Een videoprojector / beamer kopen

Alle beamers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke videoprojector / beamer bekijken

ACER

BENQ

CANON

EPSON

SALORA

Bekijk hier het oude gamma van de beamers

Beamer - Videoprojector / Beamer kopen - Vanden Borre

Je kan een Beamer kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Beamer online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Beamer online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Beamer aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Beamer betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Beamer gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Beamer via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Beamer. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een projector/beamer kiezen?

Waarvoor ga je de projector gebruiken?

Een beamer in de woonkamer

Vanavond maak je van je woonkamer een echte bioscoop! Hoe pak je dat aan? Het hangt natuurlijk af van de indeling van je woonkamer: ofwel plaats je de projector dichtbij of veraf om het beeld op groot scherm te projecten. Kies best voor een 5.1-installatie met 5 luidsprekers en 1 subwoofer. Sommige projectoren beschikken over een ingebouwde geluidsversterker en zijn tegenwoordig bijna geruisloos. Handig, zowel voor computerpresentaties als gameconsoles want zo lijkt het alsof je middenin een spannende film of videospelletje zit.

Waar ga je je beamer plaatsen? Je hoeft geen tafeltje meer in het midden van je ruimte of vlak voor het scherm te plaatsen. Zet ze aan één kant van je kamer en het toestel projecteert de beelden zijdelings. Zo staat de projector nooit meer in de weg. Dat noemt men de ’keystone correctie’.

Wil je misschien een groot beeld projecteren, maar beschik je over een kleine ruimte? Wij hebben de oplossing: een short-throw-projector. Zo’n beamer projecteert een groot beeld vanop een korte afstand. Hij is eerder geschikt voor presentaties, maar je mag gerust een full hd short-throw-beamer gebruiken als homecinema-projector.

Wist je dat full hd-projectors perfect zijn om te verbinden met spelconsoles en pc’s? Kies je voor een HD 720p model, dan geniet je van een hd-beeld, zeer geschikt voor blu-ray-films en hd-gameconsoles. Wens je een nog betere resolutie? Opteer dan voor een full hd-model. Zo geniet je van een ongeziene detailweergave.
bloc1_beamer.jpg :

  • Hier vind je een overzicht van de verschillende resoluties: SVGA (800 x 600 pixels), XGA (1024 x 768 pixels), WXGA (1280 x 800 pixels), WUXGA (1920 x 1200 pixels), WVGA (854 x 480 pixels), WSVGA (1024 x 576 pixels), WXGA (HD Ready) (1280 x 780 pixels), full HD (1920 x 1080 pixels) en 4K UHD. Hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder het beeld. 
Wil je het hele gezin trakteren op de laatste vakantiefoto’s? Verbind je beamer met je computer en projecteer je mooiste vakantiekiekjes. Of vraag je vrienden om met z'n allen op de spelconsole te spelen. Filmliefhebbers kunnen met een full hd-toestel genieten van een betere beeldkwaliteit. Sommige modellen beschikken ook over wifi zodat je draadloos je laptop of pc kan verbinden.

Een beamer op kantoor

Zoals eerder vermeld, is een videoprojector ook een goede oplossing om bijvoorbeeld je professionele PowerPointpresentaties of Excel-grafieken te projecteren. Bepaalde modellen beschikken over een ideale resolutie voor zakelijk gebruik. Door hun grote helderheid hoef je de lichten van de vergaderzaal niet allemaal te dimmen om je documenten te projecteren. Weetje: ultra-heldere projectorenbedragen 3000 lumen en meer (en gaan tot 12000 lumen). Heb je een draagbare projector nodig die je thuis van de ene kamer naar de andere verhuist? Ben je een professional en gebruik je je beamer regelmatig op verplaatsing? Er bestaan lichte en compacte modellen die je makkelijk verplaatst.
bloc2_waarvoor_ga_je_de_projector_gebruiken.jpg :

Voor een uitstekende projectie

Een projectiescherm biedt je het ideale oppervlak om kleuren en licht weer te geven, zonder weerkaatsingen. Een scherm is dus onmisbaar om voluit van de definitie van je beamer te genieten. Op een muur reflecteert het licht minder dan op een projectiescherm.

Waar moet je zeker op letten? Om een duidelijk beeld te verkrijgen moet de lamp van de projector erg krachtig zijn, zeker wanneer je het toestel in een grote zaal wil gebruiken of wanneer de zaal sterk verlicht is. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in ANSI-lumen (lichtopbrengst). Je kiest zelf het vermogen in functie van het oppervlak van de ruimte waarin je projecteert. Voor een gewone woonkamer is 1800 ANSI lumen perfect.

Tijdens je filmavondjes werkt de beamer onafgebroken. Hij moet dan ook zo lang mogelijk meegaan. Ventilatie is daarbij essentieel, onder meer om de lamp af te koelen voordat het toestel volledig wordt uitgeschakeld. De levensduur van de allerbeste lampen schommelt tussen 1000 en 6000 uur. Om je een idee te geven: met een 1000 lumen lamp van 2000 uren bekijk je 1000 films.

En het contrast? Die regelt het verschil in lichtsterkte tussen de donkere en meer heldere delen van je beeld. Sneeuwwit en gitzwart: het contrast is heel belangrijk voor de dieptedimensie van de beelden. Met een beamer is het contrast nog beter als het beeld wordt geprojecteerd op een mat en effen oppervlak zoals een projectiescherm. De gemiddelde waarde van 600: 1 geeft je alvast een goed contrast.
bloc4_voor_een_uitstekende_projectie.jpg :

Tover je woonkamer om tot homecinema

Heb je de 3D-technologie al geprobeerd? Je vindt ze terug in de wereld van de beamers. Een 3D-beeld kan op twee manieren opgewekt worden:
  • de actieve techniek toont razendsnel verschillende beelden voor het linker- en rechteroog op het scherm. De actieve 3D-bril sluit dan afwisselend de linker- en de rechterkant van de bril af, waardoor een 3D-beeld ontstaat.
  • bij de passieve techniek worden de verschillende beelden voor het linker- en rechteroog tegelijkertijd op het scherm getoond, maar op verschillende ‘lijnen’. De passieve 3D-bril zorgt er vervolgens voor dat elk oog enkel de lijnen ziet die daarvoor bestemd zijn.
bloc5_tover_je_woonkamer_om.jpg :

Lees nog even ditÖ

Weet je waarom de ventilator nog blijft draaien als de projectie afgelopen is? Wel, dat is voor een maximale levensduur van de lamp. Het is belangrijk dat ze goed afkoelt. De ventilator stopt pas met werken wanneer de lamp de geschikte temperatuur heeft bereikt. Schakel daarom de videoprojector nooit uit voordat de ventilator stopt.

Overzicht merken voor videoprojector / beamer

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters