Afzuigkappen

Een nieuwe dampkap kopen?

Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Vind het beste afzuigsysteem voor jouw keuken, of je nu een strakke inbouwdampkap zoekt of een dampkap zonder afvoer. Waarop moet je letten bij het kiezen van een dampkap? Ontdek de verschillende modellen en hoe je de beste keuze maakt die past bij je keuken en kookgewoonten.

Dampkap zonder afvoer

Een dampkap zonder afvoer, ook wel een hercirculatiedampkap genoemd, filtert de kooklucht en blaast schone lucht terug in de keuken. Dit type is ideaal voor keukens zonder directe toegang tot een afvoerkanaal. Deze modellen zijn uitgerust met koolstoffilters die geuren en vetdeeltjes effectief verwijderen. Heb je een afvoer naar buiten? Dan is het belangrijk om een terugslagklep te plaatsen zodat de vervuilde lucht goed wordt afgevoerd.

Breedtes en inbouwopties

Dampkappen bestaan in verschillende afmetingen, zoals 60 cm en 90 cm, passend bij je kookplaat of fornuis. Een inbouwdampkap integreert naadloos in je keukenontwerp, terwijl een schouwdampkap of een eilanddampkap een stijlvol statement maakt in je interieur. Een onderbouwdampkap is gemakkelijk te monteren onder je keukenkasten.

Onderhoud en reiniging

Het regelmatig reinigen van je dampkap en het vervangen van de koolstoffilters is essentieel voor een lange levensduur en optimale werking. Volg ons advies om je dampkap goed te onderhouden. Zo verwijder je vet en vuil om te voorkomen dat de prestaties van je dampkap verminderen.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag bij de aankoop van een nieuwe dampkap en staan voor jou klaar! Heb je vragen zoals: Hoe kan ik mijn dampkap installeren? Of wens je persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters