Welke espressomachine kopen?

Fan van authentieke espresso? Als je zo’n heerlijke Italiaanse koffie volgens de regels van de kunst wil bereiden, heb je een degelijk espressotoestel nodig. Wij lijsten een paar tips op waarop je moet letten als je een espressomachine wil kopen. En voor je het weet, maak je thuis zelf de lekkerste koffie!

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_manueel_of_automatisch.jpg

Manueel of automatisch

Bepaal eerst en vooral of je een volledig automatisch toestel wil of eentje dat je handmatig bedient.

  • Een volautomatische espressomachine heeft een ingebouwde koffiemolen die kopje per kopje de juiste hoeveelheid koffiebonen maalt. Jij hoeft enkel water en koffiebonen in het toestel te doen en op de knop te drukken.
  • Kies je voor een klassieke of handmatige espresso? Dan bepaal je zelf de sterkte van je koffie door meer of minder gemalen koffie in de koffiehouder te doen. De meeste klassieke espressotoestellen werken zowel met gemalen koffie als met espressopads.

bloc2_koffiebonen_of_gemalen_koffie.jpg

Koffiebonen of gemalen koffie

  • Verse koffiebonen staan garant voor een authentieke en krachtige espresso. De smaak en het aroma van je koffie zijn afhankelijk van hoe fijn of hoe grof je de bonen maalt. Hoe fijner de maling, hoe intenser de smaak van je koffie. Wanneer de espresso klaar is, gaat het koffiedik automatisch in een recuperatiebak. 
    Bekijk de machines die met koffiebonen werken
     
  • Gemalen koffie is in verschillende maalgraden en kwaliteiten verkrijgbaar. Daarnaast kun je spelen met de druk en de temperatuur van je espressotoestel. Zo zet je ook het perfecte kopje koffie, volledig naar jouw smaak.
    Bekijk de machines die met gemalen koffie werken

Goed om weten: sommige espressomachines laten je ook de keuze om zowel koffiebonen als gemalen koffie te gebruiken!

bloc3_Aromasterkte op maat van iedereen.jpg

Aromasterkte op maat van iedereen

De smaak van het perfecte kopje koffie is voor iedereen anders. Jij, je partner, je ouders, je kinderen,... iedereen heeft een persoonlijke voorkeur. En zelfs als je alleen woont, kan het zijn dat je 's morgens een sterke koffie wilt en later op de dag een lichtere.

Een espressotoestel waarbij je de aromasterkte kan regelen, is dus bijzonder handig voor gezinnen of families met verschillende koffiedrinkers of voor mensen die overdag graag verschillende sterktes koffie willen.

bloc4_melkrecepten_zoals_jij_het_wil.jpg

Melkrecepten zoals jij het wil

Ben je een liefhebber van cappuccino, latte macchiato of andere koffies met melk? Kies dan zonder twijfelen een toestel met apart melkreservoir. Hiermee maak je met één druk op de knop een heerlijke romige koffie. Na gebruik zet je het melkreservoir gewoon in je koelkast zodat de melk lekker vers blijft voor een volgend kopje.

Toestellen met een melkopschuimer of stoompijpje zijn iets budgetvriendelijker. Deze 2 gebruiksvoorwerpen zijn zeer efficiënt om in enkele ogenblikken een romig melkschuim te creëren. Met een melkopschuimer, giet je de melk erin, zet je het aan en het doet zijn werk. Heb je een stoompijpje? Dompel het dan gewoon in een kan melk en zet het aan.

Het voordeel? Je kiest zelf hoeveel melk je wil opschuimen voor je favoriete koffie. En het stoompijpje levert soms ook heet water voor thee.


bloc5_zuivere_koffie_0.jpg

Zuivere koffie? Graag!

De kwaliteit van je water is essentieel voor de smaak van de koffie. En kalk is vijand nummer 1 voor je espresso-apparaat. Kraantjeswater met veel kalk en chloor geeft een harde en bittere koffie.

Bovendien tast kalkaanslag het verwarmingselement aan zodat je water op termijn niet meer heet genoeg wordt. Daarom is het sowieso een verstandige keuze om een espressomachine met geÔntegreerde waterfilter te kopen. Zo geniet je extra lang van je koffietoestel.

Weet je niet wanneer je je espressomachine moet ontkalken? Goed nieuws: er bestaan veel modellen met een ontkalkingsherinnering. Zo weet je altijd wanneer je je toestel moet ontkalken en kan je het lange tijd bewaren.

Handige opties

Waarop kan je nog letten als je een espresso-apparaat koopt? Overweeg bijvoorbeeld ook enkele handige opties. Aan jou om te bepalen of je de kopjes wil voorverwarmen, een digitaal display wil of je favoriete instellingen wil opslaan.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters