Een videoprojector / beamer kopen

Alle beamers bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle beamers
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke videoprojector / beamer bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de beamers

 • beamer - Videoprojector / Beamer kopen - Vanden Borre

  Je kan een beamer kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een beamer online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een beamer online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * beamer aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * beamer betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de beamer gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een beamer via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een beamer. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe kies ik een videoprojector?

  • Een bioscoop bij u thuis!

   TSSvdpj_console.jpg :

   Vanavond wordt uw woonkamer een bioscoop! Vanavond wordt uw woonkamer een bioscoop ! Afhankelijk van de indeling van uw woonkamer kunt u de projector dichtbij of veraf installeren en het beeld op groot scherm projecten. De nieuwste modellen geven een uitzonderlijk helder beeld en werken bijna geruisloos. Zo zit u direct midden in de actie van uw film of videogame.

    

   Bekijk de videoprojectors voor films en spelletjes

  • Ongelooflijk intelligent!

   Resolutie

   HD-videoprojectors zijn perfect om te verbinden met spelconsoles en pc’s. Door te kiezen voor een HD 720p model kunt u genieten van een high definition beeld, dat zeer geschikt is voor blu-ray films en HD gameconsoles. Voor een nóg betere resolutie, opteert u best voor een Full HD-model. Zo kunt u genieten van een ongeziene detailweergave.

    

   Bekijk alle Full HD-videoprojectors

    

   Hier een overzicht van de verschillende resoluties: SVGA (800 x 600 pixels), XGA (1024 x 768 pixels), WXGA (1280 x 800 pixels), WUXGA (1920 x 1200 pixels), WVGA (854 x 480 pixels), WSVGA (1024 x 576 pixels), WXGA (HD Ready) (1280 x 780 pixels), Full HD (1920 x 1080 pixels) en 4K UHD. Hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder het beeld.

    

   Projectieafstand

   Weg met die projectoren op een klein tafeltje in het midden van de kamer. Sommige videoprojectoren hoeven zelfs niet meer vlak voor het scherm geplaatst te worden. Zet ze aan één kant van de kamer en het toestel projecteert de beelden zijdelings. Zo belemmert het apparaat nooit meer uw zicht.

   Wenst u een groot beeld te projecteren, maar beschikt u niet over voldoende ruimte voor de geschikte projectieafstand? Een videoprojector met een korte brandpuntsafstand (short-throw) lost dit probleem op.

    

   Bekijk alle short-throw videoprojectors

    

   Connectiviteit

    

   U kunt de videoprojector verbinden met uw computer om met het hele gezin de foto’s van uw laatste vakantie te bekijken. Of u kunt uw vrienden vragen om met z'n allen op de spelconsole te spelen. Filmliefhebbers kunnen met een Full HD-toestel genieten van een betere beeldkwaliteit. Sommige modellen beschikken ook over Wi-Fi zodat u draadloos uw laptop pf pc kunt verbinden.

    

   Bekijk alle videoprojectors met Wi-Fi

    

    

  • Voor op kantoor

   Bent u op zoek naar een videoprojector die perfect is voor uw professionele projecties (Powerpoint presentaties, Excel grafieken…)? Bepaalde modellen beschikken over een ideale resolutie voor alle kantoordoeleinden. Door hun grote helderheid hoeft u niet meer alle lichten in de vergaderzaal te dimmen om uw documenten te projecteren. Duidelijk en leesbaar, zo moet een presentatie zijn.

    

   Heeft u een draagbare projector nodig die u thuis van de ene kamer naar de andere kunt verhuizen? Bent u een professional en moet u zich regelmatig verplaatsen met uw materiaal ? Er bestaan lichte en compacte modellen die gemakkelijk te verplaatsen zijn.

    

   Bekijk alle videoprojectors voor het kantoor

  • Het projectiescherm

   BCecran.jpg :

   Het projectieoppervlak is ook van belang. Een projectiescherm biedt u het ideale oppervlak om kleuren en licht weer te geven, zonder hinderlijke weerkaatsingen. Een scherm is dus onmisbaar om voluit van de definitie van uw videoprojector te genieten.

    

   Bekijk alle projectieschermen

  • Helderheid

   Om een duidelijk beeld te verkrijgen moet de lamp van de videoprojector erg krachtig zijn, zeker wanneer u het toestel in een grote zaal wilt gebruiken of wanneer de zaal sterk verlicht is. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in ANSI lumen. U kiest zelf het vereiste vermogen in functie van de grootte van de kamer waarin u de projector wilt gebruiken. Voor een doorsnee woonkamer is 1800 ANSI lumens een goede keuze.

  • Contrast

   Het contrast regelt het verschil in lichtsterkte tussen de donkere en meer heldere delen van uw beeld. Sneeuwwit en gitzwart: het contrast is van cruciaal belang voor de dieptedimensie van de beelden. Met een videoprojector is het contrast nog beter als het beeld wordt geprojecteerd op een mat en effen oppervlak zoals een projectiescherm. De gemiddelde waarde van 600 : 1 geeft u alvast een goed contrast.

  • Geluidsniveau

   Het gezoem van de ventilator van de projector kan storen. Daarom zijn videoprojectoren vandaag zo ontworpen dat ze bijna geruisloos zijn. Het geluid van heel wat projectoren is tegenwoordig niet hoger dan 30 dB. Zo kunt u nog meer genieten van uw home cinema.

  • Levensduur van de lamp

   De lamp is het hart van uw videoprojector. Tijdens uw filmavondjes werkt ze onafgebroken. Ze moet dan ook zo lang mogelijk meegaan. Ventilatie is daarbij essentieel, onder meer om de lamp af te koelen voordat het toestel volledig wordt uitgeschakeld. De levensduur van de allerbeste lampen schommelt tussen 1000 en 6000 uur. Om u een idee te geven: met een 1000 lumens lamp van 2000 uren kunt u 1000 films bekijken.

  • Ingebouwde versterker

   BCvdpj_homeci.jpg :

   Voor een home cinema-vertoning kiest u het best voor een 5.1-installatie met 5 luidsprekers en 1 subwoofer. Sommige videoprojectoren beschikken over een ingebouwde geluidsversterker. Handig, zowel voor computerpresentaties als gameconsoles!

  • 3D-projectie

   De 3D-technologie introduceert zich nu ook in de wereld van de videoprojectors. Een 3D-beeld kan op twee manieren opgewekt worden:

    

   • de actieve techniek toont razendsnel verschillende beelden voor het linker- en rechteroog op het scherm. De actieve 3D-bril sluit dan afwisselend de linker- en de rechterkant van de bril af, waardoor een 3D-beeld ontstaat,
   • bij de passieve techniek worden de verschillende beelden voor het linker- en rechteroog tegelijkertijd op het scherm getoond, maar op verschillende ‘lijnen’. De passieve 3D-bril zorgt er vervolgens voor dat elk oog enkel de lijnen ziet die daarvoor bestemd zijn.

    

   Bekijk alle videoprojectors met 3D-projectie

 • Overzicht merken voor videoprojector / beamer