Hoe je smartphone optimaal gebruiken?

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht of wil je je oude toestel optimaal blijven gebruiken? Wij hebben voor jou enkele handige tips in petto om je smartphone, zowel tijdens de zomer als tijdens de winter efficiënt te gebruiken. Benieuwd? Volg de gids!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bien_utiliser_smartphone_bloc1.jpg

Draag zorg voor de batterij

Je smartphone 100% opladen, een goed idee? Éen van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de batterij. Wat kan je doen om deze zo lang mogelijk in goede staat te houden? In plaats van je batterij telkens 100 % op te laden is het beter om ze tot maximum 80 % op te laden. Zo voorkom je dat je batterij warm wordt. Je gebruikt hiervoor best de meegeleverde lader van je smartphone.

Een gouden tip: laat je toestel niet heel de nacht opladen terwijl jij geniet van een welverdiende nachtrust want dan geraak je snel boven de 100 %. En dit zorgt dan weer voor een overbelaste batterij die minder lang meegaat. Je zal je smartphone dus minder vaak moeten opladen en zo vermijd je onnodig energieverbruik.

bien_utiliser_smartphone_bloc2.jpg

6 tips om oververhitting te voorkomen

Tropische temperaturen, daar is je smartphone niet blij mee. Wist je dat oververhitting blijvende schade kan veroorzaken aan je smartphone? Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom geven wij je alvast 6 tips mee.

1. Laat je smartphone zoveel mogelijk in de schaduw liggen.
2. Schakel wifi en mobiel internet uit wanneer je ze niet nodig hebt.
3. Steek je smartphone niet in je broekzak.
4. Verwijder af en toe de cover.
5. Laat je smartphone zeker niet in de auto liggen als die in de volle zon staat. De temperatuur binnenin de wagen stijgt razendsnel en kan je smartphone definitief beschadigen. Gebruik je hem als gps? Bevestig hem aan een verluchtingsrooster zodat hij kan afkoelen.
6. Verwijder apps die veel ruimte innemen. Ze duwen de temperatuur van je smartphone omhoog.

Ga je naar het strand? Let op: zand en zout water kunnen je smartphone beschadigen.

utiliser_smartphone_bloc3.jpg

5 tips om je smartphone te beschermen tegen de kou

Ook tijdens de winter wordt je smartphone blootgesteld aan weer en wind. Door sterke temperatuurschommelingen ontladen batterijen zich veel sneller. Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om je smartphone efficiënt te beschermen tegen de koude.

1. Gebruik een beschermhoesje op maat  van je smartphone: een stevig hoesje dat je smartphone laat ademen.
2. Liever een etui? Dat kan ook. Kies voor een waterdicht exemplaar dat je toestel bescherm tegen vocht en koude.
3. Wanneer je je gsm uit je jas haalt, geef hem dan even de tijd om zich aan de koude aan te passen voor je hem gebruikt. Het is immers de thermische schok die het systeem vertraagt. Opgelet: je telefoon snel even opwarmen met een haardroger is echt geen goed idee en kan fataal zijn voor het toestel.
4. Neem een powerbank mee om je smartphone op te laden en te voorkomen dat je zonder batterij valt.
5. Om je oproepen te beantwoorden hoef je je smartphone niet uit je zak te halen. Gebruik hiervoor compatibele draadloze oortjes. Sommige modellen laten je zelfs toe om stembesturing via Siri of Google te gebruiken.

Extra tip: wanneer je je smartphone buiten gebruikt, heb je warme handschoenen nodig. Kies handschoenen die geschikt zijn voor een aanraakscherm. Je vindt ze in alle kleuren en materialen.

bien_utiliser_smartphone_bloc4.jpg

Extra tips om je smartphone in topconditie te houden

  • Laat de standby-modus aanstaan zodat het scherm niet oververhit raakt.
  • Schakel je toestel regelmatig volledig uit, bijvoorbeeld ’s nachts.
  • Voer af en toe een backup uit om het geheugen van je smartphone vrij te maken. Zo blijft je telefoon ook snel werken. Wat je ook kan doen om ruimte vrij te maken in het geheugen is apps die je niet (meer) gebruikt verwijderen. Ook al gebruik je sommige apps niet, toch zijn ze soms op de achtergrond actief en gebruiken ze veel energie.

bien_utiliser_smartphone_bloc5.jpg

Een veilige en eenvoudige oplossing

Net een nieuwe smartphone gekocht? Kies voor ons Multimedia Service Pack en geniet van enkele exclusieve diensten

  • Telefonische hulp van een productspecialist
  • Een beveiligingssoftware voor 10 toestellen (inclusief updates)
  • Al je logins en paswoorden zijn beveiligd
  • 3 jaar lang een vip-behandeling voor je smartphone

    Lees alles over deze dienst

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters