Hoe een stoomgenerator installeren?

Hieronder vind je enkele tips van onze specialisten voor een optimale werking van je stoomgenerator. Zo haal je meteen het beste uit je nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
CentraleVapeur_imgs_01.jpg

Het eerste gebruik

Haal het apparaat uit de verpakking en verwijder eventueel aanwezige stickers of beschermfolie van de zool. Reinig de zool met een zachte doek.
Wanneer je de stoomgenerator voor het eerst in het stopcontact steekt, kan een lichte rook ontstaan. Dit is volkomen normaal en stopt na korte tijd.
Test het strijkijzer op een oud stukje stof om te controleren of de zool en het waterreservoir schoon zijn. Uit de zool kunnen witte kalkdeeltjes komen. Laat de stoom zich verspreiden door op de stoomknop te drukken. Zo verwijder je alle eventuele restjes van bij de fabricatie.
Wanneer je het apparaat inschakelt, kan het strijkijzer een geluid maken. Je hoort het water dat in de verwarmingsketel wordt gepompt.

CentraleVapeur_imgs_02.jpg

Waterkwaliteit

Het apparaat is ontworpen om te werken op kraantjeswater.
In geval van erg hard water > 30°TH (dit kan je navragen bij de watermaatschappij), kan je kraanwater mengen met in de handel verkrijgbaar gedemineraliseerd water (50% kraanwater, 50% gedemineraliseerd water).

CentraleVapeur_imgs_03.jpg

Te vermijden

Doe in het reservoir nooit azijn, stijfsel, strijkwater, andere chemische producten of puur gedemineraliseerd water. Ander water dan kraanwater (puur gedemineraliseerd water, geparfumeerd water, water van de droogkast…) kan spatten of bruine vlekken geven of een voortijdige veroudering van het apparaat veroorzaken.

CentraleVapeur_imgs_04.jpg

Na gebruik

Schakel na gebruik de stoomgenerator altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat volledig afkoelen vóór je het schoonmaakt of opbergt.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters