Een efficiŽnte lenteschoonmaak in 3 stappen

De lente is er! Gooi de ramen open, laat de zon binnenstralen en rol je mouwen maar op. Hoog tijd om het vuil dat zich de voorbije maanden heeft opgestapeld, weg te poetsen. Kan je een duwtje in de rug gebruiken of weet je niet precies waar te beginnen? Volg ons handige driestappenplan!

Stap 1: opruimen, afstoffen en je woning schoonmaken

Een vrouw die haar kleding aan het sorteren is

Opruimen

Voordat je je op de grote schoonmaak stort, begin je bij het begin: ruim alle kamers in je woning op. Waarom? Door je spullen te ordenen en alles wat je niet meer nodig hebt, weg te gooien of naar een kringloopwinkel te brengen, maak je ruimte vrij om vlot en ongehinderd te poetsen.

Een kleine tip: vraag je bij elk voorwerp af of je het nog gebruikt. Is dat niet het geval? Geef het weg of geef het een tweede leven door het te laten recycleren als het niet meer in goede staat is.

Stofzuigen

Gebruik van een steelstofzuiger met een hond

Heb je een antidierenharen-sledestofzuiger? Die is handig om de vloer dagelijks stofvrij te houden. Maar voor een grondige schoonmaakbeurt neem je beter een {2} voor je vloeren en een {3} voor alle hoekjes die gewoonlijk niet aan bod komen: langs de plinten, op en onder je meubels, in de lades, op de boekenplanken, over de plafonds ...
Maak van je grote schoonmaak gebruik om je sofa, kussens en andere stoffen in huis vachtvrij te maken dankzij een antidierenharen-sledestofzuiger. Zijn turboborstel met roterende borstelharen op deze modellen zuigt de achtergebleven haren van je viervoeter efficiënt op. Die borstel is bovendien zo ontworpen dat er geen dierenharen in blijven vastzitten.

Een vrouw die haar tapijt schoonmaakt met een stoomreiniger

Met water poetsen

Je hele huis is gestofzuigd? Prima! Hoog tijd om met water te poetsen. Hoe doe je dat? Op harde vloeren zoals parket, tegels of pvc laat je het best een stoomreiniger los. Die elimineert tot 99% van de aanwezige bacteriën zonder dat je schoonmaakmiddel nodig hebt: goed voor je portemonnee én voor het milieu!

Vergeet je vasttapijt en matten niet, want die zijn vaak echte stofvangers! Maak met een tapijtreiniger makkelijk korte metten met de vlekken en het vuil van de voorbije maanden.

Wil je tijd besparen? Kies dan voor een 2-in-1-vloerreiniger die in één beweging elk vloertype stofzuigt en wast. Met zo'n apparaat hoef je niet meer te stofzuigen voordat je met water aan de slag gaat. Handig!

Stap 2: de ramen schoonmaken

Gebruik van een stoomreiniger op een knuffel

Nu is het de beurt aan je ramen. Wil je tijd besparen, dan is een ruitenreiniger onontbeerlijk. Eerst sproei je een reinigingsmiddel over je ramen. Daarna wrijf je met het microvezelopzetstuk van de vernevelaar over je ramen om hardnekkig vuil los te maken. Tot slot zuig je alles op met de ruitenreiniger. Je ramen zien er brandschoon en streepvrij uit!

Gebruik van een luchtreiniger in een kinderkamer

Stap 3: schone lucht is ook belangrijk

Nu het hele huis blinkend schoon is, kan je ook de lucht die er circuleert onder handen nemen. Hoe? Met een luchtreiniger die tot 99,95% van de vervuilende deeltjes uit de binnenlucht filtert. Wij leggen je alle voordelen van een luchtreiniger uit.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters