Een fotoprinter kopen

Alle fotoprinters bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke fotoprinter bekijken

CANON

EPSON

FUJIFILM

HP

Bekijk hier het oude gamma van de fotoprinters

Inkjet- en fotoprinter - Fotoprinter kopen - Vanden Borre

Je kan een Inkjet- en fotoprinter kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Inkjet- en fotoprinter online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Inkjet- en fotoprinter online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Inkjet- en fotoprinter aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Inkjet- en fotoprinter betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Inkjet- en fotoprinter gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Inkjet- en fotoprinter via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Inkjet- en fotoprinter. Zoek een winkel in je buurt.

All-in-one vs. laser vs. inkjet: welke printer kopen?

Types printers vergelijken

Een all-in-one-printer is de meest multifunctionele. Met één toestel print, kopieer, scan én fax je documenten. Laserprinters zijn de snelheidsduivels. Je drukt er 12 tot 24 pagina’s per minuut mee af. Inkjetprinters blinken uit in de afdrukkwaliteit van foto’s.

Wil je je foto's meteen afdrukken en uitdelen, waar je ook bent. Dan zijn er nog eens 3 opties:
  • Een draagbare fotoprinter kan je overal te gebruiken. De printer werkt namelijk met een oplaadbare batterij. Meestal kan je printen tot A4-formaat.
  • Een pocketprinter is een mini printer die zo in je broekzak past. Stuur foto's van je smartphone of tablet via de app naar je printer en deel ze snel met je vrienden. Dankzij de oplaadbare batterij gebruik je hem overal. 
  • Een compacte fotoprinter maakt foto's van het klassieke formaat 10 x 15 cm. Snel en eenvoudig want ook hier gebruik je specifiek fotopapier, vaak met inbegrepen inktrol. Zo val je nooit zonder inkt en is de afdrukkwaliteit steeds opperbest. In tegenstelling tot een pocketprinter heeft een compacte fotoprinter meestal wel een stopcontact nodig.
bloc1_types_printers_vergelijken.jpg :

Beter, meer en sneller?

Zoek je vooral een toestel om vaak en veel te printen? Dan heb je zonder twijfel een laserprinter nodig. Zo haal je professionele afdrukkwaliteit, een groot afdrukvermogen én veel snelheid in huis.

Deze toestellen werken niet met de gekende inktpatronen, maar met toners. Ze drukken tot 1500 zwart-witpagina’s af met één toner. Zo hoef je die niet vaak te vervangen en blijft je afdrukkost per pagina laag.

Een laatste voordeel? De meeste laserprinters hebben een grote papierlade voor 150 tot 250 pagina’s. Zo hoef je ook je printpapier niet vaak aan te vullen.
bloc2_beter_meer_en_sneller.jpg :

Draadloos afdrukken van overal

Bij de 3 soorten printers vind je modellen waarmee je draadloos kunt printen. Via je computer, maar net zo goed vanop je smartphone of tablet. We zetten de meest courante technologieën op een rijtje:
  • Wifi: verzend printopdrachten via je thuisnetwerk.
  • Email printing: stuur printopdrachten naar het e-mailadres van je printer.
  • Google Cloud Print: verbind je printer met je Google-account om vandaar documenten af te drukken.
  • Bluetooth: geef printopdrachten door tot op 10 meter afstand van de printer.
  • NFC: raak de printer aan met een mobiel toestel dat beschikt over NFC. Zo start je een printopdracht.
  • Apple AirPrint: gebruik het iOS-besturingssysteem van je iPhone of iPad om iets af te drukken.
bloc3_draadloos_afdrukken_van_overal.jpg :

Waar wil je je printer gebruiken?

Denk ook al even vooruit. Wil je printen in een ruimte waarin veel mensen met elkaar praten of telefoneren? Dan loont het meer dan de moeite om voor een stille printer te kiezen. Dit is opnieuw het terrein van de laserprinters. In hun toner zit poeder dat wordt opgewarmd om te printen. Dit afdrukproces maakt minder geluid dan een gesprek tussen 2 personen.

Tweede omgevingsfactor: je beschikbare ruimte. Heb je niet veel plaats voor je toestel? Overweeg dan een compact model, en meet even na of de afmetingen van je gekozen printer overeenstemmen met de beschikbare ruimte.

bloc4_waar_wil_je_je_printer_gebruiken.jpg :

Printer kiezen op basis van de prijs per pagina

Tot slot nemen we de prijs per pagina onder de loep. Dit hangt vooral af van je inkt. Hier scoren de toners van laserprinters opnieuw uitstekend. Ze zijn de meest voordelige optie om in zwart-wit af te drukken.

Multifunctionele printers werken met inktpatronen. Je drukt de prijs door te kiezen voor een model met aparte patronen. Is er één kleur op? Dan hoef je alleen dat inktpatroon te vervangen. Zo gaat er geen druppel inkt verloren. Daarnaast bestaan er nu milieuvriendelijke inktflesjes. Die vul je bij in plaats van ze te vervangen.

De andere factor in het prijsverhaal is je printpapier. Hoe dikker de vellen, hoe hoger de prijs. Je bepaalt zelf hoe kwaliteitsvol je papier moet zijn. Thuis kun je op dun papier printen, documenten bestemd voor anderen mogen misschien wat dikker zijn, en voor foto’s is glanzend fotopapier uiteraard de beste optie.

Druk je recto-verso af? Dan levert dat je meteen een besparing van 50% papier op. Maak het jezelf daarbij gemakkelijk met een printer die automatisch recto-verso kan printen.
bloc5_printer_kiezen_op_basis2.jpg :

Conclusie: welke printer kopen?

Je weet nu wat de verschillen zijn tussen all-in-one-printers, laserprinters en inkjetprinters. En je kent de waarde van functies zoals draadloos afdrukken en recto-verso printen. Kies nu een printer op basis van de kenmerken die jij belangrijk vindt. Of volg de printerwijzer en ontdek in enkele stappen welke printer je het best koopt.

Overzicht merken voor fotoprinter

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters