Een fototoestel kopen

Alle fototoestellen bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle fototoestellen
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke fototoestel bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de fototoestellen

 • compact / bridge camera - Fototoestel kopen - Vanden Borre

  U kan een compact / bridge camera kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een compact / bridge camera online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een compact / bridge camera online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * compact / bridge camera aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * compact / bridge camera betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de compact / bridge camera gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een compact / bridge camera via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een compact / bridge camera. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een fototoestel kiezen ?

  • Steeds innoverend

   innoverend.jpg :

   Fabrikanten concentreren zich vandaag meer op de groothoeklens om groepsfoto's te kunnen nemen en extra features zoals gps, 3D en het draadloze delen van foto’s en video’s... Zo bestaan er al toestellen waarmee u uw foto’s en video’s meteen na de opname met familie en vrienden kunt delen via Facebook, Picasa of Photobucket, net als budgetvriendelijke camera’s met gps- en 3D-functies.

   Bekijk de compacte fototoestellen met gps-functie
   Bekijk de compacte fototoestellen met wifi

  • Film in Full HD-kwaliteit!

   filmen.jpg :

   Zin om de eerste stapjes van uw kleine spruit voor eeuwig vast te leggen en te bekijken op uw tv-scherm? Sommige toestellen beschikken over een video-opnamefunctie, die u toelaat om te filmen in Full HD of zelfs 4K-kwaliteit! Heel gemakkelijk: u hoeft alleen uw fototoestel met uw televisie te verbinden via een HDMI-kabel. Zo geniet u op groot scherm van uw films, net alsof u ze met een videocamera gefilmd zou hebben.

   Bekijk de compacte fototoestellen met video-opname in HD
   Bekijk de compacte fototoestellen met video-opname in Full HD

   Wilt u deze video's ook graag op het net plaatsen? Sommige toestellen beschikken over een speciale "YouTube-modus" waardoor u heel snel de video's op internet kunt zetten.

  • Functioneel scherm

   BUapn_1.jpg :

   Lcd-schermen worden alsmaar groter. Een groter lcd-scherm is handiger om uw beelden te kadreren. Op een groot lcd-scherm kunt u uw foto’s achteraf ook duidelijker bekijken, gemakkelijker door het menu navigeren en de juiste instellingen kiezen.

   Bekijk de compacte fototoestellen met een LCD-scherm van minstens 3 inch

   Maar schermen worden niet alleen groter, sommige toestellen hebben ook al een touchscreen om de bediening te vereenvoudigen. Ook de beeldhoek wordt alsmaar groter: perfecte foto's vanuit elke hoek!

   Bekijk de compacte fototoestellen met een touchscreen

  • Instant cameraís

   20150601_fototoestellen_4.jpg :

   Kent u de instant camera al? Met zo’n fototoestel drukt u meteen de foto’s van uw leukste momenten af op kredietkaart-formaat. Heerlijk old school! Geniet bovendien van een zeer trendy design!

   Bekijk de instant cameraís

  • Groothoek

   groothoeklens.jpg :

   Of het nu gaat om familieportretten of om landschapsfoto's, de keuze van de juiste lens is belangrijk. Met een groothoeklens (= breedhoeklens ≤ 28 mm) kunt u een veel breder veld met meer mensen en objecten fotograferen dan met een klassieke lens.

   Bekijk de compacte fototoestellen met breedhoeklens

  • Twee zoomsystemen

   duozoom.jpg :

   De optische zoom werkt op precies dezelfde manier als de zoom van een klassiek fototoestel. Hij haalt een voorwerp uit de verte dichterbij door de lenzen in het objectief te bewegen. Maar de digitale zoom blaast de pixels op. Met een optische zoom gaat er geen beeldkwaliteit verloren, terwijl een digitale zoom de scherpte van het beeld vermindert doordat de resolutie lager wordt. Een optische zoom vanaf 10x kan beschouwd worden als een krachtige zoomlens.

   Bekijk de high-zoom compacte fototoestellen met minstens 10x optische zoom
   Bekijk de high-zoom compacte fototoestellen met minstens 16x optische zoom

  • Waterdicht en robuust

   waterdicht.jpg :

   Wilt u de veelkleurige vissen op koraalbanken fotograferen wanneer u op reis gaat? Waterdichte fototoestellen laten u toe om foto's te nemen tot op wel 12 m diepte. Deze nieuwe generatie fototoestellen is ook bestand tegen zand, koude, schokken en is ultra sterk zodat u ze kan meenemen tijdens uw wandelingen, afdalingen en bergbeklimmingen.

   Bekijk de water-, shock- en freezeproof compacte fototoestellen

  • Ultracompact

   compact_panasonic.jpg :

   Wilt u een toestel dat in uw zak past zodat u het altijd bij de hand hebt? De ultracompacte modellen combineren finesse met technologie: hoge zoom, breedhoek, touchscreen, Full HD -ideo… De prestaties van deze ultrafijne toestellen hoeven niet onder te doen voor hun grote broertjes!

  • Een bridge-toestel, nog iets verder...

   20150601_fototoestellen_1.jpg :

   Met een digitaal compact fototoestel kunt u al heel veel. Maar wilt u nog creatiever te werk gaan bij het maken van macro's en portretten? Dan kunt u zich laten verleiden door een bridge-toestel. Deze hybride toestellen zijn de gulden middenweg tussen een compact en een reflextoestel:

   - krachtige zoom
   - grote sensor
   - optische zoeker
   ... ideaal voor een echte amateurfotograaf!

   U kunt alles zelf regelen (lichtsterkte, sluitersnelheid, ...) zodat u professioneel te werk kunt gaan. Dit alles in een stevige behuizing, maar toch lichter dan een reflextoestel.

   Wenst u een externe flitser aan de sluiten op uw bridge? Sommige toestellen beschikken over een accessoireschoen.


   Bekijk de bridge-fototoestellen

  • Een niveau hoger?

   20150601_fototoestellen_3.jpg :

   U bent een gevorderde gebruiker en wenst soms manueel uw instellingen te regelen? Kies dan voor een “expert”-fototoestel. Wat bieden ze meer dan de “standaard” compacte fototoestellen?

   - Ze bieden u een optisch vizier, een elektronisch vizier of zelfs een optisch/elektronisch vizier.
   - Meestal hebben ze ook een grotere sensor.

  • Alles inbegrepen!

   foto_acc.jpg :

   Kies voor een model met opberghoes! Onmisbaar om op een goede manier zorg te dragen voor uw toestel en het te beschermen tegen krassen en schokken.

   Bekijk de compacte fototoestellen met opberghoes

  • 20150601_fototoestellen_5.jpg :

   Vergeet de geheugenkaart zeker niet. De meeste compacte fototoestellen voorzien van een klein intern geheugen of hebben er zelfs geen.

   Bekijk de geheugenkaarten

   Heeft u een lange reis gepland en wenst u geen enkel moment te missen? Neem een extra batterij-accu mee om onaangename verrassingen te vermijden.

   Bekijk de batterijen

 • Hoe een fototoestel gebruiken ?

  • Zoeker en lcd-scherm

   BUapn_1.jpg :

   Het gebruik van de zoeker om buiten landschappen te fotograferen spaart de batterij. Maar bij close-ups verschilt de werkelijke kadrering vaak van het beeld dat u in de zoeker ziet.
   Het lcd-scherm echter toont u een exacte kadrering van wat u ziet, wat ook uw positie bij het fotograferen is (met de armen boven het hoofd, met het scherm naar u toe gericht…)
   Een nadeel is dat het beeld op het lcd-scherm vaak lastig te onderscheiden is wanneer u in volle zon staat.

  • Intelligente automatische modi

   BUapn_2.jpg :

   Ook al kunt u bij sommige fototoestellen de instellingen manueel regelen, de automatische modus is de zekerste manier om geslaagde foto’s te nemen van elk onderwerp en in alle omstandigheden (bewegend onderwerp, donkere omgeving, onderwerp niet in het midden enz. ...). Intelligente modi detecteren zelfs gezichten, stellen zich er zo precies mogelijk op scherp en kiezen automatisch de juiste scènemodus in functie van uw onderwerp.

  • Belichting en de manuele instellingen

   BUExposition-APM.jpg :

   De sensor heeft voldoende licht nodig om een goed belichte foto te verkrijgen. Te veel licht zorgt voor een overbelichte foto en onvoldoende licht zorgt voor een onderbelichte foto.

   • Als u in automatische modus werkt, past uw fototoestel zich aan het bestaande licht aan.
   • Positie “A” betekent een automatische belichting met keuze van opening. Het fototoestel bepaalt hoe snel en hoe groot het diafragma opent. Deze modus is geschikt voor portret- en macrofotografie om een goede scherptediepte te bekomen.
   • Positie “S” betekent een automatische belichting met keuze van snelheid. Het toestel bepaalt de opening van het diafragma en u kiest de snelheid. Deze modus is geschikt voor sportfoto’s of bewegende onderwerpen.
   • Sommige “scene”-modi zorgen voor automatische camera-instellingen in bepaalde opname-omstandigheden: portret, vuurwerk, tegenlicht, zonsondergang…
   • Tot slot is er de modus “M” van manueel waar u zelf alles instelt.

  • U vertrekt naar de sneeuw?

   hiver150.jpg :

   Denk aan een outdoor-toestel. Vergeet niet de belichting te corrigeren door de helderheid aan te passen. Sneeuwfoto’s zijn immers vaak onderbelicht in automatische modus. Als uw toestel erover beschikt, gebruik dan de scènemodus “Sneeuw / Strand”. Daardoor gaat uw toestel perfect om met de felle weerspiegeling en zullen uw foto’s uitstekend helder zijn.

   Weet dat de batterijen heel snel leegraken als de temperatuur daalt. Daarom raden we u aan om de batterijen uit uw toestel te halen en ze in uw binnenzak (dicht bij u) te bewaren. Voor uw lens geldt het omgekeerde! Om te voorkomen dat er zich damp op het objectief vormt, kunt u best temperatuursveranderingen vermijden. Daarom raden we u aan om de lens in uw rugzak te laten.

  • Gevoeligheid en ISO

   BUapn_3.jpg :

   Van 100 tot 1600 ISO compenseert het fototoestel onderbelichting (te weinig licht). Vanaf 800 ISO bestaat het risico dat er ruis op uw foto komt.

  • Resolutie en compressie

   BUapn_4.jpg :

   U kiest een resolutie bij de aankoop van een fototoestel. Het heeft geen zin om 16 miljoen pixels aan te schaffen wanneer u fotografeert in 2 miljoen pixels, behalve dan om ruimte te besparen op uw geheugenkaart.
   U hebt wel speelruimte met de compressie van het fotobestand.   • In JPEG-formaat past u de bestandsgrootte aan door meer of minder te comprimeren, maar daardoor verandert ook de kwaliteit van het beeld.
   • Als u een foto wilt versturen via internet, kies dan een hoge compressie voor een "licht" bestand.
   • Als u een afdrukformaat 20x30 van goede kwaliteit wilt, kies dan een lage compressie.
   • Voor posters is TIFF-formaat het beste wat er is, een ongecomprimeerd, enorm groot formaat met 16 miljoen pixels!

  • Anti-rode ogen

   BUAnti-Yeux-Rouges-APM.jpg :

   U hebt een prachtig portret van uw kind gemaakt, maar helaas staat zij of hij erop met rode ogen?
   Met de anti-rode ogen-functie flitst de camera een fractie van een seconde vóór de opname, waardoor de pupillen zich vernauwen en personen gewoon met blauwe, groene of bruine ogen op uw foto's staan.

 • Overzicht merken voor fototoestel