Een elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaat kopen

Alle elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaten bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaat bekijken

AEG

AMICA

ATAG

BAUKNECHT

BEKO

BOSCH

CANDY

ELECTROLUX

HOOVER

MIELE

NEFF

NOVY

SAMSUNG

SIEMENS

SMEG

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaten

Elektrische kookplaat - Elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaat kopen - Vanden Borre

Je kan een Elektrische kookplaat kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Elektrische kookplaat online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Elektrische kookplaat online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Elektrische kookplaat aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Elektrische kookplaat betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Elektrische kookplaat gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Elektrische kookplaat via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Elektrische kookplaat. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe je kookplaat kiezen?

Een kookplaat op maat van je keuken

Dan neem je best de juiste afmetingen van de nis. De kookplaat zelf kan naargelang het model wel iets breder of minder breed zijn. Er bestaan zelfs kookplaten van 70 cm breed die passen in een standaardnis van 56 cm breed. Maar hou wel rekening met de afstand tot de muur of kasten naast de kookplaat. Indien nodig kan je houten werkblad op maat bijgesneden worden voor de nieuwe kookplaat. Wens je een strakke afwerking, waarbij het oppervlak van de kookplaat gelijkloopt met het werkblad? Geen probleem, kies dan voor een vlakbouwkookplaat. Deze sluiten perfect aan omdat ze in een nis liggen die uitgefreesd is in het werkblad. Opgelet: deze vlakbouwkookplaten worden enkel geïnstalleerd in een stenen of granieten blad met een op maat gemaakte nis.

Andere mogelijke afwerkingen zijn:

- Een inox rand
- Een geslepen facetrand in het glas
- Een combinatie van inox rand en facetrand
- Geen rand
bloc2_choisirtaque.jpg :

De verschillende kookplaten

De inductoren onder de inductiekookplaat genereren een magnetisch veld dat de bodem van de kookpot onmiddellijk verhit. De hitte bereikt vervolgens het voedsel in de kookpot. Enkel de kookpotbodem wordt verhit, de kookplaat zelf wordt niet gloeiend heet. Resultaat: je kookt veiliger. Goed om te weten: de kookplaat wordt enkel warm wanneer er contact is met een kookpot of pan. Zodra je de kookpot van het vuur haalt, stopt de kookplaat automatisch met verwarmen. Het glazen oppervlak van de kookplaat koelt daardoor ook sneller af. Bovendien wordt de warmte rechtstreeks in de pan gegenereerd zodat je onmiddellijk kan overschakelen van een hoog naar een laag vuur.

En bij klassieke vitrokeramische kookplaten? Die werken met een weerstand die onder de glasplaat zit. Deze weerstand warmt op en geeft zijn warmte door aan de kookpot die erop staat. Het voordeel? Het gaat om een vlak glasoppervlak, dus het onderhoud verloopt makkelijker en de weerstanden warmen sneller op, in vergelijking met ouderwetse elektrische kookplaten. Het nadeel is wel dat de weerstand niet automatisch uitschakelt bij het wegnemen van de pot of pan, en de kookplaat nog lange tijd heet blijft. Jij of je kinderen lopen dus meer risico’s op brandwonden en je saus die bijvoorbeeld overkookt en op je kookplaat terechtkomt, blijft ook sneller plakken aan je kookplaat.

Bij kookplaten met ge飊tegreerde dampkap heb je geen aparte dampkap meer nodig. Dat is echt een ideale oplossing om een kookplaat te integreren in een kookeiland of in een werkblad onder een groot raam. Naargelang het toestel kan de geïntegreerde dampkap werken met of zonder luchtafvoer naar buiten.

Tijd- en energiebesparend

Met de inductietechnologie daalt je energieverbruik met een derde. De kooktijden (om je water te koken bijvoorbeeld) zijn maar half zo lang als bij een elektrische of gaskookplaat! De meeste kookplaten beschikken ook over een boostfunctie.

Sommige kookplaten hebben 1 of 2 boostzones, anderen hebben een booster op elke kookzone. Deze boostfunctie zorgt voor een zeer snelle temperatuurstijging en zo kan je nog sneller water aan de kook brengen.

* verbruik en tijdsduur nodig om 2 liter water aan de kook te brengen.
bloc4_choisirtaque.jpg :

Onderhoudsvriendelijk

Een inductiekookplaat is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek, aangezien het voedsel niet inbrandt rond de kookplaat. Spetters en ander vuil kunnen snel worden verwijderd. Je hoeft je kookplaat dus niet schoon te schrapen!

Allerlei handige functies

Dankzij de slider bediening bedien je je inductiekookplaat met één vingertip: je hoeft enkel je vinger over het bedieningsoppervlak te laten glijden om de gewenste temperatuur in te stellen. Dat is sneller dan de klassieke tiptoetsbediening. Er bestaan kookplaten met 1 slider, of met meerdere sliders, één voor elke kookzone.

Met de ge飊tegreerde timer in je inductiekookplaat programmeer je de gewenste kooktijd. Wanneer de ingestelde tijd verstreken is, klinkt een signaal en schakelt de kookzone automatisch uit. Sommige kookplaten hebben een aparte timer per kookzone voor meer flexibiliteit tijdens het koken. Super praktisch!

Gebruik ook de pauzeerfunctie   om het koken even te onderbreken en daarna op dezelfde temperatuur verder te koken. Altijd handig als er iemand belt terwijl je met je neus in de kookpotten zit!

De vergrendelingsfunctie of kinderbeveiliging op je inductiekookplaat zorgt ervoor dat de bedieningsfuncties blokkeren en je kinderen de kookplaat niet kunnen inschakelen. Bij het kiezen van je kookplaat moet je ook rekening houden met het totale vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kookzones je tegelijkertijd en op hoge temperatuur kan gebruiken.
bloc6_choisirtaque.jpg :

Aanpasbare kookzones

Veel kookplaten zijn bedacht om je meer vrijheid te bieden zodat je zelf de nodige kookruimte bepaalt. Een grote kookpan die op 2 zones tegelijk staat of eerder twee kleine braadpannen op dezelfde zone.

Bij inductiekookplaten bestaan er 2 verschillende zones:

  • De uitbreidbare kookzone: Een groter oppervlak dat je kan gebruiken voor grote stukken zoals een vispan of braadslede. Bij de inductieplaten kan je 2 zones die naast elkaar liggen omvormen tot 1 grote zone. Dit zie je meestal doordat deze zone als een rechthoek wordt aangeduid op het kookvlak. Bij sommige vitrokeramische kookplaten kan je een van de zones uitbreiden door een extra weerstand te activeren.
  • De flexibele zone: deze zone laat bij inductiekookplaten nog meer opties toe. Zo kan je op 1 zone bijvoorbeeld niet enkel 1 grote braadslede of 2 kookpotten zetten, maar ook 1 grote en 2 kleine kookpotten. Je kookplaat past zich dus volledig aan aan jouw wensen.
bloc7_choisirtaque.jpg :

Zijn je pannen geschikt voor een inductiekookplaat?

Om dit te weten te komen, bestaat een simpele truc. Je hoeft alleen maar een magneet onder de bodem van de pan te houden. Indien de magneet wordt aangetrokken, is de pan geschikt voor inductiekookplaten.

Opgelet: kookpotten en pannen die op een gasvuur werden gebruikt, kunnen vervormd zijn door de hitte. Deze zullen dus niet goed meer werken op een inductieplaat.
bloc8_choisirtaque.jpg :

Hoe je kookplaat onderhouden?

1) Inductiekookplaten

Goed nieuws: inductiekookplaten zijn het makkelijkst te reiniger! Hoe komt dat? De kans dat er resten aankoeken of inbranden is veel kleiner. Is je inductiekookplaat toch toe aan een schoonmaakbeurt? Wacht tot de kookplaat afgekoeld is, doe je het vuil weg met een vochtige doek en wat afwasmiddel. Voor een meer grondige reiniging kan je werken met een specifiek schoonmaakmiddel als Cerafixvitro creme (complete reinigingskit) of vitro cleaner spray

Sommige van deze producten helpen niet alleen om hardnekkige vlekken te verwijderen, maar laten ook een beschermingslaag achter op de kookplaat, zodat je deze makkelijker kan blijven onderhouden.
bloc3_entretientaque.jpg :

2) Vitrokeramische kookplaten

Een efficiënte reiniging

Hoe begin je met het reinigen van je vitrokeramische kookplaat? Heel simpel: haal enkele schone doeken of keukenpapier, warm water met wat afwasmiddel, geschikte schoonmaakproducten en een krabber. Hiermee kan je makkelijk aan de slag.

Om te vermijden dat het vuil zich te sterk vasthecht, raden wij je aan om het vitrokeramische oppervlak na elk gebruik te reinigen wanneer het nog lauw is of al is afgekoeld. Met een schoonmaakmiddel voor vitrokeramisch glas verwijder je alle sporen van water en kalk alsook alle vetspatten. Je kookplaat zal weer blinken als een spiegel!
bloc2_entretientaque.jpg :

Weg met die vlekken!

Toch nog last van kleine vlekken? Reinig het vitrokeramische oppervlak met een vochtige doek en eventueel een beetje afwasmiddel. Droog het oppervlak nadien af met een schone doek.

Voor grote en hardnekkige vlekken is een krabber ideaal. Hoe ga je te werk? Hou de krabber schuin en maak het vuil los door met de meszijde over het vitrokeramisch glas te krabben. Let op: gesmolten materiaal zoals polystyreen, aluminium of plastic moet je onmiddellijk wegkrabben wanneer het nog warm is. En pas zeker op dat je je niet verbrandt! Als de kookplaat al was afgekoeld, warm je ze best opnieuw op. Wanneer ze daarna is afgekoeld, maak je ze schoon zoals we het hierboven beschrijven.

3) Klassieke elektrische kookplaten

Voor een klassieke elektrische kookplaat met inox afwerking gebruik je best universele reiniger en polisher om vastgekoekt vuil en hardnekkige vlekken te verwijderen. Breng het product aan met een spons en neem het weg met een vochtige doek.
bloc4_entretientaque.jpg :

Overzicht merken voor elektrische, vitrokeramische of inductiekookplaat

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters