Hoe een diepvriezer kiezen ?

Kastiepvriezers bestaan in vele uitvoeringen: voor grote of kleine gezinnen, energiezuinig of extreem energiezuinig, voorzien van handige extra functies zoals een opendeuralarm of snelvriesfunctie,...

Lees hieronder waarop je moet letten bij het kiezen van een diepvriezer. Of vind de diepvriezer die je nodig hebt via onze diepvrieswijzer.

Wat je zeker moet weten

Naar een betere beheersing van lage temperaturen

Twee parameters worden steeds maar beter en doen je diepvriezer nog beter werken: een langere autonomie dankzij de verbeterde isolatie en snellere invriezing... .
Ideaal om de smaak van al je voedingswaren te behouden!

Veiligheidssysteem

Sommige modellen zijn uitgerust met een geheugenfunctie; hiermee kan je achterhalen tot waar de temperatuur is gestegen in je diepvriezer. Weet dat alle voedingsmiddelen bij een temperatuur van -9°C ontdooien.
Met het oog op datzelfde probleem zijn veel modellen uitgerust met een geluidsalarm en/of een alarmlampje dat in werking treedt wanneer de deur niet goed gesloten is of in geval van een stroomonderbreking.
Al deze voorzieningen hebben tot doel je diepvriesproducten veilig te bewaren!

Bekijk de kastdiepvriezers met opendeur alarm

Meer weten

Nettoinhoud

201103_kastdiepvriezer.jpg : Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de werkelijke hoeveelheid voedingswaren aan die je kunt opbergen in je diepvriezer, met al zijn legplateaus en diverse opbergvakken.
Reken minstens op een gemiddelde nettoinhoud van 50 liter per persoon.

Energieverbruik

BCenergielabel.jpg : Het elektriciteitsverbruik van een diepvriezer kan sterk verschillen; sommige modellen verbruiken het dubbele van andere modellen! Lees aandachtig de energielabels voor een juiste keuze. Om je daarbij te helpen, verdeelt een Europese norm alle diepvriezers en koelkasten in klassen van A tot G. De huidige generatie diepvriezers hebben het zuinige energielabel A+A++ en A+++.

Bekijk de kastdiepvriezers met A+ label
Bekijk de kastdiepvriezers met A++ label
Bekijk de kastdiepvriezers met A+++ label

Invriesvermogens

Deze waarde wordt uitgedrukt in kilogram en geeft de hoeveelheid voedingsmiddelen aan die een toestel in 24 uur tijd kan invriezen op de vereiste temperatuur, m.a.w. een temperatuur van minstens - 18°C in het middelpunt.
Hoe hoger deze waarde is, hoe sneller grote hoeveelheden etenswaren naar een erg lage temperatuur kunnen dalen terwijl zij hun voedingswaarde en smaak behouden.

Autonomie

De autonomie geeft de tijd aan die nodig is om de temperatuur in de diepvriezer te doen stijgen van - 18°C naar - 9°C, bijvoorbeeld in geval van een stroomonderbreking of een defect aan het toestel.
De autonomie hangt nauw samen met de kwaliteit van de isolatie. Een diepvriezer beschikt over versterkte isolatie wanneer zijn wanden een laag isolatieschuim bevatten van minstens 80 mm dik.
> De autonomie van diepvriezers met versterkte isolatie kan oplopen tot 40 u.

Bekijk de kastdiepvriezers met autonomie ≥ 24 uur

Vanden Borre tip

Hoelang moet je wachten om je toestel op het elektriciteitsnet aan te koppelen?

Heb je het toestel niet staand getransporteerd? Wacht dan minstens 3 uur voor je de stekker van de diepvriezer in het stopcontact steekt. Zo kunnen de interne smeermiddelen van de compressor, die tijdens het transport werden bewogen, zich opnieuw stabiliseren.

In de kijker

VERSE PRODUCTEN INVRIEZEN

De snelvriesfunctie is bedoeld voor mensen die gerechten op voorhand klaarmaken. Verpak zoals gewoonlijk je verse producten of bereide gerechten in doorzichtige zakjes of hiervoor bedoelde recipiënten. Noteer hun inhoud en invriesdatum op een etiket om ze achteraf makkelijk te kunnen herkennen. Druk 1 uur voordat je je producten in de diepvriezer wil opbergen op de snelvriestoets om de producten sneller volledig tot in het middelpunt te laten bevriezen.

Bekijk de kastdiepvriezers met snelvriesfunctie
201103_super_frost.jpg :
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten