Een smartphone kopen

Alle smartphones bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke smartphone bekijken

APPLE

CARBON MOBILE

CROSSCALL

DORO

EMPORIA

GIGASET

HUAWEI

MOTOROLA

NOKIA

ONEPLUS

OPPO

RugGear

SAMSUNG

SONY

SYCO

XIAOMI

Bekijk hier het oude gamma van de smartphones

Smartphone - Smartphone kopen - Vanden Borre

Je kan een Smartphone kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Smartphone online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Smartphone online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Smartphone aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Smartphone betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Smartphone gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Smartphone via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Smartphone. Zoek een winkel in je buurt.

De beste smartphone kiezen? Zo doe je dat!

Dual sim: ja of nee?

Heb je soms meerdere simkaarten in gebruik, bijvoorbeeld op het werk of op reis? Dan is een telefoon met dual sim onmisbaar. Want die heeft plaats voor 2 simkaarten, waardoor je niet met 2 telefoons hoeft rond te lopen.

SFAM-verzekering als slot op de deur

Oeps, glipt je goednieuwe smartphone plots uit je handen? Een ongelukje is helaas snel gebeurd. Maar met een SFAM-verzekering is er zelfs dan niets aan de hand. De formule Infinity verzekert je toestel tot 2000 euro tegen diefstal, verlies, fraude, een val of oxidatie. Aanlokkelijk, niet? Lees meer over de SFAM-verzekering.
20180820_sfam_tips.jpg :

Hoe een smartphone gebruiken?

Draag zorg voor de batterij

Je smartphone 100% opladen, een goed idee? Éen van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de batterij. Wat kan je doen om deze zo lang mogelijk in goede staat te houden? In plaats van je batterij telkens 100 % op te laden is het beter om ze tot maximum 80 % op te laden. Zo voorkom je dat je batterij warm wordt. Je gebruikt hiervoor best de meegeleverde lader van je smartphone.

Een gouden tip: laat je toestel niet heel de nacht opladen terwijl jij geniet van een welverdiende nachtrust want dan geraak je snel boven de 100 %. En dit zorgt dan weer voor een overbelaste batterij die minder lang meegaat.
bien_utiliser_smartphone_bloc1.jpg :

6 tips om oververhitting te voorkomen

Tropische temperaturen, daar is je smartphone niet blij mee. Wist je dat oververhitting blijvende schade kan veroorzaken aan je smartphone? Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom geven wij je alvast 6 tips mee.

1. Laat je schaduw zoveel mogelijk in de schaduw liggen.
2. Schakel wifi en 4G uit wanneer je ze niet nodig hebt.
3. Steek je smartphone niet in je broekzak.
4. Verwijder af en toe de cover.
5. Laat je smartphone zeker niet in de auto liggen als die in de volle zon staat. De temperatuur binnenin de wagen stijgt razendsnel en kan je smartphone definitief beschadigen. Gebruik je hem als gps? Bevestig hem aan een verluchtingsrooster zodat hij kan afkoelen.
6. Verwijder apps die veel ruimte innemen. Ze duwen de temperatuur van je smartphone omhoog.

Ga je naar het strand? Let op: zand en zout water kunnen je smartphone beschadigen.
bien_utiliser_smartphone_bloc2.jpg :

5 tips om je smartphone te beschermen tegen de kou

Ook tijdens de winter wordt je smartphone blootgesteld aan weer en wind. Door sterke temperatuurschommelingen ontladen batterijen zich veel sneller. Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om je smartphone efficiënt te beschermen tegen de koude.

1. Gebruik een beschermhoesje op maat  van je smartphone: een stevig hoesje dat je smartphone laat ademen.
2. Liever een etui? Dat kan ook. Kies voor een waterdicht exemplaar dat je toestel bescherm tegen vocht en koude.
3. Wanneer je je gsm uit je jas haalt, geef hem dan even de tijd om zich aan de koude aan te passen voor je hem gebruikt. Het is immers de thermische schok die het systeem vertraagt. Opgelet: je telefoon snel even opwarmen met een haardroger is echt geen goed idee en kan fataal zijn voor het toestel.
4. Neem een extra opgeladen batterij mee, zoals een mobiele oplader. Net zoals je telefoon zelf houd je deze batterij goed beschut tegen de koude in de zak van je warme jas.
5. Om je oproepen te beantwoorden hoef je je smartphone niet uit je zak te halen. Gebruik hiervoor compatibele draadloze oortjes. Sommige modellen laten je zelfs toe om stembesturing via Siri of Google te gebruiken.

Extra tip: wanneer je je smartphone buiten gebruikt, heb je warme handschoenen nodig. Kies handschoenen die geschikt zijn voor een aanraakscherm. Je vindt ze in alle kleuren en materialen.
bien_utiliser_smartphone_bloc3.jpg :

Extra tips om je smartphone in topconditie te houden

- Laat de standby-modus aanstaan zodat het scherm niet oververhit raakt.
- Schakel je toestel regelmatig volledig uit, bijvoorbeeld ’s nachts.
- Voer af en toe een backup uit om het geheugen van je smartphone vrij te maken. Zo blijft je telefoon ook snel werken. Wat je ook kan doen om ruimte vrij te maken in het geheugen is apps die je niet (meer) gebruikt verwijderen. Ook al gebruik je sommige apps niet, toch zijn ze soms op de achtergrond actief en gebruiken ze veel energie.
- Gebruik je smartphone niet in de keuken of de badkamer. Vochtigere plaatsen kunnen je toestel namelijk aantasten.
bien_utiliser_smartphone_bloc4.jpg :

Een veilige en eenvoudige oplossing

Net een nieuwe smartphone gekocht? Kies voor ons Multimedia Service Pack en geniet van enkele exclusieve diensten:

- Telefonische hulp van een productspecialist
- Een beveiligingssoftware voor 10 toestellen (inclusief updates)
- Al je logins en paswoorden zijn beveiligd
- 3 jaar lang een vip-behandeling voor je smartphone

Lees alles over deze dienst
bien_utiliser_smartphone_bloc5.jpg :

Een probleem met je smartphone? Onze oplossingen!

Mijn smartphone laadt niet op

Je smartphone is al uren aan het opladen en toch blijft de batterij op een laag pitje. Of misschien laadt hij helemaal niet meer op. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. De oplader is beschadigd

De adapter en de kabel zijn essentieel om je smartphone op te laden. Als één van deze twee beschadigd is, zit er niets anders op dan een nieuwe lader te kopen. Kies voor een lader van hetzelfde type als je vorige: hetzelfde merk, dezelfde voltage, ... Sommige laders zijn totaal niet geschikt voor jouw smartphone en zullen hem alleen maar meer beschadigen.

Ligt het aan de adapter of aan de kabel? Even checken: verbind de kabel met een ander toestel, bijvoorbeeld met je laptop. Als hij hier wel werkt, dan ligt het misschien aan je adapter. Steek dan een andere kabel in de adapter en kijk of alles nu wel werkt. Tip: haal meteen een tweede lader in huis. Zo heb je altijd een reserve-lader en blijf je bereikbaar.
20201117_smartphone_01.jpg :

2. De USB-poort is vuil

Soms heeft het laadprobleem van je smartphone niets met de adapter of de kabel zelf te maken. De schuldige zou wel eens de USB-poort kunnen zijn. Het metaaltje van de USB-poort in je smartphone is lichtjes verschoven. We raden je aan om je smartphone binnen te brengen in één van onze winkels. Probeer vooral niet zelf het probleem op te lossen, want misschien zorg je zo voor meer schade. 

Of is er teveel stof in je USB-poort? Je steekt je smartphone vaak in je broekzak of in je tas om hem mee te nemen. Zo stapelen de stofdeeltjes zich op in en rond je toestel. De oplossing: gebruik een persluchtfles om hem te reinigen. Vooral geen tandenstoker, want die kan het moederbord van je toestel beschadigen.
20201117_smartphone_03.jpg :

3. De batterij is versleten

Ligt het niet aan de adapter, de kabel of de USB-poort? Dan ligt het misschien wel aan de batterij dat je smartphone niet meer goed oplaadt. Op sommige smartphones vind je een optie waarmee je de kwaliteit van je batterij kan testen. Vaak bevindt deze optie zich bij de instellingen in het tabje ‘Batterij’. Zo heb je toch enig idee over de levensduur ervan. Voer deze handeling niet te vaak uit, want dat is ook niet ideaal.

We geven je nog graag twee tips mee om de levensduur van je batterij optimaal te houden:

1. Laad je batterij tot maximum 80 % op. Zo voorkom je dat je batterij warm wordt.
2. Laad je toestel niet heel de nacht op terwijl jij geniet van een welverdiende nachtrust want dan geraak je snel boven de 100 %. En dit zorgt dan weer voor een overbelaste batterij die minder lang meegaat.

20201117_smartphone_04.jpg :

Mijn smartphone werkt supertraag

Webpagina’s die te lang laden, spelletjes die blokkeren midden in de actie, apps die maar niet open gaan,… een trage smartphone is heel vervelend. Wat kan je doen om hem toch sneller te laten werken?

1. Voer af en toe een backup uit om het geheugen van je smartphone vrij te maken. Zo blijft je telefoon ook snel werken.
2. Maak extra ruimte vrij door apps die je niet (meer) gebruikt te verwijderen. Ook al gebruik je sommige apps niet, toch zijn ze soms actief op de achtergrond en gebruiken ze veel energie.
3. Vraagt je telefoon om een update? Doen! Vaak komen met updates verschillende verbeteringen en oplossingen op bugs, waardoor je toestel sowieso sneller wordt.

20201117_smartphone_05.jpg :

Oeps, mijn smartphone is in het water gevallen

Gebruik je smartphone niet in de keuken of in de badkamer. Vochtige plaatsen kunnen je toestel namelijk aantasten. Nam je je smartphone toch mee naar de badkamer of naar het toilet. Ook al ben je voorzichtig, een ongelukje is snel gebeurd. Hij valt in bad of in de wc-pot ...

1. Haal je smartphone snel uit het water zodat er geen water meer kan binnendringen.
2. Schakel hem zo snel mogelijk uit.
3. Verwijder de beschermhoes, de batterij en de SIM-kaart.
4. Droog je smartphone en alle onderdelen met keukenpapier of een handdoek.
5. Plaats je smartphone in een kom met ongekookte rijstkorrels en laat hem een 2 à 3 dagen drogen in de kom.
6. Probeer hem na een paar dagen opnieuw in te schakelen. Laadt hem zeker niet op voor je dit doet.

Gelukt? Super!

20201117_smartphone_07.jpg :

Niet gelukt?

Probeer hem aan de praat te krijgen met een nieuwe batterij. Lukt dat ook niet? Breng je smartphone binnen in één van onze winkels. Onze specialisten proberen je zo goed mogelijk verder te helpen. Indien er in je toestel een kortsluiting ontstaan is, dan heb je waarschijnlijk nood aan een nieuwe smartphone. Denk dan misschien aan een waterdicht model.

Overzicht merken voor smartphone

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters