Adem thuis gezonde lucht in

Utlaatgassen, industriële gassen, pesticides, smogalarm… op de vervuilde buitenlucht heb je geen vat. Maar thuis kan je zeker zorgen voor gezonde lucht. Hoe? Met een luchtreiniger. De ideale oplossing om ongezonde lucht makkelijk te voorkomen. Zo creëer je een gezonde leefomgeving voor jezelf en je gezin!

Nergens beter dan thuis?

Stofdeeltjes, sigarettenrook, allergenen… je ziet ze niet, maar ze zijn wel aanwezig. Huishoudproducten, verf, tapijten, sfeergeurtjes… Al deze substanties maken organische bestanden vrij. Pak ze aan met een luchtreiniger. 

Sommige modellen duiden de luchtkwaliteit aan. Via sensoren controleren ze de tijd en de luchtkwaliteit en passen ze automatisch de filtratiesnelheid aan.

Waarom kiezen voor een luchtreiniger?

Een luchtreiniger filtert de vervuilde lucht in huis en reinigt deze lucht zodat jij en je gezin telkens weer gezonde lucht inademen. Een luchtreiniger:

 • verwijdert pollen, sigarettenrook en stof
 • maakt virussen en baterieën onschadelijk
 • verwijdert vieze geurtjes
 • neutraliseert schadelijke stoffen
 • vangt zwevende deeltjes en dierenhaar op

Welke types luchtreinigers bestaan er?

Wil je je luchtreiniger ’s nachts laten werken? Kies dan voor een model met een nachtmodus. Er bestaan zeer stille luchtreinigers die je zeker niet wakker maken. Ideaal voor op de kinderkamer.

Wat dacht je van een model met een ionisator? Deze vangen de stofdeeltjes in de lucht makkelijker voor efficiëntere resultaten.

Hoe wordt de lucht gereinigd?

1. Luchtreiniging via één of meerdere filter(s): dit type luchtreiniger zuigt vuile lucht naar binnen de lucht door hem meerdere malen door de filter(s) te halen. Nadien blaast hij de propere lucht weer naar de ruimte.

2. Luchtreiniging door hitte: pollen, bacteriën, fijn stof etc. worden door de luchtreiniger verbrandt en zo wordt deze gezuiverd.

3. Luchtreiniging door water.

Handige weetjes

 • Alle climatisators zijn uitgerust een functie die de lucht ontvochtigt, bacteriën, microstofdeeltjes en slechte geuren filtert. Je kan ze dus ook in de herfst en in de winter gebruiken.
   
 • Één keer per week je huis grondig reinigen is veel efficiënter dan elke dag snel te poetsen. Heb je last van allergieën? Kies voor een stofzuiger met een hepafilter.
   
 • Vooral in de winter is het aangewezen om regelmatig je huis te bevochtigen, liefst buiten de smogpieken. De ideale oplossing? Een luchtbevochtiger.

 • Af en toe met een stoomreiniger poetsen is ideaal. Je hoeft geen detergenten toe te voegen. Bacteriën, vetdeeltjes en allergenen begeven het door stoom op hoge temperatuur.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters