Een scheermachine kopen

Alle scheermachines bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke scheermachine bekijken

BRAUN

PHILIPS

PROFICARE

REMINGTON

WAHL

Bekijk hier het oude gamma van de scheermachines

Scheerapparaat voor heren - Scheermachine kopen - Vanden Borre

Je kan een Scheerapparaat voor heren kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Scheerapparaat voor heren online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Scheerapparaat voor heren online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Scheerapparaat voor heren aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Scheerapparaat voor heren betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Scheerapparaat voor heren gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Scheerapparaat voor heren via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Scheerapparaat voor heren. Zoek een winkel in je buurt.

Welk scheerapparaat kiezen ?

Zoek je een scheerapparaat dat zacht is voor je huid?

Na een scheerbeurt kan je huid branderig aanvoelen omdat je meerdere keren over dezelfde zone gaat. De oplossing? Een scheerapparaat met contourvolgend systeem. Het draait en buigt moeiteloos mee met de contouren van je gezicht. Zelfs moeilijk bereikbare haartjes, zoals in de hals, worden perfect gladgeschoren.

Er bestaan ook scheerapparaten met ingebouwde koelingstechnologie. Ze verkoelen de huid tijdens de scheerbeurt en verminderen het branderige gevoel en huidirritaties.

Zoek je een scheerapparaat voor onder de douche?

Ga voor een waterdicht of ‘Wet&Dry’-scheerapparaat. De voordelen?
 • Je scheert je makkelijk onder de douche en je wint heel wat tijd in de badkamer.
 • Je spoelt de onderdelen makkelijk af onder de kraan.
 • Je scheert je met scheergel of scheerschuim en vermijdt zo huidirritaties voor een glad scheerresultaat.
bloc2_choisir_rasoir.png :

Gemakkelijk te reinigen

Wil je je scheerapparaat liever niet uit elkaar halen en afspoelen onder de kraan? Kies dan voor een scheerapparaat met zelfreinigende koppen. Hoe werkt dat precies? De reiniging gebeurt in de houder van het toestel door middel van een antiseptische oplossing. Met een eenvoudige druk op de knop laad je je toestel op en desinfecteer en droog je de mesjes.

Andere modellen spoel je af onder de kraan of met een reinigingsborsteltje.
bloc4_choisir_rasoir.jpg :

Zoek je een scheerapparaat om ook je baard te trimmen?

Dan heb je een 2-in-1-toestel nodig. Met een uitklapbare trimmer of een ander hulpstuk trim je je stoppelbaard of werk je je bakkebaarden bij. Ander voordeel: je kan de trimmer ook gebruiken voor de rest van je gezicht of lichaam.
bloc3_choisir_rasoir.jpg :

Scheergrill of scheerkoppen?

Een scheerapparaat met scheergrill of met scheerkoppen is even doeltreffend. Eenmaal je gewend bent aan een bepaalde techniek is het best om deze te behouden zodat je huid zich niet opnieuw moet aanpassen.
bloc5_choisir_rasoir.jpg :

Ben je vaak onderweg?

Kies dan voor een scheerapparaat met QuickCharge-functie. Afhankelijk van het type dat je kiest, gaat je scheerapparaat tussen 10 en 21 dagen mee zonder opladen. De meest geavanceerde modellen laden ook razendsnel op: 3 of 6 minuten volstaan voor één scheerbeurt.

Of wat dacht je van een scheerapparaat met een draadloos oplaadpad of oplaadstation? Je legt je scheerapparaat erop om het op te laden, meer hoef je niet te doen. Dankzij de QI-technologie kan je zelfs je smartphone opladen met dit draadloze oplaadstation. Slim bekeken !
bloc6_choisir_rasoir.jpg :

Tot slot: enkele nuttige gebruikstips

De scheerkoppen of scheergrills verslijten, ze worden vuil en uiteindelijk werkt je scheerapparaat niet meer zoals het moet. Maak het regelmatig schoon onder de kraan, met een reinigingsborsteltje, met een reinigingsspray of in de zelfreinigende houder. Vervang het scheerhoofd of de scheergrill tenslotte jaarlijks of tweejaarlijks naargelang het model. Zo geniet je extra lang van je scheerapparaat !

Hoe een scheerapparaat gebruiken?

Welk huidtype heb je?

Welk huidtype je ook hebt, opstaan en je meteen scheren is een slecht idee. Wacht minstens 15 minuten. Want pas na een kwartier hebben je haartjes zicht recht gezet en kan je ze makkelijk afscheren. Goed om weten: je huid heeft zo’n 2 tot 3 weken nodig om zich aan een nieuw scheersysteem aan te passen.

Is je huid gevoelig voor irritaties? Tip: wrijf, vóór je aan de scheerbeurt begint, enkele seconden met een washandje met warm water over je gezicht. Zo maak je je huid soepel. Andere optie: scheerschuim gebruiken. Of kies voor een scheerapparaat met koelingstechnologie.

Geen gevoelige huid? Dan heb je geluk en kan je meteen op een droge huid scheren.

Scheren: vóór of na de douche?

Het hangt ervan af hoe je je scheert: droog of door gel of schuim te gebruiken:
 • Droog? Scheer je vóór je gaat douchen.
 • Met gel of scheerschuim? Aan jou de keuze: ofwel doe je het ervoor, ofwel doe je het erna!
bloc2.2_rasoir.jpg :

Gebruik je een scheerapparaat met scheergrill?

We geven je graag enkele handige tips:
 • Hou je scheerapparaat altijd loodrecht tegen je huid.
 • Span je huid op en scheer tegen de haargroei in.
bloc3_rasoir.jpg :

Gebruik je een scheerapparaat met scheerkoppen?

Hieronder vind je enkele voorzorgsmaatregelen voor een comfortabele scheerbeurt:
 • Hou je scheerapparaat altijd loodrecht tegenover je gezicht zodat de drie scheerhoofden je huid met evenveel druk raken.
 • Maak kleine, ronde bewegingen om ook moeilijke zones glad te scheren, denk maar aan de hals of de kaaklijn.
 • Druk niet te hard op het scheerapparaat om huidirritatie te voorkomen en de scheerkoppen niet te beschadigen.

Scheer je met water ?

Breng een dunne laag scheerschuim of hydraterende crème aan op je gezicht om je huid glad te maken. Probeer niet te weinig en niet te veel te smeren: een te dikke laag kan de prestaties van je scheerapparaat verminderen. Verstopt het schuim de scheerkoppen? Spoel ze gewoon af onder de kraan.

Hoe reinig je je scheerapparaat?

Je kan kiezen:

Met een reinigingsborsteltje

Schakel altijd eerst de elektrische voeding van je scheerapparaat uit. Reinig eerst de bovenkant van je toestel met het bijgeleverde borsteltje. Ga dan verder met de binnenkant en het haarcompartiment. Voor een grondige reiniging van de scheerkoppen kan je om de 6 maanden een ontvettende vloeistof (bijvoorbeeld een reinigingsspray) gebruiken.

Met water

Voor modellen met een scheergrill:
 • Haal de grill van je scheerapparaat eraf.
 • Spoel de grill af onder water na elke scheerbeurt om alle haartjes te verwijderen. Je mag hiervoor vloeibare zeep zonder schurende bestandsdelen.
 • Spoel alle schuim af en laat het scheerapparaat enkele seconden in werking.
Voor modellen met scheerkoppen:
 • Open het koppensysteem.
 • Schud met het scheerapparaat zodat de haartjes eruit vallen.
 • Spoel de scheerkoppen af onder water.
Automatische reiniging

Vandaag zijn talrijke modellen voorzien van een zelfreinigend station. Plaats je scheerapparaat gewoon op het station. Hierin zit ontsmettende vloeistof. Nadien hoef je enkel op een knop te drukken om de mesjes te ontsmetten. Denk eraan om het vloeistof in het station om de 2 à 3 maanden te verversen. Sommige scheerapparaten verwittigen je via een lampje wanneer het tijd is om het reinigingsvloeistof te vervangen.
bloc5_rasoir.jpg :

Hoe vaak moet je de mesjes en scheerkoppen vervangen?

Het is belangrijk om het binnenste mesje of de scheerkoppen van je scheerapparaat te vervangen. Inderdaad, na een tijdje, treedt er slijtage op en worden ze minder efficiënt. Het resultaat? Meer irritatie en haartjes die afgetrokken worden in plaats van afgeschoren. Denk er dus aan om de mesjes en scheerkoppen om de 1 à 2 jaar (afhankelijk van het model) te vernieuwen.

En smeren maar!

Werd je scheerapparaat geleverd met smeerolie? Gebruik deze olie voor een langdurig optimaal scheercomfort. Hoe?
 • Giet op elke buitenste grill een druppel olie.
 • Zet je scheerapparaat aan en laat het ongeveer 5 seconden in werking.
 • Schakel je scheerapparaat uit en verwijder de overblijvende olie met een zacht doekje.

Overzicht merken voor scheermachine

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters