Hoe een probleem met je diepvriezer oplossen?

Ruik je plots een vreemde geur in je diepvries? Of is er ijsvorming op de wanden? Geen paniek: dit soort problemen met je diepvriezer los je makkelijk zelf op. Lees hieronder de oplossingen voor je vriezer!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Ik hoor een vreemd geluid

Maakt je diepvriezer een borrelend of sissend geluid? Dat is heel normaal. Dit geluid ontstaat door de circulatie van koelvloeistof door de leidingen. Ook wanneer je de motor afzet, hoor je het geluid nog even.

Als je diepvries een trillend geluid maakt, kijk je best of de zwarte leidingen aan de achterkant van je toestel de muur raken. Is dit het geval? Schuif je vriezer iets verder van de muur weg.

Hoor je een ander vreemd geluid? Contacteer ons .

bloc2_er_ontstaat_ijsvorming.jpg

Er ontstaat ijsvorming in de vriezer

Wanneer je je diepvriezer opent en sluit, waait er altijd wat vochtige lucht naar binnen. Dat vocht slaat aan op de wanden en kan ijs vormen. We raden je aan om je vriezer 2 keer per jaar te ontdooien om dat ijs te verwijderen. Plaats een grote kom met warm water in de diepvriezer en sluit de deur. Zo gaat het ontdooien sneller.

Nog enkele tips om ijsvorming te voorkomen: 

  • Open de deur niet onnodig. 
  • Controleer altijd of de deur of het kofferdeksel goed dicht is.  
  • Leg geen warme producten in de vriezer.  
  • Hoe voller je diepvries, hoe minder ijsvorming.  
  • Zorg voor voldoende ventilatie rond je diepvriezer.  
  • Plaats je toestel niet in een te warme of te vochtige omgeving. 

Is er wat rijpvorming ter hoogte van de deursluiting? Check of de rubberen deurdichting versleten of gebarsten is. Want dan is dat onderdeel aan vervanging toe.

Wil je een volledig nieuwe diepvriezer kopen? Overweeg dan eentje met No Frost-technologie. Dan ontstaat er geen ijsvorming omdat dit systeem de vochtigheid uit de lucht haalt.

bloc3_mijn_diepvriesproducten_ontdooien.jpg

Mijn diepvriesproducten ontdooien

Maakt je vriezer deel uit van een 2-deurskoelkast en kan de temperatuur niet apart worden ingesteld? Raar maar waar: als je diepvriezer in een te koude ruimte staat, ontdooien je diepvriesproducten net. De motor draait dan immers onvoldoende. Dat is bijvoorbeeld het geval in garages waar de temperatuur onder de 10 à 16°C duikt (naargelang de klimaatklasse van je toestel).

Verplaats je vriezer in dat geval naar een warmere ruimte. Of kies voor een kastdiepvriezer of diepvrieskoffer die werd ontworpen voor koude ruimtes.

bloc4_de_deur.jpg

De deur wordt warm

Geen paniek, de deur en de buitenste wand van een diepvriezer worden soms een beetje warm. Deze warmte beschermt de afdichting, zodat de deur altijd makkelijk opent en sluit. Anders zou de afdichting vastvriezen.

Wil je oververhitting en energieverlies vermijden? Laat dan vooral ruimte tussen de muur en de diepvries. En verwijder regelmatig het stof aan de achterkant.

Conclusie: hoe een probleem met je diepvriezer aanpakken?

Een probleem met je diepvriezer los je vaak makkelijk zelf op. Een raar geluid of een warme deur is helemaal niet zo abnormaal. En wil je problemen vermijden? Zet je diepvriezer dan niet in een te koude ruimte. En ontdooi modellen zonder No Frost-technologie 2 keer per jaar.

Ondervind je toch nog een probleem met je vriezer? Contacteer ons.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters