Menu
Een ijsblokjesmachine kan een goed investering zijn om tal van redenen. De voornaamste voordelen zijn:
Er is een uitgebreid aanbod aan ijsblokjesmachines, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Kies het toestel dat het best aansluit bij jouw ijskoude behoeften.
Ben je fan van bevroren desserts? Ontdek dan ook onze ijsmachines om roomijs, sorbetijs of frozen yogurt te maken.
Kijk hoeveel liter ijs de machine in één keer kan maken. Ben je een horeca-uitbater die vaak koude dranken serveert? Kies dan voor een model met een grote capaciteit. Wil je voor wat verfrissing zorgen op je volgende barbecue? Overweeg dan een van onze compacte modellen.
Vergeet ook geen rekening te houden met de snelheid waarmee het toestel ijsblokjes aanmaakt. Wil je je gasten niet te lang laten wachten? Kies dan voor een model met een krachtige processor dat ijs produceert aan een recordsnelheid.
De afmetingen van het toestel kunnen ook belangrijk zijn, zeker als je beperkte ruimte hebt op het aanrecht of in je keukenkast. Hecht je veel belang aan interieur? Kies dan voor een (neutraal) ontwerp dat past bij jouw keuken!
Let ook op de functies van je ijsblokjesmaker. Sommige modellen hebben een zelfreinigingsfunctie of instellingen om het formaat van de ijsblokjes te veranderen. Hou je van (virgin) mojito’s? Ga dan op zoek naar een toestel met een ice crush-functie.
De tijd die een ijsblokjesmachine nodig heeft om ijs te produceren, varieert per model en de grootte van de ijsblokjes. Over het algemeen kun je binnen de 6 tot 15 minuten de eerste ijsblokjes verwachten.
Niet alle ijsblokjesmachines vereisen een directe aansluiting op de waterleiding. De meeste modellen zijn voorzien van een reservoir dat je zelf met water vult. Sommige ijsmakers moet je wel op de waterleiding aansluiten; ze hebben vaak een grotere productiecapaciteit en zijn bedoeld voor horecaprofessionals.
Een regelmatige reiniging van je ijsblokjesmachine is belangrijk voor de hygiëne en de levensduur van het toestel. Schoonmaken is redelijk eenvoudig:
Raadpleeg altijd de handleiding van het specifieke model voor de juiste reinigingsinstructies.
Het belangrijkste verschil tussen geplet ijs (crushed ice) en ijsblokjes zit in de vorm en de textuur. Massieve ijsblokjes smelten langzaam en zijn ideaal om drankjes te koelen zonder ze te snel te verdunnen. Geplet ijs bestaat uit kleine, onregelmatige stukjes ijs. Perfect voor bepaalde cocktails, slush puppies en andere ijskoude drankjes. Met sommige multifunctionele ijsblokjesmachines kan je beide soorten ijs produceren.