Een computerscherm / pc-monitor kopen

Alle computerschermen / pc-monitoren bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke computerscherm / pc-monitor bekijken

ACER

BENQ

FUJITSU/SIEMENS

HP

LENOVO

LG

MSI

PHILIPS

SAMSUNG

Bekijk hier het oude gamma van de computerschermen / pc-monitoren

Pc-scherm - Computerscherm / pc-monitor kopen - Vanden Borre

Je kan een Pc-scherm kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Pc-scherm online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Pc-scherm online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Pc-scherm aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Pc-scherm betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Pc-scherm gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Pc-scherm via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Pc-scherm. Zoek een winkel in je buurt.

Welk computerscherm kiezen?

Computerschermen voor zakelijk gebruik

Werk je vaak thuis of zoek je een scherm voor op kantoor? Dan zijn technische specificaties minder belangrijk dan een gezonde werkhouding. Want je brengt zo’n 8 uur per dag voor je scherm door. Kies daarom vooral een model dat in de hoogte verstelbaar is. De beeldkwaliteit van schermen is tegenwoordig minstens full hd, en hun responstijden zijn meer dan voldoende voor kantoortoepassingen.

Het loont wél de moeite om te investeren in een voldoende groot scherm. Vooral ultrawide-schermen (met beeldverhouding 21:9) zijn interessant. Het woord zegt het zelf: ze zijn niet bijzonder hoog, maar wel extra breed. Zo kun je 2 of meer vensters naast elkaar openen, bijvoorbeeld 2 Excel-bestanden, of je mailprogramma naast je webbrowser. Zo werk je gegarandeerd sneller en efficiënter.

Nóg aangenamer wordt het wanneer dat scherm ook ‘curved’ is. Zo’n licht gebogen scherm neemt minder plaats in op je bureau en sluit perfect aan bij je natuurlijke kijkhoek.

bloc1_computerschermen_voor_zakelijk.jpg :

Het ultieme scherm voor foto en video

Netflix-verslaafden, fotografen en filmfanaten zetten de beeldkwaliteit en kijkervaring voorop. Met andere woorden: op naar een scherm in quad hd of (nog beter) eentje in uhd Ė 4K. Kies je voor zo’n hoge resolutie én een curved scherm? Dan laat je jezelf helemaal onderdompelen in je favoriete tv-programma of film.

Voor beeldbewerking en videomontage raden we IPS-schermen aan. Die hebben een betere kleurweergave en bredere kijkhoek dan monitors met TN-technologie. Zulke pc-schermen vergelijk je het best vanaf 27 inch of groter. Zo is je beeld voldoende groot om details te zien en te bewerken.
bloc2_het_ultieme_scherm_voor_foto_en_video.jpg :

Gaming-schermen voor winnaars

Als gamer ken je de waarde van een goed scherm. Want een basisscherm verpest je game-ervaring én verkleint je winstkansen. Idealiter ziet je gaming-scherm er zo uit:
  • technologie: IPS
  • responstijd: 4 ms of minder
  • synchronisatie: G-Sync of FreeSync
  • verversingssnelheid: 144 Hertz
Zo combineer je een uitmuntende beeldweergave met een bijzonder vloeiende spelbeleving. Heb je een beperkt budget en wil je vooral een snel en vloeiend scherm? Hou IPS dan voor je volgende upgrade, en kies nu voor een TN-scherm met een responstijd van amper 1 ms.
bloc3_gaming_schermen voor_winnaar.jpg :

Tip: check de compatibiliteit met je computer

Computerscherm gekozen? Kijk dan nog even na of je het vlot kunt aansluiten op je huidige desktop of laptop. Vroeger waren VGA- en DVI-poorten de standaard, maar tegenwoordig werken de meeste toestellen via HDMI of DisplayPort. Buitenbeentje Apple heeft dan weer Thunderbolt-poorten.

Meestal heb je dus een HDMI-kabel nodig, al dan niet met een micro-HDMI- of een mini-HDMI-uitgang. Ook daarin maken we je trouwens graag wegwijs met een gids over HDMI-kabels.

Veel werk-, kijk- of gameplezier met je nieuwe computerscherm!

bloc4_tip_check_de_compatibiliteit.jpg :

5 tips om je pc-scherm optimaal te gebruiken

1. Zet je pc-scherm op de juiste hoogte en afstand

Het allerbelangrijkste eerst: je gezondheid. Is je scherm in de hoogte verstelbaar? Zet het dan hoog genoeg. Als je op je bureaustoel recht voor je uitkijkt, zou je ongeveer het midden van je scherm moeten zien. Zo neem je een natuurlijke zithouding aan achter de computer. Bij een niet-aanpasbaar scherm leg je enkele grote boeken onder de voet om hetzelfde resultaat te bereiken.

Zo, je rug is gered. Nu zijn je ogen aan de beurt. Die spaar je door voldoende afstand te houden van je scherm. Vroeger was de regel 45 à 70 cm. Maar net zoals bij televisies, is de kwaliteit van pc-schermen enorm verbeterd. Bij een topscherm hoef je dus niet zoveel afstand meer te houden. Experimenteer wat en schuif je scherm zo ver van je weg als jij zelf aangenaam vindt.

bloc1_zet_je_pc_scherm.jpg :

2. Sluit je scherm op de beste manier aan

Naargelang de beschikbare poorten op je scherm en je computer, kun je ze op verschillende manieren aansluiten: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Thunderbolt, noem maar op. Kies altijd voor de meest geavanceerde verbinding. HDMI en DisplayPort werken volledig digitaal en versturen beeld én geluid. Thunderbolt doet hetzelfde, maar dan uitsluitend voor Apple-producten.

Verschillende types poorten kun je alsnog met elkaar verbinden via adaptors, maar dan is je beeldkwaliteit altijd die van de minst geavanceerde technologie. Daarnaast speelt de lengte een rol. Hoe langer je kabel, hoe groter de kans op kwaliteitsverlies.

bloc2_sluit_je_scherm_op_de_beste_manier_aan.jpg :

3. Kies een schermmodus die past bij je gebruik

Nog een tip met een luikje ‘vroeger en nu’. Heb je een oud scherm? Dan kun je wellicht zelf enkele instellingen configureren, zoals de resolutie, de lichtintensiteit en het aantal kleuren.

Nieuwe schermen hebben automatische modi die je scherm met één klik aanpassen aan jouw gebruik. Zin in een rondje Resident Evil of Counter-Strike? Kies dan voor de game-modus. Gemakkelijker wordt het niet.

4. Hou je monitor vrij van stof en vingerafdrukken

Weergaloze 4K-beeldkwaliteit die verstopt zit achter een laagje stof? Dat is zonde. En het gebeurt sneller dan je denkt, want pc-schermen trekken stof aan. En ook vingerafdrukken verschijnen snel op je scherm. Gebruik nooit ruwe doeken of gewone huishoudproducten om je monitor schoon te maken. Bij Vanden Borre vind je geschikte stofdoekjes en reinigingsproducten.
bloc4_hou_je_monitor.jpg :

5. Bescherm je Ö scherm

Tot slot hou je je scherm nog op één extra manier in ere: met een uitgebreide garantie. Via Vanden Borre verleng je de 2 jaar wettelijke garantie tot maar liefst 5 jaar. Lees meer over deze ‘Service Plus Garantie’.

Overzicht merken voor computerscherm / pc-monitor

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters