Een gasfornuis kopen

Alle gasfornuizen bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle gasfornuizen
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke gasfornuis bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de gasfornuizen

 • gasfornuis - Gasfornuis kopen - Vanden Borre

  U kan een gasfornuis kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een gasfornuis online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een gasfornuis online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * gasfornuis aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * gasfornuis betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de gasfornuis gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een gasfornuis via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een gasfornuis. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een gasfornuis kiezen ?

  • Technische voorzieningen

   Eenvoudige ontsteking, automatische afsluiting van de gastoevoer als de vlam per ongeluk uitdooft… Makkelijk en veilig: gasfornuizen zijn uitgerust met dezelfde technische voorzieningen als gaskookplaten.

   Bekijk alle gasfornuizen met elektrische ontsteking
   Bekijk alle gasfornuizen met thermokoppelbeveiliging

  • Afmetingen naar keuze

   Een breed gasfornuis (90 cm) met 5 of 6 gasbranders, een smal model (50 cm) met 4 gasbranders of een eerder klassiek fornuis van 55 of 60 cm breed... hoe uw keuken ook is opgebouwd en wat uw wensen ook zijn, met een gasfornuis hebt u meer dan ooit keuze te over.

   Bekijk de gasfornuizen met 4 kookzones
   Bekijk de gasfornuizen met 5 of meer kookzones
   Bekijk de gasfornuizen ≤ 55 cm
   Bekijk de gasfornuizen 56 cm - 89 cm
   Bekijk de gasfornuizen ≥ 90 cm

  • Automatische ontsteking

   De elektrische ontstekning wordt nu in vrijwel alle modellen ingebouwd. U hoeft alleen maar de gasknop om te draaien en de brander wordt aangestoken. De elektrische ontsteking is makkelijk en tijdsbesparend en betekent een grote vooruitgang voor gastoestellen.

   Bekijk de gasfornuizen met elektrische ontsteking

  • Thermokoppel

   Dit veiligheidssysteem dat de gastoevoer afsluit wanneer de vlam per ongeluk wordt gedoofd, is voorzien in de oven en soms ook bovenaan op de kookplaat voor een optimale veiligheid.

   Bekijk de gasfornuizen met thermokoppelbeveiliging

  • Reiniging van de gasoven

   pyro-blanc.jpg :

   U kunt uw oven uiteraard met de hand reinigen, maar dat is een vrij vervelend karwei. U kunt ook kiezen voor de voordelen van een oven met katalyse. De wanden van deze ovens bestaan uit microporeus email en werken ontvettend; dat betekent dat zij het vet afbreken tijdens de bereiding zelf. U hoeft alleen nog de verkoolde restjes weg te halen met een spons. Let op: het katalysesysteem werkt slechts gedurende een bepaalde tijd. U kunt de katalytische wanden wel vervangen om de reinigende werking opnieuw te optimaliseren.
   Tegenwoordig kunnen gasovens ook gereinigd worden via pyrolyse. U hoeft enkel de cyclus op 500°C in te stellen. Vuil en vet verkolen volledig en u hoeft achteraf enkel met een spons over het oppervlak te gaan om assporen te verwijderen.

  • Draaispit

   Dankzij de motor achteraan of aan de zijkant in uw oven braadt u uw malste vlees gelijkmatig goudbruin.

   Bekijk de gasfornuizen met draaispit

 • Hoe een gasfornuis installeren ?

  • Uw gasinrichting

   Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van uw toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

  • De omgeving rond uw fornuis

   Vcuisiniere1.jpg :

   Plaats uw fornuis in een goed verluchte keuken op voldoende afstand van gordijnen.
   Verse lucht moet vanuit 1 of meerdere luchtgaten in de muur komen zodat de zuurstof kan ververst worden en de verbrandingsgassen kunnen worden afgevoerd.
   Om het meubilair naast uw fornuis te beschermen moet een speelruimte van 2 cm tussen het fornuis en het meubilair worden gelaten. Het aangrenzende meubilair mag ook niet hoger zijn dan het kookvlak van het fornuis en moet voorzien zijn van hittebestendige wanden.

  •  De juiste hoogte instellen

   VPiedsreglables.jpg :

   Als uw fornuis beschikt over verstelbare voetsteunen, kunt u de hoogte van het kookvlak aanpassen aan het aangrenzende meubilair.

  • Elektrische aansluiting

   VEtiquette-Cug.jpg :

   De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op uw oven. Fornuizen zijn meestal uitgerust met een flexibele kabel zonder stekker. Gebruik een genormaliseerde stekker voor de spanning die wordt aangegeven op het specificatieplaatje.

  • Elektrische voeding

   VCordon-Secteur-Cug.jpg :

   De kabel bevat drie geleiders.
   De aarding is geel/groen.
   De voedingskabel van het toestel moet lang genoeg zijn, zodat het ingebouwde toestel kan worden aangesloten op het stopcontact.
   Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact en gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.

  • Veiligheidsnormen

   Sluit uw fornuis aan op uw gasinstallatie; zorg er wel voor dat het fornuis is ingesteld op het gastype dat u zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen).

  • Eerste gebruik

   Voordat u uw oven in gebruik neemt, moet u hem 15 minuten op volle kracht laten opwarmen. De mineraalwol rond de ovenruimte kan een specifieke geur afgeven.
   Gebruik kookpotten met een platte bodem die zijn aangepast aan de brander die u gebruikt. De vlammen mogen niet onder de kookpot uit komen, zoniet kan de handgreep verbranden.

 • Overzicht merken voor gasfornuis