Een accessoires koeling kopen

Alle accessoires koeling bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke accessoires koeling bekijken

AEG

BOSCH

ELECTROLUX

FISHER&PAYKEL

Harper

LIEBHERR

MIELE

SAMSUNG

SIEMENS

TEMIUM

WHIRLPOOL

WPRO

Bekijk hier het oude gamma van de accessoires koeling

Accessoires koeling - Accessoires koeling kopen - Vanden Borre

Je kan een Accessoires koeling kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Accessoires koeling online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Accessoires koeling online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Accessoires koeling aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Accessoires koeling betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Accessoires koeling gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Accessoires koeling via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Accessoires koeling. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe gebruik je je koelkast slim, hygiënisch en energiezuinig?

Stel de ideale temperatuur in de koelkast

Heel belangrijk voor een optimale bewaring van je voedingsmiddelen is de binnentemperatuur. Staat de temperatuur te laag? Dan verspil je onnodig energie. Staat ze te hoog? Dan bewaren je voedingsmiddelen minder lang door de vorming van schimmels en bacteriën.

De ideale temperatuur voor een koelkast is 4°C. Heeft ze een display? Dan check je de binnentemperatuur heel eenvoudig op het scherm. Geen display? De meeste koelkasten beschikken aan de binnenkant over een temperatuurweergave. Anders zet je een koelkastthermometer 12 uur lang in een glas olie in de koelkast.
bloc1_stel_ideale_temperatuur_in.jpg :

Stel de ideale temperatuur in de diepvriezer

Voor een diepvriezer ligt de ideale temperatuur tussen -6°C en -18°C. Heeft je diepvriezer geen elektronische regeling? Kijk de temperatuur na met een traditionele thermometer dat je 12 uur in een glas olie in je diepvriezer dompelt.

Het aantal sterren op een vriesvak geeft weer tot welke temperatuur het toestel producten kan invriezen:

* = -6 °C (om ijsblokjes te maken en bevroren voedsel tot 2 dagen te bewaren)
** = -12 °C (om bevroren voedsel enkele dagen te bewaren)
*** = -18 °C (om bevroren voedsel enkele maanden te bewaren)
**** = -18 °C tot -26 °C (slechts deze modellen zijn aanbevolen om vers voedsel in te vriezen)

De houdbaarheid van het voedsel voor toestellen met 2 tot 4 sterren hangt af van het soort voedsel dat je wenst in te vriezen.
bloc_dans_le_congelateur.jpg :

Waar plaats je de producten?

Als je koelkast via dynamische koeling werkt, wordt de koude lucht via een ventilator verspreid. Het resultaat? Overal dezelfde temperatuur. Je hoeft dus geen rekening te houden met de plaatsing van je producten. Heeft je toestel geen ventilator? Dan is de plaats van de producten wél belangrijk. Want onderaan is het kouder dan bovenaan. Elk product heeft zijn plekje in je koelkast.

 • Zone 2: geopende potten en dranken 
 • Zone 3: gebakjes, soep, vleeswaren en overschotjes 
 • Zone 4: vlees, rauwe vis, zuivelproducten 
 • Zone 5: groenten en fruit 
 • Zone 6: boter en kaas
 • Zone 7: niet-geopende potten, tubes en eieren
 • Zone 8: medicijnen, kleine flessen 
 • Zone 9: grote flessen en brikverpakkingen 
Kleine tip voor je flessen: zolang je ze niet opent, leg ze in de horizontale flessenhouder van je koelkast. Plaats ze in de deur zodra ze open zijn. Zo beperk je het gewicht op je deur zodat er niet te veel druk uitgeoefend wordt op de scharnieren. Heeft je koelkast geen flessenhouden? Dan plaats je je volle flessen in de deur, aan de kant van de scharnieren.
20150714_BC_koeling_00.jpg :

0°C-zone of vershoudzone

Sommige toestellen hebben een 0°C-zone of vershoudzone. Dit is vaak een aparte lade waarin de temperatuur altijd rond 0°C schommelt. Vis, vlees, fruit en zuivelproducten blijven tot 3x langer vers als je ze in de vershoudzone bewaart. Ook de luchtvochtigheid wordt in deze zone geregeld voor een optimale bewaring.

Hoe je ingrediënten invriezen?

Makkelijk: bedek ze met een plastic folie of plaats ze in een hermetisch gesloten doos. Zo drogen ze niet uit bij het invriezen. Deze tip geldt voor No-Frost-koelkasten maar ook voor modellen met statische koeling.

Opgelet: sommige producten (vooral groenten en fruit) moet je eerst blancheren vóór je ze invriest. Waarom? Verse groenten bevatten talrijke enzymen, die de houdbaarheid van de groente verminderen. Blancheren zorgt ervoor dat die enzymen worden gedeactiveerd, zodat je groenten of fruit veel langer goed blijft.
bloc_congeler_ses_aliments.jpg :

Geef bacteriën geen kans!

Al gehoord van listeria? Deze bacterie leeft in voedingswaren en veroorzaakt de infectieziekte listeriose. Vooral voor zwangere vrouwen en zieken is listeriose heel gevaarlijk. Volg deze richtlijnen om de verspreiding van de bacterie in voedingswaren te voorkomen:

 1. Was je handen vóór je voedingswaren vastneemt. 
 2. Heb je rauw voedsel gebruikt? Was je keukengerei meteen af. 
 3. Bewaar rauwe voeding apart van gekookt voedsel of etenswaren die klaar zijn voor consumptie. 
 4. Bewaar maaltijdrestjes altijd in potjes met een deksel
 5. Reinig je koelkast regelmatig en ontsmet met bleekwater
 6. Controleer de temperatuur geregeld (die mag onderaan niet hoger liggen dan 4°C). 
 7. Laat bevroren voedingswaren ontdooien in de koelkast
 8. Vries ontdooide producten nooit opnieuw in.
bloc3_geef_bacteriën_geen_kans.jpg :

Tips voor een lager energieverbruik

Een koelkast is één van de grootste energieverbruikers in huis. Koelkasten kunnen tot 20% van je jaarlijkse energiefactuur uitmaken. Dankzij enkele eenvoudige gewoonten verlaag je makkelijk je energiekosten:

 • Open je koelkast niet onnodig. 
 • Sluit de deur altijd goed. 
 • Leg geen warme producten in je koelkast. 
 • Plaats je koelkast niet in een te warme of te vochtige omgeving. 
 • Verlucht de ruimte waar je koelkast staat geregeld.

Je koelkast installeren: hoe doe je dat?

Je elektriciteitsinstallatie

Kijk na of je elektriciteitsinstallatie conform is vóór je je koelkast installeert. Je hebt een geaard stopcontact van 230 V nodig, net als een differentieelschakelaar en een zekering van 10 of 16 A. Kortom, een standaardstopcontact volstaat. En denk eraan: gebruik nooit een verlengkabel of stekkerdoos.

De waterdruk

Bij de installatie van een Amerikaanse koelkast is de waterdruk ook van belang. Heeft je toestel een waterkraantje en ijsblokjesdispenser? Dan heb je minstens 1,47 bar druk nodig. Daarmee vul je een glas water in 3 seconden. Is de druk te laag? Dan moet je een aparte pomp installeren.

Om geen waterdruk te verliezen, is je toevoerslang het best niet langer dan 12 meter. Hou de slang ook uit de buurt van warmtebronnen.

Is de druk hoger dan 5 bar? Overweeg dan een overdrukventiel. Want een druk van bijvoorbeeld 6 bar kan je toestel beschadigen of een lek veroorzaken.
bloc2_la_pression_d'eau.jpg :

Hou rekening met de afmetingen

Kies je voor een Amerikaanse koelkast? Dan gaat het niet altijd vanzelf om zo’n groot toestel in de keuken te krijgen. Check daarom zeker de afmetingen van je koelkast én van je deuren. Ben je dat vergeten en staan onze bezorgers voor een te kleine deur? Dan kan je nog altijd geluk hebben. Sommige modellen hebben afneembare deuren om het transport gemakkelijker te maken.
bloc3_tenez_compte_des_dimensions.jpg :

De ideale omgeving

Een ander belangrijk element bij de installatie van je koelkast is de omgeving. Volg deze tips:

 • Plaats je koelkast in een droge, verluchte ruimte in de buurt van een waterkraantje (als het een Amerikaans model is).
 • Hou minstens 10 cm vrij links, rechts en achter je koelkast. Heb je daar te weinig plaats voor? Koop dan een koelkast met een ingebouwde ventilator. Zo kan je toestel vlak naast andere apparaten of kasten staan.
 • Zet je koelkast op een stevige, vlakke vloer om te vermijden dat hij gaat trillen of lawaai maakt.
 • Hou je toestel weg van warmtebronnen en vochtigheid. Anders loopt het energieverbruik nodeloos op en loop je het risico op elektrische schokken.
 • Heeft je toestel wieltjes? Die dienen om de koelkast een klein beetje te verplaatsen tot hij helemaal goed staat.
 • Als je je koelkast in een nis wilt schuiven, moet je erop letten dat er lucht kan blijven circuleren. Hou 30 cm boven het toestel en 5 cm achteraan vrij.
 • Stel de voetsteuntjes zo af dat je koelkast heel lichtjes achteroverhelt. Zo sluit de deur beter en vermijd je energieverspilling.
bloc4_le_bon_environnement.jpg :

Vermijd temperatuurschommelingen

De omgevingstemperatuur speelt ook een belangrijke rol. Als die hoog is, werkt je koelkast minder goed en kan hij zelfs beschadigd geraken. En als het te koud is? Dan wil hij soms helemaal niet meer werken. En dan ontdooit je hele diepvriesvak.

Wil je je koelkast toch in een ruimte plaatsen waar de temperatuur sterk varieert (tot onder de 16 °C of boven de 32 °C)? Controleer dan de klimaatklasse. Die geeft aan welke minimum- en maximumtemperaturen een toestel aankan. Ook interessant is een koelkast met een dubbel koelsysteem. Dan werkt de diepvriezer onafhankelijk van de koelkast, ook bij een eventueel defect.

Voor het eerste gebruik

Werd je koelkast horizontaal vervoerd? Dan is er misschien een beetje olie naar het koelcircuit gestroomd. Geef het toestel daarom voldoende tijd zodat die olie kan terugvloeien naar de motor. Zet de koelkast rechtop en wacht 2 uur voor je hem in het stopcontact steekt.

Maak de koelkast vooraf ook schoon met lauw water en wat afwasmiddel en droog alles goed af. Na die 2 uur wachttijd is het tijd voor het echte werk: sluit het toestel aan en stel een gemiddelde temperatuur in. Leg meteen enkele flessen water in de koelkast. Zo daalt de temperatuur sneller. Zodra de koelkast koud genoeg is, vul je hem en pas je de thermostaat aan naar je voorkeurstemperatuur.

Nu heeft de installatie van een koelkast voor jou geen geheimen meer. Kijk je al uit naar je eerste gebruik? ’t Is langs hier!

Je koelkast reinigen: tips voor een duurzaam gebruik

Je koelkast reinigen: wanneer en hoe vaak?

Het ideale moment om je koelkast te reinigen is natuurlijk wanneer ze volledig leeg is. Zo voorkom je een onderbreking van de koudecyclus. Je etenswaren worden niet blootgesteld aan de omgevingstemperatuur.

Reinig je koelkast minstens 1 keer per maand voor een hygiënische werking. De legplateaus, roosters, wanden... ze worden allemaal snel vuil. Je hebt er dus alle baat bij om je koelkast vaak schoon te maken.
bloc1_je_koelkast_reinigen.jpg :

Hoe ga je te werk?

Eerst zet je de koelkast uit. Verwijder de legplateaus, laden en deurvakken en reinig ze afzonderlijk. Maak de binnenkant schoon met een spons en een ontsmettende detergent (geen zuiver bleekwater). Er bestaan speciale producten om je koelkast te onderhouden. Begin bovenaan de koelkast. Om het rubber van de deur te reinigen, gebruik je best een tandenborstel. Spoel het nadien af met water.

Klaar met je koelkast te reinigen? Droog alle oppervlakken, de legplateaus, laden en deurvakken af met een propere doek. Plaats alle afneembare onderdelen opnieuw in de koelkast. Schakel de stroomtoevoer aan en klaar is kees.
bloc2_hoe_ga_je_te_werk.jpg :

Een koelkast met diepvriezer reinigen

Hoe je je koelkast reinigt, weet je ondertussen. Nu de diepvriezer nog. Schakel de stroomtoevoer uit en laat het diepvriesgedeelte ontdooien. Verwijder het ijs door het te laten smelten of maak het los. Tip: gebruik een haardroger om de stukken ijs sneller te smelten. Droog tot slot de binnenkant met een handdoek.

Sla je het ontdooien liever over? Kies dan voor een model met No Frost-technologie. Die voorkomt ijsvorming. Vocht wordt uit de lucht gehaald en afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.

Na het ontdooien, reinig je zowel de binnen- als de buitenkant met een sopje van warm water en afwasmiddel of zeep. Opgelet: gebruik geen schuurspons en vermijd contact met zuur en chloor. Die kunnen je diepvriezer beschadigen. Er bestaan ook speciale schoonmaakproducten voor de reiniging van diepvriezers. Goed wrijven over de binnen- en buitenkant en je bent klaar. Leg je diepvriesproducten terug in je vriezer zodra de temperatuur terug onder -10°C zakt.

En de buitenkant van mijn vrijstaande koelkast?

Controleer of de lucht aan de achterkant van je toestel correct circuleert. Neem 2 keer per jaar het stof weg van de achterste roosters. Reinig ook regelmatig het condensreservoir op de achterkant van je toestel. De buitenwanden van je koelkast kan je schoonmaken met een spons en wat zeep. Vermijd contact met zuur en chloor.
bloc4_buitenkant.jpg :

Weg met vieze geurtjes!

Voorkom het ontstaan van vieze geuren in je koelkast door er een geurabsorbeerder in te plaatsen. Heb je dat niet in huis, gebruik dan een halve citroen. Vergeet hem niet te vervangen van zodra hij uitdroogt.
bloc5_weg_met_vieze_geurtjes.jpg :

Conclusie: je koelkast schoonmaken

Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Je weet hoe je je koelkast met of zonder vriesvak optimaal kan onderhouden en reinigen zodat ze proper en hygiënisch blijft! En je kent een makkelijk alternatief voor het diepvriesgedeelte: No Frost.

Eco advies

Een koelkast die 50% minder verbruikt? Kies bewust...

De huidige generatie koelkasten zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+, A++ en zelfs A+++.
Een koelkast met energieklasse A+ verbruikt tot 20% minder energie.
Een koelkast met energieklasse A++ verbruikt tot 40% minder energie.
Een koelkast met energieklasse A+++ verbruikt tot 60% minder energie.

Bekijk alle 1deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger
Bekijk alle 2deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger

Vanaf 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels zullen gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Ontdooi regelmatig, controleer de dichtingen van de deur, ... Interesse in meer tips om energie te besparen?

Om je koelkast goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden, volstaan enkele simpele maatregelen:
 • Plaats de koelkast niet dichtbij een warmtebron en hou rekening met de klimaatklasse van het toestel. Telkens wanneer de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast zich bevindt, met één graad stijgt, neemt het energieverbruik met 3% toe.
 • Ontdooi het toestel regelmatig (modellen met diepvriezer): Per ijslaag van 2 mm zal het toestel ongeveer 10% meer energie verbruiken.
 • Plaats nooit warm voedsel in een koelkast, maar laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De kou die hierbij vrijkomt, gebruikt de koelkast voor koeling.
 • Neem regelmatig het stof weg van de roosters aan de achterkant van de koelkast.
 • Sluit de deur altijd zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de dichtingen van de deur en vervang ze indien nodig.

Wat gebeurt er met mijn oude koelkast als ik een nieuwe bestel?

Je kan je oude toestel in alle Vanden Borre-winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien je het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van je nieuwe toestel je oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

Meer info op : www.recupel.be

Overzicht merken voor accessoires koeling

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters