Welke tv koop je in 2022?

Deze kwestie komt elk jaar terug, want tv-fabrikanten bedenken steeds nieuwe technologische innovaties waarmee ze elkaar willen overtroeven en jou een product willen bieden dat steeds performanter en groter is. In 2022 staan 2 technologieën in de schijnwerpers: de oled- en de qled-tv met een lcd-scherm en led-achtergrondverlichting. Om te weten welke tv je moet kopen in 2022 moet je echter ook rekening houden met het beoogde gebruik van het toestel. Hieronder vind je ons lijstje met de beste tv's van 2022!

Tv LG OLED 4K C2 65†inch

Tv LG OLED 4K C2 65†inch

De LG OLED 4K C2 65 inch is het nieuwste model van deze Koreaanse tv-fabrikant en meteen ook de beste 4K uhd-tv van het merk. Via onze website kan je hem ook in 42, 48, 55 of 77 inch bestellen. Deze tv overtuigt je met de ultrahogedefinitie beeldkwaliteit en de 4K-resolutie van zijn grote oled-scherm, en bovendien is hij HDR-compatibel (High Dynamic Range) met HDR10 en Dolby Vision. De piekhelderheid is aanzienlijk hoger dan die van standaard oled-panelen. Dankzij zijn processor van de nieuwste generatie (Alpha 9 Gen 5) en het toonaangevende WebOS-besturingssysteem van LG staat de tv garant voor een natuurlijk vloeiend beeld. Nog een handig feit: de tv beschikt over 4 HDMI 2.1-poorten waarop je al je gamingapparatuur kan aansluiten, en als kers op de taart geniet je van een heldere geluidskwaliteit met virtual surround 7.1.2 (40 W).

Een alternatief van hogere kwaliteit, maar met een veel hoger prijskaartje, is het model LG OLED 4K G2 65†inch. Met de nieuwe tv LG OLED 8K Z2 77 inch verlegt het merk tot slot de grenzen van de technologie dankzij de 8K uhd-resolutie met verbluffende kleuren, helderheid en zwartdiepte.

Tv Philips UHD 4K 75†inch 75PUS8807/12 The One

Tv Philips UHD 4K 75†inch 75PUS8807/12 The One

Wil je een tv kopen om tv-films of video-on-demand te kijken (Netflix, ...), dan is de nieuwe Philips UHD 4K 75 inch 75PUS8807/12 The One ideaal! Zijn kleurprestaties, dynamische contrast en lichtintensiteit van topklasse zijn de belangrijkste troeven en het toestel is aan 3 zijden uitgerust met Ambilight. Deze Philips-tv ondersteunt de meeste HDR-indelingen en hij beschikt over alle aansluitmogelijkheden om gamers tevreden te stellen.

Tv Samsung Neo QLED 4K 65†inch 65QN93B

Tv Samsung Neo QLED 4K 65†inch 65QN93B

Met het in 2022 verschenen topmodel 65QN93B verlegt Samsung de grenzen van de technologie nog verder. Het beeld van deze qled-tv is onnavolgbaar helder in zowel de lichtste als de donkerste zones van het beeld. Het merk heeft zijn Quantum Matrix-technologie in het scherm geïntegreerd om de mini led-lichttechnologie te bedienen. De slimme Neo Quantum Processor 4K optimaliseert de kwaliteit van elk afzonderlijk frame door rekening te houden met het omgevingslicht en jouw gewoonten, en ook de antireflectiefilter en de oogcomfortmodus zullen je zeker bevallen. Dit model is bovendien ideaal voor gamers dankzij de HDR-technologie, waardoor het beeld zelfs bij de nieuwste games naadloos vloeiend wordt weergegeven en nooit hapert. En het geluid? Dat wordt voor al je programma's verzorgd door de vernieuwde versie van Dolby Atmos.

Tv Samsung Neo QLED 8K 75 inch QE75QN900B

Tv Samsung Neo QLED 8K 75 inch QE75QN900B

1 miljard kleuren, dat is wat de tv Samsung UHD 8K Neo QLED 75 inch QE75QN900B je te bieden heeft! Voor een qled smart-tv is de diepte van de zwarttinten verbluffend dankzij de mini led-achtergrondverlichting. De hoogwaardige beeldkwaliteit van dit toestel overbrugt zelfs bijna het verschil tussen oled en qled. 8K ultrahogedefinitie is nog net iets te vooruitstrevend, want er zijn weinig programma's die deze technologie al ondersteunen, maar door deze definitie weet je wél dat je toestel lang relevant zal blijven. Ook het Dolby Atmos-surroundgeluid (90 W) is een troef die je zeker zal waarderen. Laat je omverblazen door de geluidseffecten in je films, tv-series en videogames! Het enige nadeel is de nieuwe Smart Hub-interface: deze dwingt je het actieve programma te sluiten als je de kalibratie-instellingen van de tv wil openen.
 
Een mooi alternatief van Samsung is de connected tv Neo QLED 4K 85 inch 85QN95A uit 2021, die nog steeds de beste is van de huidige 4K-tv's.
 

Tv Sony Bravia OLED 4K 55†inch XR55-A95K

Tv Sony Bravia OLED 4K 55†inch XR55-A95K

Met de Bravia-reeks onderscheidt Sony zich van zijn concurrenten door ultra hd-tv's te ontwikkelen die altijd aan de spits van de technologie staan. En de A95K-serie, verkrijgbaar met beelddiagonaal 55 of 65 inch, is geen uitzondering op de regel. Kijk maar naar de Sony Bravia OLED 4K 55 inch XR55-A95K. De nieuwe qd oled-schermtechnologie verbetert de beeldkleuren in 4K uhd en maakt het toestel HDR-compatibel (HDR10, HLG en Dolby Vision). Deze tv is ook een uitstekende keuze voor gamers dankzij de optimale beeldverwerking, VRR-compatibiliteit, reactiesnelheid en responstijd van slechts 16,3 ms, aangepaste connectiviteit, ...
 
De Bravia-tv's van Sony zijn altijd van uitstekende kwaliteit en zeker het ontdekken waard. Wij kunnen je het model Sony OLED 4K Bravia 65 inch XR-65A90JAEP alvast warm aanbevelen.

Ook interessant voor jou

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters