Een blender/soepmaker kopen

Alle blenders/soepmakers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke blender/soepmaker bekijken

BEKO

BLENDJET

BOSCH

DEJELIN

DOMO

ELECTROLUX

FRIFRI

FRITEL

KALORIK

KENWOOD

KITCHENAID

LAGRANGE

MAGIMIX

MOULINEX

NINJA

NOVA

PHILIPS

PRINCESS

PROLINE

SMEG

TRISTAR

VITAMIX

WMF

Bekijk hier het oude gamma van de blenders/soepmakers

Blender/soepmaker - Blender/Soepmaker kopen - Vanden Borre

Je kan een Blender/soepmaker kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Blender/soepmaker online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Blender/soepmaker online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Blender/soepmaker aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Blender/soepmaker betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Blender/soepmaker gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Blender/soepmaker via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Blender/soepmaker. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe kies je de beste blender?

Standaard blender

Voor het snel mixen van smoothies, coulis of sauzen volstaat een klassieke blender.

De standaard blender is vooral geschikt voor zachte ingrediënten op kamertemperatuur. En wat als je ijsblokjes wil fijnhakken voor je cocktails? Daarvoor vind je hier de geschikte modellen.
bloc2_blender.jpg :

Power blender

Zoals zijn naam al aangeeft, heeft de power blender een bijzonder krachtig vermogen. Met 1200 watt en een tritan mengkom is hij perfect geschikt voor het mixen van harde ingrediënten (walnoten, diepvriesfruit, ijsblokjes). En omdat de voedingsmiddelen zo fijn gemixt zijn, zal je lichaam de voedingsstoffen snel en vlot opnemen.

Sommige power blenders draaien op hoge snelheid. Ze warmen je gerecht zelfs op wanneer je een saus of soep klaarmaakt.
bloc3_blender.jpg :

Vacuüm blender

Het voordeel van de vacuüm blender? Hij houdt alle vitamines, kleur en smaak van je ingrediënten intact. Voordat hij aan het mixen slaat, zuigt hij alle lucht uit de mengkom. Zo komt je bereiding niet in contact met de lucht en wordt alles gezonder en homogener gemixt. Bovendien blijft je smoothie zo langer vers!

Soepmaker en verwarmende blenders

Verwarmende blenders koken je ingrediënten voordat ze ze omtoveren tot een hete soep. Je hoeft enkel je ingrediënten in de kom te doen, het programma te starten en de blender doet de rest. Geen zin om soep te maken? Met sommige modellen stoom je groenten makkelijk of maak je een papje voor je baby. Soms hebben ze zelfs automatische programma's voor soepen met of zonder stukjes, compote en/of een "warmhoudfunctie".
bloc4_blender.jpg :

Welke inhoud?

Maak je meestal kleine hoeveelheden klaar? Dan heb je geen al te grote mengkom nodig. Een kom van 200 mL tot 1 L zal ruimschoots volstaan. Heb je een groot gezin of wil je je blender of soepmaker dagelijks gebruiken, dan kies je beter voor een kom van meer dan 1,5 L.
  • Smoothies om mee te nemen
Om nog snel een smoothie klaar te maken voordat je naar het werk of de les vertrekt, is een blender de beste keuze. Die is niet alleen compact en snel maar bovendien ook superhandig met een kom die tegelijk ook een beker is. En zo heb je meteen ook minder afwas!
bloc7_blender.jpg :

De juiste mix van vermogen en snelheid

Eén ding moet je onthouden als je op zoek gaat naar de beste blender: hoe krachtiger je apparaat, hoe sneller en efficiënter je ingrediënten zullen worden gemixt.

De goedkopere blenders beginnen op 300 W en lenen zich dus voor zachte ingrediënten en kleine hoeveelheden. Gebruik je hardere ingrediënten, dan kies je beter voor een blender van minstens 500 watt. Wil je een zo professioneel mogelijk resultaat? Dan kies je voor een power blender. Die haalt wel 1500 watt en heeft een rotatiesnelheid tot 37 000 tpm.
  • Verschillende snelheden
Met een groot aantal snelheden kan je de intensiteit makkelijk aanpassen aan je recept. Sommige blenders hebben ook een pulse-toets om de rotatiesnelheid geleidelijk aan op te voeren tijdens het mengen. Je kan de snelheid van de messen bovendien ook verlagen als je ingrediënten wil toevoegen zonder de blender uit te zetten.
bloc6_blender.jpg :

Het type mengkom

Een goede blender vraagt ook om een goede mengkom. Mengkommen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen:
  • Kunststof: licht en hanteerbaar maar onderhevig aan krassen en verkleuring naarmate je de mengkom gebruikt.
  • Glas: bestand tegen thermische schokken en geschikt voor de vaatwasmachine.
  • Inox: bestand tegen thermische schokken, onbreekbaar maar niet doorzichtig.
  • Tritan: zeer sterke thermoplastic, vrij van BPA en bestand tegen thermische schokken.
Welk materiaal je ook kiest, de mengkom van je blender kan je probleemloos in de vaatwasser stoppen. Voor een nog snellere reiniging kies je best voor een blender met uitneembaar mes.

En vergeet ook de praktische kant niet! Met een mengkom met schaalverdeling kan je je ingrediënten heel makkelijk doseren. Sommige kommen zijn voorzien van inkepingen die het vocht naar de messen sturen zodat je mengsel heel homogeen wordt.
bloc5_blender.jpg :

Andere voordelen?

And last but not least: de opties. Hier alvast enkele voorbeelden die je kunnen helpen bij je keuze:
  • Een schenktuit;
  • Slipvaste pootjes;
  • De lengte van je elektriciteitssnoer;
  • Een ingebouwde minihakmolen.
Met al deze tips ben je zeker dat je de juiste blender kiest. Aan jou om te bepalen welk type, vermogen en inhoud het best voor je past!

Overzicht merken voor blender/soepmaker

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters