Een diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel kopen

Alle diepvrieskasten of diepvriezers tafelmodel bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel bekijken

AEG

AMICA

BAUKNECHT

BEKO

BOSCH

CANDY

EDY

ELECTROLUX

EVERGLADES

HAIER

LIEBHERR

MIELE

SAMSUNG

SIEMENS

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de diepvrieskasten of diepvriezers tafelmodel

Kastdiepvriezer - Diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel kopen - Vanden Borre

Je kan een Kastdiepvriezer kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Kastdiepvriezer online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Kastdiepvriezer online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Kastdiepvriezer aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Kastdiepvriezer betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Kastdiepvriezer gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Kastdiepvriezer via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Kastdiepvriezer. Zoek een winkel in je buurt.

Welke diepvriezer kopen?

Welke diepvriezer kopen: de verschillende modellen

Wil je je diepvriezer in je keukenkast inbouwen? Of heb je liever een diepvrieskoffer om in de kelder te plaatsen? Misschien ben je wel op zoek naar een compacte oplossing waar je extra diepvriesproducten in kan bewaren. We helpen je de verschillende diepvriezers vergelijken.

 • Kastdiepvriezer
  Een kastdiepvriezer neemt relatief weinig plaats in (gemiddeld 60 à 70 cm breed) en heeft handige laden waarin je je producten stockeert. 
 • Diepvrieskoffer
  Met een diepvrieskoffer beschik je over een grote opslagcapaciteit. Ideaal om grote hoeveelheden of grote verpakkingen in te vriezen. 
 • Opzetdiepvriezer
  Een opzetdiepvriezer neemt heel weinig plaats in. Het is een compacte oplossing voor wie wat extra vriesruimte nodig heeft. De netto-inhoud is beperkt. 
 • Combi koelkast-diepvriezer
  Wil je een compacte diepvriezer én een koelgedeelte? Kies dan voor een combinatie van koelkast met diepvriezer.

 • Inbouwdiepvriezer
  Een inbouwdiepvriezer wordt ingebouwd in een kolomkast. De deur van het toestel wordt bedekt met een kastdeur of een decoratiepaneel, zodat de diepvriezer volledig geïntegreerd wordt in je keuken. 
block1_diepvrieskoffer1.jpg :

Hoe groot is je gezin?

Wanneer je een diepvriezer wil kopen, hou je ook rekening met het aantal gezinsleden in huis. Hoe groter je gezin, hoe meer vriesruimte je nodig hebt. De netto-inhoud wordt in liter uitgedrukt en geeft het werkelijke volume producten weer dat je kan opbergen.

Per persoon moet je ongeveer 50 liter voorzien. Bestaat je gezin uit 1 à 2 personen? Dan volstaat een vriezer met een inhoud van 100 liter. Voor 3 à 4 personen heb je een diepvriezer nodig die een netto-inhoud biedt van 100 à 200 liter. En voor grote gezinnen van 5 personen of meer is een vriesruimte van minstens 250 liter aangeraden.

Bespaar veel energie

Een diepvriezer is altijd in werking: een vriezer verbruikt dus constant energie. Afhankelijk van het energielabel verbruikt je toestel meer (A+) of minder energie (A+++). De meest energiezuinige apparaten zijn duurder, maar je bespaart wel veel op je energierekening.

Vanaf 1 maart 2021
gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels zullen gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Hoeveel energie je bespaart, hangt natuurlijk ook af van je gebruik. Laat bijvoorbeeld de deur van je diepvriezer niet te lang open staan.
block3_bespaar_energie.jpg :

No Frost: nooit meer ontdooien

Een diepvriezer moet elk jaar ontdooid worden zodat hij optimaal blijft functioneren. Voor een groter gebruiksgemak bestaan er ook modellen die je nooit hoeft te ontdooien omdat er geen ijsvorming optreedt. Kies voor een diepvriezer met No Frost-technologie en schrap deze jaarlijkse karwei van je to do-lijst.

Alle kastdiepvriezers met No Frost
Alle inbouwdiepvriezers met No Frost
Alle koelkasten met diepvriezers met No Frost

Vries veel etenswaren tegelijkertijd in

Als je veel verse voedingsmiddelen tegelijkertijd in de diepvriezer plaatst, duurt het een tijdje voordat ze allemaal ingevroren zijn.

Met een diepvriezer met snelvries-functie is dat zo geregeld. Hoe? Hij verlaagt tijdelijk zijn binnentemperatuur. Je activeert gewoon de functie 6 uur vóór je nieuwe ingrediënten toevoegt. Zo blijven alle producten diepgevroren en zo worden nieuwe producten snel ingevroren. En eens ze ontdooid zijn, behouden ze hun textuur, goede smaak en vitamines. Perfect als je je maaltijden graag op voorhand bereidt.
block5_vries_etenswaren.jpg :

Een inbouwdiepvriezer kopen: hierop moet je letten

Bij de keuze van een inbouwdiepvriezer moet je met meer criteria rekening houden. Denk maar aan de afmetingen. Eerst kijken we naar het type inbouwdiepvriezer, nadien naar de maten en ten slotte bespreken we de deur.

Onderbouw vs. integreerbaar

Goed om weten: er bestaan 2 soorten inbouwdiepvriezers. Onderbouwdiepvriezers worden gewoon onder het werkblad in je keuken geschoven. Ze zijn maximaal 82 cm hoog en hebben vooraan in de sokkel een ventilatierooster. Ben je van plan om je diepvriezer in een keukenkast in te bouwen? Kies dan voor een Integreerbaar model. Die zijn uitgerust met een specifiek ventilatiesysteem. Laat boven het toestel voldoende ruimte vrij voor de luchtcirculatie. De diepvriezer wordt afgewerkt met een meubeldeur die perfect bij je keuken past.

De ideale maten

Neem eerst en vooral de maten van de kast waarin je de inbouwdiepvriezer wil plaatsen. Bepaal de hoogte, breedte en diepte. Met deze afmetingen in het achterhoofd weet je welk toestel geschikt is.

Ben je niet zeker van de afmetingen? Geen nood: Bekijk onze video of contacteer één van onze verkopers. Zij maken een afspraak met onze inbouwspecialisten die bij jou thuis de maat komen nemen. 


block6_2_ideale_maten.jpg :

De deur van je inbouwdiepvriezer

Belangrijk detail: de richting waarin de deur moet openen. Dit hangt af van je keuken en van je persoonlijke voorkeur. Noteer bij je bestelling welke deuropening je verkiest. Onze inbouwspecialisten passen de deurrichting gratis aan zodat je toestel bij levering meteen klaar is voor gebruik.

Let wel op het deurtype dat je nodig hebt. Er bestaan 3 systemen:
 • Het afwerkingspaneel is vast aan je keukenmeubel met zijn eigen scharnieren. Door te trekken aan het handvat open je de koelkastdeur dankzij een glijsysteem. Hoe meer je de deur opentrekt, hoe verder het afwerkingspaneel schuift t.o.v. de deur van de koelkast.
 • Een deur op deur montage betekent dat het afwerkingspaneel op de deur wordt vastgemaakt op de deur van het toestel zelf. Om het gewicht van het paneel aan te kunnen, beschikt het toestel over versterkte scharnieren.
 • Een decorkader als je geen afwerkingspaneel hebt (of als het bestaande paneel maar 2 à 3 mm dik is). Enkel deze modellen worden geleverd met een handvat.
bloc_portes_frigo.jpg :

Klaar om je keuze te maken?

Je kan nu perfect diepvriezers vergelijken en je keuze maken. Meer hulp nodig? Beantwoord 5 vragen via onze diepvrieswijzer en we stellen je modellen voor die perfect bij je behoeften aansluiten.

Hoe je diepvriezer gebruiken?

Keuken of kelder?

Of je je diepvriezer nu in de keuken of in je kelder plaatst, zorg er altijd voor dat hij horizontaal waterpas staat. Hij mag wel een beetje naar achter hellen. Zet je diepvriezer niet in een te warme of te vochtige ruimte. Let er ook op dat je hem niet in een onverwarmde ruimte plaatst. Verlucht de ruimte ook regelmatig.

Diepvriezers zijn ontworpen om te functioneren in een ruimte met een bepaalde temperatuur. Om je toestel te plaatsen in een weinig of niet verwarmde ruimte moet je wel opletten dat de klimaatklasse het toestaat. Dat geldt ook voor ruimtes waar de temperatuur snel oploopt in de zomer.


De diepvries-temperatuur


Tussen -16°C en -20°C is de optimale temperatuur in je diepvriezer. Stel de temperatuur eenvoudig in met een elektronische thermometer. Heeft je koelkast geen elektronische regeling? Kijk de temperatuur na met een traditionele thermometer dat je 12 uur in een glas olie dompelt.Of plaats een gewone thermometer tussen je diepvriesproducten.
bloc2_diepvriestemperatuur.jpg :

Hoe je ingrediënten invriezen?

Makkelijk: bedek ze met een plastic folie of plaats ze in een hermetisch gesloten doos. Zo drogen ze niet uit bij het invriezen. Deze tip geldt voor No-Frost-koelkasten maar ook voor modellen met statische koeling.

Opgelet: sommige producten (vooral groenten en fruit) moet je eerst blancheren vóór je ze invriest. Waarom? Verse groenten bevatten talrijke enzymen, die de houdbaarheid van de groente verminderen. Blancheren zorgt ervoor dat die enzymen worden gedeactiveerd, zodat je groenten of fruit veel langer goed blijft.
bloc_congeler_ses_aliments.jpg :

Diepvriezer gebruiken: beperk je energieverbruik

Een diepvriezer is altijd in werking: je verbruikt dus constant energie. Afhankelijk van het energielabel verbruikt je toestel meer (A+) of minder energie (A+++). De meest energiezuinige apparaten zijn duurder, maar je bespaart heel veel op je energierekening. Dit zijn enkele tips waarmee je nog energie bespaart:
 • Open je vriezer niet onnodig of te lang. Haal er snel uit wat je nodig hebt.
 • Controleer altijd of de deur goed gesloten is. Dat test je door een papiertje tussen de deur te plaatsen. Trek aan het papiertje. Als je het eruit krijgt, is het rubber versleten en aan vervanging toe.
 • Leg nooit warme producten in je diepvriezer.
 • Ontdooi je toestel minstens 2x per jaar. Of kies voor een model met No Frost-technologie. Vocht wordt dan uit de lucht gehaald en wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.
Nu weet je hoe je een diepvriezer perfect moet gebruiken. Denk aan de plaats, de temperatuur en het energieverbruik. Volg onze tips en je vriezer gaat veel langer mee.
bloc3_diepvries_gebruiken.jpg :

Hoe je diepvriezer ontdooien en reinigen?

Stap 1: je diepvriezer ontdooien

1 à 2 keer per jaar reinig je best je diepvriezer voor een efficiënte werking. Voor je hem schoonmaakt moet je hem ontdooien. Hoe ga je te werk? Eerst zet je de vriezer uit. Haal alle producten eruit en leg ze in een koelbox. Verwijder het ijs door het te laten smelten of maak het los. Tip: gebruik een haardroger om de stukken ijs sneller te smelten. Droog tot slot de binnenkant met een handdoek.

Sla je stap 1 liever over? Kies dan voor een model met No Frost-technologie. Die voorkomt ijsvorming. Vocht wordt uit de lucht gehaald en afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.
bloc1_ontdooien.jpg :

Stap 2: je diepvriezer reinigen

Reinig zowel de binnen- als de buitenkant met een sopje van warm water en afwasmiddel of zeep. Opgelet: gebruik geen schuurspons en vermijd contact met zuur en chloor. Die kunnen je diepvriezer beschadigen. Er bestaan ook schoonmaakproducten voor diepvriezers. Goed wrijven over de binnen- en buitenkant en klaar is Kees! Leg je diepvriesproducten terug in je vriezer zodra de temperatuur terug onder -10°C zakt.

Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Je weet hoe je je diepvriezer perfect kan ontdooien en reinigen zodat hij proper en ijsvrij blijft! En je kent een makkelijk alternatief: No Frost.
bloc2_reinigen.jpg :

Hoe een probleem met je diepvriezer oplossen?

Ik hoor een vreemd geluid

Maakt je diepvriezer een borrelend of sissend geluid? Dat is heel normaal. Dit geluid ontstaat door de circulatie van koelvloeistof door de leidingen. Ook wanneer je de motor afzet, hoor je het geluid nog even.

Als je diepvries een trillend geluid maakt, kijk je best of de zwarte leidingen aan de achterkant van je toestel de muur raken. Is dit het geval? Schuif je vriezer iets verder van de muur weg.

Hoor je een ander vreemd geluid? Contacteer ons .

Er ontstaat ijsvorming in de vriezer

Wanneer je je diepvriezer opent en sluit, waait er altijd wat vochtige lucht naar binnen. Dat vocht slaat aan op de wanden en kan ijs vormen. We raden je aan om je vriezer 2 keer per jaar te ontdooien om dat ijs te verwijderen. Plaats een grote kom met warm water in de diepvriezer en sluit de deur. Zo gaat het ontdooien sneller.

Nog enkele tips om ijsvorming te voorkomen: 
 • Open de deur niet onnodig. 
 • Controleer altijd of de deur of het kofferdeksel goed dicht is.  
 • Leg geen warme producten in de vriezer.  
 • Hoe voller je diepvries, hoe minder ijsvorming.  
 • Zorg voor voldoende ventilatie rond je diepvriezer.  
 • Plaats je toestel niet in een te warme of te vochtige omgeving. 

Is er wat rijpvorming ter hoogte van de deursluiting? Check of de rubberen deurdichting versleten of gebarsten is. Want dan is dat onderdeel aan vervanging toe.

Wil je een volledig nieuwe diepvriezer kopen? Overweeg dan eentje met No Frost-technologie. Dan ontstaat er geen ijsvorming omdat dit systeem de vochtigheid uit de lucht haalt.
bloc2_er_ontstaat_ijsvorming.jpg :

Mijn diepvriesproducten ontdooien

Raar maar waar: als je diepvriezer in een te koude ruimte staat, ontdooien je diepvriesproducten net. Want dan draait de motor onvoldoende. Dat is bijvoorbeeld het geval in garages waar de temperatuur onder de 10 à 16°C duikt (naargelang de klimaatklasse van je toestel).

Verplaats je vriezer in dat geval naar een warmere ruimte. Of kies voor een kastdiepvriezer of diepvrieskoffer die werd ontworpen voor koude ruimtes.
bloc3_mijn_diepvriesproducten_ontdooien.jpg :

De deur wordt warm

Geen paniek, de deur en de buitenste wand van een diepvriezer worden soms een beetje warm. Deze warmte beschermt de afdichting, zodat de deur altijd makkelijk opent en sluit. Anders zou de afdichting vastvriezen.

Wil je oververhitting en energieverlies vermijden? Laat dan vooral ruimte tussen de muur en de diepvries. En verwijder regelmatig het stof aan de achterkant.
bloc4_de_deur.jpg :

Conclusie: hoe een probleem met je diepvriezer aanpakken?

Een probleem met je diepvriezer los je vaak makkelijk zelf op. Een raar geluid of een warme deur is helemaal niet zo abnormaal. En wil je problemen vermijden? Zet je diepvriezer dan niet in een te koude ruimte. En ontdooi modellen zonder No Frost-technologie 2 keer per jaar.

Ondervind je toch nog een probleem met je vriezer? Contacteer ons.

Eco advies

Een diepvriezer met energielabel A++? Kies bewust…

De huidige generatie diepvriezers zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+, A++ en zelfs A+++.
Een diepvriezer met energieklasse A+ verbruikt tot 20% minder energie.
Een diepvriezer met energieklasse A++ verbruikt tot 40% minder energie.
Een diepvriezer met energieklasse A+++ verbruikt tot 60% minder energie.

Bekijk de kastdiepvriezers met energielabel A++ of zuiniger
Bekijk de kistdiepvriezers met energielabel A++ of zuiniger

Vanaf 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels zullen gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels

Ontdek enkele eenvoudige tips om het energieverbruik van uw diepvriezer te verminderen…

Om je diepvriezer goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden, volstaan enkele simpele maatregelen:
 • Kies voor een No Frost toestel. Dit voorkomt ijsvorming en je hoeft nooit meer manueel te ontdooien. Heb je geen No Frost diepvriezer, ontdooi het toestel dan regelmatig. Per ijslaag van 2 mm zal de diepvriezer ongeveer 10% meer energie verbruiken.
 • Plaats het toestel niet dichtbij een warmtebron en hou rekening met de klimaatklasse van het toestel. Telkens wanneer de temperatuur van de ruimte waarin het toestel zich bevindt, met één graad stijgt, neemt het energieverbruik met 3% toe.
 • De ideale temperatuur van de diepvriezer bedraagt – 18°C. Daarom is het belangrijk de temperatuur goed te regelen om nodeloos energieverbruik te vermijden.
 • Plaats nooit warm voedsel in een diepvriezer, maar laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Om ijsvorming te voorkomen, is het beter om de etenswaren luchtdicht te verpakken en de verpakking droog in de diepvriezer te plaatsen.
 • Neem regelmatig het stof weg van de roosters aan de achterkant van de diepvriezer.
 • Sluit de deur altijd zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de dichtingen van de deur en vervang ze indien nodig.

Hoe kan ik mijn oude toestel laten recycleren?

Je kan je oude toestel in alle Vanden Borre-winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien je het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van je nieuwe toestel je oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

Meer info op : www.recupel.be

Overzicht merken voor diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters