Welk scheerapparaat kiezen ?

Scheergrill of scheerkoppen, Wet&Dry-functie, contourvolgend systeem,… de huidige generatie scheerapparaten zitten boordevol technologische snufjes om het scheren zo efficiënt en makkelijk mogelijk te maken. Maar dat maakt het er voor jou natuurlijk niet eenvoudiger op om het juiste toestel te kiezen! Geen paniek, we sommen hieronder een paar handige weetjes op om het gepaste scheerapparaat te kiezen. Of vind het scheerapparaat dat je nodig hebt via onze scheerapparaatwijzer.

Zoek je een scheerapparaat dat zacht is voor je huid?

Na een scheerbeurt kan je huid branderig aanvoelen omdat je meerdere keren over dezelfde zone gaat. De oplossing? Een scheerapparaat met contourvolgend systeem. Het draait en buigt moeiteloos mee met de contouren van je gezicht. Zelfs moeilijk bereikbare haartjes, zoals in de hals, worden perfect gladgeschoren.

Er bestaan ook scheerkoppen met ingebouwde koelingstechnologie. Ze verkoelen de huid tijdens de scheerbeurt en verminderen het branderige gevoel en huidirritaties.

Zoek je een scheerapparaat voor onder de douche?

Ga voor een waterdicht of ĎWet&Dryí-scheerapparaat. De voordelen?

  • Je scheert je makkelijk onder de douche en je wint heel wat tijd in de badkamer.
  • Je spoelt de onderdelen makkelijk af onder de kraan.
  • Je scheert je met scheergel of scheerschuim en vermijdt zo huidirritaties voor een glad scheerresultaat.

Gemakkelijk te reinigen

Wil je je scheerapparaat liever niet uit elkaar halen en afspoelen onder de kraan? Kies dan voor een scheerapparaat met zelfreinigende koppen. Hoe werkt dat precies? De reiniging gebeurt in de houder van het toestel door middel van een antiseptische oplossing. Met een eenvoudige druk op de knop laad je je toestel op en desinfecteer en droog je de mesjes.

Andere modellen spoel je af onder de kraan of met een reinigingsborsteltje.

Zoek je een scheerapparaat om ook je baard te trimmen?

Dan heb je een 2-in-1-toestel nodig. Met een uitklapbare trimmer of een ander hulpstuk trim je je stoppelbaard of werk je je bakkebaarden bij. Ander voordeel: je kan de trimmer ook gebruiken voor de rest van je gezicht of lichaam.

Scheergrill of scheerkoppen?

Een scheerapparaat met scheergrill of met scheerkoppen is even doeltreffend. Eenmaal je gewend bent aan een bepaalde techniek is het best om deze te behouden zodat je huid zich niet opnieuw moet aanpassen.

Ben je vaak onderweg?

Kies dan voor een scheerapparaat met QuickCharge-functie. Afhankelijk van het type dat je kiest, gaat je scheerapparaat tussen 10 en 21 dagen mee zonder opladen. De meest geavanceerde modellen laden ook razendsnel op: 3 of 6 minuten volstaan voor één scheerbeurt.

Of wat dacht je van een scheerapparaat met een draadloos oplaadpad of oplaadstation? Je legt je scheerapparaat erop om het op te laden, meer hoef je niet te doen. Dankzij de QI-technologie kan je zelfs je smartphone opladen met dit draadloze oplaadstation. Slim bekeken !

Tot slot: enkele nuttige gebruikstips

De scheerkoppen of scheergrills verslijten, ze worden vuil en uiteindelijk werkt je scheerapparaat niet meer zoals het moet. Maak het regelmatig schoon onder de kraan, met een reinigingsborsteltje, met een reinigingsspray of in de zelfreinigende houder. Vervang het scheerhoofd of de scheergrill tenslotte jaarlijks of tweejaarlijks naargelang het model. Zo geniet je extra lang van je scheerapparaat !

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters