Een frigo met 1 deur kopen

Alle 1-deurskoelkasten bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle 1-deurskoelkasten
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke frigo met 1 deur bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de frigos met 1 deur

 • 1-deurskoelkast - Frigo met 1 deur kopen - Vanden Borre

  U kan een 1-deurskoelkast kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een 1-deurskoelkast online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een 1-deurskoelkast online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * 1-deurskoelkast aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * 1-deurskoelkast betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de 1-deurskoelkast gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een 1-deurskoelkast via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een 1-deurskoelkast. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een koelkast kiezen ?

  • Beter behoud van de lage temperaturen

   BC_Koelkast_04.jpg :

   Geventileerde koeling, geforceerde koeling, elektronische regeling, versterkte isolatie... het zijn allemaal innovaties die bijdragen tot een snel herstel van de ideale bewaartemperatuur voor voedingswaren telkens wanneer de deur wordt geopend. Vis, vlees, groenten en melkproducten hebben voortaan hun eigen bewaarvak dat op de ideale temperatuur wordt gehouden... . Er opent zich een nieuwe wereld van smaakplezier!

  • Minder energieverbruik

   BCenergielabel.jpg :

   De werking van een koelkast kan tot 20 % uitmaken van uw jaarlijkse elektriciteitsfactuur. Sta dus even stil bij het energieverbruik van uw koelkast. Om u daarbij te helpen, verdeelt een Europese norm alle koelkasten in klassen van A tot G. De huidige generatie energiezuinige koelkasten hebben energielabel A++ en A+++.

   Bekijk de 1-deurskoelkasten met A++ label
   Bekijk de 1-deurskoelkasten met A+++ label

  • Verbeterd ergonomisch ontwerp

   De legplateaus, die vaak gemaakt zijn van schokbestendig "Securit" glas, worden nu in alle modellen gebruikt. Ze zijn niet alleen esthetisch, maar staan ook garant voor een perfecte stabiliteit. Ze zijn erg makkelijk schoon te maken en dankzij hun transparantie kunt u snel zien wat zich in de koelkast bevindt. Verder zijn er ook nog de praktische telescopische ladegeleiders waarmee u de gewenste producten moeiteloos kunt opbergen en terugvinden... zonder dat u daarbij een oncomfortabele houding hoeft aan te nemen!

  • Aangepast aan uw ruimte

   De koelkasten schikken zich naar uw eisen! Klein of groot, 60 cm breed of smaller... ze passen zich aan uw omgeving aan. Een uitvoering zonder vriesvak voor de grootst mogelijke bruikbare ruimte voor uw verse producten of een uitvoering met vriesvak voor uw diepvriesproducten... . Er wordt ook rekening gehouden met uw gewoontes en voedingsvoorkeuren.

  • Speciale maten

   Dankzij de speciale maten kunt u uw toestel kiezen op basis van zijn toekomstige plaats. Een aantal modellen zijn breder of lager dan gemiddeld, maar hebben dezelfde inhoud als de andere. Zo vindt u steeds een toestel dat is aangepast aan om het even welke keukenstructuur.
   Een koelkast is gemiddeld 60 cm breed en 1,70 m hoog.

   Bekijk de 1-deurskoelkasten die smaller zijn dan 56 cm

  • Netto-inhoud

   Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de bruikbare inhoud aan. Kies de inhoud in functie van uw eetgewoontes en het aantal gezinsleden.
   Indien uw gezin 3 leden of meer telt, kies dan voor een koelkast met een inhoud van minstens 300 liter.

  • Zonder vriesvak

   BCrefttutile.jpg :

   U hebt al een diepvriezer en wil de inhoud van uw koelkast optimaal benutten voor uw etenswaren? Neem dan een kijkje bij de koelkasten "zonder vriesvak". Deze koelkasten hebben geen vriesvak en werden ontworpen voor een optimaal gebruik van de nuttige ruimte voor uw verse producten.

   Bekijk de 1-deurskoelkasten zonder vriesvak

  • Met vriesvak

   BCrefcgl.jpg :

   Om uw diepvriesproducten gedurende meerdere maanden te bewaren kiest u best voor een koelkast met een diepvriestemperatuur van - 18°C of lager. Indien u vaak diepvriesproducten gebruikt, kiest u beter voor een koelkast met diepvriezer.

   Bekijk de 1-deurskoelkasten met vriesvak

  • Waar moet ik mijn koelkast plaatsen?

   De algemene regel: plaats uw toestel niet in een te warme, te vochtige of onverwarmde ruimte.

   De klimaatklasse van het toestel geeft aan voor welke omgevingstemperaturen het toestel geschikt is. Een koelkast van de subtropische klasse werkt naar behoren wanneer de omgevingstemperatuur schommelt tussen 16 en 32°C. Voor een koelkast van de tropische klasse mag de temperatuur oplopen tot 43°C; het toestel werkt dan ook perfect in een zonnige of slecht geventileerde keuken.

  • Geforceerde koeling

   BCairbrasse.jpg :

   Niet te verwarren met geventileerde koeling. De geforceerde koeling zorgt dankzij een ventilator voor een gelijkmatige temperatuur binnenin de koelkast. Dit systeem behoudt een hoge luchtvochtigheid, waardoor de etenswaren beter bewaard blijven. Telkens wanneer de deur wordt geopend, versnelt het systeem de koeling om zo snel mogelijk de ingestelde temperatuur te herstellen. Verder is er ook een comfortabele automatische ontdooifunctie voorzien.

  • Omkeerbare deuren

   Dankzij deze spitsvondigheid kunt u de deuropening van de meeste koelkasten aanpassen aan de installatieplaats in de keuken. De koelkastdeur kan naargelang uw wens van links naar rechts of van rechts naar links worden geopend.

   Bekijk de 1deurskoelkasten met omkeerbare deur

 • Hoe een koelkast gebruiken ?

  • Waar moet ik mijn koelkast plaatsen?

   1. Zorg dat uw toestel waterpas staat.

   Opgelet: uw toestel mag eventueel een beetje afhellen naar achter.

   2. Plaats uw toestel niet in een te warme of te vochtige omgeving (zie steeds de klimaatklasse).

   3. Plaats uw toestel niet in een onverwarmde ruimte.


   Opgelet: als de temperatuur van uw ruimte onder de 16 graden ligt, kunnen de voedingswaren van de diepvriezer ontdooien.

  • Welke temperatuur?

   20150714_BC_koeling_01.jpg :

   Voor uw koelkast:
   De ideale temperatuur voor een optimale bewaring van uw voedingswaren is maximaal 5°C.

   Hoe de temperatuur meten? Gebruik een elektronische thermometer of plaats een thermometer in een glas water op het glas van de groentelade gedurende 12 u.


   Voor uw diepvriezer:
   De ideale temperatuur voor uw diepvriezer is tussen -6°C en -18°C.
   Zie ook de steraanduiding:
   * = -6°C
   ** = -12°C
   *** = -18°C

   Hoe de temperatuur meten? Gebruik een elektronische thermometer of plaats een thermometer tussen de producten (niet eronder of erop).


   Bekijk onze thermometers en accessoires

  • Waar producten bewaren in mijn koelkast ?

   20150714_BC_koeling_00.jpg :

   • ZONE 1: diepvriesproducten
   • ZONE 2: geopende potten, dranken
   • ZONE 3: gebakjes, soep, vleeswaren, etenresten
   • ZONE 4: vlees, rauwe vis, zuivelproducten
   • ZONE 5: groenten, fruit
   • ZONE 6: boter, kaas
   • ZONE 7: niet-geopende potten, tubes, eieren
   • ZONE 8: medicijnen, kleine flessen
   • ZONE 9: grote flessen, pakken, frisdranken, brikverpakkingen    


    

    

    


    

   Bij de nieuwe koelkastmodellen met dynamische koeling, kunt u uw voedingswaren plaatsen waar u zelf wil. De temperatuur is immers in de hele koelkast dezelfde.

   En voor het vriesvak?

   Hoe voller uw diepvriezer, hoe minder ijsvorming u merkt. Gebruik ook diepvrieszakjes of plastic recipiënten om uw voedingsmiddelen te beschermen.

  • Het energieverbruik beperken

   eco_tip_174x96.gif :

   Om minder te verbruiken:

   • Open uw koelkast niet onnodig of te lang.
   • Controleer steeds de sluiting van de deur.
   • Plaats uw koelkast niet in een te warme of te vochtige omgeving.
   • Verlucht op de juiste manier de kamer waar uw koelkast zich bevindt.
   • Leg nooit warme producten in uw koelkast.
   • Controleer of uw koelkast niet te vol is.
   • Ontdooi uw diepvriezer minstens twee keer per jaar.

 • Hoe een koelkast installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een erkend technicus volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

  • De omgeving rond uw koelkast

   Vref.jpg :

   > Plaats het toestel in een droge en goed verluchte kamer. Vermijd balkons, veranda's en terrassen: de overmatige warmte in de zomer en de koude in de winter kunnen de goede werking van het toestel verhinderen en het zelfs beschadigen.
   > Om zo weinig mogelijk geluidsoverlast te hebben van de trillingen plaatst u de koelkast het beste op een harde en vlakke ondergrond met trillingsdempers.

   > Plaats uw koelkast ver genoeg van warmtebronnen (kookvuren, convectoren, radiatoren en zonnestralen kunnen namelijk de kleur van de lak van uw toestel veranderen). Een overmatige werking van de compressor leidt tot onnodig meerverbruik.
   > Plaats uw koelkast ver genoeg van vochtbronnen (waterkranen, bijzonder vochtige plaatsen) om elektrische schokken te voorkomen.
   > Uw koelkast moet kunnen ademen. Zorg dus voor 4 tot 5 cm speelruimte rond het toestel. Dek de plint van uw koelkast nooit af.
   > Indien uw toestel is uitgerust met wieltjes, vergeet dan niet dat deze uitsluitend bedoeld zijn om kleine verplaatsingen vlotter te laten verlopen.

  • Een omkeerbare deur

   Al naargelang de plaats die u voor uw koelkast hebt gekozen, kunt u voor uw comfort bij bepaalde modellen de deurrichting omkeren.
   Op die manier kunt u zelf kiezen of uw koelkast naar links of naar rechts wordt geopend.. Wij stellen deze mogelijkheid ter plaatse voor op het moment dat u de koelkast aankoopt. Zo hoeft u zelf niets meer te doen om de deurrichting van het toestel te veranderen.

  • De klimaatklasse

   VEtiquette-Cgref_NL.jpg :

   Uw toestel werd ontworpen om optimaal te functioneren bij een bepaalde omgevingstemperatuur; het werd m.a.w. ontworpen voor een specifieke klimaatklasse.
   Er bestaan verschillende klimaatklassen: gematigd (N, 16°C tot 32°C), subtropisch (ST, 18°C tot 38°C) en uitgebreid tropisch (SN-T, 10°C tot 43°C).
   De klimaatklasse bevindt zich op het specificatieplaatje binnenin het koelkastgedeelte van uw toestel. Indien de temperaturen hoger liggen, werkt het toestel minder goed. De koelkast produceert minder koelte en de temperatuur binnenin stijgt, wat gevolgen heeft voor de bewaring van uw etenswaren.

  • Elektriciteit

   Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact.
   Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.
   Indien u nieuwe elektrische voorzieningen aanlegt, installeer dan een geaard waterdicht stopcontact dat is verbonden met een eenfasemeter van 230 V, een differentieelschakelaar en een zekering (10 of 16 A afhankelijk van het model).

  • Een pauze van een tweetal uur

   Indien het toestel in een horizontale positie is vervoerd, moet u het opnieuw rechtzetten en twee uur wachten alvorens de stekker in het stopcontact te steken. Het is mogelijk dat een kleine hoeveelheid olie in het koelingcircuit is geraakt. U moet de olie de tijd geven om terug naar de motor te vloeien voordat u het apparaat in werking stelt. Doet u dat niet, dan kan de koelkast beschadigd raken.

  • Vóór het eerste gebruik

   Reinig de binnenkant van het toestel met lauw water en afwasproduct voordat u er etenswaren in opbergt. Droog alles zorgvuldig af.
   Steek de stekker in het stopcontact en stel de thermostaat in op een gemiddelde temperatuur. Plaats enkele volle flessen in de koelkast. Dat helpt om de temperatuur in het toestel sneller te doen dalen. Zodra de temperatuur is bereikt, kunt u etenswaren in de koelkast plaatsen. Stel de thermostaat vervolgens bij in functie van de aangegeven temperatuur.

  • Niet te vergeten bij de installatie:

   VPiedsreglables.jpg :

   Wanneer uw toestel geïnstalleerd is, moet u de voetsteunen instellen zodat het licht achterover helt : op die manier zal de deur beter sluiten en vermijdt u energieverspilling.

 • Hoe een koelkast onderhouden ?

  • Uw koelkast reinigen

   Hoe uw koelkast reinigen?

   - Schakel de stroomtoevoer uit
   - Verwijder de legplateaus, laden en deurvakken en reinig deze afzonderlijk
   - Maak de binnenkant schoon met een spons en een ontsmettende detergent (geen zuiver bleekwater). Begin bij het schoonmaken bovenaan.
   - U kunt eventueel een tandenborstel gebruiken om het rubber van de deur te reinigen
   - Afspoelen met helder water
   - Droog alle oppervlakken, de legplateaus, laden en deurvakken met een schone doek
   - Plaats de afneembare onderdelen terug in uw koelkast
   - De koelkast kan opnieuw in werking gesteld worden

   Om uw koelkast hygiënisch te houden moet u deze één keer per maand reinigen.

  • Uw diepvriezer reinigen

   20150714_BC_koeling_06.jpg :

   Hoe mijn diepvriezer reinigen?

   - Schakel de stroomtoevoer uit en laat het diepvriesgedeelte ontdooien
   - Maak de binnenkant schoon met een spons en desinfecterende detergent
   - Spoel met helder water
   - Droog alles af met een schone doek
   - De diepvriezer kan opnieuw in werking gesteld worden


   De diepvriezer moet één keer per jaar worden gereinigd.

  • En de buitenkant?

   De achterste roosters:

   Voor een optimale werking van uw toestel moet u controleren of de lucht aan de achterzijde van het toestel correct circuleert. Neem twee keer per jaar het stof weg van de achterste roosters van uw koelkast.

   Het condensreservoir:

   Reinig regelmatig het condensreservoir op de achterkant van uw toestel, op de motor.

   De buitenwanden:

   De buitenwanden kunt u reinigen met een spons en wat zeep. Gebruik een aangepast reinigingsmiddel voor inox en roestvrij staal.

   Vermijd ook contact met zuur en chloor.

 • Een probleem met uw koelkast? Onze oplossingen

  • Mijn koelkast maakt een vreemd geluid

   U hoort een sissend, borrelend geluid of geluid van lopend water

   > Dit geluid kan ontstaan door de circulatie van koelvloeistof onder hoge druk.
   > Opgelet: ook bij afzetten van de motor kan dit geluid nog enige tijd doorgaan.

   U hoort een ander geluid? Contacteer ons

  • Ik heb water in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_04.jpg :

   Water in groentelade   > Kijk of het afvoergaatje niet verstopt is.
   > Oplossing: reinig het afvoergaatje met een oorstokje.

   
Water op een andere legger/lade   > Kijk of de producten niet tegen de achterwand geplaatst zijn.
   > Oplossing: verplaats deze producten en vermijd contact met de wanden.

  • Ik heb ijs in mijn koelkast


   Wees gerust, het vocht op de koude achterwand kan aanslaan en bevriezen. Als u de deur te vaak opent, heeft de koelkast meer tijd nodig om de ingestelde temperatuur te bereiken en om de automatische ontdooiing te activeren.

   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb waterdruppels op de glazen leggers van mijn koelkast

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 5° en 7°C).
   > Uw koelkast is niet te vol (zorg voor en goede luchtcirculatie binnenin de koelkast).
   > De deur is goed gesloten.
   > Het afvoergaatje is niet verstopt (reinig met een oorstokje en javel).
   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.


   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb een onaangename geur in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_08.jpg :

   Kijk de volgende punten na:

   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.
   > Er zijn geen vervallen etensresten in uw koelkast.

   Tips voor het onderhoud van uw koelkast

   1 Dek producten af en controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum.
   2 Reinig meerdere keren per jaar uw koelkast.
   3 Plaats een geuropnemer in uw koelkast.
   4 Reinig regelmatig het reservoir op de achterkant van de motor.
   5 Reinig de buitenkant met een aangepast reinigingsmiddel. 
   6 Voor inox/roestvrij staal: reinig regelmatig minimum 3 à 4 keer per jaar. 
   7 Vermijd contact met zuur en chloor.

  • De producten in mijn koelkast zijn bevroren

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 4° en 5°C).
   > Plaats geen producten tegen de achterwand.
   > In de meeste koelkasten bevindt de koudste plek zich onderaan (koude lucht daalt).

  • Een ander probleem?

 • Eco advies

  • Eco kiezen

   De huidige generatie koelkasten zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+, A++ en zelfs A+++.
   Een koelkast met energieklasse A+ verbruikt tot 20% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A++ verbruikt tot 40% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A+++ verbruikt tot 60% minder energie.

   Bekijk alle 1deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger
   Bekijk alle 2deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger

  • Eco gebruiken

   Om uw koelkast goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden, volstaan enkele simpele maatregelen:

   • Plaats de koelkast niet dichtbij een warmtebron en hou rekening met de klimaatklasse van het toestel. Telkens wanneer de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast zich bevindt, met één graad stijgt, neemt het energieverbruik met 3% toe.
   • Ontdooi het toestel regelmatig (modellen met diepvriezer): Per ijslaag van 2 mm zal het toestel ongeveer 10% meer energie verbruiken.
   • Plaats nooit warm voedsel in een koelkast, maar laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
   • Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De kou die hierbij vrijkomt, gebruikt de koelkast voor koeling.
   • Neem regelmatig het stof weg van de roosters aan de achterkant van de koelkast.
   • Sluit de deur altijd zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de dichtingen van de deur en vervang ze indien nodig.

  • Eco recycleren

   U kunt uw oude toestel in alle Vanden Borre winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien u het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van uw nieuwe toestel uw oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

   Meer info op : www.recupel.be

 • Overzicht merken voor frigo met 1 deur