Hoe een harde schijf gebruiken?

Wist u dat een desktop harde schijf een handige extra opslagruimte is? Deze kan niet alleen uw belangrijke gegevens bewaren maar ze ook beschermen !

Veiligheid en opslag

Bent u zeker dat u de bestanden op uw pc niet gaat verliezen? Sla regelmatig uw gegevens en multimediabestanden op! Indien u geen dubbele bestanden wilt, bewaar uw bestanden dan rechtstreeks op uw desktop harde schijf.

Als u bang bent dat uw persoonlijke video’s en foto’s per ongeluk in kwaadwillige handen zullen vallen, kunt u een encryptie software gebruiken om de inhoud van uw harde schijf volledig of gedeeltelijk te coderen. Deze gratis software maakt het mogelijk dat enkel uw computer deze gevoelige bestanden (bv. TrueCrypt) kan lezen. In geval van een defect van uw computer of diefstal van uw harde schijf zijn uw gegevens in veiligheid!

Automatische back-up functie

U kunt uw harde schijf gebruiken om bestanden op te slaan, maar ook om back-ups van uw belangrijke gegevens te maken. Maar als u achteraf iets in uw bestanden op uw pc verandert, mag u niet vergeten ook het bestand op uw harde schijf te vervangen.

De ideale oplossing is een model met een automatische back-up-functie. Om dubbel werk te vermijden, vereisen sommige modellen dat u op een knop drukt om hem de opdracht te geven te synchroniseren. Andere modellen synchroniseren met behulp van een ingebouwde software. Hij spoort de aangepaste bestanden op en vervangt ze onmiddellijk.

Uw video's op uw televisie!

U wenst de videoís van uw desktop harde schijf te bekijken zonder in een multimedia harde schijf te moeten investeren? Er bestaan multimedia adapters die mediaplayers genoemd worden en het mogelijk maken om de meeste videoformaten (.avi, .mov, .mkv, Ö) af te spelen, alsook uw fotoís en liedjes. Sluit uw harde schijf op uw mediaplayer aan via usb en sluit daarna uw mediaplayer op uw tv aan via HDMI of scart. U zit gewoon in uw zetel met de afstandsbediening: er is geen programmatie nodig!

Bekijk alle mediaplayers

Parameters en partities

Een harde schijf programmeren is niet verplicht maar biedt nieuwe mogelijkheden. Een FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren maakt het mogelijk om grotere bestanden (meer dan 4 Gb, wat FAT32 niet mogelijk maakt) te kunnen opslaan zoals films die met een HD-videocamera opgenomen werden en die zeer snel meer dan 4000 Mo bereiken!

Om het formaat van uw harde schijf te kennen, klikt u op uw rechtermuisknop onder Windows en kiest u voor “Properties”: het formaat van uw harde schijf verschijnt onder “file system”.

Uw FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren is ook een eenvoudig onder Windows:
- Neem het icoon van uw harde schijf, klik op de rechtermuisknop en kies voor “Format…”
- Volg de instructies
- Wanneer u “File system” moet kiezen, selecteert u NTFS
- Windows begint automatisch met het programmeren (het kan enkele seconden duren maar ook enkele uren naargelang de capaciteit van uw harde schijf)

Opdracht volbracht, uw harde schijf heeft nu een NTFS-formaat en u kunt uw bestanden van meer dan 4 Gb overbrengen.

Opgelet! Voor u begint met het formatteren, moet uw harde schijf leeg zijn. Tijdens het formatteren wordt alle huidige info op uw harde schijf verwijderd.

U kunt ook partities binnen uw harde schijf creëren om uw gegevens te scheiden. U kunt een verschillende naam aan elke partitie geven zoals "G:/Muziek" of "H:/Video’s". U kunt ook één van de partities coderen zodat ze onzichtbaar is voor andere gebruikers.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters