Een stoomstrijkijzer kopen

Alle stoomstrijkijzers bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle stoomstrijkijzers
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke stoomstrijkijzer bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de stoomstrijkijzers

 • strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir - Stoomstrijkijzer kopen - Vanden Borre

  Je kan een strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een strijkijzer / strijkijzer xl-reservoir. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een stoomstrijkijzer kiezen

  • Onder stoom

   vapeur-philips1-174116.jpg :

   Extreme hitte is niet goed voor textiel. Om uw stoffen zo goed mogelijk te verzorgen, is stoom noodzakelijk. Stoom hydrateert de vezels waardoor ze soepel worden en het strijken gemakkelijker gaat. Hoe groter het stoomdebiet, hoe gemakkelijker uw strijkijzer ontkreukt. Bovendien optimaliseren procédés als 'ionische stoom' het ontkreukproces. Gedaan met verschillende keren over hetzelfde plekje te glijden!

   Onthoud: hoe minder uw kledingstukken blootgesteld worden aan warmte, hoe langer ze meegaan.

   Bekijk de stoomstrijkijzers met een stoomdebiet >40 g/min

  • Stoomdebiet

   BCfervapeurdebit3new.jpg :

   Let vooral op de hoeveelheid stoom die een strijkijzer kan produceren. Hoe groter het stoomdebiet (g/min), hoe meer stoom het ijzer kan vrijgeven. Dat is ideaal om de vezels te hydrateren en soepel te maken. Een strijkijzer met een groot stoomdebiet ontkreukt dus gemakkelijker.

   Bekijk hier alle stoomstrijkijzers met groot stoomdebiet

  • Automatische uitschakeling

   BCfervapmain.jpg :

   De telefoon gaat, uw kind heeft u nodig… Geen paniek meer wanneer u uw strijkijzer vergeet. De elektronische beveiliging zorgt ervoor dat het strijkijzer automatisch uitschakelt na 8 minuten wanneer het rechtop staat... en na 30 seconden wanneer het op de zool staat.

   Bekijk de stoomstrijkijzers met automatische uitschakeling

  • Antikalksysteem

   BCfervapeurcalcnew.jpg :

   Kalk is vijand n° 1 van uw strijkijzer. Komt er bij u thuis hard water uit de kraan? Kies dan een stoomstrijkijzer met antikalksysteem. U beschikt over twee opties: een uitneembare antikalkcassette die u regelmatig moet vervangen of een geïntegreerd antikalksysteem. Beide systemen zorgen ervoor dat kalk zich niet ophoopt.
   Bovendien zijn er zelfreinigende strijkijzers die hun eigen stoomkamer reinigen. Alle onzuiverheden veranderen in stofdeeltjes die via de zoolgaatjes afgevoerd worden.

   Bekijk alle stoomstrijkijzers met geÔntegreerd antikalksysteem
   Bekijk alle zelfreinigende stoomstrijkijzers

  • Ecofunctie

   20140218_BCFER.jpg :

   De Ecofunctie past automatisch de hoeveelheid en de temperatuur van de stoom aan de geselecteerde stof aan. Zo gaat er tijdens het strijken heel wat minder stoom, en bijgevolg energie, verloren.

   Bekijk de stoomstrijkijzers met Ecofunctie

  • Antidrupsysteem

   Gedaan met vervelende natte plekken op uw strijkgoed! Er kunnen onmogelijk nog waterdruppels lekken. Het strijkgoed wordt alleen met stoom bevochtigd… voor doeltreffend strijken!

   Bekijk de stoomstrijkijzers met antidrupsysteem

  • Neem uw strijkijzer mee op reis

   voyage10469.jpg :

   U bent uitgenodigd op een huwelijksfeest, een congres? Neem uw strijkijzer gewoon mee zodat u er overal pico bello uitziet. Dankzij het plooibare of opklapbare handvat wordt het strijkijzer ultra-compact zodat het gemakkelijk past in uw bagage. Sommige modellen worden zelfs geleverd met een opbergtasje.

   Bekijk alle reisstrijkijzers

 • Hoe een stoomstrijkijzer gebruiken

  • Om te beginnen: uw strijkplank

   BCgenvap09_4.jpg :

   Om het beste uit uw strijkijzer te halen, is het uitermate belangrijk dat uw strijkplank een geperforeerd oppervlak heeft. Op die manier kan de stoom goed doordringen in uw strijkgoed en blijft hij niet achter in uw kledij. U voorkomt dat uw strijkplank en wasgoed vochtig blijven.

   Bekijk ons assortiment strijkplanken

  • Welk water gebruiken?

   BEgenvap_3.jpg :

   Stoomstrijkijzers kunt u vullen met kraantjeswater. Maar als het water in uw buurt veel kalk bevat, is het beter om uw strijkijzer voor de helft met kraantjes- en voor de andere helft met gedemineraliseerd water te vullen. Vul uw stoomstrijkijzer nooit volledig met gedemineraliseerd water, dat kan uw ijzer beschadigen. Hetzelfde geldt voor geparfumeerd, gedistilleerd of regenwater.

  • Uw strijkijzer klaarmaken voor gebruik

   BEfervap09_2.jpg :

   Puilt de wasmand uit? Dan is het hoog tijd dat u uw stoomstrijkijzer uit de kast haalt. Vul het waterreservoir en zet uw ijzer vervolgens op een vlakke en stabiele ondergrond. Steek de stekker in het stopcontact en regel de thermostaat in functie van de gewenste strijktemperatuur. Wacht tot de controlelampjes u groen licht geven en begin dan te strijken.

  • Op welke temperatuur strijken?

   BCgenvap09_5.jpg :

   Uit praktische overwegingen sorteert u uw strijkgoed het best volgens type stof. U kunt dan beginnen met de stoffen te strijken die weinig warmte nodig hebben en de temperatuur vervolgens geleidelijk aan verhogen voor andere stoffen. Om te weten welke temperatuur geschikt is voor welk type textiel, kijkt u het best op het etiketje in uw kledingsstuk. Kijk naar het aantal bolletjes naast het strijkijzersymbool: hoe meer bolletjes, hoe meer warmte nodig is om de plooien snel en efficiŽnt weg te krijgen.

  • Tips om uw stoffen te strijken

   BCgenvap09_3.jpg :

   Weet u niet uit welke stof uw broek gemaakt is? Zoek een plekje dat niet goed zichtbaar is en test daar tot u de geschikte temperatuur gevonden heeft.

   Om zijden wasgoed te strijken bevochtigt u de stof lichtjes en stelt u het ijzer in op een lage temperatuur. Gebruik de stoomknop niet, want dan komen er waterdruppeltjes vrij.

   Om wollen, polyester of kunststof hemden en jasjes te strijken, stelt u het strijkijzer in op een gemiddelde temperatuur. Regel de druk zodat u een droge stoom met beperkt debiet verkrijgt. Druk tijdens het strijken lichtjes op het strijkijzer.

   Maak katoenen of linnen hemden, rokken en broeken lichtjes vochtig. Strijk ze met een zeer warm strijkijzer (maximale temperatuur voor linnen kledij) en gebruik voldoende stoom.

   Bij bepaalde strijkijzers hoeft u zelfs de temperatuur niet meer in te stellen, ook al strijkt u verschillende stoffen door elkaar. De OptimalTemp-technologie zorgt altijd voor de perfecte en veilige combinatie van temperatuur en stoom.

  • Uw kledij opfrissen

   BUgenvap_095.jpg :

   Wist u dat de verticale ontkreukfunctie heel handig is om een kledingstuk dat al gedragen is of lang in de kast heeft gelegen snel op te frissen? Hang het op een kleerhanger en duw de stoomknop in. Houd het strijkijzer op gepaste afstand, afhankelijk van de gevoeligheid van de stof.

 • Overzicht merken voor stoomstrijkijzer