Een diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel kopen

Alle kastdiepvriezers bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle kastdiepvriezers
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de kastdiepvriezers

 • kastdiepvriezer - Diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel kopen - Vanden Borre

  U kan een kastdiepvriezer kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een kastdiepvriezer online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een kastdiepvriezer online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * kastdiepvriezer aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * kastdiepvriezer betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de kastdiepvriezer gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een kastdiepvriezer via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een kastdiepvriezer. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een diepvriezer kiezen ?

  • Naar een betere beheersing van lage temperaturen

   Twee parameters worden steeds maar beter en doen je diepvriezer nog beter werken: een langere autonomie dankzij de verbeterde isolatie en snellere invriezing... .
   Ideaal om de smaak van al je voedingswaren te behouden!

  • Veiligheidssysteem

   Sommige modellen zijn uitgerust met een geheugenfunctie; hiermee kan je achterhalen tot waar de temperatuur is gestegen in je diepvriezer. Weet dat alle voedingsmiddelen bij een temperatuur van -9°C ontdooien.
   Met het oog op datzelfde probleem zijn veel modellen uitgerust met een geluidsalarm en/of een alarmlampje dat in werking treedt wanneer de deur niet goed gesloten is of in geval van een stroomonderbreking.
   Al deze voorzieningen hebben tot doel je diepvriesproducten veilig te bewaren!

   Bekijk de kastdiepvriezers met opendeur alarm

  • Nettoinhoud

   201103_kastdiepvriezer.jpg :

   Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de werkelijke hoeveelheid voedingswaren aan die je kunt opbergen in je diepvriezer, met al zijn legplateaus en diverse opbergvakken.
   Reken minstens op een gemiddelde nettoinhoud van 50 liter per persoon.

  • Energieverbruik

   BCenergielabel.jpg :

   Het elektriciteitsverbruik van een diepvriezer kan sterk verschillen; sommige modellen verbruiken het dubbele van andere modellen! Lees aandachtig de energielabels voor een juiste keuze. Om je daarbij te helpen, verdeelt een Europese norm alle diepvriezers en koelkasten in klassen van A tot G. De huidige generatie diepvriezers hebben het zuinige energielabel A+A++ en A+++.

   Bekijk de kastdiepvriezers met A+ label
   Bekijk de kastdiepvriezers met A++ label
   Bekijk de kastdiepvriezers met A+++ label

  • Invriesvermogens

   Deze waarde wordt uitgedrukt in kilogram en geeft de hoeveelheid voedingsmiddelen aan die een toestel in 24 uur tijd kan invriezen op de vereiste temperatuur, m.a.w. een temperatuur van minstens - 18°C in het middelpunt.
   Hoe hoger deze waarde is, hoe sneller grote hoeveelheden etenswaren naar een erg lage temperatuur kunnen dalen terwijl zij hun voedingswaarde en smaak behouden.

  • Autonomie

   De autonomie geeft de tijd aan die nodig is om de temperatuur in de diepvriezer te doen stijgen van - 18įC naar - 9įC, bijvoorbeeld in geval van een stroomonderbreking of een defect aan het toestel.
   De autonomie hangt nauw samen met de kwaliteit van de isolatie. Een diepvriezer beschikt over versterkte isolatie wanneer zijn wanden een laag isolatieschuim bevatten van minstens 80 mm dik.
   > De autonomie van diepvriezers met versterkte isolatie kan oplopen tot 40 u.

   Bekijk de kastdiepvriezers met autonomie ≥ 24 uur

 • Hoe je diepvriezer gebruiken?

  • Keuken of kelder?

   bloc2_diepvriestemperatuur.jpg :

   Of je je diepvriezer nu in de keuken of in je kelder plaatst, zorg er altijd voor dat hij horizontaal waterpas staat. Hij mag wel een beetje naar achter hellen. Zet je diepvriezer niet in een te warme of te vochtige ruimte. Let er ook op dat je hem niet in een onverwarmde ruimte plaatst. Verlucht de ruimte ook regelmatig.

   De diepvries-temperatuur


   Tussen -16°C en -20°C is de optimale temperatuur in je diepvriezer. Stel de temperatuur eenvoudig in met een elektronische thermometer. Of plaats een gewone thermometer tussen je diepvriesproducten.

  • Diepvriezer gebruiken: beperk je energieverbruik

   bloc3_diepvries_gebruiken.jpg :

   Een diepvriezer is altijd in werking: je verbruikt dus constant energie. Afhankelijk van het energielabel verbruikt je toestel meer (A+) of minder energie (A+++). De meest energiezuinige apparaten zijn duurder, maar je bespaart heel veel op je energierekening. Dit zijn enkele tips waarmee je nog energie bespaart:

   • Open je vriezer niet onnodig of te lang. Haal er snel uit wat je nodig hebt.
   • Controleer altijd of de deur goed gesloten is. Dat test je door een papiertje tussen de deur te plaatsen. Trek aan het papiertje. Als je het eruit krijgt, is het rubber versleten en aan vervanging toe.
   • Leg nooit warme producten in je diepvriezer.
   • Ontdooi je toestel minstens 2x per jaar. Of kies voor een model met No Frost-technologie. Vocht wordt dan uit de lucht gehaald en wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.
   Nu weet je hoe je een diepvriezer perfect moet gebruiken. Denk aan de plaats, de temperatuur en het energieverbruik. Volg onze tips en je vriezer gaat veel langer mee.

 • Hoe je diepvriezer ontdooien en reinigen?

  • Stap 1: je diepvriezer ontdooien

   bloc1_ontdooien.jpg :

   1 à 2 keer per jaar reinig je best je diepvriezer voor een efficiënte werking. Voor je hem schoonmaakt moet je hem ontdooien. Hoe ga je te werk? Eerst zet je de vriezer uit. Haal alle producten eruit en leg ze in een koelbox. Verwijder het ijs door het te laten smelten of maak het los. Tip: gebruik een haardroger om de stukken ijs sneller te smelten. Droog tot slot de binnenkant met een handdoek.

   Sla je stap 1 liever over? Kies dan voor een model met No Frost-technologie. Die voorkomt ijsvorming. Vocht wordt uit de lucht gehaald en afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.

  • Stap 2: je diepvriezer reinigen

   bloc2_reinigen.jpg :

   Reinig zowel de binnen- als de buitenkant met een sopje van warm water en afwasmiddel of zeep. Opgelet: gebruik geen schuurspons en vermijd contact met zuur en chloor. Die kunnen je diepvriezer beschadigen. Er bestaan ook schoonmaakproducten voor diepvriezers. Goed wrijven over de binnen- en buitenkant en klaar is Kees! Leg je diepvriesproducten terug in je vriezer zodra de temperatuur terug onder -10°C zakt.

   Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Je weet hoe je je diepvriezer perfect kan ontdooien en reinigen zodat hij proper en ijsvrij blijft! En je kent een makkelijk alternatief: No Frost.

 • Hoe een probleem met je diepvriezer oplossen?

  • Ik hoor een vreemd geluid

   Maakt je diepvriezer een borrelend of sissend geluid? Dat is heel normaal. Dit geluid ontstaat door de circulatie van koelvloeistof door de leidingen. Ook wanneer je de motor afzet, hoor je het geluid nog even.

   Als je diepvries een trillend geluid maakt, kijk je best of de zwarte leidingen aan de achterkant van je toestel de muur raken. Is dit het geval? Schuif je vriezer iets verder van de muur weg.

   Hoor je een ander vreemd geluid? Contacteer ons .

  • Er ontstaat ijsvorming in de vriezer

   bloc2_er_ontstaat_ijsvorming.jpg :

   Wanneer je je diepvriezer opent en sluit, waait er altijd wat vochtige lucht naar binnen. Dat vocht slaat aan op de wanden en kan ijs vormen. We raden je aan om je vriezer 2 keer per jaar te ontdooien om dat ijs te verwijderen. Plaats een grote kom met warm water in de diepvriezer en sluit de deur. Zo gaat het ontdooien sneller.

   Nog enkele tips om ijsvorming te voorkomen: 

   • Open de deur niet onnodig. 
   • Controleer altijd of de deur of het kofferdeksel goed dicht is.  
   • Leg geen warme producten in de vriezer.  
   • Hoe voller je diepvries, hoe minder ijsvorming.  
   • Zorg voor voldoende ventilatie rond je diepvriezer.  
   • Plaats je toestel niet in een te warme of te vochtige omgeving. 

   Is er wat rijpvorming ter hoogte van de deursluiting? Check of de rubberen deurdichting versleten of gebarsten is. Want dan is dat onderdeel aan vervanging toe.

   Wil je een volledig nieuwe diepvriezer kopen? Overweeg dan eentje met No Frost-technologie. Dan ontstaat er geen ijsvorming omdat dit systeem de vochtigheid uit de lucht haalt.

  • Mijn diepvriesproducten ontdooien

   bloc3_mijn_diepvriesproducten_ontdooien.jpg :

   Raar maar waar: als je diepvriezer in een te koude ruimte staat, ontdooien je diepvriesproducten net. Want dan draait de motor onvoldoende. Dat is bijvoorbeeld het geval in garages waar de temperatuur onder de 10°C duikt.

   Verplaats je vriezer in dat geval naar een warmere ruimte. Of kies voor een kastdiepvriezer of diepvrieskoffer die werd ontworpen voor koude ruimtes. 

  • De deur wordt warm

   bloc4_de_deur.jpg :

   Geen paniek, de deur en de buitenste wand van een diepvriezer worden soms een beetje warm. Deze warmte beschermt de afdichting, zodat de deur altijd makkelijk opent en sluit. Anders zou de afdichting vastvriezen.

   Wil je oververhitting en energieverlies vermijden? Laat dan vooral ruimte tussen de muur en de diepvries. En verwijder regelmatig het stof aan de achterkant.

  • Conclusie: hoe een probleem met je diepvriezer aanpakken?

   Een probleem met je diepvriezer los je vaak makkelijk zelf op. Een raar geluid of een warme deur is helemaal niet zo abnormaal. En wil je problemen vermijden? Zet je diepvriezer dan niet in een te koude ruimte. En ontdooi modellen zonder No Frost-technologie 2 keer per jaar.

   Ondervind je toch nog een probleem met je vriezer? Contacteer ons.

 • Overzicht merken voor diepvrieskast of diepvriezer tafelmodel