Een mobiele airco kopen

Alle mobiele airco's bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle mobiele airco's
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke mobiele airco bekijken

 • mobiele airco - Mobiele airco kopen - Vanden Borre

  U kan een mobiele airco kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een mobiele airco online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een mobiele airco online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * mobiele airco aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * mobiele airco betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de mobiele airco gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een mobiele airco via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een mobiele airco. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een climatisator/airco kiezen ?

  • Functie van de airco

   BCclim_quoi.jpg :

   Het toestel doet de temperatuur dalen en ontvochtigt en filtert tegelijkertijd de lucht. Het resultaat: zuivere lucht, geen drukkende warmte en een beheerste temperatuur. Kies voor nog meer comfort een airco met verschillende ventilatiesnelheden zodat je hem kan aanpassen volgens je wensen. Naargelang het model kunnnen de verschillende functies onafhankelijk van elkaar gebruikt worden: alleen de ontvochtiger, alleen de ventilator...

  • Airco en mobiliteit

   TSSclim08_mini.jpg :

   De monoblokmodellen bestaan, zoals hun naam het zegt, uit één unit. Ze zijn compact en ergonomisch en hun grote voordeel is hun mobiliteit. Met hun wieltjes en handvaten verplaatst je ze heel eenvoudig waar je het wenst.
   De split-modellen bestaan uit twee afzonderlijke units. Het deel dat instaat voor de luchtkoeling, wordt buiten geplaatst, op een balkon of tegen een muur van het huis. Voordeel: frisse lucht in alle stilte! De nieuwe afkoppelbare split-units waarborgen een vlotte installatie en gebruiksgemak doordat je ze makkelijk verplaatst.

  • Vermogen en energie

   TSSclim08_energielabel.jpg :

   Het energieverbruik van de airco's staat systematisch vermeld op de energielabels. Dankzij de verschillende klasses (A, B, C,... ) vergelijk je het energieverbruik van de verschillende modellen.

  • Intelligente airco

   TSSclim_bandeau.jpg :

   Om de ideale temperatuur te bepalen beschikken sommige airco's over een intelligent programma. Dit programma beveelt de beste parameters aan voor een optimale frisheid. En omdat je van een koel huis houdt als je thuiskomt, kies zonder twijfel voor een programmeerbaar model.

   Bekijk de programmeerbare modellen

  • Verwarmingsfunctie

   TSSclim08_chauffage.jpg :

   Wie zegt dat de airco enkel dient voor de zomer? Sommige toestellen, de omkeerbare toestellen, verwarmen tijdens de winter. Airco en verwarming in één... ideaal om het aantal toestellen in je huis niet te verdubblen!

  • Ontvochtigen om te koelen

   BCclim_deshumidifier.jpg :

   Wist u dat een hoge vochtigheidsgraad, net als de temperatuur, bijdraagt tot een drukkende warmte. Daarom hebben de airco's ook een ontvochtigingsfunctie die gemeten wordt in l/u. Hoe hoger dit getal, hoe draaglijker de lucht.
   > Kies voor een snelle koeling voor een ontvochtiging van minstens 1l/u.

   Bekijk de modellen met een ontvochtigingsvermogen van minstens 1l/u

  • Welk vermogen?

   Om het vereiste koelvermogen te bepalen, dien je rekening te houden met volgende criteria: de oppervlakte van de kamer waarin je de airconditioner wil plaatsen, het aantal vensters, de ligging. Hou ook rekening met het aantal elektrische toestellen in werking en het aantal personen in de ruimte.

   > Basisregel: tel ongeveer 100 watt per m² of 30 tot 40 watt per m³
   > Voeg daarna 100W per persoon toe, 50W per toestel, 100W voor de verlichting, 100W voor een noordelijke ligging. Tel voor een zuidelijke ligging ongeveer 400W bij.
   Deze cijfers zijn indicatief, voor een vereenvoudigde berekening.

  • Energieklasse

   TSSclim08_son.jpg :

   Het verbruik van de monoblokmodellen is drastisch verminderd. Meer en meer modellen dragen nu het A-label... zonder in te boeten aan efficiëntie (vermogen, enz.)!

   Bekijk de modellen met energielabel A

 • Hoe een climatisator/airco gebruiken ?

  • De kamertemperatuur daalt niet

   Sluit ramen en deuren en controleer of het vermogen van uw airconditioner is aangepast aan de kamer. Er is ongeveer 100 watt nodig voor 1 m². Merk ook op dat de geografische ligging van het huis, de plafondhoogte, de verlichting, de aanwezige vensters en grote ramen en het aantal personen die in de te koelen kamer verblijven, de temperatuur doen stijgen.

  • Klimaatregeling en gezondheid

   Luchtkoeling betekent dat u een frisse en comfortabele omgeving creŽert waarin het aangenaam vertoeven is. Het volstaat om daarvoor de temperatuur 3 tot 5įC te verlagen in verhouding tot de buitentemperatuur. Een groter verschil veroorzaakt een temperatuurschok, wat kan leiden tot verkoudheden en zelfs hartproblemen.

  • Luchtvochtigheid in de kamer

   De relatieve luchtvochtigheid van de lucht die u inademt moet tussen 40 en 60 % liggen. Controleer dan ook de ontvochtigingsfunctie van uw airconditioner om te vermijden dat de lucht te vochtig of te droog wordt.

  • Steeds behaaglijk

   Vermijd uw airconditioner gedurende een paar minuten op volle kracht te laten werken, hem dan even uit te zetten en hem dan opnieuw op volle kracht te laten werken wanneer de warmte weer onaangenaam wordt. Zowel voor uw welzijn als voor de levensduur van uw toestel is het beter een laag maar constant debiet aan te houden dan een alternerende intensieve koeling.

  • Gezonde lucht

   Voor een doeltreffende zuivering van de lucht in de kamer moeten de filters schoon zijn. U moet deze dan ook geregeld reinigen. Indien uw airconditioner is uitgerust met bijkomende filters, moet u deze vervangen volgens de instructies van de gebruiksaanwijzing.

 • Hoe een climatisator/airco installeren ?

  • Een plaats kiezen voor uw airconditioner

   Vclimorient_NL.jpg :

   De airconditioner, of het nu gaat om een monoblok of een split-systeem, kan om het even waar worden geplaatst en verplaatst op voorwaarde dat er steeds luchtafvoer naar buiten toe mogelijk blijft.
   Om uw comfort te verhogen raden wij aan de koele luchtstroom niet te richten op plaatsen waar personen kunnen gaan zitten (canapé, fauteuil) om het tochtgevoel tot een minimum te beperken.
   Wanneer u een kamer wil koelen met vele vensters die uitgeven op het zuidwesten dient u afscherming tegen de zon te voorzien, zoals bijvoorbeeld zonnewering, binnen- of buitengordijnen of getint glas.

  • Indien u een monoblok airconditioner heeft

   Vinstalclim_NL.jpg :

   De monoblok moet op een plaats staan waar hij beschermd wordt tegen warmtebronnen (zon of verwarmingstoestel). Het toestel kan optimaal blijven werken wanneer u de kamer afschermt voor de zon (gordijnen, getint glas).
   De installatie is heel makkelijk: u plaatst de afvoerkoker in de kier van een raam of deur.
   U kunt een permanente afvoer voorzien door een opening in de muur te maken die overeenkomt met de diameter van de afvoerkoker.

  • Indien uw airconditioner uit 2 units bestaat

   Vclim2unites.jpg :

   Elk model heeft zijn specifieke eigenschappen.
   Het toestel dat binnen wordt geplaatst, moet dusdanig worden geïnstalleerd dat de luchtverspreiding en -afvoer niet belemmerd kunnen worden. De lengte van de afvoerkokers bepaalt mee waar het toestel kan worden geplaatst. Er moeten een aantal afstandsvereisten worden gerespecteerd tussen het binnen- en het buitentoestel en de koelverbinding tussen beide toestellen mag niet verlengd worden. De installatieplaats moet toegankelijk zijn voor onderhoud (bijvoorbeeld voor het reinigen van de filters). Indien uw toestel binnen aan de muur wordt bevestigd, moet het minstens 2 m hoog hangen.

  • Plaatsing van de buitenunit

   Vinstalclim_NL.jpg :

   De buiten-unit moet in de open lucht worden geplaatst. en moet beschermd worden tegen te sterke zonnestralen. Ze moet op enige afstand van kamers en aanpalende eigendommen worden geïnstalleerd (lawaai, weergalming), op een plaats waar een waterafvoer beschikbaar is (condensvorming bij gebruik van de verwarmingsfunctie).
   Overeenkomstig de aanbevelingen van de fabrikant dient een zekere afstand (lengte en hoogteverschil) in acht genomen te worden: een afstand van 5 tot 10 m al naargelang het model en doorgaans een hoogteverschil van maximum 5 m.

  • Niet te vergeten voor de installatie

   Om uw airconditioner optimaal te laten werken, moeten ramen en deuren in de gekoelde kamer gesloten blijven. Wanneer u de airconditioner instelt, vergeet dan niet dat het verschil tussen de kamertemperatuur en de buitentemperatuur niet groter mag zijn dan 8°C. Indien u dit niet naleeft, loopt u het risico op een temperatuurschok.

 • Overzicht merken voor mobiele airco