Een strijkijzer met stoomgenerator kopen

Alle strijkijzers met stoomgenerator bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke strijkijzer met stoomgenerator bekijken

AEG

BOSCH

BRAUN

CALOR

DOMO

LAURASTAR

PHILIPS

POLTI

PROLINE

ROWENTA

Bekijk hier het oude gamma van de strijkijzers met stoomgenerator

Stoomgenerator - Strijkijzer met stoomgenerator kopen - Vanden Borre

Je kan een Stoomgenerator kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Stoomgenerator online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Stoomgenerator online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Stoomgenerator aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Stoomgenerator betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Stoomgenerator gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Stoomgenerator via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Stoomgenerator. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een strijkijzer of een stoomgenerator kiezen?

Strijkijzer of stoomgenerator: wat zijn de verschillen?

Een strijkijzer en een stoomgenerator hebben hetzelfde doel voor ogen maar werken anders. In tegenstelling tot strijkijzers zijn stoomgenerators voorzien van een apart waterreservoir. Hierdoor is het strijkijzer van een stoomgenerator lichter in gebruik. Een stoomgenerator is ook krachtiger en dus efficiënter. Een traditioneel strijkijzer daarentegen is compacter en vaak goedkoper.

Kies voor een traditioneel strijkijzer als je maar af en toe strijkt of als je een toestel zoekt voor een klein budget. Streef je naar perfecte resultaten en heb je vaak veel wasmanden te strijken? Ga dan 100% voor een stoomgenerator.
bloc1_centrale_vapeur.jpg :

Laat maar stomen!

Het is algemeen gekend, stof en warmte gaan niet goed samen. Daarom is stoom een belangrijke schakel: stoom bevochtigt en versoepelt de stof om makkelijker te strijken en je kleding te beschermen.

Het stoomdebiet is het eerste element waarmee je rekening moet houden om je strijkijzer of stoomgenerator te kopen. Hoe hoger het stoomdebiet, hoe efficiënter je toestel is.
 • Debiet van een strijkijzer: tussen 15 en 120 g/minuut
 • Debiet van een stoomgenerator: tussen 100 en 200 g/minuut

bloc1_fer_à_repasser.jpg :

Sneller klaar met strijken

Wil je sneller klaar zijn mer strijken? Kies voor een stoomgenerator en hou rekening met volgende drie elementen: het stoomdebiet, de stoomdruk en de stoomstoot. Om je jeans moeiteloos te strijken, gebruik je best een generator met een stoomdruk van 6 bar of meer.

En om hardnekkige plooien te verwijderen? Geef een ‘stoomstoot’: hij zal het debiet verhogen voor een bepaalde duur. De kracht van een stoomstoot wordt uitgedrukt in gram/minuut en varieert tussen de 140 en 650 gram/minuut. Je kan ook de stoom gebruiken om je kleding verticaal te ontkreuken, maar in dit geval raden we je eerder een kledingstomer aan.
20210106_repassage_01.jpg :

Automatische temperatuurregeling

Het voordeel van een stoomstrijkijzer met een automatische temperatuurregeling ten opzichte van eentje met een manuele temperatuurregeling? Strijk zowel delicatie stoffen als andere stoffen zonder de temperatuur aan te passen.

Zijde, jeans, katoen... Maakt niet uit, je hoeft je wasgoed niet op voorhand te sorteren. Je stoomstrijkijzer kiest automatisch de juiste instellingen!
20210106_repassage_02.jpg :

De perfecte zool kiezen

De zolen van de laatste generatie glijden beter dan vroeger. Resultaat? Ze zijn nog efficiënter. En omdat ze minder makkelijk krassen, zijn ze eenvoudig te onderhouden. Je hebt de keuze tussen verschillende materialen:
 • Inox: verdeelt de warmte op een homogenere manier en is krasbestendiger.
 • Inox met honingraat-structuur: verdeelt de warmte op een uniforme manier en zorgt voor een onberispelijk resultaat.
 • Email: vermindert het contact tussen de zool en de stof, zodat het strijkijzer gemakkelijker glijdt en sneller strijkt.
 • Geborsteld aluminium: lichter en ideaal om makkelijker en sneller te strijken.
 • Keramisch: glijdt makkelijker en is krasbestendig.

Het ideale reservoir

De grootte van het waterreservoir is één van de belangrijkste voordelen van de stoomgenerator. De meeste strijkijzers hebben namelijk een capaciteit van 300 ml, terwijl stoomgenerators minimum 1 liter water bevatten. Resultaat? Je strijkt langer zonder je reservoir bij te vullen. Bovendien warmt je stoomgenerator in 2 à 4 minuten op.

Maar welke grootte moet je kiezen? Als je strijkbeurten meestal lang duren, kies je best voor een reservoir met een grote capaciteit van minstens 1,5 L.

Sommige stoomgenerators hebben een onbeperkte autonomie en kan je eender wanneer opvullen. En als je het waterreservoir eraf kan halen, is het nog makkelijker!

Wil een groot reservoir en een onbeperkte autonomie, maar heb je geen krachtige stoomgenerator nodig? Dan is een strijkijzer met XL-waterreservoir wat je nodig hebt.
bloc3_le_reservoir_idéal.jpg :

Weg met die kalkaanslag!

De aartsvijand van je strijkijzer of stoomgenerator? De kalk! Met een antikalksysteem hoef je je toestel niet meer handmatig te ontkalken. Er bestaan 3 antikalksystemen:
 • Antikalkstaaf of kalkcollector: hij verzamelt alle kalk en je reinigt hem onder water. Je hoeft hem niet weg te gooien, je stopt hem gewoon opnieuw in het toestel.
 • Ontkalkpatroon: hij functioneert op dezelfde manier als de kalkcollector, maar je moet hem regelmatig vervangen.
 • Ontkalkingsprogramma: dit zelfreinigende systeem verwijdert de kalkaanslag in het toestel. Een lichtsignaal meldt je wanneer je het programma mag opstarten.

Handige functies

De meeste strijkijzers en stoomgenerators hebben verschillende functies om je leven te vergemakkelijken. Dit zijn enkele voorbeelden:
bloc4_les_fonctions_utiles.jpg :

En op vakantie?

Het reisstrijkijzer is onmisbaar als je op vakantie gaat. Dankzij zijn opklapbare handvat en een opbergtas neem je het makkelijk mee in je koffer. En om je kleding te ontkreuken? Niets beters dan een ontkreuker.

Met al deze tips ben je zeker dat je het beste toestel kiest! Heb je je strijkijzer of stoomgenerator nog niet gekozen? Neem een kijkje in onze strijkwijzer. Je hoeft enkel een paar vragen te beantwoorden en we tonen je een selectie van de producten naargelang je behoeften.

Hoe een stoomgenerator en stoomstrijkijzer gebruiken?

Welk water gebruiken?

In theorie gebruik je best kraantjeswater. Maar in de praktijk is het ingewikkelder, alles hangt van de waterhardheid af. Hard water (vanaf 30 °fH) bevat meer kalk waardoor je stoomgenerator minder efficiënt zal werken. Vul daarom best de helft van je reservoir met gedemineraliseerd water en de andere helft met leidingwater.

Geen idee of je water veel kalk bevat? Check je waterfactuur: de hardheid van het water staat er vaak op vermeld. Je kan het ook even navragen bij de watermaatschappij van je gemeente.

Wat je zeker niet mag gebruiken:

 • azijn 
 • detergent
 • geparfumeerd water 
 • geparfumeerd gedemineraliseerd water
 • flessenwater 
 • water van je luchtontvochtiger 
 • enkel gedemineraliseerd water
 • water van je droogkast
bloc1_quelle_eau.jpg :

Heb je een waterontharder?

Het is niet aangeraden om water van een waterverzachter te gebruiken. Naargelang de instelling van je waterverzachter kan het water te weinig kalk bevatten, waardoor het corrosief wordt. Een slecht onderhouden waterverzachter kan er ook voor zorgen dat er zoutresten in het water blijven. Hierdoor kan je schade toebrengen aan je strijkijzer.

Tip: raadpleeg de handleiding van het toestel voor je het gebruikt.

Op welke temperatuur strijken?

Je stoomgenerator goed gebruiken, begint bij de temperatuuraanpassing in functie van je kledij. Begin met je kleren te sorteren volgens het type stof en strijk eerst de delicate kledingstukken.
Weet je niet welke temperatuur aanbevolen is voor de verschillende stoftypes? Kijk op het etiket van je kledingstuk en check het symbooltje met een strijkijzer op. Hoe meer puntjes op het symbool, hoe warmer je strijkijzer moet staan!


bloc2_quelle_température.jpg :

Wat als... je het etiket niet meer hebt? Volg ons advies!

Zijde: lage temperatuur, stof lichtjes vochtig, geen stoom gebruiken om waterdruppels te vermijden.
Wol, polyester of viscose: middelmatige temperatuur en beperkt stoomgebruik.
Katoen en linnen: hoge temperatuur, stof lichtjes vochtig en veel stomen.

Geen zin om altijd de temperatuur van je strijkijzer aan te passen? Kies dan voor een toestel met automatische temperatuurregeling, de ideale combinatie tussen stoom en temperatuur: je hoeft je strijkijzer niet telkens in te stellen in functie van het type stof.

Kies de juiste strijkplank

Om je stoomgenerator optimaal te gebruiken, haal je best een aangepaste strijkplank in huis. Een aanrader? Een plank met geperforeerd oppervlak. Dat zorgt ervoor dat de stoom optimaal verdeeld wordt. Zo worden je kledingstukken en je strijkplankhoes niet nat.

De perfecte match met je strijkplank? Een efficiënte strijkhoes natuurlijk! De Perfect Flow-hoezen bijvoorbeeld. Zo strijk je makkelijk met stoom voor een nog efficiëntere strijkbeurt en je hebt geen last meer van waterdruppels op de vloer. En voor een topresultaat kan je ze combineren met een Perfect Flow-plank.


Je kleren even opfrissen


Wil je een kledingstuk ontkreuken of wat opfrissen omdat je het al eens hebt gedragen of omdat het onderaan in je kast lag? Geen probleem, hang je kledingstuk op een kapstok en druk op de stoomknop. Hou een zekere veiligheidsafstand om je kleren niet te beschadigen. Echt handig als je geen tijd hebt om je hemd te strijken vóór je ‘s ochtends het huis uit moet.  bloc3_choisir_la_bonne_planche.jpg :

Hoe een stoomgenerator installeren?

Het eerste gebruik

Haal het apparaat uit de verpakking en verwijder eventueel aanwezige stickers of beschermfolie van de zool. Reinig de zool met een zachte doek.
Wanneer u de stoomgenerator voor het eerst in het stopcontact steekt, kan een lichte rook ontstaan. Dit is volkomen normaal en stopt na korte tijd.
Test het strijkijzer op een oud stukje stof om te controleren of de zool en het waterreservoir schoon zijn. Uit de zool kunnen witte kalkdeeltjes komen. Laat de stoom zich verspreiden door op de stoomknop te drukken. Zo verwijdert u alle eventuele restjes van bij de fabricatie.
Wanneer u het apparaat inschakelt, kan het strijkijzer een geluid maken. U hoort het water dat in de verwarmingsketel wordt gepompt.
Vrepassage.jpg :

Waterkwaliteit

Het apparaat is ontworpen om te werken op kraantjeswater.
In geval van erg hard water > 30°TH (dit kunt u navragen bij de watermaatschappij), kunt u kraanwater mengen met in de handel verkrijgbaar gedemineraliseerd water (50% kraanwater, 50% gedemineraliseerd water).
VTest-Calcaire.jpg :

Te vermijden

Doe in het reservoir nooit azijn, stijfsel, strijkwater, andere chemische producten of puur gedemineraliseerd water. Ander water dan kraanwater (puur gedemineraliseerd water, geparfumeerd water, water van de droogkast…) kan spatten of bruine vlekken geven of een voortijdige veroudering van het apparaat veroorzaken.

Na gebruik

Schakel na gebruik de stoomgenerator altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat volledig afkoelen vóór u het schoonmaakt of opbergt.

Hoe je stoomgenerator onderhouden?

Ontkalken, hoe begin je eraan?

Kalk is de aartsvijand van je stoomgenerator. Wist je dat kalkaanslag zich op 2 plaatsen in je stoomgenerator vastzet? In het waterreservoir en op de zool. Hoe meer kalk, hoe meer kans dat de gaatjes van je stoomgenerator verstoppen en zelfs vlekken op je kleding maken. Daarom is het belangrijk om je stoomgenerator te ontkalken na 10 strijkbeurten.

1. De kalkverzamelaar reinigen

Volg deze stappen om de kalkverzamelaar van je toestel correct te reinigen:
 • Neem de stekker van je stoomgenerator uit het stopcontact.
 • Laat je toestel gedurende 2 uur afkoelen.
 • Draai de dop van de kalkverzamelaar eraf.
 • Vul de verzamelaar tot de helft met kraantjeswater.
 • Schud lichtjes.
 • Giet het water in je gootsteen.
 • Doe dit 2 keer.
 • Kijk na of de kalkverzamelaar leeg is.
 • Sluit hem opnieuw met de dop.
Geen zin om je stoomgenerator met de hand te reinigen? Goed nieuws: sommige modellen zijn voorzien van een antikalksysteem. Er bestaan 3 types:

- Antikalkstaaf of kalkcollector: verzamelt alle kalk en je reinigt hem onder water. Je hoeft hem niet weg te gooien, je stopt hem gewoon opnieuw in het toestel.
- Ontkalkpatroon: hij functioneert op dezelfde manier als de kalkcollector maar je moet hem regelmatig vervangen.
- Ontkalkingsprogramma: dit zelfreinigende systeem verwijdert de kalkaanslag in het toestel. Een lichtsignaal meldt je wanneer je het programma mag opstarten.
bloc1_nettoyer_la_cuve.jpg :

2. De zool reinigen

Na verloop van tijd is de zool van je stoomgenerator verstopt met textielvezels. Om perfect te glijden, moet je de zool van je stoomgenerator regelmatig schoonmaken.

- De zool binnenin reinigen:
o Zet de thermostaat op de minimum stand en het stoomdebiet op maximum.
o De stoom verandert in water om de zool binnenin te kunnen schoonmaken.
o Giet het water dat uit je zool komt weg in je gootsteen.

- De zool aan de buitenkant reinigen:
o Zet de thermostaat op de minimum stand.
o Zuig de grootste deeltjes weg met je stofzuiger.
o Maak de zool schoon met een vochtig doekje.

Gebruik geen producten of wasmiddel, die kunnen je zool aantasten. In plaats daarvan kan je onze zoolreiniger gebruiken. En om dit te voorkomen, kies je best voor een zelfreinigende zool. Dankzij de palladium bekleding kleeft er geen enkel stofje of vezel aan de zool.

Ziezo, geen excuus meer om je stoomgenerator niet te reinigen of te ontkalken! 😉
bloc2_nettoyer_la_semelle.jpg :

Eco advies

Een stoomstrijkijzer of stoomgenerator met autostopfunctie? Kies bewust...

De Ecofunctie past automatisch de hoeveelheid en de temperatuur van de stoom aan de geselecteerde stof aan. Zo gaat er tijdens het strijken heel wat minder stoom, en bijgevolg energie, verloren.

Bekijk alle stoomstrijkijzers met Ecofunctie

Er bestaan tegenwoordig toestellen met een autostopfunctie. Dankzij deze functie wordt de stroom automatisch uitgeschakeld als het toestel niet gebruikt wordt.

Bekijk alle stoomstrijkijzers met autostopfunctie
Bekijk alle stoomgenerators met autostopfunctie

Vermijd kalkaanslag om het energieverbruik te verminderen...

Om uw toestel goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden volstaan enkele simpele handelingen :
 • Gebruik leidingwater dat werd gefilterd in een waterfilterkan. Chloor-, kalk- en deeltjes van andere zware metalen worden uit het water gefilterd. U vermijdt op die manier kalkaanslag en verlengt de levensduur van uw toestel.

Bekijk alle stoomstrijkijzers
Bekijk alle stoomgenerators
Bekijk alle waterfilters

Kan ik mijn oude stoomstrijkijzer of stoomgenerator binnenbrengen bij Vanden Borre?

U kan uw oude toestel in alle Vanden Borre-winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

Meer info op www.topten.be

Overzicht merken voor strijkijzer met stoomgenerator

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters