Een luchtbevochtiger, luchtreiniger of ionisator kopen

Alle luchtbevochtigers en luchtreinigers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke luchtbevochtiger, luchtreiniger of ionisator bekijken

AEG

AIRFREE

AIR NATUREL

BEURER

BONECO

CLEAN AIR OPTIM

DUUX

LANAFORM

LEITZ

MEDISANA

OKOIA

PHILIPS

PROLINE

ROWENTA

SAMSUNG

STYLIES

VENTA

Bekijk hier het oude gamma van de luchtbevochtigers en luchtreinigers

Luchtbevochtiger / luchtreiniger - Luchtbevochtiger, luchtreiniger of ionisator kopen - Vanden Borre

Je kan een Luchtbevochtiger / luchtreiniger kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Luchtbevochtiger / luchtreiniger online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Luchtbevochtiger / luchtreiniger online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Luchtbevochtiger / luchtreiniger aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Luchtbevochtiger / luchtreiniger betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Luchtbevochtiger / luchtreiniger gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Luchtbevochtiger / luchtreiniger via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Luchtbevochtiger / luchtreiniger. Zoek een winkel in je buurt.

Welke luchtbevochtiger kopen? Word meteen wegwijs!

Alle troeven van luchtbevochtigers op een rij

Wanneer je verwarming in de winter op volle toeren draait, droogt de lucht uit. Dan komt een luchtbevochtiger goed van pas, want te droge lucht in huis creëert onder andere infecties op de luchtwegen. Maar waar helpt een luchtbevochtiger ook bij?
 • Je slaapt beter. 
 • Je kunt je beter concentreren. 
 • Je hebt minder stof in huis. 
 • Je luchtwegen en ogen raken minder vaak geïrriteerd. 
 • Je hebt minder last van ziektes, hooikoorts en hoofdpijn. 
 • Je houten meubels, vloeren en schilderijen drogen minder uit.
bloc2_humidificateur.jpg :

In de babykamer of op kantoor

Hou bij de keuze van je luchtbevochtiger ook rekening met de ruimte waarin je hem wil zetten. In de babykamer, in de woonkamer, in de slaapkamer of op kantoor? De grootte van de ruimte en het geluidsvolume van je toestel spelen een hoofdrol.

In de kinderkamer

Een luchtbevochtiger kopen voor de baby- of kinderkamer is een uitstekend plan. Hij voorkomt geïrriteerde luchtwegen bij je baby, maar wat je zeker ook wil vermijden is dat je kind wakker wordt door het geluid van het toestel. Kies daarom voor een heel stil model. Sommige luchtbevochtigers zijn zelfs speciaal ontworpen om in een baby- of kinderkamer te plaatsen.

In de slaapkamer

Niet enkel kinderen en baby’s hebben een goede nachtrust nodig. Ook die van jou is belangrijk. Kies dus ook voor een stil model en slaap de hele nacht rustig door. Er bestaan modellen met nachtmodus die ’s nachts stiller werken dan overdag. En met een dimbaar display heb je ook geen last van een oplichtend schermpje. Praktisch!

Bekijk alle stille modellen
bloc3_humidificateur.jpg :

Gebruik essentiële olieën

Sommige modellen kan je vullen met druppels essentiële olie om bijvoorbeeld je luchtwegen vrij te houden, het hoesten te voorkomen, de sinussen vrij te maken of om je te helpen ontspannen om de slaap te vatten.
bloc3.2_humidificateur.jpg :

In de woonkamer

Je woonkamer is een middelgrote ruimte. Kies daarom voor een luchtbevochtiger die geschikt is voor een voldoende grote oppervlakte. Deze luchtbevochtigers hoeven niet even stil te werken als modellen voor in de slaapkamer.

Op kantoor

Op het werk is gezonde lucht natuurlijk net zo belangrijk. Waarom dus geen luchtbevochtiger kopen voor op je bureau? Meestal zijn ze geschikt voor grote ruimtes vanaf 60 m² en zijn ze vrij stil, zodat jij de hele dag geconcentreerd blijft!

bloc3.1_humidificateur.jpg :

Een luchtbevochtiger: hoe het werkt

Er bestaan 4 soorten luchtbevochtigers die de lucht elk op hun eigen manier verdampen: ultrasone modellen, warmwaterverdampers, koudwaterverdampers en luchtwassers. Wij sommen alle voor- en nadelen voor jou op.

1. Ultrasone verdampers

Ultrasone verdampers zetten water via trillingen met een hoge frequentie om in fijne nevel. De lucht neemt die nevel meteen op, nog vóór er druppels kunnen onstaan. Deze energiezuinige toestellen werken superstil, maar zijn niet geschikt voor gebruik met hard water. Plaats je ultrasone verdamper op een tafel voor een optimaal effect.
bloc4_humidificateur.jpg :

2. Warmwaterverdampers

Warmwaterverdampers of stoombevochtigers verwarmen het water tot 100°C en blazen stoomdeeltjes door de ruimte. De stoom is 100% bacterie- en kiemvrij. En hij verhoogt de luchtvochtigheid heel snel. Ideaal voor een kort, maar krachtig gebruik. Het nadeel? Warmwaterverdampers zijn niet geschikt voor een continu gebruik en verbruiken meer energie.
bloc4.1_humidificateur.jpg :

3. Koudwaterverdampers

Deze luchtbevochtigers zuigen lucht aan langs een vochtige filtermat. Het water verdampt zo op een natuurlijke wijze en verspreidt zich door de ruimte. De filter bevochtigt de lucht, maar vangt ook stofdeeltjes op. Met koudwaterverdampers geniet je van een constante luchtbevochtiging. Denk er wel aan om de filter regelmatig te vervangen.
bloc4.2_humidificateur.jpg :

4. Luchtwassers

Luchtwassers doen meer dan alleen bevochtigen, ze reinigen de lucht ook door bacteriën eruit te halen. Een ventilator zuigt lucht aan. Stof en vuiltjes blijven kleven aan de draaischijven. Die schijven worden gewassen en gezuiverd in een waterbad. Daarna wordt de lucht opnieuw de omgeving in geblazen. Je gebruikt een luchtwasser continu en hoeft nooit filters te vervangen. Luchtwassers zijn zeer stil en kunnen de lucht niet overbevochtigen. Het resultaat? Een uitstekend binnenklimaat. Dit type bevochtiger neemt wel iets meer ruimte in beslag.
bloc4.3_humidificateur.jpg :

Luchtbevochtigers met dat tikkeltje meer

 • Ionisator: een luchtbevochtiger met ionisator heeft een dubbele functie. Door stofdeeltjes, pollen, dierenhaar,... een negatieve elektrische lading te geven, bundelen deze deeltjes zich en zullen ze bij een luchtreiniger makkelijker gefilterd kunnen worden. Bij luchtbevochtigers zullen deze deeltjes langzaam op de grond vallen. Je kan ze vervolgens eenvoudig verwijderen door te stofzuigen. Negatieve ionen zijn sterk aanwezig in niet-verontreinigde gebieden, zoals in de bergen en aan zee. Ze hebben een gunstig effect op mensen die vatbaar zijn voor ademhalingsziekten, hoofdpijn en depressieve toestanden. Negatieve ionen zijn namelijk rustgevend, zorgen voor ontspanning en een goed gevoel.
 • Automatische modus: wordt de lucht te droog? Dan schiet een model met automodus in actie om de luchtvochtigheidsgraad automatisch aan te passen.
 • Slimme luchtbevochtigers: deze geconnecteerde modellen kan je bedienen via je smartphone of tablet via een app.
bloc5_humidificateur.jpg :

Conclusie: welke luchtbevochtiger kopen?

Nu weet je perfect waar je best op let wanneer je een luchtbevochtiger koopt: de grootte van je ruimte, het type verdamping en de extra functies die je wilt gebruiken. Maak nu je keuze uit alle luchtbevochtigers!

Hoe gebruik je een luchtbevochtiger?

Waarvoor gebruikt je een luchtbevochtiger?

Te droge lucht is niet gezond: niet voor jou, niet voor je gezin en niet voor je huis. Ze bevordert namelijk infecties op de luchtwegen, droogt de huid, slijmvliezen, planten en meubels uit. Je hebt er dus alle belang bij om de luchtkwaliteit te verbeteren met een luchtbevochtiger. Lucht met een vochtigheidsgraad lager dan 50% is te droog. Ideaal ligt die tussen 50 en 60%. Sommige toestellen zijn uitgerust met een sonde die de luchtvochtigheid meet.

Bekijk alle luchtbevochtigers
tss_air0903_6.jpg :

Wanneer gebruik je een luchtbevochtiger?

Het gebruik van een luchtbevochtiger is vooral nodig in de winter, als de verwarming op volle toeren draait. Bovendien is het aangewezen om regelmatig je huis te verluchten, liefst buiten de smogpieken. Sommige modellen duiden de vochtigheidsgraad aan en werken tot ze een bepaald gehalte, dat je ingesteld hebt, opnieuw bereikt heeft.
bu_humid_1.jpg :

Waar plaats je je luchtbevochtiger?

 • In het midden van de ruimte 
 • Niet te dicht bij een muur of meubel dat hij deze niet kan beschadigen 
 • Niet te dicht bij een warmtebron (verwarming)
bu_humid_2.jpg :

Hoe onderhoud je je luchtbevochtiger?

 • Gebruik enkel leidingwater, indien nodig gefilterd met een waterfilter
 • Spoel het reservoir minstens één keer per dag voor de hygiëne 
 • Maak het toestel leeg en droog het als je het niet gebruikt. Vervang de anti-kalkfilter volgens de handleiding.
bu_humid_3.jpg :

Overzicht merken voor luchtbevochtiger, luchtreiniger of ionisator

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters