Een amerikaanse frigo of french doors koelkast kopen

Alle amerikaanse frigo's en french doors koelkasten bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle amerikaanse frigo's en french doors koelkasten
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke amerikaanse frigo of french doors koelkast bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de amerikaanse frigo's en french doors koelkasten

 • amerikaanse koelkast/french doors - Amerikaanse frigo of French Doors koelkast kopen - Vanden Borre

  U kan een amerikaanse koelkast/french doors kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een amerikaanse koelkast/french doors online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een amerikaanse koelkast/french doors online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * amerikaanse koelkast/french doors aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * amerikaanse koelkast/french doors betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de amerikaanse koelkast/french doors gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een amerikaanse koelkast/french doors via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een amerikaanse koelkast/french doors. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een Amerikaanse koelkast kiezen ?

  • Ijsblokjes, gemalen ijs en gekoeld water

   201103_ijsverdeler.jpg :

   Wat is er zo uniek aan Amerikaanse koelkasten? Hun grote capaciteit en vooral de aanwezigheid van een automatische verdeler van ijsblokjes, gemalen ijs... en zelfs gekoeld water.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met ijsverdeler

  • Ononderbroken koudeketen

   De koudeketen? Door deze onder controle te houden, vermijdt u de ontwikkeling van bacteriŽn in de etenswaren die u in de koelkast bewaart. Dankzij de geventileerde koeling en de elektronische temperatuurregeling zijn de Amerikaanse koelkasten de kampioenen van de koudeketen!

  • Inhoud en ontwerp op maat van uw keuken

   201103_espresso_sbs.jpg :

   Woont u in een appartement? De modellen van 60 cm diep kunnen door gemiddelde deuropeningen worden vervoerd en zijn probleemloos in de installatie. Op het gebied van design beschikken Amerikaanse koelkasten over erg verleidelijke troeven: inbouwmodellen, wit of met een weerspiegelend oppervlak... er zijn er voor alle smaken en stijlen!

  • Speciale maten

   Let op de afmetingen, met name op de diepte! Amerikaanse koelkasten zijn vaak groter. Zoek modellen die door uw deuropeningen kunnen vervoerd worden en vergeet ook niet te controleren of het toestel niet te groot is voor de plaats die u ervoor hebt gereserveerd in uw keuken.
   Een appartement met een ingerichte keuken? Kies dan een model van 60 cm diep, deuren niet meegerekend.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met corpusdiepte 60 cm

  • Netto-inhoud

   Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de bruikbare inhoud van uw koelkast aan. De gekozen inhoud hangt af van:
   - het aantal gezinsleden;
   - hoe vaak u boodschappen doet;
   - uw eetgewoontes (diepvriesproducten, bereide gerechten, verse producten, ...).
   U doet één keer per week boodschappen? Voorzie dan ongeveer 100 liter per persoon in de koelkast en 40 liter per persoon in de diepvriezer.

  • Watertoevoer

   De verdeler van ijsblokjes, gemalen ijs en gekoeld water moet meestal worden aangesloten op de waterleiding. Sommige modellen hebben geen aansluiting op de waterleiding nodig en werken met een waterreservoir dat u manueel bijvult.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met vaste wateraansluiting
   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met waterreservoir

  • Autonomie

   Een stroomonderbreking, een defect aan het toestel, ... vormen geen probleem. Dankzij de vrij lange autonomie blijven uw voedingswaren vers bij dergelijke incidenten. De autonomie geldt uitsluitend voor het diepvriesgedeelte. De functie ervan: de tijd aangeven die nodig is voor een temperatuurstijging van -18°C naar -9°C, de dooidrempel. Neem voor alle veiligheid een model met een grote autonomie.
   De koelkast kan een autonomie hebben van 6 tot 11 uur, zodat uw voedingswaren goed bewaard blijven in afwachting van een technicus van Vanden Borre.

  • Digitale display

   BCcgrefbas_8.jpg :

   Wenst u permanent een accurate controle van de temperatuur ? Kies dan voor een elektronische regeling! Het koudecircuit wordt automatisch in gang gezet zodat de ingestelde bewaartemperatuur in een mum van tijd wordt bereikt...zonder dat u iets hoeft te doen! De digitale display meldt u steeds de heersende bewaartemperatuur.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met digitale display

 • Hoe gebruik je je koelkast slim, hygiŽnisch en energiezuinig?

  • Stel de ideale temperatuur in

   bloc1_stel_ideale_temperatuur_in.jpg :

   • In de koelkast 
   Heel belangrijk voor een optimale bewaring van je voedingsmiddelen is de binnentemperatuur. Staat de temperatuur te laag? Dan verspil je onnodig energie. Staat ze te hoog? Dan bewaren je voedingsmiddelen minder lang door de vorming van schimmels en bacteriën.

   De ideale temperatuur voor een koelkast is 4°C. Heeft ze een display? Dan check je de binnentemperatuur heel eenvoudig op het scherm. Geen display? De meeste koelkasten beschikken aan de binnenkant over een temperatuurweergave. Anders zet je een koelkastthermometer 12 uur lang in een glas water in de koelkast.  

   • In de diepvriezer

   Voor een diepvriezer ligt de ideale temperatuur tussen -6°C en -18°C. Het aantal sterren op een vriesvak geeft weer tot welke temperatuur het toestel producten kan invriezen:

   * = -6°C
   ** = -12°C
   *** = -18°C

   Wil je producten meerdere maanden kunnen bewaren? Kies dan een model met 3 sterren.

  • Waar plaats je de producten?

   bloc2_waar_plaats_je_de_producten.jpg :

   Als je koelkast via dynamische koeling werkt, wordt de koude lucht via een ventilator verspreid. Het resultaat? Overal dezelfde temperatuur. Je hoeft dus geen rekening te houden met de plaatsing van je producten. Heeft je toestel geen ventilator? Dan is de plaats van de producten wél belangrijk. Want onderaan is het kouder dan bovenaan. Behalve in de groentelade: die is luchtdicht en daarom is het daar warmer. Elk product heeft zijn plekje in je koelkast.

   • Zone 1: bevroren producten
   • Zone 2: geopende potten en dranken 
   • Zone 3: gebakjes, soep, vleeswaren en overschotjes 
   • Zone 4: vlees, rauwe vis, zuivelproducten 
   • Zone 5: groenten en fruit 
   • Zone 6: boter en kaas
   • Zone 7: niet-geopende potten, tubes en eieren
   • Zone 8: medicijnen, kleine flessen 
   • Zone 9: grote flessen en brikverpakkingen 

  • Sommige toestellen hebben een 0°C-zone of vershoudzone. Dit is vaak een aparte lade waarin de temperatuur altijd rond 0°C schommelt. Vis, vlees, fruit en zuivelproducten blijven tot 3x langer vers als je ze in de vershoudzone bewaart. Ook de luchtvochtigheid wordt in deze zone geregeld voor een optimale bewaring.

  • Geef bacteriŽn geen kans!

   bloc3_geef_bacteriŽn_geen_kans.jpg :

   Al gehoord van listeria? Deze bacterie leeft in voedingswaren en veroorzaakt de infectieziekte listeriose. Vooral voor zwangere vrouwen en zieken is listeriose heel gevaarlijk. Volg deze richtlijnen om de verspreiding van de bacterie in voedingswaren te voorkomen:

   1. Was je handen vóór je voedingswaren vastneemt. 
   2. Heb je rauw voedsel gebruikt? Was je keukengerei meteen af. 
   3. Bewaar rauwe voeding apart van gekookt voedsel of etenswaren die klaar zijn voor consumptie. 
   4. Bewaar maaltijdrestjes altijd in potjes met een deksel
   5. Reinig je koelkast regelmatig en ontsmet met bleekwater
   6. Controleer de temperatuur geregeld (die mag onderaan niet hoger liggen dan 4°C). 
   7. Laat bevroren voedingswaren ontdooien in de koelkast
   8. Vries ontdooide producten nooit opnieuw in.

  • Tips voor een lager energieverbruik

   Een koelkast is één van de grootste energieverbruikers in huis. Koelkasten kunnen tot 20% van je jaarlijkse energiefactuur uitmaken. Dankzij enkele eenvoudige gewoonten verlaag je makkelijk je energiekosten:

   • Open je koelkast niet onnodig. 
   • Sluit de deur altijd goed. 
   • Leg geen warme producten in je koelkast. 
   • Plaats je koelkast niet in een te warme of te vochtige omgeving. 
   • Verlucht de ruimte waar je koelkast staat geregeld.

 • Hoe een Amerikaanse koelkast installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een erkend technicus volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

  • Ongewone afmetingen

   Een Amerikaanse koelkast kan dieper zijn dan 70 cm. Controleer de breedte van uw toegangsdeur om zeker te zijn dat het toestel in de kamer kan worden geÔnstalleerd. Indien de deuropening te klein is voor de Amerikaanse koelkast, kunt u de deuren verwijderen om er makkelijker langs te kunnen.

  • De omgeving rond uw Amerikaanse koelkast

   Vespamericain.jpg :

   > Kies een plaats waar u makkelijk toegang hebt tot de waterleiding.
   > Plaats het toestel in een droge en goed verluchte kamer.
   > Vermijd overmatige warmte in de zomer en strenge koude in de winter. Deze kunnen de goede werking van het toestel namelijk verstoren en de koelkast zelfs beschadigen. De omgevingstemperatuur mag niet lager worden dan 10°C. Uw toestel werd ontworpen om optimaal te werken bij een bepaalde omgevingstemperatuur volgens een bepaalde "klimaatklasse" die staat aangegeven op het specificatieplaatje binnenin uw Amerikaanse koelkast.
   > Laat 1 cm speelruimte aan de achterzijde en links en rechts van het toestel; hierdoor wordt minder energie verbruikt.
   > Indien uw toestel wordt ingebouwd in een nis, moet een goede luchtcirculatie rond het toestel verzekerd zijn voor een goede werking. Laat boven de koelkast minstens 30 cm en achteraan minstens 5 cm speelruimte.
   > Plaats uw koelkast ver genoeg van warmtebronnen (kookvuren, convectoren, radiatoren en zonnestralen kunnen namelijk de kleur van de lak van uw toestel veranderen). Een overmatige werking van de compressor leidt tot onnodig meerverbruik.

  • Verstelbare voetsteunen

   VPiedsreglables.jpg :

   Voorzie voldoende ruimte om het toestel op een effen oppervlak te kunnen installeren: als uw koelkast niet mooi horizontaal staat, kan het koelsysteem niet correct functioneren. U kunt het toestel waterpas zetten door de voetsteunen te verstellen.
   Met de verstelbare voetsteunen kunt u uw Amerikaanse koelkast lichtjes achterover laten hellen: op die manier zullen de deuren beter sluiten en vermijdt u energieverspilling.

  • Voor de water- en ijsverdeler

   Veauameric.jpg :

   Indien uw toestel is uitgerust met een water- en ijsverdeler, moet u het aansluiten op de waterleiding.
   De automatische ijsproductie vereist een minimale waterdruk (147 kPa ) die overeenstemt met het vullen van een plastic bekertje in 3 seconden tijd. Indien de waterdruk minder bedraagt dan 147 kPa, moet u uw installatie uitrusten met een aparte pomp om automatisch ijs en koud water te kunnen produceren.
   De toevoerbuis van de watervoorziening mag niet langer zijn dan 12 m. Als de buis langer is, kan de druk verminderen. De watertoevoerbuis mag niet worden blootgesteld aan warmtebronnen. Sluit het toestel enkel aan op een leiding met drinkbaar water.

  • Twee uur wachten

   Indien het toestel horizontaal werd vervoerd, plaats het dan in verticale positie en wacht gedurende twee uur alvorens de stekker in het stopcontact te steken.
   Het is mogelijk dat een kleine hoeveelheid olie in het koelingcircuit is geraakt. U moet de olie de tijd geven om terug naar de motor te vloeien voordat u het apparaat in werking stelt. Doet u dat niet, dan kan de koelkast beschadigd raken.

  • Elektriciteit

   VEtiquette-Americain.jpg :

   Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact.
   Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.
   Indien u nieuwe elektrische voorzieningen aanlegt, voorzie dan een geaard waterdicht stopcontact dat is verbonden met een eenfasemeter van 230 V, een differentieelschakelaar en een zekering (10 of 16 A afhankelijk van het model).

  • Vůůr het eerste gebruik

   Reinig de binnenkant van het toestel met lauw water en afwasmiddel voordat u er etenswaren in opbergt. Droog alles zorgvuldig af.

 • Je koelkast reinigen: tips voor een duurzaam gebruik

  • Je koelkast reinigen: wanneer en hoe vaak?

   bloc1_je_koelkast_reinigen.jpg :

   Het ideale moment om je koelkast te reinigen is natuurlijk wanneer ze volledig leeg is. Zo voorkom je een onderbreking van de koudecyclus. Je etenswaren worden niet blootgesteld aan de omgevingstemperatuur.

   Reinig je koelkast minstens 1 keer per maand voor een hygiënische werking. De legplateaus, roosters, wanden... ze worden allemaal snel vuil. Je hebt er dus alle baat bij om je koelkast vaak schoon te maken.

  • Hoe ga je te werk?

   bloc2_hoe_ga_je_te_werk.jpg :

   Eerst zet je de koelkast uit. Verwijder de legplateaus, laden en deurvakken en reinig ze afzonderlijk. Maak de binnenkant schoon met een spons en een ontsmettende detergent (geen zuiver bleekwater). Er bestaan speciale producten om je koelkast te onderhouden. Begin bovenaan de koelkast. Om het rubber van de deur te reinigen, gebruik je best een tandenborstel. Spoel het nadien af met water.

   Klaar met je koelkast te reinigen? Droog alle oppervlakken, de legplateaus, laden en deurvakken af met een propere doek. Plaats alle afneembare onderdelen opnieuw in de koelkast. Schakel de stroomtoevoer aan en klaar is kees.

  • Een koelkast met diepvriezer reinigen

   Hoe je je koelkast reinigt, weet je ondertussen. Nu de diepvriezer nog. Schakel de stroomtoevoer uit en laat het diepvriesgedeelte ontdooien. Verwijder het ijs door het te laten smelten of maak het los. Tip: gebruik een haardroger om de stukken ijs sneller te smelten. Droog tot slot de binnenkant met een handdoek.

   Sla je het ontdooien liever over? Kies dan voor een model met No Frost-technologie. Die voorkomt ijsvorming. Vocht wordt uit de lucht gehaald en afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.

   Na het ontdooien, reinig je zowel de binnen- als de buitenkant met een sopje van warm water en afwasmiddel of zeep. Opgelet: gebruik geen schuurspons en vermijd contact met zuur en chloor. Die kunnen je diepvriezer beschadigen. Er bestaan ook speciale schoonmaakproducten voor de reiniging van diepvriezers. Goed wrijven over de binnen- en buitenkant en je bent klaar. Leg je diepvriesproducten terug in je vriezer zodra de temperatuur terug onder -10°C zakt.

  • En de buitenkant van mijn vrijstaande koelkast?

   bloc4_buitenkant.jpg :

   Controleer of de lucht aan de achterkant van je toestel correct circuleert. Neem 2 keer per jaar het stof weg van de achterste roosters. Reinig ook regelmatig het condensreservoir op de achterkant van je toestel. De buitenwanden van je koelkast kan je schoonmaken met een spons en wat zeep. Vermijd contact met zuur en chloor.

  • Weg met vieze geurtjes!

   bloc5_weg_met_vieze_geurtjes.jpg :

   Voorkom het ontstaan van vieze geuren in je koelkast door er een geurabsorbeerder in te plaatsen. Heb je dat niet in huis, gebruik dan een halve citroen. Vergeet hem niet te vervangen van zodra hij uitdroogt.

  • Conclusie: je koelkast schoonmaken

   Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Je weet hoe je je koelkast met of zonder vriesvak optimaal kan onderhouden en reinigen zodat ze proper en hygiënisch blijft! En je kent een makkelijk alternatief voor het diepvriesgedeelte: No Frost.

 • Een probleem met uw koelkast? Onze oplossingen

  • Mijn koelkast maakt een vreemd geluid

   U hoort een sissend, borrelend geluid of geluid van lopend water

   > Dit geluid kan ontstaan door de circulatie van koelvloeistof onder hoge druk.
   > Opgelet: ook bij afzetten van de motor kan dit geluid nog enige tijd doorgaan.

   U hoort een ander geluid? Contacteer ons

  • Ik heb water in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_04.jpg :

   Water in groentelade   > Kijk of het afvoergaatje niet verstopt is.
   > Oplossing: reinig het afvoergaatje met een oorstokje.

   
Water op een andere legger/lade   > Kijk of de producten niet tegen de achterwand geplaatst zijn.
   > Oplossing: verplaats deze producten en vermijd contact met de wanden.

  • Ik heb ijs in mijn koelkast


   Wees gerust, het vocht op de koude achterwand kan aanslaan en bevriezen. Als u de deur te vaak opent, heeft de koelkast meer tijd nodig om de ingestelde temperatuur te bereiken en om de automatische ontdooiing te activeren.

   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb waterdruppels op de glazen leggers van mijn koelkast

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 5° en 7°C).
   > Uw koelkast is niet te vol (zorg voor en goede luchtcirculatie binnenin de koelkast).
   > De deur is goed gesloten.
   > Het afvoergaatje is niet verstopt (reinig met een oorstokje en javel).
   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.


   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb een onaangename geur in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_08.jpg :

   Kijk de volgende punten na:

   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.
   > Er zijn geen vervallen etensresten in uw koelkast.

   Tips voor het onderhoud van uw koelkast

   1 Dek producten af en controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum.
   2 Reinig meerdere keren per jaar uw koelkast.
   3 Plaats een geuropnemer in uw koelkast.
   4 Reinig regelmatig het reservoir op de achterkant van de motor.
   5 Reinig de buitenkant met een aangepast reinigingsmiddel. 
   6 Voor inox/roestvrij staal: reinig regelmatig minimum 3 à 4 keer per jaar. 
   7 Vermijd contact met zuur en chloor.

  • De producten in mijn koelkast zijn bevroren

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 4° en 5°C).
   > Plaats geen producten tegen de achterwand.
   > In de meeste koelkasten bevindt de koudste plek zich onderaan (koude lucht daalt).

  • Een ander probleem?

 • Eco advies

  • Een koelkast die 50% minder verbruikt? Kies bewust...

   De huidige generatie koelkasten zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+, A++ en zelfs A+++.
   Een koelkast met energieklasse A+ verbruikt tot 20% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A++ verbruikt tot 40% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A+++ verbruikt tot 60% minder energie.

   Bekijk alle 1deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger
   Bekijk alle 2deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger

  • Ontdooi regelmatig, controleer de dichtingen van de deur, ... Interesse in meer tips om energie te besparen?

   Om uw†koelkast goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden, volstaan enkele simpele maatregelen:

   • Plaats de koelkast niet dichtbij een warmtebron en hou rekening met de klimaatklasse van het toestel. Telkens wanneer de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast zich bevindt, met ťťn graad stijgt, neemt het energieverbruik met 3% toe.
   • Ontdooi het toestel regelmatig (modellen met diepvriezer): Per ijslaag van 2 mm zal het toestel ongeveer 10% meer energie verbruiken.
   • Plaats nooit warm voedsel in een koelkast, maar laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
   • Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De kou die hierbij vrijkomt, gebruikt de koelkast voor koeling.
   • Neem regelmatig het stof weg van de roosters aan de achterkant van†de koelkast.
   • Sluit de deur altijd zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de dichtingen van de deur en vervang ze indien nodig.

  • Wat gebeurt er met mijn oude koelkast als ik een nieuwe bestel?

   U kunt uw†oude toestel in alle Vanden Borre winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien u het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van†uw nieuwe toestel uw oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

   Meer info op :†www.recupel.be

 • Overzicht merken voor amerikaanse frigo of french doors koelkast