Een haardroger kopen

Alle haardrogers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke haardroger bekijken

BABYLISS

BESTRON

BRAUN

CALOR

OKOIA

PANASONIC

PHILIPS

REMINGTON

ROWENTA

VALERA

Bekijk hier het oude gamma van de haardrogers

Haardroger - Haardroger kopen - Vanden Borre

Je kan een Haardroger kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Haardroger online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Haardroger online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Haardroger aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Haardroger betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Haardroger gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Haardroger via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Haardroger. Zoek een winkel in je buurt.

Welke haardroger kiezen?

De ideale temperatuur

Te veel warmte kan je haar beschadigen. Daarom zijn de meeste haardrogers voorzien van een regelbare temperatuur. Om je haar nog beter te beschermen, bestaan er zelfs toestellen met een digitale motor en een sensor. Het voordeel? Ze houden de temperatuur onder controle en voorkomen schadelijke temperatuurpieken.

Een haardroger met meerdere warmtestanden is handig. Wil je nat haar drogen? Kies dan voor een lage temperatuur. Wil je je haar stylen? Kies voor een hogere temperatuur.
bloc2_TIPK_s_cheveux.jpg :

Aantal snelheden

Wil je de snelheid en de temperatuur apart instellen? Dat kan tegenwoordig bij de meeste haardrogers. Let wel, sommige toestellen beschikken dan weer maar over één knop waardoor je de temperatuur en de snelheid niet apart kan instellen.

Het type motor


De standaard motor van haardrogers is een DC-motor. Haardrogers met een AC-motor zijn van professionele kwaliteit en geschikt voor een intensief gebruik. Daarnaast bestaan er ook haardrogers met een digitale motor. Dit zijn inductiemotoren zonder koolborstels. Ze zijn even professioneel als AC-motoren, maar bieden je ook een 10 keer langere levensduur.
bloc4_TIPK_s_cheveux.jpg :

Ga te werk als een pro

De meer professionele apparaten onderscheiden zich van gewone haardrogers door hun langere vorm. Hierdoor wordt de warme lucht nauwkeuriger gericht, zelfs bij lage snelheid.

De koude luchttoets


Ideaal om je haar na het drogen te fixeren. Steeds meer modellen zijn dan ook voorzien van zo’n koude luchttoets.

Ik ga op reis en ik neem mee...

 

Mijn haardroger natuurlijk! Maar dan wel eentje die ik makkelijk kan opbergen. Wil je dat ook? Kies dan voor een inklapbaar model. Veel reishaardrogers werken zelfs op verschillende voltages, zodat jouw toestel ook perfect werkt buiten Europa.
bloc5_TIPK_s_cheveux.jpg :

Handige accessoires

Een luchtconcentrator en een diffuser zijn twee praktische accessoires voor je haardroger. De eerste zorgt voor een smalle, nauwkeurig gerichte luchtstroom. Ideaal om je haar te steilen en te brushen. Wil je extra volume aan je haar geven of beschadigd haar voorzichtig drogen? Kies dan voor een model met een bijgeleverde diffuser. Dit accessoire verdeelt de luchtstroom en de warmte van je haardroger over een groter oppervlak.

Hoe je haardroger gebruiken?

De luchtconcentrator: steil haar brushen

Met de luchtconcentrator of fijne blaasmond creëer je een smalle en gerichte luchtstroom. De lucht gaat sneller circuleren zodat je ook sneller het gewenste droogresultaat bereikt. Hoe fijner de blaasmond, hoe makkelijker je steil haar kan brushen.

Ga voor een geslaagde brushing
 • Zorg ervoor dat je haar handdoekdroog is door het te deppen of knijpen met de handdoek, niet door te wrijven of schuren over je haren. Zo zou je ze kunnen beschadigen.
 • Begin met het voordrogen van je haar op lagere temperatuur en zonder opzetstuk.
 • Droog haarlok per haarlok met een ronde borstel.
 • Gebruik de luchtconcentrator en droog op een hogere temperatuur: begin bij de haarwortels en werk af naar de haarpunten.
 • Herhaal dit tot je kapsel perfect in model is.
bloc2_utiliser_seche_cheveux.jpg :

De diffuser: krullen brushen

Heb je natuurlijke krullen of licht golvend haar? Gebruik dan de diffuser om je natuurlijke look te behouden. Want een krullende haardos kan wel eens gaan kroezen bij het brushen… De diffuser verspreidt de warme lucht rond de haarwortels en is uitermate geschikt om beschadigd haar voorzichtig te drogen. Goeie tip: werk je kapsel af met een beetje haarlak, dat je op ongeveer 30 cm van je haar af vernevelt.

Ga voor stralende krullen
 • Zorg ervoor dat je haar handdoekdroog is (zie hierboven) en houd de diffuser verticaal tegen je hoofd.
 • Droog je haar op lagere temperatuur en begin bij de haarwortels.
 • Maak draaiende bewegingen in steeds dezelfde richting.
 • Eindig bij de haarpunten
Graag nog meer volume? Buig je hoofd voorover om zo het haar aan de wortels losser te maken.
bloc3_tipg_scheveux3.jpg :

Op welke temperatuur droog ik best mijn haar?

Op welke temperatuur droog ik best mijn haar? De ideale droogtemperatuur hangt af van je haartype, maar ook van het resultaat dat je voor ogen hebt.
 • Gebruik een lagere temperatuur om je natte haren te drogen zonder deze te beschadigen.
 • Gebruik een lagere temperatuur en snelheid om volume in je haar te brengen met de luchtdiffuser.
 • Gebruik een hogere temperatuur en snelheid om je haar te steilen of brushen in combinatie met een luchtconcentrator.
 • Verlaag de temperatuur voor fijn of beschadigd haar.
 • Gebruik de koude luchttoets om je kapsel te fixeren.
bloc5_tipg_scheveux3.jpg :

Koude luchttoets: kapsel fixeren

Gebruik de koude luchttoets om je brushing of de styling van je kapsel te fixeren.
bloc4_tipg_scheveux3.jpg :

Hoe je haardroger onderhouden?

De filter schoonmaken

Aan de achterkant van je haardroger zit een luchtfilter, die voorkomt dat er pluisjes en stof in de motor van je haardroger terechtkomen. Daarom raden wij je aan deze filter een keer per maand te reinigen of nog vaker als je je haardroger dagelijks gebruikt. Je haardroger zal veel langer meegaan.

Hoe reinig je de filter?
 • Trek de stekker uit het stopcontact
 • Laat het toestel volledig afkoelen
 • Draai het beschermkapje achteraan het toestel los
 • Neem de filter eruit
 • Verwijder haartjes en stofdeeltjes uit de filter met een zacht en droog borsteltje of gebruik je stofzuiger
bloc2_entretenir_seche_cheveux.jpg :

De haardroger zelf schoonmaken

Welke stappen moet je volgen?

1 - Trek de stekker uit het stopcontact.
2 - Laat de haardroger volledig afkoelen.
3 - Reinig de haardroger vervolgens met een vochtig doekje.
bloc3_tipo_scheveux3.jpg :

Vlotjes opbergen

Wikkel het snoer nooit rond je haardroger als je hem wil opbergen. Je kan op die manier de elektrische snoer beschadigen. Laat de haardroger best ook gedurende 3 minuten afkoelen alvorens je hem opbergt. Zo vermijd je risico’s op brandgevaar.
bloc4_tipo_scheveux3.jpg :

En wat met je haarborstels?

Je haarborstels en kammen verdienen trouwens af en toe ook een onderhoudsbeurt. Talg en schilfertjes stapelen zich na verloop van tijd op. Was je borstel en kam in een warm sopje met wat afwasmiddel om deze te reinigen en ontvetten.
bloc5_tipo_scheveux3.jpg :

Een probleem met je haardroger?

Mijn haardroger is oververhit

Wordt je haardroger extreem warm als je hem gebruikt? Controleer of de filter nog proper is. Een filter vol stof en haartjes belemmert namelijk de luchtcirculatie zodat je haardroger oververhit kan raken.

Hoe reinig je de filter?
 • Trek de stekker uit het stopcontact
 • Laat het toestel volledig afkoelen
 • Draai het beschermkapje achteraan het toestel los
 • Neem de filter eruit
 • Verwijder haartjes en stofdeeltjes uit de filter met een zacht en droog borsteltje of gebruik je stofzuiger.
bloc2_tipt_scheveux3.jpg :

Mijn haardroger ruikt verbrand

Gebruik je je haardroger voor het eerst? Weet dan dat deze een bepaalde geur kan afgeven. Dit wijst niet op een probleem en de geur zal verdwijnen naargelang je de haardroger vaker gebruikt.

Als de geur blijft aanhouden, controleer je best of de filter nog proper is.
bloc3_tipt_scheveux3.jpg :

Mijn haardroger werkt niet of blaast geen warme lucht

Een haardroger is voorzien van een veiligheidsthermostaat om gevaar voor oververhitting te voorkomen. Als je haardroger oververhit is, zal de thermostaat het toestel automatisch uitschakelen.

Wat moet je doen? Trek de stekker uit het stopcontact, laat de haardroger 10 minuten afkoelen en schakel de haardroger opnieuw in. Als het probleem blijft bestaan, controleer je best of de filter niet verstopt is met stof of haartjes. Indien nodig dient de filter gereinigd te worden. Controleer ook de temperatuurinstelling van je haardroger. Veel haardrogers beschikken over een knop voor koude lucht. Wanneer deze is ingeschakeld, blaast je haardroger enkel koude lucht, ook al lijkt je haardroger op de hoogste stand ingesteld te zijn.

Goed om te weten: wanneer je haardroger tijdens het gebruik af en toe eventjes uitvalt, kan dit wijzen op een slecht contact, vaak in het stroomsnoer. Voorkom dit door het stroomsnoer niet te strak op te rollen, en zeker niet rond het toestel, wanneer dit nog warm is. Is je probleem nog steeds niet opgelost? Kom langs in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel of bel ons op 02/334.00.00.
bloc4_tipt_scheveux3.jpg :

Overzicht merken voor haardroger

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters