Een stoomstrijkijzer kopen

Alle stoomstrijkijzers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke stoomstrijkijzer bekijken

BOSCH

BRAUN

CALOR

PHILIPS

PROLINE

ROWENTA

Bekijk hier het oude gamma van de stoomstrijkijzers

Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir - Stoomstrijkijzer kopen - Vanden Borre

Je kan een Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een strijkijzer of een stoomgenerator kiezen?

Strijkijzer of stoomgenerator: wat zijn de verschillen?

Het strijkijzer  en de stoomgenerator  hebben hetzelfde doel voor ogen maar functioneren anders. In tegenstelling tot het strijkijzer is de stoomgenerator voorzien van een apart waterreservoir. Hierdoor is het strijkijzer bij een stoomgenerator lichter in gebruik. Hij is ook krachtiger en dus efficiënter. Het traditionele strijkijzer daarentegen is compacter en vaak goedkoper.

Kortom, kies voor een traditioneel strijkijzer als je maar af en toe strijkt of als je een toestel zoekt voor een klein budget. Zoek je eerder perfecte resultaten en heb je vaak veel wasmanden te strijken? Ga dan best voor een stoomgenerator.
bloc1_centrale_vapeur.jpg :

Laat maar stomen!

Het is algemeen bekend, stof en warmte gaan niet goed samen. Daarom is stoom een belangrijke schakel: stoom bevochtigt en versoepelt de stof om makkelijker te strijken en je kleding te beschermen.

Het stoomdebiet is het eerste element waarmee je rekening moet houden om je strijkijzer of stoomgenerator te kopen. Hoe hoger het stoomdebiet, hoe efficiënter je toestel is:
 • Debiet van een strijkijzer: tussen 15 en 120 g/minuut;
 • Debiet van een stoomgenerator: tussen 100 en 200 g/minuut
De stoomgenerators hebben ook nog een ander voordeel: de stoomdruk! Om je jeans moeiteloos te strijken, gebruik je best een generator met een stoomdruk van 5 bar of meer.

En om hardnekkige plooien te verwijderen? Geef een ‘stoomstoot’: hij zal het debiet verhogen voor een bepaalde duur. Je kan ook de stoom gebruiken om je kleding verticaal te ontkreuken, maar in dit geval raden we je eerder een stoomgenerator dan een strijkijzer aan.
bloc1_fer_郷repasser.jpg :

De perfecte zool kiezen

De zolen van de laatste generatie glijden beter dan vroeger. Resultaat? Ze zijn nog efficiënter. En omdat ze minder makkelijk krassen, zijn ze eenvoudig te onderhouden. Je hebt de keuze tussen verschillende materialen:
 • Inox: verdeelt de warmte op een homogenere manier en is krasbestendiger.
Bekijk alle strijkijzers met inox zool 
Bekijk alle stoomgenerators met inox zool
 • Inox met honingraat-structuur: verdeelt de warmte op een uniforme manier en zorgt voor een onberispelijk resultaat.
 • Email: vermindert het contact tussen de zool en de stof, zodat het strijkijzer gemakkelijker glijdt en sneller strijkt.
Bekijk alle strijkijzers met email zool
Bekijk alle stoomgenerators met email zool
 • Geborsteld aluminium: lichter en ideaal om makkelijker en sneller te strijken.

Bekijk alle stoomgenerators met geborstelde aluminum zool
 • Keramisch: glijdt makkelijker en is krasbestendig.
Bekijk alle strijkijzers met keramische zool
Bekijk alle stoomgenerators met keramische zool

Kies wat jij het belangrijkste vindt!

Het ideale reservoir

De grootte van het waterreservoir is één van de belangrijkste voordelen van de stoomgenerator. De meeste strijkijzers hebben namelijk een capaciteit van 300 ml, terwijl stoomgenerators minimum 1 liter water bevatten. Resultaat? Je strijkt langer zonder je reservoir hoeven op te vullen. Bovendien warmt je stoomgenerator in 2 à 4 minuten op.

Maar welke grootte moet je kiezen? Als je strijkbeurten meestal lang duren, kies je best voor een reservoir met grote capaciteit van minstens 1,5 L.

Sommige stoomgenerators hebben een onbeperkte autonomie en kan je eender wanneer opvullen. En als je het waterreservoir eruit kan nemen, is het nog makkelijker!

Wil een groot reservoir en een onbeperkte autonomie, maar heb je een krachtige stoomgenerator niet nodig? Dan is een strijkijzer met XL-waterreservoir wat je nodig hebt.
bloc3_le_reservoir_id閍l.jpg :

Weg met die kalkaanslag!

De aartsvijand van je strijkijzer of stoomgenerator? De kalk! Met een antikalksysteem hoef je je toestel niet meer handmatig te ontkalken. Er bestaan 3 types antikalksysteem:
 • Antikalkstaaf of kalkcollector: hij verzamelt alle kalk en je reinigt hem onder water. Je hoeft hem niet weg te gooien, je stopt hem gewoon opnieuw in het toestel.
Bekijk onze strijkijzers met antikalkcollector
Bekijk onze stoomgenerators met antikalkcollector
 • Ontkalkpatroon: hij functioneert op dezelfde manier als de kalkcollector maar je moet hem regelmatig vervangen.
Bekijk onze stoomgenerators met antikalkpatroon
 • Ontkalkingsprogramma: dit zelfreinigende systeem verwijdert de kalkaanslag in het toestel. Een lichtsignaal meldt je wanneer je het programma mag opstarten.
Bekijk onze strijkijzers met ontkalkingsprogramma
Bekijk onze stoomgenerators met ontkalkingsprogramma

De handige functies

De meeste strijkijzers en stoomgenerators hebben verschillende functies om je leven te vergemakkelijken. Dit zijn enkele voorbeelden:
bloc4_les_fonctions_utiles.jpg :

En op vakantie?

Het reisstrijkijzer is onmisbaar als je op vakantie gaat. Dankzij zijn opklapbare handvat en een opbergtas neem je het makkelijk mee in je koffer. En om je kleding te ontkreuken? Niets beters dan een ontkreuker.

Met al deze tips ben je zeker dat je het beste toestel kiest! Heb je je strijkijzer of stoomgenerator nog niet gekozen? Neem een kijkje op onze strijkwijzer. Je hoeft enkel een paar vragen te beantwoorden en we tonen je een selectie van de producten naargelang je behoeften.

Hoe een stoomgenerator en stoomstrijkijzer gebruiken?

Welk water gebruiken?

In theorie gebruik je best kraantjeswater. Maar in de praktijk is het ingewikkelder, alles hangt van de waterhardheid af. Hard water (vanaf 30 °fH) bevat meer kalk waardoor je stoomgenerator minder efficiënt zal werken. Vul daarom best de helft van je reservoir met gedemineraliseerd water en de andere helft met leidingwater.

Geen idee of je water veel kalk bevat? Check je waterfactuur: de hardheid van het water staat er vaak op vermeld. Je kan het ook even navragen bij de watermaatschappij van je gemeente.

Wat je zeker niet mag gebruiken:

 • azijn 
 • detergent
 • geparfumeerd water 
 • geparfumeerd gedemineraliseerd water
 • flessenwater 
 • water van je luchtontvochtiger 
 • enkel gedemineraliseerd water
 • water van je droogkast
bloc1_quelle_eau.jpg :

Heb je een waterontharder?

Het is niet aangeraden om water van een waterverzachter te gebruiken. Naargelang de instelling van je waterverzachter kan het water te weinig kalk bevatten, waardoor het corrosief wordt. Een slecht onderhouden waterverzachter kan er ook voor zorgen dat er zoutresten in het water blijven. Hierdoor kan je schade toebrengen aan je strijkijzer.

Tip: raadpleeg de handleiding van het toestel voor je het gebruikt.

Op welke temperatuur strijken?

Je stoomgenerator goed gebruiken, begint bij de temperatuuraanpassing in functie van je kledij. Begin met je kleren te sorteren volgens het type stof en strijk eerst de delicate kledingstukken.
Weet je niet welke temperatuur aanbevolen is voor de verschillende stoftypes? Kijk op het etiket van je kledingstuk en check het symbooltje met een strijkijzer op. Hoe meer puntjes op het symbool, hoe warmer je strijkijzer moet staan!


bloc2_quelle_temp閞ature.jpg :

Wat als... je het etiket niet meer hebt? Volg ons advies!

Zijde: lage temperatuur, stof lichtjes vochtig, geen stoom gebruiken om waterdruppels te vermijden.
Wol, polyester of viscose: middelmatige temperatuur en beperkt stoomgebruik.
Katoen en linnen: hoge temperatuur, stof lichtjes vochtig en veel stomen.

Geen zin om altijd de temperatuur van je strijkijzer aan te passen? Kies dan voor een toestel met automatische temperatuurregeling, de ideale combinatie tussen stoom en temperatuur: je hoeft je strijkijzer niet telkens in te stellen in functie van het type stof.

Kies de juiste strijkplank

Om je stoomgenerator optimaal te gebruiken, haal je best een aangepaste strijkplank in huis. Een aanrader? Een plank met geperforeerd oppervlak. Dat zorgt ervoor dat de stoom optimaal verdeeld wordt. Zo worden je kledingstukken en je strijkplankhoes niet nat.

De perfecte match met je strijkplank? Een efficiënte strijkhoes natuurlijk! De Perfect Flow-hoezen bijvoorbeeld. Zo strijk je makkelijk met stoom voor een nog efficiëntere strijkbeurt en je hebt geen last meer van waterdruppels op de vloer. En voor een topresultaat kan je ze combineren met een Perfect Flow-plank.


Je kleren even opfrissen


Wil je een kledingstuk ontkreuken of wat opfrissen omdat je het al eens hebt gedragen of omdat het onderaan in je kast lag? Geen probleem, hang je kledingstuk op een kapstok en druk op de stoomknop. Hou een zekere veiligheidsafstand om je kleren niet te beschadigen. Echt handig als je geen tijd hebt om je hemd te strijken vóór je ‘s ochtends het huis uit moet.  bloc3_choisir_la_bonne_planche.jpg :

Overzicht merken voor stoomstrijkijzer

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters