Een fototoestel kopen

Alle fototoestellen bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle fototoestellen
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke fototoestel bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de fototoestellen

 • compact / bridge camera - Fototoestel kopen - Vanden Borre

  Je kan een compact / bridge camera kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een compact / bridge camera online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een compact / bridge camera online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * compact / bridge camera aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * compact / bridge camera betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de compact / bridge camera gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een compact / bridge camera via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een compact / bridge camera. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een fototoestel kiezen ?

  • Steeds innoverend

   innoverend.jpg :

   Fabrikanten concentreren zich vandaag meer op de groothoeklens om groepsfoto's te kunnen nemen en extra features zoals gps, 3D en het draadloze delen van foto’s en video’s... Zo bestaan er al toestellen waarmee u uw foto’s en video’s meteen na de opname met familie en vrienden kunt delen via Facebook, Picasa of Photobucket, net als budgetvriendelijke camera’s met gps- en 3D-functies.

   Bekijk de compacte fototoestellen met gps-functie
   Bekijk de compacte fototoestellen met wifi

  • Film in Full HD-kwaliteit!

   filmen.jpg :

   Zin om de eerste stapjes van uw kleine spruit voor eeuwig vast te leggen en te bekijken op uw tv-scherm? Sommige toestellen beschikken over een video-opnamefunctie, die u toelaat om te filmen in Full HD of zelfs 4K-kwaliteit! Heel gemakkelijk: u hoeft alleen uw fototoestel met uw televisie te verbinden via een HDMI-kabel. Zo geniet u op groot scherm van uw films, net alsof u ze met een videocamera gefilmd zou hebben.

   Bekijk de compacte fototoestellen met video-opname in HD
   Bekijk de compacte fototoestellen met video-opname in Full HD

   Wilt u deze video's ook graag op het net plaatsen? Sommige toestellen beschikken over een speciale "YouTube-modus" waardoor u heel snel de video's op internet kunt zetten.

  • Functioneel scherm

   BUapn_1.jpg :

   Lcd-schermen worden alsmaar groter. Een groter lcd-scherm is handiger om uw beelden te kadreren. Op een groot lcd-scherm kunt u uw foto’s achteraf ook duidelijker bekijken, gemakkelijker door het menu navigeren en de juiste instellingen kiezen.

   Bekijk de compacte fototoestellen met een LCD-scherm van minstens 3 inch

   Maar schermen worden niet alleen groter, sommige toestellen hebben ook al een touchscreen om de bediening te vereenvoudigen. Ook de beeldhoek wordt alsmaar groter: perfecte foto's vanuit elke hoek!

   Bekijk de compacte fototoestellen met een touchscreen

  • Instant cameraís

   20150601_fototoestellen_4.jpg :

   Kent u de instant camera al? Met zo’n fototoestel drukt u meteen de foto’s van uw leukste momenten af op kredietkaart-formaat. Heerlijk old school! Geniet bovendien van een zeer trendy design!

   Bekijk de instant cameraís

  • Groothoek

   groothoeklens.jpg :

   Of het nu gaat om familieportretten of om landschapsfoto's, de keuze van de juiste lens is belangrijk. Met een groothoeklens (= breedhoeklens ≤ 28 mm) kunt u een veel breder veld met meer mensen en objecten fotograferen dan met een klassieke lens.

   Bekijk de compacte fototoestellen met breedhoeklens

  • Twee zoomsystemen

   duozoom.jpg :

   De optische zoom werkt op precies dezelfde manier als de zoom van een klassiek fototoestel. Hij haalt een voorwerp uit de verte dichterbij door de lenzen in het objectief te bewegen. Maar de digitale zoom blaast de pixels op. Met een optische zoom gaat er geen beeldkwaliteit verloren, terwijl een digitale zoom de scherpte van het beeld vermindert doordat de resolutie lager wordt. Een optische zoom vanaf 10x kan beschouwd worden als een krachtige zoomlens.

   Bekijk de high-zoom compacte fototoestellen met minstens 10x optische zoom
   Bekijk de high-zoom compacte fototoestellen met minstens 16x optische zoom

  • Waterdicht en robuust

   waterdicht.jpg :

   Wilt u de veelkleurige vissen op koraalbanken fotograferen wanneer u op reis gaat? Waterdichte fototoestellen laten u toe om foto's te nemen tot op wel 12 m diepte. Deze nieuwe generatie fototoestellen is ook bestand tegen zand, koude, schokken en is ultra sterk zodat u ze kan meenemen tijdens uw wandelingen, afdalingen en bergbeklimmingen.

   Bekijk de water-, shock- en freezeproof compacte fototoestellen

  • Ultracompact

   compact_panasonic.jpg :

   Wilt u een toestel dat in uw zak past zodat u het altijd bij de hand hebt? De ultracompacte modellen combineren finesse met technologie: hoge zoom, breedhoek, touchscreen, Full HD -ideo… De prestaties van deze ultrafijne toestellen hoeven niet onder te doen voor hun grote broertjes!

  • Een bridge-toestel, nog iets verder...

   20150601_fototoestellen_1.jpg :

   Met een digitaal compact fototoestel kunt u al heel veel. Maar wilt u nog creatiever te werk gaan bij het maken van macro's en portretten? Dan kunt u zich laten verleiden door een bridge-toestel. Deze hybride toestellen zijn de gulden middenweg tussen een compact en een reflextoestel:

   - krachtige zoom
   - grote sensor
   - optische zoeker
   ... ideaal voor een echte amateurfotograaf!

   U kunt alles zelf regelen (lichtsterkte, sluitersnelheid, ...) zodat u professioneel te werk kunt gaan. Dit alles in een stevige behuizing, maar toch lichter dan een reflextoestel.

   Wenst u een externe flitser aan de sluiten op uw bridge? Sommige toestellen beschikken over een accessoireschoen.


   Bekijk de bridge-fototoestellen

  • Een niveau hoger?

   20150601_fototoestellen_3.jpg :

   U bent een gevorderde gebruiker en wenst soms manueel uw instellingen te regelen? Kies dan voor een “expert”-fototoestel. Wat bieden ze meer dan de “standaard” compacte fototoestellen?

   - Ze bieden u een optisch vizier, een elektronisch vizier of zelfs een optisch/elektronisch vizier.
   - Meestal hebben ze ook een grotere sensor.

  • Alles inbegrepen!

   foto_acc.jpg :

   Kies voor een model met opberghoes! Onmisbaar om op een goede manier zorg te dragen voor uw toestel en het te beschermen tegen krassen en schokken.

   Bekijk de compacte fototoestellen met opberghoes

  • 20150601_fototoestellen_5.jpg :

   Vergeet de geheugenkaart zeker niet. De meeste compacte fototoestellen voorzien van een klein intern geheugen of hebben er zelfs geen.

   Bekijk de geheugenkaarten

   Heeft u een lange reis gepland en wenst u geen enkel moment te missen? Neem een extra batterij-accu mee om onaangename verrassingen te vermijden.

   Bekijk de batterijen

 • 7 tips om meer te halen uit je digitale fototoestel

  • 1. Wissel slim af tussen de zoeker en het scherm

   bloc2_choisircompact.jpg :

   Wil je je batterij sparen? Laat je scherm dan uit en kijk door de zoeker. Zo neem je bovendien een stabielere houding aan om foto’s te nemen, want je houdt je toestel dicht bij je lichaam. De zoeker biedt ook redding als je in de volle zon fotografeert en je scherm niet goed kunt zien.

   Daartegenover staan de voordelen van het schermpje. Daarop zie je altijd de precieze kadrering van je uiteindelijke foto. Zelfs met je handen boven je hoofd of je toestel dicht bij de grond zie je wie of wat er in beeld verschijnt. En heb je een aanraakscherm? Dan stel je ook gemakkelijk scherp met een tikje op het scherm.

  • 2. Pas op met de digitale zoom

   bloc3_choisircompact.jpg :

   Optisch zoomen doe je altijd zonder kwaliteitsverlies. Maar bij digitaal zoomen wordt je foto minder scherp. Gebruik die functie dus spaarzaam. Je kunt later altijd nog digitaal inzoomen op je computer.

   Wel interessant is de ‘intelligente’ digitale zoom. Toch als je je foto’s niet in de hoogst mogelijke resolutie maakt. Dan laat de intelligente zoom je digitaal inzoomen tot je jouw ingestelde resolutie hebt bereikt. Zo blijven deze foto’s even scherp als je andere kiekjes.

  • 3. Leer de verschillende modi kennen

   bloc4_choisircompact.jpg :

   Voor leken is de automatische modus altijd een veilige keuze. Toch hoef je geen expert te zijn om enkele andere modi te verkennen. De A-modus, bijvoorbeeld, is handig voor portret- en macrofotografie. Jij speelt met de lensopening om de gewenste scherptediepte te verkrijgen, terwijl je toestel zelf de sluitertijd bepaalt.

   De S-modus is geschikt voor sport- en actiefoto’s. Daarmee stel jij zelf de sluitertijd in en laat je de lensopening over aan je fototoestel.

   Nog makkelijker wordt het met de scène-modus. Daarmee geef je gewoon aan wat je wilt fotograferen (vuurwerk, zonsondergang, …) en je camera doet de rest.

  • 4. Flits op klaarlichte dag

   Een flits gebruik je in het donker en foto’s neem je niet tegen de zon in. Dat zijn 2 goede richtlijnen, maar ze zijn niet de hele waarheid. Want soms kun je er toch niet aan weerstaan om een leuk moment tegen de zon in vast te leggen. Zet dan je flitser ook aan om het tegenlicht te compenseren en toch een mooi belichte foto te maken.

  • 5. Vermijd rode ogen

   bloc6_choisircompact.jpg :

   De meeste camera’s hebben een functie die rode ogen tegengaat. De ingebouwde flits gaat dan een paar keer af voor de foto wordt genomen. Daardoor vernauwen de pupillen zich en krijg je minder rode ogen.

   Nog beter is een externe flits die je op een toestel met accessoireschoen kunt bevestigen. Zo’n opzetflits staat verder weg van je lens, waardoor er geen rodeogeneffect ontstaat.

  • 6. Kies het meest geschikte bestandsformaat

   bloc7_choisircompact.jpg :

   De meeste compacttoestellen slaan foto’s op in het JPG-bestandsformaat. Waar je de foto wilt gebruiken, bepaalt of je daarbij een hoge (om te printen) of een lagere (voor online) resolutie instelt.

   Daarnaast kun je soms kiezen voor het RAW-formaat. Dan bewaar je alle ruwe data van de foto, waardoor je achteraf nog zaken zoals de witbalans en de belichting kunt aanpassen. Een must voor professionele fotografen, natuurlijk. Maar ook handig als jij sommige van je eigen foto’s later nog wilt (laten) bewerken.

  • 7. Verleng de levensduur van je batterij

   bloc8_choisircompact.jpg :

   Fototoestellen werken tegenwoordig op lithium-batterijen, net zoals je smartphone. Maar terwijl je je gsm elke dag gebruikt, laat je je camera na een vakantie misschien wel een paar maanden in de kast liggen. Haal de batterij in dat geval uit het toestel.

   Je bewaart de batterij het best in een plastic zak, op een droge plaats en bij temperaturen tussen 15 en 25°C. Laatste tip: laad de batterij minstens één keer per 6 maanden helemaal op en laat ze volledig leeglopen voor je ze opnieuw opbergt.

 • Overzicht merken voor fototoestel