Een gasfornuis kopen

Alle gasfornuizen bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke gasfornuis bekijken

AEG

BEKO

BORETTI

DELONGHI

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de gasfornuizen

Gasfornuis - Gasfornuis kopen - Vanden Borre

Je kan een Gasfornuis kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Gasfornuis online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Gasfornuis online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Gasfornuis aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Gasfornuis betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Gasfornuis gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Gasfornuis via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Gasfornuis. Zoek een winkel in je buurt.

Welk gasfornuis kies je?

Hoe groot moet je gasfornuis zijn?

Welk gasfornuis je kiest, hangt af van het aantal gasbranders dat je wenst:
bloc4_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Daarnaast hangt je keuze ook af van de configuratie van je keuken. Gasfornuizen bestaan in verschillende groottes:
  • Standaardgasfornuizen met een breedte van 60 cm;
  • Heb je slechts een kleine keuken? Geen paniek, want er zijn ook gasfornuizen van minder dan 60 cm;
  • En omdat gasfornuizen een steeds prominentere plaats krijgen in de keuken, zijn er ook modellen met een breedte van 90 cm, 100 cm of zelfs nog meer. Ze geven niet alleen een extra cachet aan je keuken maar je zit ook niet meer met stelen van pannen en kookpotten die de hele kookplaat inpalmen!
Wil je een breedte op maat? Geen probleem: je kan inlichtingen vragen in een van onze winkels. Een specialist zal voor jou een model bestellen dat in je keuken past!
bloc3_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Welk materiaal?

Gasfornuizen worden doorgaans vervaardigd uit twee materialen:
  • gietijzer: dit materiaal is uitstekend bestand tegen de hitte, bijzonder stevig en ook zeer stabiel.
  • email: dit materiaal is roestvrij en heel makkelijk te onderhouden. Gasfornuizen van email zijn echter minder sterk dan gasfornuizen van gietijzer, wat een probleem kan zijn als je soms oude gietijzeren potten gebruikt.

Ontsteking met ťťn hand, wat is dat?

Ontsteking met één hand wordt steeds couranter. Ze is makkelijk te gebruiken en heel efficiënt, zodat koken op gas een nieuwe ervaring wordt. Bij bepaalde gasfornuizen hoef je gewoon de gasknop om te draaien en je krijgt onmiddellijk een vlam.

Je gasfornuis moet daarvoor wel worden aangesloten op een stopcontact. Heel wat gasfornuizen gebruiken een elektrische weerstand als grill. Dan heb je een stopcontact met een smeltveiligheid van 16A nodig.

Er bestaan ook gasfornuizen met een grill op gas.
bloc2_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Maximale veiligheid

Ben je wat bang voor gas? Geen paniek, want gasfornuizen zijn uitstekend beveiligd! In het ovengedeelte wordt het gas automatisch afgesloten, wat nodig is als de vlam per ongeluk dooft. Sommige modellen bieden deze beveiliging ook in het kookgedeelte.
bloc5_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

En hoe zit het met de schoonmaak?

Je kan een gasoven met de hand schoonmaken, maar dat is een vrij lastige klus. Een katalyseoven biedt heel wat voordelen op dat vlak. Hij is immers zelfreinigend. Doorgaans is alleen de achterwand katalytisch en moet je de andere wanden nog met de hand schoonmaken. Sommige gasovens beschikken echter over meerdere katalytische wanden.

Hoe dat werkt? Zodra de oven 200-220 °C bereikt, voeren de microporeuze emailwanden het opgespatte vet en vuil geleidelijk aan af. Je hoeft enkel de stofresten van het oxidatieproces bij elkaar te vegen.

Het katalysesysteem is bovendien heel ecologisch aangezien het weinig energie verbruikt. De efficiëntie is echter beperkt in de tijd. Na 5 tot 7 jaar moet je de katalysewanden vervangen en zijn ze weer volledig efficiënt.

Zoek je een oven die volledig zelfreinigend is? Kies dan voor een gemengd fornuis. Die heeft gasbranders bovenaan en een elektrische oven onderaan. Sommige van deze fornuizen zijn volledig zelfreinigend dankzij de pyrolysefunctie.
bloc6_TIPK_cuisi_gaz_1.jpg :

En braden?

Als je vlees wil braden, kies dan voor een gasfornuis met draaispit. Dankzij de motor achteraan of aan de zijkanten van je oven kan je heel homogeen je mooiste stukken vlees braden. Smakelijk!
bloc7_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Welk type oven kies je?

Wil je een oven die snel voorverwarmt en snel bakt en waarin geen enkele taart mislukt? Kies dan voor een oven met draaiende warmte. Bepaalde gasfornuizen beschikken over dit model en bieden je meer functionaliteiten dan een klassieke convectieoven.

Overzicht merken voor gasfornuis

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters