Alle voordelen van combi-ovens op een rijtje

Op zoek naar een nieuwe oven? In ons breed assortiment vind je zowel klassieke ovens als stoomovens en microgolfovens terug. Maar wist je al dat combi-ovens meer voordelen hadden? Ze combineren namelijk het beste van een microgolfoven en een oven in één toestel. Resultaat? Je wint plaats in je keuken want zo heb je maar één toestel nodig om al je gerechten klaar te maken. Bovendien bestaan deze ovens als vrijstaande toestel of als inbouwtoestel.

Wat zijn de verschillende mogelijkheden en voordelen?

1) Bakken en stomen

Inbouwovens met stoomfunctie voegen zelf een beetje stomen toe tijdens de bakbeurt. Perfect om bijvoorbeeld een knapperig korstje te krijgen, een sappig gebraad te bereiden of een krokant brood klaar te maken. Je hebt zelfs modellen met een speciale modus om brood te maken, zodat het toestel automatisch stoom bij je brood toevoegt.

Andere modellen gaan zelfs verder en bieden je ook de mogelijkheid om 100 % te stomen om bijvoorbeeld je groentjes te bereiden zoals asperges of broccoli. Doordat de stoom geïnjecteerd wordt in de oven, wordt de juiste hoeveelheid stoom toegevoegd voor je bereiding. Ideaal om de smaak, mineralen en vitamines te bewaren!

Goed om te weten: de meeste toestellen werken met een uitneembaar waterreservoir en hebben geen externe wateraansluiting nodig.

Bekijk onze inbouwovens met stoomfunctie >
Bekijk onze inbouwstoomovens met ovenfunctie >

2) Bakken of opwarmen met microgolven

Voor een heel snelle bereiding is een hetelucht oven met microgolfovenfunctie ideaal. Je kan ermee bakken, opwarmen, ontdooien… in een recordtempo! Bak bijvoorbeeld snel je pizza, gebraad of quiche in een warme oven voor een lekker knapperig en smaakvol resultaat. Zo wordt je gebraad vanbinnen mooi gaar en gaat het ook veel sneller. Of gebruik je oven als microgofoven om bijvoorbeeld je tasje thee op te warmen.

Bij sommige ovens met microgolfovenfunctie kan je de rooster of bakplaat op verschillende hoogtes zetten om bijvoorbeeld 2 maaltijden tegelijk te bereiden. Zo wordt de warme lucht gelijkmatig verdeeld en wordt ook de onderkant van je gerecht perfect gebakken. Let op: de meeste microgolfovens met ovenfunctie zijn voorzien van een glazen draaiplateau. Zeer grote schotels kan je er dus niet in kwijt. Maar je hebt wel de mogelijkheid om je maaltijd op een roostertje te plaatsen en lekker te laten gratineren.

Bekijk onze inbouwmicrogolfovens met ovenfunctie > (of multifunctionele inbouwmicrogolfoven)
Bekijk onze inbouwovens met microgolfovenfunctie >
Bekijk onze vrijstaande microgolfovens met ovenfunctie > (of multifunctionele microgolfoven)

3) Stomen of opwarmen met microgolven

Dankzij een stoomoven met microgolfovenfunctie kan je makkelijk je vis en groeten stomen of blancheren. Of gewoon zuigflessen steriliseren en yoghurt bereiden. Het is ook makkelijk om bijvoorbeeld snel je tasje soep op te warmen dankzij de microgolfovenfunctie. Kortom, je hebt veel verschillende gebruiksmogelijkheden! Ook ideaal om op verschillende hoogtes te stomen voor een gelijkmatige verdeling van de stoom. De meeste toestellen beschikken over een automatisch programma zodat je de tijd en de temperatuur van de stoom niet hoeft te kiezen. Het toestel doet het in jouw plaats. Zo kies je bijvoorbeeld of je een bloemkool in zijn geheel of gewoon stukjes wil stomen. Super handig!

Wens je ook te stomen met je microgolfoven? Dat kan! Zo’n toestel injecteert wel geen stoom in de oven maar dankzij het bijgeleverde stoommandje worden je vis en groentjes gestoomd dankzij het water dat verdampt en drogen ze niet uit. Let wel op, je kan maar één klein gerecht tegelijk klaarmaken in zo’n stoommandje.

Goed om te weten: de meeste toestellen werken met een uitneembaar waterreservoir en hebben geen externe wateraansluiting nodig.

Bekijk onze inbouwstoomovens met microgolfovenfunctie >
Bekijk onze inbouwmicrogolfoven met stoommandjes >
Bekijk onze vrijstaande microgolfoven met stoommandjes >
Bekijk onze vrijstaande microgolfoven met stoominjectie >

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters