Hoe een wasmachine kiezen?

Wasmachines met een laadvenster: ze maken het ons gemakkelijker!

Deze wasmachines zijn efficiënter, zuiniger en intelligenter, ... en houden rekening met onze nieuwe levenswijze. Ze zijn dan ook aangepast aan al onze behoeften in alle eenvoud!

Lees hier waarop u moet letten bij het kiezen van een wasmachine. Of maak uw keuze via onze wasmachinewijzer.

Vanden Borre tip

Wat je zeker moet weten

Doeltreffend, tijd- en geldwinst

BCmlefront_prog09.jpg Hoewel de meeste wasmachines nog steeds een standaardafmeting hebben (60 cm breed), bevatten ze nu een veel hogere capaciteit dan de gebruikelijke 5 kg. Bij sommige modellen kan de maximumcapaciteit zelfs gaan tot 11kg.
Deze grote trommels zorgen er voor dat u uw wasmachine minder vaak moet gebruiken en u dus tijd heeft voor andere dingen. Bovendien zorgt een elektronische besturing voor steeds betrouwbaardere wasprogramma's... met een optimaal wasresultaat en een minimaal energieverbruik als resultaat!

Steeds veiliger

BCmlefront_secu09.jpg De wasmachine wordt steeds veiliger dankzij allerlei maatregelen:
> het kinderslot blokkeert het bedieningspaneel tijdens de wasbeurt zodat kleine nieuwsgierige handjes het programma niet kunnen annuleren of wijzigen
> de aquastop stopt automatisch de watertoevoer als er een lek gedetecteerd wordt

Klik hier voor de modellen met dubbele antilekbeveiliging

Meer weten

Welke capaciteit?

BCmlefront_xxl09.jpg : Wie heeft nog nooit zijn wasmachine gevuld en nog een deel vuile was op een hoopje moeten laten liggen? Met een extra grote trommel van 9 kg of meer, wast u een grotere hoeveelheid was … met een beter wasresultaat! Ja, want dankzij een grotere trommel, heeft de was meer plaats om te bewegen. Bovendien kunt u nu uw handdoeken en uw badjas in één wasbeurt wassen. Ook gordijnen, donsdekens en kussens die u vroeger naar het wasssalon bracht, kunt u nu gewoon thuis wassen.

Bekijk de modellen met een capaciteit van 9 kg of meer

Intelligente wasmachine

BCmlefront_elec09.jpg : Dankzij een elektronisch programmabeheer (Fuzzy Logic) wordt de wasmachine "intelligent". Ze is in staat om automatisch elke wascyclus aan te passen aan de lading was en aan de vuiltegraad van de kleding en past dus in real time het waterverbruik, de duur of nog de temperatuur aan. Concreet gezien kiest u dus gewoon het programma en de elektronica doet de rest: berekening van de beste verhouding hoeveelheid water/hoeveelheid was, van het aantal spoelbeurten, van de zwiersnelheid... U krijgt zo een optimaal wasresultaat met een minimum aan water- en energieverbruik.

Bekijk de modellen met Fuzzy Logic technologie

Steeds zuiniger

BCmlefront_eco09.jpg : De afgelopen 10 jaar is het water- en energieverbruik van de wasmachines met 35% gedaald. De vele technologische innovaties zitten daar voor iets tussen, zoals de komst van de "intelligente" elektronica die de wasparameters analyseert, regelt en aanpast tijdens de wascyclus (zie vorige paragraaf). Bovendien hebben veel modellen het A++ of A+++-label, wat betekent dat ze tot 60% minder verbruiken dan de modellen met een A-label.

Bekijk de modellen die het minst verbruiken (A+++ -10% en zuiniger)

Zwiersnelheid

BCmlefront_sec09.jpg : Uw kleding lijdt niet onder de zwierbeurt! Integendeel, hoe hoger de snelheid, hoe beter uw was beschermd wordt. De was wordt dan namelijk tegen de trommelwand geplakt waardoor er minder wrijving ontstaat. Sommige wasmachines passen automatisch de zwiersnelheid aan aan het type textiel om het beter te beschermen. Zo kiest uw machine bijvoorbeeld bij katoen voor een zwiersnelheid van 1600 toeren per minuut en bij zijde voor 400 toeren per minuut. Onthoud bovendien dat bij een zwiersnelheid van 1600 toeren per minuut of meer, de droogtijd drastisch ingekort wordt.

Bekijk de wasmachines met een zwiersnelheid van 1600 toeren/minuut of meer

Vanden Borre tip

Steeds stiller

Staat je wasmachine in je keuken of draai je vaak ’s avonds je was tegen nachttarief? Kies voor een extra stil model zodat je niet gestoord wordt.

Bekijk de extra stille wasmachines

In de kijker

KIES VOOR BESPARING

Met de startuitstelfunctie kunt u uw wasmachine programmeren tijdens de daluren. Ideaal om van het nachttarief te genieten.

Bekijk de modellen met startuitstel
eco_tip_174x96.gif :

HANDWAS

Heeft u delicate stoffen die u met de hand zou moeten wassen? Het handwasprogramma biedt de ideale oplossing. Dit progamma centrifugeert niet of aan een lage snelheid.
Bekijk alle toestellen met handwasprogramma


Kent u ook de Woolmark-certificering? Wasmachines die deze label krijgen garanderen een juiste verzorging voor uw wol.
Bekijk alle toestellen met Woolmark-certifiŰring

STOOMPROGRAMMA

De voordelen van stoom zijn talrijk: een snelle temperatuurstijging (voor een beter wasresultaat), laag water- en energieverbruik, vernietiging van de allergene stoffen (pollen, stofmijt)… Stoom ontkreukt de was ook!

Bekijk de modellen met stoomfunctie
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten