huis, heb je nood aan een bevochtiger of een ontvochtiger om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Is de lucht in huis te droog? Da’s ongezond voor jou en voor je huis: luchtwegeninfecties, een droge huid, planten en meubels.

Dankzij een luchtbevochtiger help je deze problemen voorkomen. Het gebruik van een luchtbevochtiger is ook sterk aangeraden tijdens de winter, wanneer de verwarming op volle toeren draait.

Sommige modellen hebben een tweede functie: je kan ze ook gebruiken als luchtreiniger. Handig als je niet kan kiezen tussen beide type toestellen! Ontdek ze snel.

Vochtige lucht in huis is een must. Maar let er wel op dat je niet overdrijft: te vochtige lucht zorgt voor schimmel en alle bijhorende gezondheidskwaaltjes.

De redder in nood, is op dat moment de luchtontvochtiger: de luchtvochtigheid daalt in kamers waar dat nodig is. Sommige ruimtes zijn meestal vochtiger dan andere: de badkamer, de wasruimte, de keuken ... Ga voor een luchtbevochtiger en geniet overal van een gezonde atmosfeer.

Een beetje frisse lucht

Wil je frisse lucht door je huis laten waaien? Je hebt keuze uit verschillende toestellen.

Lang leve de ventilator!

Als een briesje voor jou volstaat om het hoofd koel te houden, zal een ventilator zeker volstaan. Tafelventilator, torenventilator, staand model ... Kies het toestel dat perfect aan jouw wensen beantwoordt. Sommige ventilators combineren 2 functies: ventileren en verwarmen. Het voordeel? Je kan je toestel het hele jaar door gebruiken: als ventilator in de zomer en als bijverwarming in de winter.

De air cooler of ventilator 2.0

Een ventilator, da’s handig. Een air cooler, da’s nog handiger! Dit type toestel is uitgerust met een waterreservoir om stoom te creëren. Het doel? Je een echt gevoel van verfrissing geven! Bovendien kan een air cooler de temperatuur in huis tot 3 graden laten afnemen.

Goed om weten: dankzij zijn stoomsysteem, kan je met een air cooler de ruimte ook bevochtigen.

Een andere oplossing: een airco!

De mobiele airco is de ideale bondgenoot voor warme zomerdagen en -avonden. Hij is in staat om de temperatuur van je kamer tot 10 graden te verlagen! Hoe? Het toestel gebruikt een koelmiddel om warmte te onttrekken aan de lucht die uit het uitlaatmondstuk komt. En hij blaast koude lucht de kamer in.

De meeste mobiele airco’s kan je programmeren. Dankzij de timer, regel je het uur waarop je toestel moet starten. Zo kom je altijd in een fris huis toe. Sommige aircoís kan je zelfs vanop afstand programmeren via wifi. Je kan je toestel heel de dag bedienen, ook wanneer je niet thuis bent. Handig!

Luchtreiniger

Luchtbevochtiger

Luchtontvochtiger

Mobiele airco

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters