Een externe harde schijf of ssd kopen

Alle externe harde schijven bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle externe harde schijven
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke externe harde schijf of ssd bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de externe harde schijven

 • externe harde schijf - Externe harde schijf of SSD kopen - Vanden Borre

  U kan een externe harde schijf kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een externe harde schijf online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een externe harde schijf online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * externe harde schijf aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * externe harde schijf betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de externe harde schijf gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een externe harde schijf via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een externe harde schijf. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een harde schijf kiezen ?

  • 1. Desktop harde schijf: een zolder voor uw multimedia

   Kiezen voor een desktop harde schijf is kiezen voor robuustheid, overdrachtsnelheid en grote opslagcapaciteit. Een desktop harde schijf is niet alleen de perfecte aanvulling voor uw computer, maar ook een kluis voor uw belangrijke gegevens.

  • Plaats nodig voor uw digitale entertainment?

   MyBook_Mirror_150.jpg :

   U koopt uw PC voor een bepaald doel (bureauwerk, gamesÖ). Maar al snel zorgt multimediagebruik ervoor dat u extra opslagcapaciteit nodig hebt. Of u nu fotoís in hoge resolutie wilt opslaan, of videomontages wilt maken met uw HD videocamera, een externe harde schijf komt altijd van pas. Als uw computer in panne valt, bent u er zeker van dat al uw bestanden veilig opgeslagen zijn. Wist u dat desktop harde schijven tegenwoordig al groter zijn dan 1 Tb (1000 Gb)?

   Bekijk alle desktop externe harde schijven

  • Kies uw harde schijf in functie van zijn interface

   BC_DDB_0807_1.jpg :

   In principe volstaat het om de achterkant van uw computer te bekijken om precies te weten welke harde schijf u nodig heeft. U kiest het best een harde schijf met het hoogste debiet dat uw computer aankan. Als uw computer bijvoorbeeld uitgerust is met een usb 2.0-poort en een eSata-poort, dan kiest u het best voor een harde schijf met een eSata-poort, omdat die uw gegevens 5 keer sneller kan overbrengen dan eentje met een usb 2.0-poort. Hoe groter uw bestanden, hoe langer de overdrachtstijd, u kiest dus maar beter voor het grootste debiet

  • 2. Draagbare harde schijf : opslag onderweg

   Sla uw bestanden, muziek, fotoís en videoís op en neem ze onderweg gewoon mee ! De draagbare harde schijf is klein, betrouwbaar, mooi en past gemakkelijk in uw zak zodat u uw gegevens altijd bijheeft.

  • Een harde schijf in uw zak !

   HDD1_8pouces_150.jpg :

   Er bestaan veel oplossingen om gegevens op te slaan: geheugenkaart, usb-stick, externe harde schijfÖ Waarom kiezen voor een externe harde schijf? Gewoon omdat dat de enige manier is om grote capaciteit, snelheid en mobiliteit te combineren! Een harde schijf is onmisbaar als u multimediabestanden onderweg wilt meenemen. Bovendien heeft de draagbare harde schijf het voordeel dat ze niet op het net aangesloten hoeft te worden om te werken: u gebruikt gewoon een usb-aansluiting om uw harde schijf met uw laptop te verbinden en u kunt aan de slag.

   Bekijk alle portable harde schijven

  • Eenvoudig en mooi

   MES_simpleBeau.jpg :

   Licht en dun: de draagbare harde schijf heeft stijl! De fabrikanten hechten veel aandacht aan de buitenkant van de harde schijf: levendige kleuren, geborsteld aluminium, prints Ö iedereen vindt er zijn smaak! Op die manier wordt de draagbare harde schijf een echt designstuk.

   Op welke computer u de harde schijf ook aanluit, hij is altijd meteen klaar voor gebruik. De meeste modellen kunt u via een usb-poort aansluiten Ė een veelgebruikte poort op Pcís en Macs Ė en zijn Plug & Play: u sluit ze aan en kunt ze onmiddellijk gebruiken!

  • Aansluitingen en snelheid

   USB_150.jpg :

   De draagbare harde schijf is ook gemakkelijk wat aansluitingen betreft. U kunt haar op alle types usb-poorten aansluiten zonder dat u iets hoeft te installeren.

   Qua overdrachtsnelheid biedt een usb 2.0-formaat een snelheid van 480 Mbits/s. Dat wil zeggen dat u een film van 750 Gb in 12 minuten van uw harde schijf naar uw computer overgebrengt. Wilt u uw bestanden sneller overbrengen? Kies dan voor een harde schijf met eSata-connectie of usb 3.0-verbinding (10 keer sneller dan de usb 2.0-standaard). Let er wel op dat uw computer ook over deze aansluitingen beschikt.

   U heeft geen plaats meer voor uw foto's en video's op uw tablet of smartphone? Kies voor een harde schijf met Wi-Fi. DeWi-Fi-aansluiting van uw externe harde schijf kunt u gegevens lezen en schrijven op uw smartphone, tablet of pc. Uw harde schijf produceert zijn eigen Wi-Fi signaal en u geniet altijd van een extra draagbare opslagcapaciteit voor uw smartphone of tablet.

   Bekijk alle externe harde schijven met USB 2.0
   Bekijk alle externe harde schijven met USB 3.0
   Bekijk alle externe harde schijven met Wi-Fi

  • Klein formaat, grote capaciteit

   HDD_1To_150.jpg :

   Wilt u graag al uw foto’s, video’s of audiobestanden met u meenemen? Kies dan voor een harde schijf van 1 terabyte (1 Tb = 1000 Gb) of meer. Zo kunt u uw hele multimediabibliotheek in een compact formaat meenemen. Ideaal voor wie veel onderweg is!

  • Bescherm je harde schijf!

   EtuiHDD_violet_150.jpg :

   Bevat uw harde schijf belangrijke gegevens? Zorg er dan voor dat u deze waardevolle en gevoelige opslagruimte goed beschermt. Kies voor een hoes of een etui om uw harde schijf tegen eventuele schokken te beschermen.

  • 3. SSD harde schijf: ultra snelle en compacte oplossing

   Met een SSD (Solid-State Drive) kunt u uw gegevens op een ultrasnelle manier bewaren. U geniet van een zeer hoge lees- en schrijfsnelheid. Een SSD maakt immers gebruik van flashgeheugen dat veel sneller werkt dan een traditionele harde schijf. SSD’s zijn ook robuuster (schokbestendig), compacter en stiller dan gewone harde schijven.

  • Creditcard-formaat

   Met een gewicht van slechts een tiental gram zijn SSD schijven de lichtste en compactste op de markt. Gaande van 1,8 tot 2,5 inch naargelang het model zijn SSD’s niet groter dan een kredietkaart en passen ze heel eenvoudig in uw broekzak.

  • Alle voordelen van SSD's

   SSD’s zijn niet alleen schokbestendiger, ze hebben bovendien een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde. Gewone externe harde schijven hebben een maximale rotatiesnelheid van 7200 RPM. SSD schijven maken gebruik van een flashgeheugen en hebben geen probleem meer met rotatiesnelheid. SSD’s werken dus aanzienlijk sneller dan traditionele harde schijven.

   Bovendien verbruiken SSD schijven veel minder elektriciteit, vooral in stand-by positie. In tegenstelling tot desktop harde schijven maken SSD’s geen lawaai en geven minder warmte af.

   SSD schijven bieden een snellere upload van programma’s, een uitstekende uitvoering van applicaties en een ultrasnelle gegevensoverdracht op uw computer.

   Opgelet! De maximale opslagcapaciteit van SSD schijven blijft voorlopig beperkt tot 256 Gb. Als u echter grote hoeveelheden bestanden wilt bewaren, wordt een desktop of draagbare externe harde schijf aangeraden.


   Bekijk alle SSD schijven

  • Voorzie voldoende plaats

   HDD25vs18_150.jpg :

   Een harde schijf is als een kast of een bibliotheek: als u niet geregeld opruimt, blijft er al gauw geen plaats meer over. Ruim dus ook geregeld het geheugen van uw computer op door zware bestanden te verplaatsen naar uw desktop harde schijf. Om een idee te krijgen: een video van 15 minuten gefilmd met een HD videocamera neemt ongeveer 1 Gb in! Om te vermijden dat u snel te weinig opslagruimte heeft, kiest u dus maar beter de harde schijf met de grootste opslagcapaciteit.

   Bekijk alle externe harde schijven van 2 Gb of meer

  • De Apple harde schijven

   logoApple_104.jpg :

   Er bestaan ook harde schijven die compatibel zijn met Mac-computers. Sommige modellen worden specifiek ontworpen voor Mac-computers, andere zijn compatibel met zowel Mac als PC. U kunt de harde schijf dan gebruiken met beide modellen (op voorwaarde dat u uw computer goed instelt)! Zo kunt u dus gemakkelijk de gegevens van uw Apple toestellen als uw Mac Book, iPod, iPad of iPhone opslaan – maar eerst gaat u uiteraard via iTunes!

   Bekijk alle externe harde schijven compatibel met Mac en PC

 • Hoe een harde schijf gebruiken?

  • Veiligheid en opslag

   ddmmIII0207_104x69.jpg :

   Bent u zeker dat u de bestanden op uw pc niet gaat verliezen? Sla regelmatig uw gegevens en multimediabestanden op! Indien u geen dubbele bestanden wilt, bewaar uw bestanden dan rechtstreeks op uw desktop harde schijf.

   Als u bang bent dat uw persoonlijke video’s en foto’s per ongeluk in kwaadwillige handen zullen vallen, kunt u een encryptie software gebruiken om de inhoud van uw harde schijf volledig of gedeeltelijk te coderen. Deze gratis software maakt het mogelijk dat enkel uw computer deze gevoelige bestanden (bv. TrueCrypt) kan lezen. In geval van een defect van uw computer of diefstal van uw harde schijf zijn uw gegevens in veiligheid!

  • Automatische back-up functie

   BC_DDB_0807_3.jpg :

   U kunt uw harde schijf gebruiken om bestanden op te slaan, maar ook om back-ups van uw belangrijke gegevens te maken. Maar als u achteraf iets in uw bestanden op uw pc verandert, mag u niet vergeten ook het bestand op uw harde schijf te vervangen.

   De ideale oplossing is een model met een automatische back-up-functie. Om dubbel werk te vermijden, vereisen sommige modellen dat u op een knop drukt om hem de opdracht te geven te synchroniseren. Andere modellen synchroniseren met behulp van een ingebouwde software. Hij spoort de aangepaste bestanden op en vervangt ze onmiddellijk.

  • Uw video's op uw televisie!

   Enfant_TV_104.jpg :

   U wenst de videoís van uw desktop harde schijf te bekijken zonder in een multimedia harde schijf te moeten investeren? Er bestaan multimedia adapters die mediaplayers genoemd worden en het mogelijk maken om de meeste videoformaten (.avi, .mov, .mkv, Ö) af te spelen, alsook uw fotoís en liedjes. Sluit uw harde schijf op uw mediaplayer aan via usb en sluit daarna uw mediaplayer op uw tv aan via HDMI of scart. U zit gewoon in uw zetel met de afstandsbediening: er is geen programmatie nodig!

   Bekijk alle mediaplayers

  • Parameters en partities

   LecteursReseau_150.jpg :

   Een harde schijf programmeren is niet verplicht maar biedt nieuwe mogelijkheden. Een FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren maakt het mogelijk om grotere bestanden (meer dan 4 Gb, wat FAT32 niet mogelijk maakt) te kunnen opslaan zoals films die met een HD-videocamera opgenomen werden en die zeer snel meer dan 4000 Mo bereiken!

   Om het formaat van uw harde schijf te kennen, klikt u op uw rechtermuisknop onder Windows en kiest u voor “Properties”: het formaat van uw harde schijf verschijnt onder “file system”.

   Uw FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren is ook een eenvoudig onder Windows:
   - Neem het icoon van uw harde schijf, klik op de rechtermuisknop en kies voor “Format…”
   - Volg de instructies
   - Wanneer u “File system” moet kiezen, selecteert u NTFS
   - Windows begint automatisch met het programmeren (het kan enkele seconden duren maar ook enkele uren naargelang de capaciteit van uw harde schijf)

   Opdracht volbracht, uw harde schijf heeft nu een NTFS-formaat en u kunt uw bestanden van meer dan 4 Gb overbrengen.

   Opgelet! Voor u begint met het formatteren, moet uw harde schijf leeg zijn. Tijdens het formatteren wordt alle huidige info op uw harde schijf verwijderd.

   U kunt ook partities binnen uw harde schijf creëren om uw gegevens te scheiden. U kunt een verschillende naam aan elke partitie geven zoals "G:/Muziek" of "H:/Video’s". U kunt ook één van de partities coderen zodat ze onzichtbaar is voor andere gebruikers.

 • Overzicht merken voor externe harde schijf of ssd