Hoe een harde schijf gebruiken?

Wist je dat een externe harde schijf een handige extra opslagruimte is? Deze kan niet alleen je belangrijke gegevens bewaren maar ze ook beschermen. Wij leggen je graag uit hoe je een harde schijf het beste gebruikt!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
ddmmIII0207_104x69.jpg

Veiligheid en opslag

Ben je zeker dat je de bestanden op je pc niet gaat verliezen? Sla regelmatig je gegevens en multimediabestanden op! Indien je geen dubbele bestanden wilt, bewaar je bestanden dan rechtstreeks op je desktop harde schijf.

Als je bang bent dat je persoonlijke video’s en foto’s per ongeluk in kwaadwillige handen zullen vallen, kan je een encryptie software gebruiken om de inhoud van je harde schijf volledig of gedeeltelijk te coderen. Deze gratis software maakt het mogelijk dat enkel jou computer deze gevoelige bestanden (bv. TrueCrypt) kan lezen. In geval van een defect van je computer of diefstal van uje harde schijf zijn je gegevens in veiligheid!

BC_DDB_0807_3.jpg

Automatische back-up functie

je kan je harde schijf gebruiken om bestanden op te slaan, maar ook om back-ups van je belangrijke gegevens te maken. Maar als je achteraf iets in je bestanden op je pc verandert, mag je niet vergeten ook het bestand op je harde schijf te vervangen.

De ideale oplossing is een model met een automatische back-up-functie. Om dubbel werk te vermijden, vereisen sommige modellen dat je op een knop drukt om hem de opdracht te geven te synchroniseren. Andere modellen synchroniseren met behulp van een ingebouwde software. Hij spoort de aangepaste bestanden op en vervangt ze onmiddellijk.

Enfant_TV_104.jpg

Je video's op je televisie!

Wens je de video’s van je externe harde schijf te bekijken zonder in een multimedia harde schijf te moeten investeren? Er bestaan multimedia adapters die mediaplayers genoemd worden en het mogelijk maken om de meeste videoformaten (.avi, .mov, .mkv, …) af te spelen, alsook je foto’s en liedjes. Sluit je harde schijf op je mediaplayer aan via usb en sluit daarna je mediaplayer op je tv aan via HDMI of scart. Je zit gewoon in je zetel met de afstandsbediening: er is geen programmatie nodig!

Bekijk alle mediaplayers

LecteursReseau_150.jpg

Parameters en partities

Een harde schijf programmeren is niet verplicht maar biedt nieuwe mogelijkheden. Een FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren maakt het mogelijk om grotere bestanden (meer dan 4 Gb, wat FAT32 niet mogelijk maakt) te kunnen opslaan zoals films die met een HD-videocamera opgenomen werden en die zeer snel meer dan 4000 Mo bereiken!

Om het formaat van je harde schijf te kennen, klik je op je rechtermuisknop onder Windows en kies je voor “Properties”: het formaat van je harde schijf verschijnt onder “file system”.

Je FAT32 harde schijf naar NTFS programmeren is ook een eenvoudig onder Windows:
- Neem het icoon van je harde schijf, klik op de rechtermuisknop en kies voor “Format…”
- Volg de instructies
- Wanneer je “File system” moet kiezen, selecteert je NTFS
- Windows begint automatisch met het programmeren (het kan enkele seconden duren maar ook enkele uren naargelang de capaciteit van uw harde schijf)

Opdracht volbracht, je harde schijf heeft nu een NTFS-formaat en je kan je bestanden van meer dan 4 Gb overbrengen.

Opgelet! Voor je begint met het formatteren, moet je harde schijf leeg zijn. Tijdens het formatteren wordt alle huidige info op je harde schijf verwijderd.

Je kan ook partities binnen je harde schijf creëren om je gegevens te scheiden. Je kan een verschillende naam aan elke partitie geven zoals "G:/Muziek" of "H:/Video’s". Je kan ook één van de partities coderen zodat ze onzichtbaar is voor andere gebruikers.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters