Hoe een systeemcamera kiezen?

Wilt u graag professioneel-ogende foto’s maken zonder u iets te moeten aantrekken van ingewikkelde instellingen of te grote toestellen? Dan zijn systeemcamera's voor u gemaakt. Dit type fototoestel positioneert zich tussen de compacte fototoestellen en de reflextoestellen en combineert het beste van twee werelden. Zo kunt u bijvoorbeeld de lenzen wisselen zoals bij een reflextoestel en dat in het formaat van een compact toestel.

Ontdek hieronder meer informatie of maak uw keuze via onze fototoestelwijzer

Het belang van een beeldsensor

Voor een mooi eindresultaat bij het nemen van foto’s is een goede beeldsensor essentieel. De sensor gebruikt namelijk lichtgevoelige pixels om licht om te zetten in beeld. Afhankelijk van het formaat van de beeldsensor kan de camera meer of minder licht gebruiken om in beeld om te zetten. Daarom geldt algemeen: hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit.

De sensors kunnen gerangschikt worden volgens grootte:
De grootste is de full frame-sensor en wordt gebruikt in professionele camera’s. Omdat de sensor zoveel licht kan opvangen, werkt hij nog steeds heel goed bij duisternis, zodat u niet meteen hoeft te flitsen. Speel met dieptes. Ideaal voor effecten zoals een wazige achtergrond. Vervolgens is er de APS-C sensor, die nog steeds heel wat groter is dan een beeldsensor van een compact fototoestel. Ook is er de Micro Four Thirds-sensor en de kleinste sensor is de Nikon CX-sensor.

 

Ontdek de systeemcamera's met Full Frame-sensor

Ontdek de systeemcamera's met APS-C sensor

Ontdek de systeemcamera's met Micro Four Thirds-sensor

Ontdek de systeemcamera's met CX-sensor

De lens aanpassen

Afhankelijk van wat u wil fotograferen moet u de lens aanpassen. Een systeemcamera komt meestal met een kitlens. Dit is als het ware de basislens, waarmee u meteen aan de slag kunt. Toch kan het interessant zijn om meerdere lenzen te kopen, zodat u de lens kunt aanpassen aan uw onderwerp. Een groothoeklens is interessant om landschappen beter in beeld te krijgen. Met een macrolens kunt u details fotograferen en met een telelens kunt u een onderwerp dat ver van u verwijderd is, toch duidelijk fotograferen.

 

Bekijk hier ons assortiment lenzen

Snel de actie vastleggen

Systeemcamera's zijn perfect geschikt om mee te nemen naar evenementen met veel actie, zoals sportwedstrijden, maar ook naar het bos, waar u misschien graag en snel loslopende dieren vastlegt. De technologie van de camera’s maakt het mogelijk om continu te focussen en beelden te verwerken, zodat er aan hoge snelheid gefotografeerd kan worden. Deze snelheid wordt uitgedrukt in frames per seconde (fps.). Systeemcamera's beginnen meestal bij een snelheid van 5 fps., wat perfect is om snelle acties vast te leggen.

Video in Full HD

U kunt met een systeemcamera niet alleen prachtige foto’s maken, maar ook leuke filmpjes. De automatische stand van de camera regelt alles zelf. Daarnaast kunt u ook zelf effecten gebruiken. Door tijdens het filmen aan de lens te draaien kunt u vlot in- en uitzoomen. U kunt ook nauwkeurig focussen en zelfs de focus verleggen van het ene onderwerp naar het andere. Uiteraard verkrijgt u de mooiste en stabielste filmpjes wanneer u de camera op een statief plaatst.

 

Bekijk de systeemcamera's met video-opname in Full HD of 4K

GeÔntegreerde gps

Bepaalde systeemcamera's beschikken bovendien ook over een geïntegreerde gps. Daarmee kunt u bijvoorbeeld bijhouden waar u een bepaalde foto heeft genomen, of uw foto’s opzoeken op locatie als u niet meer weet wanneer u een bepaalde foto heeft genomen.

 

Bekijk de systeemcamera's met ingebouwde gps

Deel uw foto's onmiddellijk met de wereld

Een andere interessante functie is wifi. Deel en upload meteen foto’s op sociale netwerken of op Picasa en Flickr. Of verzend meteen foto’s naar uw smartphone of tablet, zodat u ze altijd bij de hand heeft, zelfs als u uw camera niet bij heeft.

Sommige fototoestellen met wifi kunt u ook vanop afstand bedienen met uw smartphone of tablet. Gebruik het scherm van uw smartphone als zoeker of als afstandsbediening om foto’s te maken vanop afstand. Ideaal voor groepsfoto’s!

 

Bekijk de systeemcamera's met Wi-Fi

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters