Een inbouwstoomoven kopen

Alle inbouwstoomovens bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke inbouwstoomoven bekijken

AEG

BOSCH

CANDY

MIELE

SIEMENS

SMEG

WHIRLPOOL

Bekijk hier het oude gamma van de inbouwstoomovens

Inbouwstoomoven - Inbouwstoomoven kopen - Vanden Borre

Je kan een Inbouwstoomoven kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Inbouwstoomoven online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Inbouwstoomoven online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Inbouwstoomoven aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Inbouwstoomoven betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Inbouwstoomoven gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Inbouwstoomoven via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Inbouwstoomoven. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een stoomoven kiezen ?

U hebt gekozen voor stoomkoken. Wij geven u graag enkele handige tips om de stoomoven te vinden die het best bij uw behoefte past.

Solo of gecombineerde stoomoven?

Er bestaan twee types stoomovens. Solo stoomovens en gecombineerde stoomovens.


• Solo stoomovens: om voedingsmiddelen te koken, op te warmen en te ontdooien zodat alle mineralen en vitamines behouden blijven.
• Gecombineerde stoomovens: naast de stoomfunctie hebben deze ovens ook een warmeluchtfunctie en kunnen ze, net als traditionele ovens, andere gerechten bakken. Opgelet! In een Solo stoomoven kunt u geen pizza of taart bakken.

 

Bekijk alle Solo stoomovens

Bekijk alle gecombineerde stoomovens

BC_Stoomoven_01.jpg :

Met of zonder druk?

Met Solo stoomovens kunt u met of zonder druk koken. Met gecombineerde stoomovens kunt u enkel zonder druk koken.


Maar wat is het verschil?

 

• Zonder druk koken: koken zonder druk gaat minder snel maar u geniet van een groter kookvolume. Deze ovens hebben temperaturenbereik tussen 40° en 100°C. U kunt op elk moment uw stoomoven openen om nieuwe voedingsmiddelen toe te voegen.


• Met druk koken: deze ovens hebben ook temperaturenbereik tussen 40° en 100°C, maar kunnen ook 101 – 120° bereiken. Met deze ovens gaat het koken sneller. Bovendien helpen ze u een volledig menu voor te bereiden. Het snellere kookproces zorgt voor een nog beter behoud van vitamines en mineralen. De temperatuur kan tot 120°C gaan.

 

Bekijk alle stoomovens onder druk
Bekijk alle stoomovens zonder druk

BC_Stoomoven_03.jpg :

Externe watertoevoer of ingebouwd waterreservoir?

• Onder druk stoomovens hebben een watertoevoer nodig. Hou hiermee dus rekening wanneer u dit type oven overweegt te kiezen of bij de installatie van een nieuwe keuken (water invoer en uitvoer).

• Zonder druk stoomovens werken zowel met externe watertoevoer als met een waterreservoir. Als de oven een waterreservoir heeft, zit het reservoir meestal naast de ovenruimte geplaats en moet het regelmatig bijgevuld worden. Sommige ovens beschikken over een reservoir aan de bovenaan, dat verborgen is achter een gemotoriseerd paneel.

 

Bekijk alle stoomovens met waterreservoir

Bekijk alle stoomovens met externe watertoevoer

BC_Stoomoven_05.jpg :

Welke maat?

Inbouwstoomovens zijn in verschillende maten beschikbaar:


• 36 cm
• 38 cm
• 45 cm: standaard
• 60 cm


Met een stoomoven maakt u meerdere gerechten tegelijkertijd klaar: vis, vlees, groenten… De meeste stoomovens zijn uitgerust met verschillende niveaus (1, 2, 3 of zelfs 4). U verliest dus geen tijd door gelijktijdig op verschillende niveaus gerechten te bereiden.

 

Bekijk alle stoomovens van 36 cm

Bekijk alle stoomovens van 38 cm

Bekijk alle stoomovens van 45 cm

Bekijk alle stoomovens van 60 cm

BC_Stoomoven_06.jpg :

Automatische ontkalking

Bijna alle stoomovens zijn voorzien van een automatisch ontkalkingprogramma.


De stoom die de voedingsmiddelen kookt kan op twee verschillende manieren gecreëerd worden:
• Onmiddellijk in de kookruimte: dit zorgt voor extra kalk in de ruimte
• In het waterreservoir


Met de automatische ontkalkingsfunctie wordt u automatisch gewaarschuwd wanneer u het programma moet lanceren.

 

Bekijk alle stoomovens met automatische ontkalkfunctie

BC_Stoomoven_04.jpg :

Hoe een stoomoven gebruiken ?

Welke voedingsmiddelen stomen?

Vers voedsel
Kies altijd voor verse voedingsmiddelen. Koken met stoom versterkt de smaken en aroma’s van voedingsmiddelen. 
 

Tijd en hoeveelheid
Probeer altijd de kooktijd te respecteren. Met een stoomoven zonder druk kunt u de kooktijd aanpassen naargelang de voedingsmiddelen die verschillende kooktijden hebben, door het ene gerecht na het andere in de oven te plaatsen. Voor sommige voedingsmiddelen is er een langere kooktijd nodig: wortels hebben bijvoorbeeld een langere bereidingstijd nodig dan vis.

BC_Stoomoven_10.jpg :

Welke producten gebruiken?

Met uw stoomoven kunt u allerlei voedingsmiddelen bereiden: groenten, graansoorten, vis, aardappels of vlees.

 

Zeker, u kunt ook pasta en rijst koken. Hiervoor moet u altijd genoeg water in de schaal doen.

 


Verschillende graansoorten kunnen ook in water gekookt worden. Zo maakt u ook quinoa, bulgur, haver, rogge, enz. klaar.

 

Bovendien kunt u eieren koken in uw stoomoven. Daarvoor gebruikt u best een schaal met gaatjes. Voor een zachtgekookt ei heeft u 4 min nodig, voor een hardgekookt ei 10 min.

 

Net zoals u groenten bereidt, kunt u met uw stoomoven ook fruit bereiden. Opgelet! Delicaat fruit, zoals abrikozen, moeten op een temperatuur van 90°C gekookt worden om te vermijden dat de schil scheurt. Het kookproces voor fruit gaat vrij snel: voor stukjes appel heeft u slechts 5 min nodig.

BC_Stoomoven_12.jpg :

Hoe voedingsmiddelen stomen?

a. Groenten


Vóór u begint, moet u de groenten wassen en schillen. U hoeft ze niet te ontdooien om ze in de stoomoven klaar te maken. U kunt verschillende groenten met verschillende kooktijden tegelijk stomen.

 

Als u gekleurde groenten wilt stomen, zoals rode biet, is het aangeraden om een geperforeerde stoomschaal te gebruiken en die schaal op het laagste niveau te plaatsen zodat de andere voedingsmiddelen niet verkleuren.

 

Opgelet! Sommige groenten moeten in water gekookt worden, zoals rode kool.

 

Ter indicatie een overzicht van de aanbevolen kooktijden:

• Asperges: 11 min
• Geschilde aardappels: 20 min
• Kolen: 12 min
• Gesneden wortels: 10 min
• Gesneden paprika’s: 6 min
• Erwtjes: 8 min
• Bonen: 12 min
• Artisjokken: 35 min
• Rode bieten: 40 min
• Rode kool: 30 min
• Spinazie: 4 min
• Courgettes in schijfjes: 4 min


Lees altijd de handleiding om de juiste hoeveelheden te kennen voor een optimale voorbereiding. Als u droge groenten wilt koken (zoals rode bonen of linzen), vergeet dan niet om altijd genoeg water toe te voegen.


b. Vlees


Ofwel kunt u het vlees onmiddellijk in de stoomoven koken, ofwel kunt u het vlees laten bruinen in de pan. Opgelet! U moet altijd het vlees ontdooien vóór u begint te koken. We raden u aan om kip en rundvlees zoals een bouillon (met water) te bereiden.

 

Om de aroma’s van vlees te bewaren, opteert u best voor een schaal met gaatjes. U kunt de vleessaus bewaren door een andere schaal eronder te zetten.

 

Ter indicatie een overzicht van de aanbevolen kooktijden:
• Rundsribbetjes: 70 min
• Kipfilets: 10 min
• Kalkoenlapjes: 6 min
• Rundvlees in blokjes: 50 min

 

c. Vis


Schaaldieren moet u eerst ontdooien, wassen en pellen. Respecteer altijd de kooktijd van schaaldieren zodat het vruchtvlees niet te hard wordt.

 

Ter indicatie een overzicht van de aanbevolen kooktijden:

• Garnalen: 3 min
• Forel: 12 min
• Kabeljauw: 6 min
• Lotte: 10 min
• Tong: 3 min
• Rivierbaars: 8 min
• Tarbot: 5 min

BC_Stoomoven_06.jpg :

Mag ik voedingsmiddelen ontdooien?

Zeker! Om voedingsmiddelen te ontdooien, raden we u aan om de temperatuur op 60°C in te stellen. Vergeet ook niet de verpakking te verwijderen.


Om te vermijden dat voedingsmiddelen in hun eigen vocht baden, zet u ze best in een schaal met gaatjes.

 

 

 

Ter indicatie een overzicht van de aanbevolen ontdooitijden:
• Vruchtenmoes: 15 minutes
• Groenten in blokjes: 15 min
• Garnalen: 5 min
• Gehakt vlees: 20 min
• Kip: 40 min

 

Onthoud ook dat u ook chocolade kunt laten smelten met uw stoomoven: ideaal voor lekkere nagerechten.

 

BC_Stoomoven_07.jpg :

Wanneer mag ik mijn groenten kruiden?

Het is aangeraden om uw groenten te kruiden tegen het einde van het kookproces.

Welk recipiŽnt gebruiken?

Met uw stoomoven krijgt u verschillende schalen bijgeleverd. Er bestaan twee soorten schalen: inoxplaten en stoomschalen met gaatjes.

 

• Stoomschalen met gaatjes (of geperforeerde schalen): zijn geschikt voor het koken van aardappels of andere groenten. Deze schalen zorgen voor een optimale evacuatie van het vocht uit de groenten. Door de gaatjes kan de stoom ook makkelijker alle voedingsmiddelen bereiken.


 
Opgelet! Verdeel de voedingsmiddelen goed over de schaal zodat de stoom alle voedingsmiddelen optimaal en homogeen kan bereiken. Het resterende water wordt in een voorziene schaal opgevangen.

 

BC_Stoomoven_01.jpg :

Overzicht merken voor inbouwstoomoven

Een vraag over een product?
Chat