Een wasmachine kopen

Alle wasmachines bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle wasmachines
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke wasmachine bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de wasmachines

 • wasmachine - Wasmachine kopen - Vanden Borre

  U kan een wasmachine kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een wasmachine online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een wasmachine online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * wasmachine aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * wasmachine betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de wasmachine gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een wasmachine via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een wasmachine. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een wasmachine kiezen?

  • Doeltreffend, tijd- en geldwinst

   BCmlefront_prog09.jpg :

   Hoewel de meeste wasmachines nog steeds een standaardafmeting hebben (60 cm breed), bevatten ze nu een veel hogere capaciteit dan de gebruikelijke 5 kg. Bij sommige modellen kan de maximumcapaciteit zelfs gaan tot 11kg.
   Deze grote trommels zorgen er voor dat u uw wasmachine minder vaak moet gebruiken en u dus tijd heeft voor andere dingen. Bovendien zorgt een elektronische besturing voor steeds betrouwbaardere wasprogramma's... met een optimaal wasresultaat en een minimaal energieverbruik als resultaat!

  • Steeds veiliger

   BCmlefront_secu09.jpg :

   De wasmachine wordt steeds veiliger dankzij allerlei maatregelen:
   > het kinderslot blokkeert het bedieningspaneel tijdens de wasbeurt zodat kleine nieuwsgierige handjes het programma niet kunnen annuleren of wijzigen
   > de aquastop stopt automatisch de watertoevoer als er een lek gedetecteerd wordt

   Klik hier voor de modellen met dubbele antilekbeveiliging

  • Welke capaciteit?

   BCmlefront_xxl09.jpg :

   Wie heeft nog nooit zijn wasmachine gevuld en nog een deel vuile was op een hoopje moeten laten liggen? Met een extra grote trommel van 9 kg of meer, wast u een grotere hoeveelheid was … met een beter wasresultaat! Ja, want dankzij een grotere trommel, heeft de was meer plaats om te bewegen. Bovendien kunt u nu uw handdoeken en uw badjas in één wasbeurt wassen. Ook gordijnen, donsdekens en kussens die u vroeger naar het wasssalon bracht, kunt u nu gewoon thuis wassen.

   Bekijk de modellen met een capaciteit van 9 kg of meer

  • Intelligente wasmachine

   BCmlefront_elec09.jpg :

   Dankzij een elektronisch programmabeheer (Fuzzy Logic) wordt de wasmachine "intelligent". Ze is in staat om automatisch elke wascyclus aan te passen aan de lading was en aan de vuiltegraad van de kleding en past dus in real time het waterverbruik, de duur of nog de temperatuur aan. Concreet gezien kiest u dus gewoon het programma en de elektronica doet de rest: berekening van de beste verhouding hoeveelheid water/hoeveelheid was, van het aantal spoelbeurten, van de zwiersnelheid... U krijgt zo een optimaal wasresultaat met een minimum aan water- en energieverbruik.

   Bekijk de modellen met Fuzzy Logic technologie

  • Steeds zuiniger

   BCmlefront_eco09.jpg :

   De afgelopen 10 jaar is het water- en energieverbruik van de wasmachines met 35% gedaald. De vele technologische innovaties zitten daar voor iets tussen, zoals de komst van de "intelligente" elektronica die de wasparameters analyseert, regelt en aanpast tijdens de wascyclus (zie vorige paragraaf). Bovendien hebben veel modellen het A++ of A+++-label, wat betekent dat ze tot 60% minder verbruiken dan de modellen met een A-label.

   Bekijk de modellen die het minst verbruiken (A+++ -10% en zuiniger)

  • Zwiersnelheid

   BCmlefront_sec09.jpg :

   Uw kleding lijdt niet onder de zwierbeurt! Integendeel, hoe hoger de snelheid, hoe beter uw was beschermd wordt. De was wordt dan namelijk tegen de trommelwand geplakt waardoor er minder wrijving ontstaat. Sommige wasmachines passen automatisch de zwiersnelheid aan aan het type textiel om het beter te beschermen. Zo kiest uw machine bijvoorbeeld bij katoen voor een zwiersnelheid van 1600 toeren per minuut en bij zijde voor 400 toeren per minuut. Onthoud bovendien dat bij een zwiersnelheid van 1600 toeren per minuut of meer, de droogtijd drastisch ingekort wordt.

   Bekijk de wasmachines met een zwiersnelheid van 1600 toeren/minuut of meer

 • Hoe een wasmachine gebruiken ?

  • Niet te veel wasgoed voor een goed wasresultaat

   wasgebruiken1.jpg :

   Als u de trommel volpropt, loopt u het risico dat het wasgoed niet goed wordt gewassen.

   Let er ook op dat u de machine vult naargelang het soort textiel dat u in de wasmachine wil wassen:
   > katoen, linnen: volle trommel maar niet overladen!
   > synthetische stoffen: trommel voor de helft gevuld (ja hoor, een kg nylonkousen neemt meer ruimte in dan 1 kg vaatdoeken).
   > wol en delicate stoffen: trommel voor een derde gevuld. Als uw pull meer plaats heeft in de machine, zal hij minder kreuken vertonen en is er minder kans op vervilten.


   Pas het volume wasgoed in uw machine ook aan naargelang de vuiltegraad. Verminder het volume als het wasgoed zeer vuil is.

   Bij twijfel kijkt u best in de handleiding en volgt u beter de instructies van de fabrikant.

  • Kan ik verschillende soorten stoffen samen wassen?

   wasgebruiken2.jpg :

   U kunt inderdaad stoffen van verschillende aard tegelijkertijd in uw machine wassen. Kies in dat geval een wasprogramma dat is aangepast aan de meest delicate stoffen van de lading wasgoed. Kijk ook goed naar de etiketten, zij geven vaak de beste aanwijzingen om zorg te dragen voor uw favoriete kledingstukken!

  • Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken

   wasgebruiken3.jpg :

   Het is nutteloos om te veel wasmiddel te gebruiken! Wat ervoor zorgt dat uw textiel gewassen wordt, is de combinatie van de mechanische actie (het 'uitkloppen' van onze grootmoeders), het water, de tijd dat de wascyclus duurt... en het wasmiddel! Dit is slechts één onderdeel van de magische formule die zorgt voor een perfect schone was. Vermijd dus om te overladen, het is niet goed voor uw huid en ook niet voor uw machine. Respecteer de aangeraden dosis, of neem eerder zelfs wat minder!

   Goed om te weten: de dosis wasmiddel dient ook aangepast te worden in functie van de waterhardheid in uw regio. Als uw water zacht is, gebruik dan wat minder wasmiddel. Is het water harder, gebruik dan wat meer wasmiddel. Informeer u bij de waterdistributie van uw gemeente of kijk even naar uw waterfactuur: de hardheid wordt hierop vermeld!

   In elk geval dient u minder wasmiddel te gebruiken als uw wasgoed niet al te vuil is. De meeste wasmiddelen zijn vandaag de dag ook "geconcentreerd", reden te meer om niet te veel te gebruiken!

  • Waar moet ik het wasmiddel in doen?

   wasgebruiken4.jpg :

   Of het nu om poeder, vloeibaar wasmiddel of tabletten gaat, het is beter om het wasmiddel in de voorziene wasmiddellade te doen. Als u vloeibaar wasmiddel in een doseerdop giet, kunt u deze dop ook in het midden van het wasgoed plaatsen (vergeet in elk geval niet om een cyclus te kiezen zonder voorwas).

  • Delicaat wasgoed in de machine?

   wasgebruiken5.jpg :

   De moderne wasmachines dragen zorg voor de meest delicate stoffen. Zij zijn met name voor wol en zijde uitgerust met specifieke programma's (sommige verbeterde modellen stellen zelfs een programma "handwas" voor). In elk geval moet bij een lage temperatuur gewassen worden en moet het bewegingsritme aangepast zijn aan de delicate stof. Controleer wel steeds de wasinstructies op het etiket van delicate kledingstukken voordat u ze in de wasmachine stopt. Indien enkel de stomerij is toegelaten, tart het lot dan niet...

 • Hoe een wasmachine installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande inrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen op het elektriciteitsnet en de waterleiding moeten worden uitgevoerd door erkende technici volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

  • Transportbescherming voor uw wasmachine

   De wasmachine wordt beschermd voor transport om eventuele beschadiging van het toestel tijdens het transport te voorkomen. Dit beschermingsmateriaal moet absoluut worden verwijderd voordat u de machine gebruikt.

  • De omgeving rond uw wasmachine

   Plaats uw wasmachine in een vorstvrije kamer op een vlakke en stabiele ondergrond.
   Zorg ervoor dat de vier voetsteunen op de grond rusten en dat de machine waterpas staat.
   Grijp de machine nooit bij het werkblad om ze te verplaatsen.

  • Elektriciteit

   Vraccordelecmle_NL.jpg :

   Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact. Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen. Indien u nieuwe elektrische voorzieningen aanlegt, moet u een waterdicht geaard stopcontact installeren. Het stopcontact moet minimum 0,60 meter van een aansluiting op de waterleiding verwijderd zijn. Een differentieelschakelaar van 30 mA is verplicht.

  • Watertoevoer en -afvoer

   Vraccordmlefront_NL.jpg :

   Indien de aansluitpunten al voorzien zijn in uw woning, koppel dan de kleinste leiding aan op de watertoevoer en de grootste op de sifon die gekoppeld is aan de afvoer. Indien u de aansluiting nog moet aanleggen, plaats de wasmachine dan in een kamer waar de nodige leidingen aanwezig zijn (keuken of badkamer).

  • De eenvoudigste afvoer

   Vevacmlefront.jpg :

   De eenvoudigste methode voor het afvoeren van afvalwater bestaat erin het uiteinde van de afvoerbuis van de wasmachine in een wasbak of badkuip te leggen.

  • Een beetje loodgieterij

   Vevacautoperce_NL.jpg :

   Met zelfborende kranen kunt u een wasmachine installeren zonder gebruik te hoeven maken van courante loodgieterstechnieken. Het aansluiten van de watertoevoer en -afvoer gaat heel snel en u hoeft er geen leidingen voor los te koppelen of door te zagen. Zelfborende kranen doorboren de koperen leiding automatisch bij de montage.

  • Vóór het eerste gebruik

   Laat de lege wasmachine een wasprogramma doorlopen om de trommel en de kuip te reinigen voordat u de wasmachine voor de eerste keer gebruikt; kies een wasprogramma van 60°C en gebruik ook wasmiddel.

  • Niet te vergeten voor de installatie

   Zorg ervoor dat de waterkraan makkelijk bereikbaar is in geval van problemen. Zorg ervoor dat de leidingen niet geplooid of gewrongen zitten.

 • Hoe een wasmachine onderhouden ?

  • De buitenkant

   Gebruik een zachte vochtige doek om de buitenkant en het bedieningspaneel van de machine schoon te maken. U kunt eventueel een scheutje vloeibare detergent toevoegen.
   Droog uw wasmachine af met een zachte doek.

  • Het rubber van de deur

   Joint-MLE-Front.jpg :

   Controleer of in de plooien van het rubber van de deur van de machine geen vuildeeltjes zitten. U kunt aanwezig vuil makkelijk verwijderen met een zachte tandenborstel.
   Maak het rubber daarna schoon met een vochtige doek.

  • De wasmiddellade

   BacLessive-MLE-Front.jpg :

   Bij de meeste wasmachines kan de wasmiddellade verwijderd worden.
   U kunt ze dus losmaken van de wasmachine.
   Spoel elk compartiment en de leiding waarlangs het wasmiddel gaat met lauw water.
   Met behulp van een borsteltje kunt u hardnekkige wasmiddelresten verwijderen.
   Droog de lade met een doek af voordat u ze terugplaatst.

   Sommige wasmachines hebben een zelfreinigend zeepbakje. De restjes wasmiddel worden hier automatisch weggespoeld.

  • De trommel

   Tambour-MLE-Front.jpg :

   Laat de deur van de machine na gebruik openstaan voor een goede hygiëne.
   U kunt de trommel één keer per maand schoonmaken met een wasprogramma op 90°, zonder wasmiddel of wasgoed.

  • Filter van de pomp

   Vidange-filtre-Mle-bassine.jpg :

   > Indien de filter zich onderaan onder de plint bevindt, moet u eventueel restwater aftappen door een recipiënt onder de filter te plaatsen voordat u hem schoonmaakt. Schroef de filter los zonder hem volledig te verwijderen, zodat het water kan weglopen. Haal de filter daarna volledig uit de machine. Laat uw wasmachine lichtjes voorover hellen zodat al het water kan wegstromen. Reinig daarna de filter en de filterruimte door er alle voorwerpen uit te verwijderen (knopen, muntstukken, ...) en controleer of er niets in de filterruimte is achtergebleven. Plaats de filter terug en controleer of hij goed vastzit. Als de filter niet goed wordt teruggeplaatst, kan dit een lek veroorzaken!

   > Indien de filter zich achteraan de trommel bevindt, haal hem dan uit de filterruimte volgens de instructies die u terugvindt in de gebruiksaanwijzing van uw wasmachine. Reinig de filter door opgevangen voorwerpen te verwijderen. Zorg ervoor dat de filterruimte schoon is.
   Plaats de filter daarna opnieuw op zijn plaats.

  • Leidingen voor watertoevoer en -afvoer

   filtre-evac-lave-linge.jpg :

   Controleer geregeld of de leidingen voor de watertoevoer en -afvoer geen barsten of slijtage vertonen. Is dat wel het geval, vervang de leidingen dan door identieke exemplaren. Controleer of de leidingen goed zijn bevestigd en of aan beide uiteinden dichtingsringen zijn aangebracht.
   Bepaalde waterleidingen zijn voorzien van een antikalkfilter ter hoogte van de aansluiting. Controleer en reinig deze filter volgens de instructies die in de gebruiksaanwijzing ervan staan beschreven.

  • Ontkalken

   Kalkafzetting kan het verwarmingselement aantasten. Vergeet daarom uw wasmachine niet te ontkalken. Gebruik bij voorkeur speciale ontkalkingsmiddelen voor wasmachines en volg goed de instructies in de handleiding.

 • Eco advies

  • Eco kiezen

   De huidige generatie wasmachines zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+++ of zelfs A+++-50%.

   Bovendien wordt een wasmachine die minder dan 50 liter water verbruikt per cyclus als zuinig beschouwd.


   Bekijk alle wasmachines met energielabel A+++ of zuiniger

  • Eco gebruiken

   Om uw toestel goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden volstaan enkele eenvoudige maatregelen:

   • Met lage temperatuurprogramma’s zoals 30°C of 40°c verbruikt u 3 keer minder energie dan bij 90°C. Bij bepaalde modellen is het zelfs mogelijk te wassen vanaf 15°C.
   • Was zoveel mogelijk in één keer. Vul de wasmachine met de maximum hoeveelheid wasgoed maar overschrijd die niet.
   • Indien het wasgoed in een droogkast wordt gedroogd, centrifugeer uw was op een zo hoog mogelijk toerental. Uw was moet dan minder lang in de droogkast.
   • Gebruik de startuitstelfunctie en verlaag uw energiekosten door te wassen tijdens de daluren.
   • Voor licht vervuilde was gebruikt u de "snelwas" of "korte was" functie.
   • Wast u regelmatig zwaar bevuilde was? Behandel vlekken best vooraf en kies een wasmachine met een speciaal vlekkenprogramma zoals voor gras- of chocoladevlekken.

  • Eco recycleren

   U kan uw oude toestel in alle Vanden Borre winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien u het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van uw nieuwe toestel uw oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

   Meer info op : www.recupel.be

 • Overzicht merken voor wasmachine