Een Samsung Galaxy S23, S23+ en Ultra op een zwarte achtergrond

Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten

Op 1 februari 2023 heeft Samsung zijn nieuwste Galaxy S23 Series onthuld: de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra. Deze smartphones hebben een premium design, gemaakt van duurzaam materiaal. En hun professionele camera's zijn geweldig. Elk van deze toestellen heeft zo z’n eigen karakteristieken en functies. Hieronder lees je alles over deze nieuwe Samsung-smartphones en je ontdekt ook welke het meest voldoet aan jouw noden.

Vergelijkingstabel: Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra

Model Galaxy S23 Galaxy S23+ Galaxy S23 Ultra 
Grootte 6,1 inch 6,6 inch 6,8 inch
Batterij 3900 mAh 4700 mAh 5000 mAh
Camera 50 MP 50 MP 200 MP
Kleuren Phantom Black, Cream, Green, Lavender  Phantom Black, Cream, Green, Lavender  Phantom Black, Cream, Green, Lavender
Opslag 128 GB, 256 GB 256 GB, 512 GB 256 GB, 512 GB, 1 TB
Prijs Vanaf € 949 Vanaf € 1199 Vanaf € 1399

Samsung Galaxy S23

Een Samsung Galaxy S23, S23+ en Ultra op een zwarte achtergrond

De Samsung Galaxy S23 is het instapmodel van de serie. Het gaat hier om een premium en tegelijkertijd ook duurzaam design. Het werd geïnspireerd door de natuur en deels ontworpen met ecovriendelijke materialen: de behuizing is gemaakt van plastic uit de oceaan. De nieuwe Galaxy S23 zijn ook verkrijgbaar in 4 kleuren: Phantom Black, Cream, Green en Lavender.
 
Op het 6,1-inch Dynamic AMOLED FHD-scherm kan je de hele dag door genieten van levendige beelden met schitterende kleuren, zelfs buiten. Dankzij de Vision Booster heb je inderdaad geen last meer van de zon als je je telefoon bekijkt. Voeg daarbij de nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy-processor en de krachtige 3900 mAh-batterij toe en je hebt een razendsnelle en energiezuinige smartphone.

De 50 MP-ultragroothoekcamera heeft veel te bieden: hij biedt meer diepte en helderheid, zelfs bij tegenlicht of weinig licht. De intelligente AI Image Enhancer-tool detecteert fouten in je foto en verbetert deze door de kleur, de scherpte en het contrast aan te passen.

Dankzij de nieuwe One UI 5-interface kan je het besturingssysteem van je Galaxy S23 aanpassen aan je wensen en behoeften. Personaliseer bijvoorbeeld de kleuren, de achtergronden, de meldingsbalk, de functies voor gesplitst scherm, zet een gepersonaliseerde video als vergrendelingsscherm en doe nog zoveel meer. Het doel? Jou een ervaring te bieden die 100% bij je past.

Een vrouw die yoga doet, weergegeven op het scherm van de Samsung Galaxy S23, tegen een paarse achtergrond

Samsung Galaxy S23+

Met de Galaxy S23+ en zijn 6,6 inch-scherm gaat Samsung nog verder. Op dit grotere model upgrade je ook naar een 4700 mAh-batterij, waarmee je langer kan spelen, surfen of werken.
 
Voor de rest zijn de prestaties van de Galaxy S23+ smartphone net zo ongelooflijk als de Galaxy S23: 50 MP-camera met AI, krachtige Qualcomm Snapdragon 8-processor, kwaliteitsbeelden ... Met deze nieuwe Samsung smartphones inclusief de S23+ zijn je gegevens ook altijd en overal veilig. Hoe? Dankzij Samsung Knox, dat de Galaxy S23-chip beveiligt en gevoelige gegevens achter slot en grendel houdt.

Ingezoomd beeld op de camera's van de Samsung Galaxy S23 en zijn pen

Samsung Galaxy S23 Ultra en S Pen

De Galaxy S23 Ultra met S Pen is het ultieme model in deze reeks. Deze smartphone is sterk en krachtig zowel vanbinnen als vanbuiten en is een waardevolle aanwinst voor je leven thuis en op het werk. Het biedt toonaangevende prestaties op het gebied van snelheid, verversingssnelheid, scherpte, helderheid en stroomverbruik.

De 200 MP-ultragroothoekcamera biedt de hoogste resolutie die ooit door een Galaxy-smartphone is bereikt en legt miljoenen kleuren tot in de kleinste details vast. De camera's leveren ook een scherpe nachtkwaliteit dankzij de verbeterde AI-technologie van de Nightography-modus. En voor het eerst is deze nachtmodus ook beschikbaar op de camera aan de voorkant.

Het 6,8 inch QHD AMOLED-scherm geeft meer details weer dan de schermen van andere S23-toestellen. Om nog maar te zwijgen van de superieure 5000 mAh-batterij die héél de dag meegaat, zelfs als je hem intens gebruikt. Goed om te weten: de batterijduur van de Galaxy S23 Ultra is 22% langer dan zijn voorganger. 

Drie beschermhoesjes voor de Samsung Galaxy S23

Welke accessoires voor je Samsung Galaxy S23?

Wil je een van deze 3 modellen van de Galaxy S23 Series kopen? Denk dus ook aan accessoires. Om je nieuwe smartphone te beschermen, hebben we verschillende beschermhoesjes en screenprotectors geselecteerd die compatibel zijn met de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra. En voor een optimale gebruikerservaring hebben we ook een paar Samsung-laders verzameld, voor thuis of in de auto.

Een vrouw die een concert filmt met haar Samsung Galaxy S23

Conclusie: wat is er nieuw in vergelijking met de Galaxy S22?

Kortom, de Samsung Galaxy S23 Series is het nieuwste premium gamma van het merk. Het biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van de vorige serie: een krachtiger scherm, een betere camera, verbeterde prestaties, een betere levensduur van de batterij en een krachtigere processor.

Terwijl de Galaxy S22 is uitgerust met de 1ste generatie van de Snapdragon 8-processor, zijn de nieuwe modellen van de 2e generatie krachtiger. Ook hebben de Plus- en Ultra-modellen van de Galaxy S-reeks voor het eerst een opslagruimte van minimaal 256 GB. Alleen voor de S23 is er een 128 GB-versie. En het Ultra-model is zelfs verkrijgbaar met een opslagruimte van 1 TB!

De accu's van de S23 en S23+ zijn ook krachtiger dan de vorige modellen: 3900 mAh tegen 3700 mAh voor de S23 en 4700 mAh tegen 4500 mAh voor de S23+. En hoe zit het met de camera? Goed nieuws: dat van het Ultra-model gaat van 108 MP voor de S22 Ultra naar 200 MP voor de S23 Ultra.

Bij Vanden Borre raden we je aan om de verschillen tussen deze modellen zorgvuldig te vergelijken alvorens je keuze te maken. De Galaxy S23 biedt een interessante technologische vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S22. Het is aan jou om na te gaan of hij aan je behoeften en je budget voldoet.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters