Een hybride fototoestel kopen

Alle hybride fototoestellen bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke hybride fototoestel bekijken

CANON

FUJIFILM

NIKON

OLYMPUS

PANASONIC

SONY

Bekijk hier het oude gamma van de hybride fototoestellen

Hybride / systeemcamera - Hybride fototoestel kopen - Vanden Borre

Je kan een Hybride / systeemcamera kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Hybride / systeemcamera online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Hybride / systeemcamera online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Hybride / systeemcamera aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Hybride / systeemcamera betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Hybride / systeemcamera gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Hybride / systeemcamera via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Hybride / systeemcamera. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een systeemcamera kiezen?

Het belang van een beeldsensor

Voor een mooi eindresultaat bij het nemen van foto’s is een goede beeldsensor essentieel. De sensor gebruikt namelijk lichtgevoelige pixels om licht om te zetten in beeld. Afhankelijk van het formaat van de beeldsensor kan de camera meer of minder licht gebruiken om in beeld om te zetten. Daarom geldt algemeen: hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit.

De sensors kunnen gerangschikt worden volgens grootte:
De grootste is de full frame-sensor en wordt gebruikt in professionele camera’s. Omdat de sensor zoveel licht kan opvangen, werkt hij nog steeds heel goed bij duisternis, zodat u niet meteen hoeft te flitsen. Speel met dieptes. Ideaal voor effecten zoals een wazige achtergrond. Vervolgens is er de APS-C sensor, die nog steeds heel wat groter is dan een beeldsensor van een compact fototoestel. Ook is er de Micro Four Thirds-sensor en de kleinste sensor is de Nikon CX-sensor.

 

Ontdek de systeemcamera's met Full Frame-sensor

Ontdek de systeemcamera's met APS-C sensor

Ontdek de systeemcamera's met Micro Four Thirds-sensor

Ontdek de systeemcamera's met CX-sensor

BC_PhotoHybrid_01.jpg :

De lens aanpassen

Afhankelijk van wat u wil fotograferen moet u de lens aanpassen. Een systeemcamera komt meestal met een kitlens. Dit is als het ware de basislens, waarmee u meteen aan de slag kunt. Toch kan het interessant zijn om meerdere lenzen te kopen, zodat u de lens kunt aanpassen aan uw onderwerp. Een groothoeklens is interessant om landschappen beter in beeld te krijgen. Met een macrolens kunt u details fotograferen en met een telelens kunt u een onderwerp dat ver van u verwijderd is, toch duidelijk fotograferen.

 

Bekijk hier ons assortiment lenzen

BC_PhotoHybrid_02.jpg :

Snel de actie vastleggen

Systeemcamera's zijn perfect geschikt om mee te nemen naar evenementen met veel actie, zoals sportwedstrijden, maar ook naar het bos, waar u misschien graag en snel loslopende dieren vastlegt. De technologie van de camera’s maakt het mogelijk om continu te focussen en beelden te verwerken, zodat er aan hoge snelheid gefotografeerd kan worden. Deze snelheid wordt uitgedrukt in frames per seconde (fps.). Systeemcamera's beginnen meestal bij een snelheid van 5 fps., wat perfect is om snelle acties vast te leggen.

BC_PhotoHybrid_03.jpg :

Video in Full HD

U kunt met een systeemcamera niet alleen prachtige foto’s maken, maar ook leuke filmpjes. De automatische stand van de camera regelt alles zelf. Daarnaast kunt u ook zelf effecten gebruiken. Door tijdens het filmen aan de lens te draaien kunt u vlot in- en uitzoomen. U kunt ook nauwkeurig focussen en zelfs de focus verleggen van het ene onderwerp naar het andere. Uiteraard verkrijgt u de mooiste en stabielste filmpjes wanneer u de camera op een statief plaatst.

 

Bekijk de systeemcamera's met video-opname in Full HD of 4K

BC_PhotoHybrid_04.jpg :

Ge飊tegreerde gps

Bepaalde systeemcamera's beschikken bovendien ook over een geïntegreerde gps. Daarmee kunt u bijvoorbeeld bijhouden waar u een bepaalde foto heeft genomen, of uw foto’s opzoeken op locatie als u niet meer weet wanneer u een bepaalde foto heeft genomen.

 

Bekijk de systeemcamera's met ingebouwde gps

BC_PhotoHybrid_06.jpg :

7 tips om meer te halen uit je digitale fototoestel

1. Wissel slim af tussen de zoeker en het scherm

Wil je je batterij sparen? Laat je scherm dan uit en kijk door de zoeker. Zo neem je bovendien een stabielere houding aan om foto’s te nemen, want je houdt je toestel dicht bij je lichaam. De zoeker biedt ook redding als je in de volle zon fotografeert en je scherm niet goed kunt zien.

Daartegenover staan de voordelen van het schermpje. Daarop zie je altijd de precieze kadrering van je uiteindelijke foto. Zelfs met je handen boven je hoofd of je toestel dicht bij de grond zie je wie of wat er in beeld verschijnt. En heb je een aanraakscherm? Dan stel je ook gemakkelijk scherp met een tikje op het scherm.
bloc2_choisircompact.jpg :

2. Pas op met de digitale zoom

Optisch zoomen doe je altijd zonder kwaliteitsverlies. Maar bij digitaal zoomen wordt je foto minder scherp. Gebruik die functie dus spaarzaam. Je kunt later altijd nog digitaal inzoomen op je computer.

Wel interessant is de ‘intelligente’ digitale zoom. Toch als je je foto’s niet in de hoogst mogelijke resolutie maakt. Dan laat de intelligente zoom je digitaal inzoomen tot je jouw ingestelde resolutie hebt bereikt. Zo blijven deze foto’s even scherp als je andere kiekjes.
bloc3_choisircompact.jpg :

3. Leer de verschillende modi kennen

Voor leken is de automatische modus altijd een veilige keuze. Toch hoef je geen expert te zijn om enkele andere modi te verkennen. De A-modus, bijvoorbeeld, is handig voor portret- en macrofotografie. Jij speelt met de lensopening om de gewenste scherptediepte te verkrijgen, terwijl je toestel zelf de sluitertijd bepaalt.

De S-modus is geschikt voor sport- en actiefoto’s. Daarmee stel jij zelf de sluitertijd in en laat je de lensopening over aan je fototoestel.

Nog makkelijker wordt het met de scène-modus. Daarmee geef je gewoon aan wat je wilt fotograferen (vuurwerk, zonsondergang, …) en je camera doet de rest.
bloc4_choisircompact.jpg :

4. Flits op klaarlichte dag

Een flits gebruik je in het donker en foto’s neem je niet tegen de zon in. Dat zijn 2 goede richtlijnen, maar ze zijn niet de hele waarheid. Want soms kun je er toch niet aan weerstaan om een leuk moment tegen de zon in vast te leggen. Zet dan je flitser ook aan om het tegenlicht te compenseren en toch een mooi belichte foto te maken.

5. Vermijd rode ogen

De meeste camera’s hebben een functie die rode ogen tegengaat. De ingebouwde flits gaat dan een paar keer af voor de foto wordt genomen. Daardoor vernauwen de pupillen zich en krijg je minder rode ogen.

Nog beter is een externe flits die je op een toestel met accessoireschoen kunt bevestigen. Zo’n opzetflits staat verder weg van je lens, waardoor er geen rodeogeneffect ontstaat.
bloc6_choisircompact.jpg :

6. Kies het meest geschikte bestandsformaat

De meeste compacttoestellen slaan foto’s op in het JPG-bestandsformaat. Waar je de foto wilt gebruiken, bepaalt of je daarbij een hoge (om te printen) of een lagere (voor online) resolutie instelt.

Daarnaast kun je soms kiezen voor het RAW-formaat. Dan bewaar je alle ruwe data van de foto, waardoor je achteraf nog zaken zoals de witbalans en de belichting kunt aanpassen. Een must voor professionele fotografen, natuurlijk. Maar ook handig als jij sommige van je eigen foto’s later nog wilt (laten) bewerken.
bloc7_choisircompact.jpg :

7. Verleng de levensduur van je batterij

Fototoestellen werken tegenwoordig op lithium-batterijen, net zoals je smartphone. Maar terwijl je je gsm elke dag gebruikt, laat je je camera na een vakantie misschien wel een paar maanden in de kast liggen. Haal de batterij in dat geval uit het toestel.

Je bewaart de batterij het best in een plastic zak, op een droge plaats en bij temperaturen tussen 15 en 25°C. Laatste tip: laad de batterij minstens één keer per 6 maanden helemaal op en laat ze volledig leeglopen voor je ze opnieuw opbergt.
bloc8_choisircompact.jpg :

Overzicht merken voor hybride fototoestel

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters