Een gasfornuis kopen

Alle gasfornuizen bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke gasfornuis bekijken

AEG

AMICA

BEKO

BORETTI

DELONGHI

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de gasfornuizen

Gasfornuis - Gasfornuis kopen - Vanden Borre

Je kan een Gasfornuis kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Gasfornuis online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Gasfornuis online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Gasfornuis aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Gasfornuis betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Gasfornuis gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Gasfornuis via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Gasfornuis. Zoek een winkel in je buurt.

Welk gasfornuis kies je?

Hoe groot moet je gasfornuis zijn?

Welk gasfornuis je kiest, hangt af van het aantal gasbranders dat je wenst:
bloc4_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Daarnaast hangt je keuze ook af van de configuratie van je keuken. Gasfornuizen bestaan in verschillende groottes:
  • Standaardgasfornuizen met een breedte van 60 cm;
  • Heb je slechts een kleine keuken? Geen paniek, want er zijn ook gasfornuizen van minder dan 60 cm;
  • En omdat gasfornuizen een steeds prominentere plaats krijgen in de keuken, zijn er ook modellen met een breedte van 90 cm, 100 cm of zelfs nog meer. Ze geven niet alleen een extra cachet aan je keuken maar je zit ook niet meer met stelen van pannen en kookpotten die de hele kookplaat inpalmen!
Wil je een breedte op maat? Geen probleem: je kan inlichtingen vragen in een van onze winkels. Een specialist zal voor jou een model bestellen dat in je keuken past!
bloc3_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Welk materiaal?

Gasfornuizen worden doorgaans vervaardigd uit twee materialen:
  • gietijzer: dit materiaal is uitstekend bestand tegen de hitte, bijzonder stevig en ook zeer stabiel.
  • email: dit materiaal is roestvrij en heel makkelijk te onderhouden. Gasfornuizen van email zijn echter minder sterk dan gasfornuizen van gietijzer, wat een probleem kan zijn als je soms oude gietijzeren potten gebruikt.

Ontsteking met 殚n hand, wat is dat?

Ontsteking met één hand wordt steeds couranter. Ze is makkelijk te gebruiken en heel efficiënt, zodat koken op gas een nieuwe ervaring wordt. Bij bepaalde gasfornuizen hoef je gewoon de gasknop om te draaien en je krijgt onmiddellijk een vlam.

Je gasfornuis moet daarvoor wel worden aangesloten op een stopcontact. Heel wat gasfornuizen gebruiken een elektrische weerstand als grill. Dan heb je een stopcontact met een smeltveiligheid van 16A nodig.

Het voordeel van een elektrische grill t.o.v. een grill op gas is, afhankelijk van het fornuis, dat je de grill dan in combinatie met een andere warmtebron kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld onderwarmte

Er bestaan ook gasfornuizen met een grill op gas.
bloc2_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Welk type oven kies je?

Wil je een oven die snel voorverwarmt en snel bakt en waarin geen enkele taart mislukt? Kies dan voor een oven met warme lucht. Bepaalde gasfornuizen beschikken over dit model en bieden je meer functionaliteiten dan een klassieke convectieoven.

Wist je dat? Het voordeel van een gasoven met warme lucht t.o.v. een elektrische warmeluchtoven, is dat het voedsel iets minder zal uitdrogen. Gas (symbool “H”) produceert nl. een klein beetje vocht (water = H²O) bij het opwarmen. Perfect wanneer je een heerlijk gebraad wilt bijv. Bovendien is koken op gas milieuvriendelijk. Gasovens met warmelucht hebben tal van voordelen omdat ze convectie-warmte (“traditionele warmte”) combineren met de mogelijkheid om te koken met warmte dat actief rondgeblazen wordt dankzij een interne ventilator. Daarbij bak je in warmelucht-modus taarten, braadstukken en ander voedsel sneller dan in de convectie-modus. Bovendien is het mogelijk om meerdere gerechten tegelijkertijd op verschillende niveaus te bereiden. En wat is het voordeel van een elektrische oven? De lucht is droog en daarom beter voor het koken van sommige soorten gebak of quiches.
bloc5_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Maximale veiligheid

Ben je wat bang voor gas? Geen paniek, want gasfornuizen zijn uitstekend beveiligd! In het ovengedeelte wordt het gas automatisch afgesloten, wat nodig is als de vlam per ongeluk dooft. Alle modellen bieden deze beveiliging ook steeds in het kookgedeelte.

En hoe zit het met de schoonmaak?

Je kan een gasoven met de hand schoonmaken, maar dat is een vrij lastige klus. Een katalyseoven biedt heel wat voordelen op dat vlak. Hij is immers zelfreinigend. Doorgaans is alleen de achterwand katalytisch en moet je de andere wanden nog met de hand schoonmaken. Sommige gasovens beschikken echter over meerdere katalytische wanden.

Hoe dat werkt? Zodra de oven 200-220 °C bereikt, voeren de microporeuze emailwanden het opgespatte vet en vuil geleidelijk aan af. Je hoeft enkel de stofresten van het oxidatieproces bij elkaar te vegen.

Het katalysesysteem is bovendien heel ecologisch aangezien het weinig energie verbruikt. De efficiëntie is echter beperkt in de tijd. Na 5 tot 7 jaar moet je de katalysewanden vervangen en zijn ze weer volledig efficiënt.

Zoek je een oven die volledig zelfreinigend is? Kies dan eerder voor een elektrisch model. Die heeft een elektrische kookplaat bovenaan en een elektrische oven onderaan. Sommige van deze fornuizen zijn volledig zelfreinigend dankzij de pyrolysefunctie.
bloc6_TIPK_cuisi_gaz_1.jpg :

En braden?

Als je vlees wil braden, kies dan voor een gasfornuis met draaispit. Dankzij de motor achteraan of aan de zijkanten van je oven kan je heel homogeen je mooiste stukken vlees braden. Smakelijk!
bloc7_TIPK_cuisi_gaz.jpg :

Goed om te weten!

Elektrische fornuizen en gemengde fornuizen hebben beiden een elektrische oven. Alleen gasfornuizen hebben een oven dat op gas werkt. Merk op dat niet alle gasfornuizen een grill hebben. Als ze er één hebben, is deze vaak elektrisch en vereist enkel een standaard stopcontact of een elektrisch aftakdoos. Als de grill ook op gas werkt, vermelden we duidelijk "grill op gas" op het productblad. Naast de eventuele elektrische grill, kan het gasfornuis ook uitgerust zijn met een elektrische ontsteking. Ook hiervoor is enkel een standaard stopcontact of elektrisch aftakdoos nodig om hiervan te genieten.

Hoe een gasfornuis installeren ?

Uw gasinrichting

Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van uw toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

De omgeving rond uw fornuis

Plaats uw fornuis in een goed verluchte keuken op voldoende afstand van gordijnen.
Verse lucht moet vanuit 1 of meerdere luchtgaten in de muur komen zodat de zuurstof kan ververst worden en de verbrandingsgassen kunnen worden afgevoerd.
Om het meubilair naast uw fornuis te beschermen moet een speelruimte van 2 cm tussen het fornuis en het meubilair worden gelaten. Het aangrenzende meubilair mag ook niet hoger zijn dan het kookvlak van het fornuis en moet voorzien zijn van hittebestendige wanden.
Vcuisiniere1.jpg :

燚e juiste hoogte instellen

Als uw fornuis beschikt over verstelbare voetsteunen, kunt u de hoogte van het kookvlak aanpassen aan het aangrenzende meubilair.
VPiedsreglables.jpg :

Elektrische aansluiting

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op uw oven. Fornuizen zijn meestal uitgerust met een flexibele kabel zonder stekker. Gebruik een genormaliseerde stekker voor de spanning die wordt aangegeven op het specificatieplaatje.
VEtiquette-Cug.jpg :

Elektrische voeding

De kabel bevat drie geleiders.
De aarding is geel/groen.
De voedingskabel van het toestel moet lang genoeg zijn, zodat het ingebouwde toestel kan worden aangesloten op het stopcontact.
Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact en gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.
VCordon-Secteur-Cug.jpg :

Veiligheidsnormen

Sluit uw fornuis aan op uw gasinstallatie; zorg er wel voor dat het fornuis is ingesteld op het gastype dat u zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen).

Eerste gebruik

Voordat u uw oven in gebruik neemt, moet u hem 15 minuten op volle kracht laten opwarmen. De mineraalwol rond de ovenruimte kan een specifieke geur afgeven.
Gebruik kookpotten met een platte bodem die zijn aangepast aan de brander die u gebruikt. De vlammen mogen niet onder de kookpot uit komen, zoniet kan de handgreep verbranden.

Overzicht merken voor gasfornuis

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters